Doorgaan naar hoofdcontent

Poolse regio Kielce onder EU-druk niet langer LGBT-vrije zone

HLN
Poolse regio Kielce onder EU-druk niet langer LGBT-vrije zone
De regio rond de Poolse stad Kielce, in het zuiden van het land, doet onder EU-druk afstand van het etiket "LGBT-vrije zone". Dat werd woensdag beslist tijdens een bijeenkomst van het regioparlement.
Lees verder

Michel van den Heuvel, de nieuwe bondscoach van de gouden Red Lions: "We trainen in 'Centre of Excellence'. Zo moeten we ons ook gedragen"
In de schaduw van vaderfiguur en motivator Shane McLeod zette T2 Michel van den Heuvel de voorbije zes jaar de Red Lions op scherp, nu neemt hij – zoals gepland – de taak als hoofdtrainer van de Nieuw-Zeelander over. De Nederlander is niet verbaasd dat na Tokio enkel Thomas Briels als Red Lion afhaakte. "De goesting is bij alle spelers nog steeds groot. Om continuïteit in de topprestaties te creëren hebben we alle generaties nodig", aldus van den Heuvel, die volgend jaar rekent op de terugkeer van McLeod in de staf van de Lions.
Lees verder

Federal Reserve verlaagt Amerikaanse groeiverwachting
De Amerikaanse centrale bank, de Federale Reserve, waarschuwt dat de deltavariant van het coronavirus het herstel afremt. Ze heeft haar groeiverwachting voor dit jaar verlaagd, maar signaleert toch dat de stimulusmaatregelen mogelijk binnenkort kunnen worden afgebouwd.
Lees verder

Belgische wandelaar (70) loopt hoofdletsel op bij val op Sardinië
Een Belg (70) is maandag zwaar ten val gekomen in onherbergzaam gebied in de Italiaanse gemeente Urzulei op Sardinië, melden lokale media. Een reddingshelikopter moest worden ingezet.
Lees verder

Beurs Tokio beperkt verlies na opluchting door verklaring van Evergrande
Op de beurs van Tokio was er woensdag opnieuw verlies, maar de minnen bleven beperkt. Er lijkt wat opluchting onder beleggers na een verklaring van de Chinese vastgoedreus Evergrande.
Lees verder

LIVE. Spektakel op Bosuil: Antwerp zag af in begin, maar gaat rusten met 3-1-bonus tegen Genk
• Jupiler Pro League • Aftrap: 20u45 • Bosuil • Inhaalwedstrijd tussen Antwerp en Racing Genk
Lees verder

Gratis concert Franse band Indochine op Brusselse Grote Markt haast meteen volzet
De Franse pop-, rock- en new waveband Indochine palmt op zaterdag 25 september de Grote Markt van Brussel in voor een gratis concert. Dertig minuten na de bekendmaking waren alle plaatsen al gereserveerd. Indochine - nog steeds een van de meest succesvolle Franse bands - viert in Brussel zijn 40ste verjaardag.
Lees verder

Kritische Poolse zender TVN24 mag toch blijven uitzenden
De Poolse nieuwszender TVN24, die deel uitmaakt van het Amerikaanse Discovery, heeft na anderhalf jaar wachten dan toch de gevraagde verlenging van zijn concessie gekregen. Dat heeft de Poolse audiovisuele raad bekendgemaakt. De zender spaart de kritiek op de conservatief-nationalistische regering niet.
Lees verder

'Fantastic Beasts 3' komt vroeger dan verwacht in de zalen
'Fantastic Beasts 3' heeft een nieuwe releasedatum gekregen van Warner Bros.. De 'Harry Potter'-spin off zou normaal gezien in juli 2022 verschijnen, maar nu mogen we de prent al vanaf april verwachten.
Lees verder

LIVE. GOAL! Real meteen op voorsprong dankzij Benzema
• La Liga • Aftrap: 22u • Real Madrid-Mallorca • Eden Hazard start op de bank
Lees verder

LIVE. Genk duwt Antwerp terug: invaller Paintsil mist uitgelezen kans op aansluitingsgoal
• Jupiler Pro League • Aftrap: 20u45 • Bosuil • Inhaalwedstrijd tussen Antwerp en Racing Genk
Lees verder

Stier vertrappelt landbouwer (65) in Henegouwse Buzet
Op een weide aan een boerderij in het Henegouwse Buzet (Pont-à-Celles) is een landbouwer door z'n stier gedood, meldt Sudinfo.
Lees verder

Riadh Bahri getuigt na homofobe aanval: "Bang om met mijn hond te gaan wandelen"
Midden september werd Riadh Bahri slachtoffer van homohaat. De VRT-journalist werd in Brussel aangevallen op straat door een man die deed alsof hij de weg vroeg. Vervolgens kreeg Bahri enkele rake klappen en ook zijn ketting werd gestolen. In 'De Cooke & Verhulst Show' vertelde hij vanavond openlijk over het voorval.
Lees verder

Algerije sluit luchtruim voor Marokkaanse vliegtuigen
Algerije sluit met onmiddellijke ingang zijn luchtruim voor alle Marokkaanse vliegtuigen en vliegtuigen die in Marokko zijn ingeschreven. Dat heeft de president aangekondigd.
Lees verder

LIVE. Toch nog hoop voor Genk? Onuachu mildert vanop de stip, De Laet krijgt rood
• Jupiler Pro League • Aftrap: 20u45 • Bosuil • Inhaalwedstrijd tussen Antwerp en Racing Genk
Lees verder

Chocolatier Dominique Persoone verrast zijn vriendin met huwelijk in Mexico
De bekende Belgische chocolatier Dominique Persoone (52) is stiekem getrouwd in Mexico. Dat nieuws deelde hij vandaag zelf via Instagram.
Lees verder

LIVE. Geen clean sheet voor Courtois, maar Real wel op voorsprong dankzij Benzema en Asensio
• La Liga • Aftrap: 22u • Real Madrid-Mallorca • Eden Hazard start op de bank
Lees verder

Bosuil davert: Antwerp klopt Racing Genk na spektakelstuk en nestelt zich in spoor van Club
Duels tussen Antwerp en Genk zijn een garantie op spektakel en goals, zes stuks. Antwerp ging op karakter op en over Racing Genk. 4-2. De Great Old beent Genk bij en nestelt zich in het spoor van Club Brugge.
Lees verder

'Deluxe'-tour van Bart Peeters krijgt extra datum
Bart Peeters hervat midden december eindelijk zijn 'Deluxe'-tour. De eerste 15 concerten vonden plaats tot begin 2020. Er stonden nog 8 extra concerten op de planning, maar wegens groot succes komt daar nu nog een nieuwe datum bij.
Lees verder

Speciaal avondje: eerste doelpunt in Jupiler Pro League (en eerste rode kaart ooit) voor Ritchie De Laet
83 matchen moest hij er op wachten, vandaag was het eindelijk zover: Ritchie De Laet (32) die een doelpunt maakt in de Jupiler Pro League. In het slot pakte hij ook nog z'n eerste rode kaart ooit op het hoogste niveau.
Lees verder