Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

maandag 20 september 2021

Politie vindt lichaam dat “overeenkomt” met beschrijving vermiste YouTubester Gabby

HLN
Politie vindt lichaam dat "overeenkomt" met beschrijving vermiste YouTubester Gabby
De politie in de Amerikaanse staat Wyoming heeft een lichaam gevonden dat "overeenkomt" met de beschrijving van de 22-jarige vermiste vrouw Gabrielle 'Gabby' Petito. Dat meldt de FBI. Haar vermissing houdt de Verenigde Staten al dagen in de greep. Petito en haar verloofde Brian Laundrie (23) waren op roadtrip door de Verenigde Staten toen de jonge vrouw plots verdween. Laundrie daagde thuis alleen op, maar is nu zelf ook spoorloos.
Lees verder

Partij van Poetin aan kop met ruim de helft van stemmen geteld
Verenigd Rusland (VR), de partij van president Poetin, gaat aan kop bij de Russische parlementsverkiezingen. Met 55 procent van de stemmen geteld, komt de pro-Kremlinpartij uit op ruim 46 procent van de stemmen. In Moskou zijn al enkele aanhangers van de partij de straat op gegaan om de overwinning te vieren."Ik feliciteer jullie allemaal voor deze schone en eerlijke overwinning", zei een van de leiders van Verenigd Rusland, Andrej Toertsjak, aan aanhangers van de partij.
Lees verder

INTERVIEW. Raoul Hedebouw: "Ons kleiner maken? Dan moet je aan linkse politiek doen"
Wie zich afvraagt waarom de PS zich zo profileert op links, luister naar PVDA-kopman Raoul Hedebouw (44). Over werkzoekenden: "Ik ken geen mensen die 20 à 25 jaar niet willen werken." Over onze pensioenen: "Ze zijn 25 tot 50% lager dan in buurlanden." Over de overstromingen: "Dat was het ultieme bewijs van de 'failed state'!" Attachez vos ceintures!
Lees verder

The Crown en Ted Lasso grote winnaars bij Emmy Awards
The Crown en Ted Lasso zijn de grote winnaars van de Emmy Awards die gisteravond in Los Angeles in aanwezigheid van de genomineerden werden uitgereikt. Netflixhit The Queen's Gambit kreeg dan weer de prijs voor beste miniserie.
Lees verder

Olivia Colman en Josh O'Connor winnen Emmy's voor hun rollen in 'The Crown'
Olivia Colman en Josh O'Connor hebben zondagavond Emmy Awards gewonnen voor hun werk in The Crown. Beide acteurs stonden in hun speeches stil bij een overleden familielid.
Lees verder

Slangen op maandag. Zou Anuna De Wever zelf beseffen hoe ontzettend fout haar uitspraak is?
Greta Thunberg was vijftien en Anuna De Wever zeventien toen zij begonnen met hun klimaatprotest. Was het mijn paternalisme als oudere witte man waardoor hun engagement mij wat vertederde? Met onbegrip en hoofdschudden keek ik naar degenen die razend tegen hen tekeergingen, het schuim nog net niet op de lippen. Natuurlijk waren deze meisjes vaak wereldvreemd in hun engagement, maar als tieners niet meer wereldvreemd mogen zijn, wie dan wel?
Lees verder

Slangen op maandag. Wil Anuna De Wever niet langer het symbool van de oprechte strijd tegen klimaatopwarming zijn?
Greta Thunberg was vijftien en Anuna De Wever zeventien toen zij begonnen met hun klimaatprotest. Was het mijn paternalisme als oudere witte man waardoor hun engagement mij wat vertederde? Met onbegrip en hoofdschudden keek ik naar degenen die razend tegen hen tekeergingen, het schuim nog net niet op de lippen. Natuurlijk waren deze meisjes vaak wereldvreemd in hun engagement, maar als tieners niet meer wereldvreemd mogen zijn, wie dan wel?
Lees verder

Zes luttele seconden verwijderd van goud: waar liep het mis voor Wout van Aert?
Zes seconden trager dan Filippo Ganna. Een paar keer met de ogen knipperen. Waar heeft Wout van Aert het goud laten liggen? Was het die kleine slipper? Die ene bocht die dat tikkeltje trager ging? Of deelde hij net iets minder goed in? De waarheid is nog pijnlijker: "Wout reed de perfecte race."
Lees verder

Storm raast door radiolandschap: Qmusic en Joe worden nummer 2 en 3, maar met onzekere toekomst
Het rommelt, neen, het stormt, in het Vlaamse radiolandschap. Voor het eerst in de radiogeschiedenis zakken de VRT-zenders samen onder de 60% marktaandeel. De commerciële stations Qmusic en Joe stijgen door tot plaats 2 en 3 van grootste zenders. Toch is het niet zeker dat beide zenders in de toekomst nog een plekje krijgen op de FM-band. Een analyse van het radioverleden en de recentste cijfers. "Eén van de grote problemen van MNM is Peter Van de Veire."
Lees verder

