Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

donderdag 9 september 2021

Politie en parket voeren onderzoek naar kinderdagverblijf nadat baby door elkaar werd geschud

HLN
Politie en parket voeren onderzoek naar kinderdagverblijf nadat baby door elkaar werd geschud
De politie van Berlare/Zele en het parket van Oost-Vlaanderen zijn een onderzoek gestart naar een geval van 'shaken baby' bij kinderdagverblijf 't klein puitje in Berlare. De feiten dateren al van vorige week maandag, maar kwamen nu pas aan het licht. Het gaat om een jongen van vijf maanden oud. Hij is aan de beterhand.
Lees verder

Vrouw (37) overleden na arbeidsongeval in Antwerpse haven: "Aangereden door heftruck ondanks alle veiligheidsmaatregelen"
In de Antwerpse haven is woensdagavond een dodelijk arbeidsongeval gebeurd. Een vrouwelijke havenarbeidster werd op de kaai van Katoen Natie aangereden door een vorkheftruck en bezweek aan haar verwondingen.
Lees verder

Coupe Rachel, iemand? Jennifer Aniston lanceert een nieuw merk met - hoe kan het ook anders - haarproducten
Na dagen van speculatie - de 'Friends'-actrice postte zes dagen geleden een Instagrambericht met het onderschrift 'er zit iets aan te komen...' - weten we eindelijk welke industrie Jennifer Aniston zal proberen te veroveren. Velen dachten dat ze zich bij de ellenlange lijst van celebrities die make-up en skincare verkopen zou voegen, maar niets blijkt minder waar. De 52-jarige richt haar pijlen op de markt van haarverzorgingsproducten, en dat is slim gezien.
Lees verder

Europese coronakaart kleurt minder rood: vooral Frankrijk maakt goede beurt
De Europese coronakaart kleurt een stuk minder rood. Dat blijkt uit een nieuwe update van het Europese Centrum voor Ziektepreventie en -bestrijding (ECDC). Vooral Frankrijk maakt een goede beurt, want het land kleurt opnieuw deels oranje en een pak minder donkerrood in het zuiden.
Lees verder

Fan van Cristiano vat om 6u post aan oefencomplex van Man United om CR7 te ontmoeten, maar het wordt dag om snel te vergeten
Superfan zijn, 't is niet altijd een pretje. Ali Masood kan erover meespreken. De man uit Blackburn trok om 6u 's ochtends naar het trainingscentrum van Manchester United in Carrington met een doel: een selfie scoren met Cristiano Ronaldo. Maar het plannetje mislukte pijnlijk.
Lees verder

INTERVIEW. Piet De Groote (55) over eerste half jaar als burgemeester van Knokke-Heist: "Mijn werk zal in 2024 zeker niet af zijn"
"Het grootste verschil tussen burgemeester Piet De Groote en burgemeester Lippens? Lippens was een imposant figuur, maar tegelijk was er een scherm tussen hem en de bevolking. Laat ons zeggen dat ik toegankelijker ben dan hem. Toch denk ik nog vaak: hoe zou hij het aangepakt hebben?" Piet De Groote (55) vertelt zichtbaar trots over zijn eerste halfjaar als burgemeester van Knokke-Heist, de impact ervan op zijn leven én zijn plannen voor de toekomst. Zo vormt betaalbaar wonen in de mondaine kustgemeente één van de absolute prioriteiten. Daarvoor moeten zelfs de projectontwikkelaars plooien.
Lees verder

INTERVIEW. Piet De Groote (55) is een half jaar burgemeester van Knokke-Heist: "Ik vraag me nog vaak af hoe Leopold het zou aangepakt hebben"
"Het grootste verschil tussen burgemeester Piet De Groote en burgemeester Lippens? Lippens was een imposant figuur, maar tegelijk was er een scherm tussen hem en de bevolking. Laat ons zeggen dat ik toegankelijker ben dan hem." Piet De Groote (55) vertelt zichtbaar trots over zijn eerste halfjaar als burgemeester van Knokke-Heist, de impact ervan op zijn leven én zijn plannen voor de toekomst. Zo vormt betaalbaar wonen in de mondaine kustgemeente één van de absolute prioriteiten. Daarvoor moeten zelfs de projectontwikkelaars plooien.
Lees verder

Dit latex masker moest ultieme vermomming worden voor steenrijke moordverdachte na tv-bekentenis
Opmerkelijke wending in de rechtszaal in Inglewood nabij Los Angeles: de mede-aanklager haalde woensdag in zijn slotpleidooi een latex gezichtsmasker tevoorschijn waarmee de steenrijke moordverdachte Robert Durst (nu 78) de Verenigde Staten probeerde te ontvluchten. Het was hem te heet onder de voeten geworden na een docureeks waar hij zonder het beseffen drie moorden in bekende.
Lees verder

Marijn Devalck wint internationale filmprijs: "Een flinke schouderklop"
In ons land gaat 'Adam & Eva' pas vrijdag officieel in première, maar in Italië is de film tijdens de International Movie Awards in Rome al in de prijzen gevallen. De prent sleepte drie beeldjes in de wacht, en die van 'beste mannelijke hoofdrol' ging alvast naar Marijn Devalck (70). "De film is gemaakt met liefde voor het vak, niet voor het geld."
Lees verder