Rob de Nijs komt ondanks parkinson nog één keer naar 't Sportpaleis: "In geruisloos uitfaden had ik geen zin"
Pijn doet zijn parkinson niet. Maar het idee dat hij door die ziekte geen afscheid zou kunnen nemen van zijn fans, bezorgde Rob de Nijs wel hartzeer. En dus treedt de 78-jarige Nederlander straks voor de allerlaatste keer op in Vlaanderen, op 21 november in het Sportpaleis. Zijn handen zullen bibberen, ja. En er zal een stoel staan op het podium ter ondersteuning, maar een laatste keer knallen zal hij. "Eigenlijk weet ik het al vijftien jaar, als ik nu terugdenk aan die periode."
Lees verder

"Arme landen lopen 75 miljard aan beloofde klimaatfinanciering mis"
Doordat rijke landen hun beloftes niet nakomen, dreigen arme landen naar schatting 75 miljard dollar mis te lopen aan eerder toegezegde klimaatfinanciering. Dat stelt Oxfam Novib in een analyse, gepubliceerd op de eerste dag van de Klimaatweek van de Verenigde Naties.
Lees verder

Nieuwe (maar tijdelijke) Kobe duikt op in 'Thuis'
Het personage Kobe ziet er vanaf vanavond iets anders uit in de Eén-soap 'Thuis'. De 30-jarige acteur Reynout Dekimpe (foto) vervangt gedurende enkele maanden Sid Van Oerle (34) op de set. Die laatste had begin augustus laten weten dat hij een sabbatical neemt.
Lees verder

Wisselvallig weer in zicht, vandaag stijgt kwik tot 20 graden
Na het optrekken van het lokale ochtendgrijs krijgen we een afwisseling van opklaringen en wolkenvelden. Op de meeste plaatsen blijft het droog, maar een lokale bui is over het westen en het zuiden niet uitgesloten. We halen maxima van 15 tot 17 graden in de Ardennen en van 18 tot 20 graden elders. De wind is eerst zwak en veranderlijk, later wordt hij soms matig uit noord tot noordoost. Dat zegt het KMI.
Lees verder

Op bezoek in de Bicky-fabriek in Bocholt: wat zit er nu precies in die burger?
Groentechef Seppe Nobels (39) neemt het vanavond op tegen Sofie Dumont (47) in de laatste kwartfinale van 'Snackmasters'. Op het menu staat de meest complexe snack van dit seizoen: de Bicky Burger. Maar wat zit er nu eigenlijk in die frituursnack?
Lees verder

Welke topchef kan het best een Bicky Burger namaken?
Groentechef Seppe Nobels (39) neemt het vanavond op tegen Sofie Dumont (47) in de laatste kwartfinale van 'Snackmasters'. Op het menu staat de meest complexe snack van dit seizoen: de Bicky Burger.
Lees verder

Qmusic geeft twee weken lang 20.000 euro weg voor 20ste verjaardag
Qmusic wil z'n twintigste verjaardag niet onopgemerkt voorbij laten gaan. De radiozender geeft z'n luisteraars daarom de kans om maar liefst 20.000 euro te winnen, en dat op 20 seconden tijd.
Lees verder

Deze week in 'Familie': een bizarre ontmoeting voor Raven en bruidsklokken voor Lars en Véro
Deze week staat er zoals altijd heel wat te gebeuren in de VTM-soap 'Familie'. De minder vrolijke saga tussen Lars, Raven en Leon blijft maar voortduren, maar er is nog meer aan de hand. Zoals de start van het academiejaar. En ja hoor: Jelle, die nu door acteur Maarten Cox tot leven wordt gebracht, komt al meteen te laat.
Lees verder

Wie mag Canadese regering leiden? Politieke toekomst van Justin Trudeau op het spel
Een derde mandaat voor de links-liberaal Justin Trudeau of een eerste voor de gematigde conservatief Erin O'Toole? De Canadezen beslissen vandaag wie de komende regering mag leiden.
Lees verder

Brussel mort om Covid Safe Ticket: "Helft van cafégangers in Brussel is geen Belg"
Gaan ongevaccineerde Brusselaars massaal voor hun prik, nu ze weten dat ze zonder coronapas straks geen café of sportzaal meer binnen mogen? Het enthousiasme lijkt eerder klein. "De meest gehoorde reactie? Dan maar geen zaalvoetbal meer."
Lees verder

Onze analist Tom Boonen zag een Belgische "wereldprestatie" en ziet het positief in voor wegrit: "Extra druk? Iedereen kéék al enkel naar ons"
Onze analist Tom Boonen zag op het WK wielrennen een "wereldprestatie" van Wout van Aert en Remco Evenepoel. Dat geeft hem hoop voor de wegrit van komende zondag. "Wout en misschien wel vooral Remco hebben vertrouwen getankt voor wat er nog gaat komen."
Lees verder