"Spionagecamera in vrachtwagen ontdekt": personeel bij afvalbedrijf Renewi legt werk neer
De werknemers van het afvalbedrijf Renewi in Houthalen-Helchteren hebben donderdagochtend het werk neergelegd nadat ze ontdekt hadden dat er een spionagecamera in een vrachtwagen was geplaatst. Dat wordt door de Algemene Centrale ABVV - Limburg bevestigd aan Belga.
Lees verder

Gentse man (47) fietst naakt langs veldwegel en stuit op politie: "Ik wilde dat een keer uitgeprobeerd hebben"
Aan Groene Velden in Mariakerke werd begin april een naakte fietsende man opgemerkt door een jogster. De man in kwestie sprak haar aan en sloeg een babbeltje. In diezelfde week reed de man opnieuw in zijn adamskostuum rond, toen hij plotseling het pad van de politie kruiste. Voor zijn fratsen moest de man zich donderdag verantwoorden in de rechtbank.
Lees verder

Gentse naaktfietser (47) riskeert jaar cel: "Ik zie het leven door een andere bril"
Aan Groene Velden in Mariakerke werd begin april een naakte fietsende man opgemerkt door een jogster. De man in kwestie sprak haar aan en sloeg een babbeltje. In diezelfde week reed de man opnieuw in zijn adamskostuum rond, toen hij plotseling het pad van de politie kruiste. Voor zijn fratsen moest de man zich donderdag verantwoorden in de rechtbank.
Lees verder

Oud-voetballer en -trainer Urbain Braems (87) overleden
Voormalig voetballer en coach Urbain Braems is afgelopen nacht op 87-jarige leeftijd overleden. Braems was dertig jaar lang trainer en behaalde zijn grootste successen met Anderlecht en KSK Beveren.
Lees verder

Marc Van Ranst haalt eerste slag binnen tegen coronascepticus Willem Engel, maar maandag kijken ze elkaar een tweede keer in de ogen: "Dit is laster op juridische wijze"
De Mechelse rechtbank heeft vandaag beslist dat het onbevoegd is om de klacht van Engel over laster te behandelen. Volgens hen gaat het om een drukpersmisdrijf. Van Ranst krijgt zo gelijk, maar aanstaande maandag wordt hij opnieuw verwacht op de rechtbank. Dit na twee nieuwe aanklachten van de Nederlandse coronascepticus.
Lees verder

Philippe Clement verwacht tegen KV Oostende een reactie na de 6-1 in Gent: "Iedereen was enorm teleurgesteld en dat is goed"
Vandaag stond Philippe Clement daags voor de wedstrijd tegen KV Oostende de pers te woord. De T1 van Club Brugge had het onder meer over de 6-1 pandoering in Gent en het niet in actie komen van De Ketelaere, Vanaken en Mechele bij de Rode Duivels in de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Wit-Rusland. "Je kunt over alles zagen en klagen, maar ik ben blij dat die jongens international zijn."
Lees verder

Bijna 150.000 euro per jaar aan leergeld alleen: zo studeren de kinderen van koning Filip en Mathilde
Verandering op til voor de kinderen van koning Filip (61) en Mathilde (48). Kroonprinses Elisabeth (19) gaat studeren aan het Lincoln College in het Verenigd Koninkrijk, en ook haar broer Gabriël (18) trekt naar het VK voor een opleiding aan het National Mathematics and Science College. Een dure aangelegenheid voor de meeste gezinnen, maar koning Filip en Mathilde kunnen hun kinderen natuurlijk alle kansen bieden op een mooie toekomst. Dit zijn de studieplannen van de Belgische koningskinderen én de prijskaartjes die eraan vasthangen.
Lees verder

Ook last van atmosferische hoofdpijn? Wetenschapsjournalist Martijn legt uit hoe slecht weer je gezondheid kan beïnvloeden
Typisch Belgisch weer, deze week. Heel even konden we genieten van de zon en warme temperaturen, maar straks kunnen we alweer onze paraplu bovenhalen. Een mens wordt er niet vrolijk van. Voor sommige mensen is het nog erger: zij krijgen letterlijk hoofdpijn van de weersveranderingen. We vroegen onze wetenschapsjournalist Martijn Peters hoe dat komt.
Lees verder

Lotte Kopecky wil op EK in Trento basis leggen voor een sterk seizoenslot: "Er komt nog veel moois aan"
Neen, ze is nog niet klaar met dit seizoen. EK en WK op de weg, Parijs-Roubaix, wat meerdaags werk tussendoor en het WK baan: voor Lotte Kopecky (25) mag er gerust nog een kers op de taart. Tevredenheid is er alvast over haar groeiproces. "Ik heb opnieuw een stap gezet."
Lees verder

Van Peel (N-VA) noemt terugkeercoaches van Vandenbroucke druppel op een hete plaat: "Ik mis bezieling in dit plan"
Het plan van minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit) om zestig terugkeercoaches in te zetten om langdurig zieken te re-integreren op de arbeidsmarkt is "een druppel op een hete plaat". Dat zegt N-VA-Kamerlid Valerie Van Peel. "Ik mis bezieling in dit plan."
Lees verder

WhatsApp stopt op 1 november met ondersteuning van enkele oude Android- en iOS-versies
Chatdienst WhatsApp stopt per 1 november met de ondersteuning voor enkele oude versies van Android en iOS. Vanaf die datum kunnen mensen die gebruikmaken van die OS-versies de chatdienst niet meer gebruiken.
Lees verder