Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

dinsdag 21 september 2021

Parket stelt wetsdokter aan in zaak van Dali (20): “Alle pistes worden onderzocht, ook die van een ongeval”

HLN
Parket stelt wetsdokter aan in zaak van Dali (20): "Alle pistes worden onderzocht, ook die van een ongeval"
Dali van Buynder(20), de student uit Sint-Niklaas, werd afgelopen zaterdag aangetroffen in het centrum van Gent, nadat hij 13 uur vermist was. Hij was zwaar gewond, met onder andere een hersenschudding, grote hoofdwonde, gebroken oogkas en inwendige bloedingen. Voorlopig is het nog een raadsel wat er precies gebeurd is. Het parket stelde intussen een wetsdokter aan.
Lees verder

Jonge dader van spraakmakende moord op homoseksuele David (42) weggelopen uit instelling in Wingene
Eén van de drie minderjarigen die in maart werden opgepakt nadat ze in een park in Beveren de 42-jarige David Polfliet uit Sint-Niklaas in de val lokten en vermoordden, is spoorloos. Hij liep weg uit de instelling in Wingene waar hij door de jeugdrechter was geplaatst.
Lees verder

LIVE. Ivanchenko grijpt na Europese titel ook de wereldtitel, Febe Jooris wordt 9de op ruim twee minuten
Dag 3 van het WK wielrennen in Vlaanderen. Voor de laatste individuele tijdritcompetities zijn vandaag de junioren meisjes en jongens aan de beurt. Vooral bij de jongens maken we kans op extra medailles, want elf dagen geleden veroverden Alec Segaert en Cian Uijtdebroeks nog goud en zilver op het EK in Trento. Alle actie kan u hier LIVE volgen!
Lees verder

Kim Kardashian trakteert voormalige assistente op handtas van 25.000 dollar
Als het gaat om het geven van geschenken, spant Kim Kardashian (40) ongetwijfeld de kroon. Zo trakteerde de realityster haar voormalige assistente Stephanie Shepherd op een handtas van designerlabel Hermès, met een prijskaartje van liefst 25.000 dollar (zo'n 21.300 euro). Er kwamen heel wat (vreugde)tranen aan te pas.
Lees verder

Duitse milieuorganisatie sleept BMW en Mercedes voor rechter
De Duitse milieuorganisatie Deutsche Umwelthilfe sleept de Duitse autobouwers BMW en Mercedes-Benz voor de rechter om hen te dwingen tegen 2030 geen auto's met verbrandingsmotor meer te verkopen. De organisatie heeft daarmee haar eerste klachten vanwege het klimaat ingediend tegen Duitse bedrijven.
Lees verder

Opnieuw een Nederlander in elkaar geslagen op Mallorca: daders zouden Belgische jongeren zijn
Een tweetal maanden nadat de Nederlandse Carlo Heuvelman (27) werd doodgeschopt op Mallorca is opnieuw een Nederlander zwaar mishandeld op het eiland. Het gaat om Ivo Klerk, een 29-jarige Amsterdammer die met zware verwondingen naar het ziekenhuis werd gebracht. De daders zouden Belgische jongeren zijn, zo getuigt het slachtoffer bij de Telegraaf.
Lees verder

Twee mannen gearresteerd voor het binnensmokkelen van "een grote hoeveelheid KFC-fastfood" in lockdowngebied
De Nieuw-Zeelandse politie heeft twee mannen aangehouden die hun kofferbak hadden volgeladen met KFC-fastfood en een grote som cash geld. Ze probeerden de stad Auckland binnen te raken, hoewel dat is verboden door de strenge lockdown die daar van kracht is. De twee riskeren een gevangenisstraf en een grote geldboete.
Lees verder

Eerste zedenhond van federale politie kan sperma lokaliseren
De federale politie heeft vandaag de eerste Belgische zedenhond voorgesteld bij de Directie Hondensteun, in de Vlaams-Brabantse gemeente Linter. De hond kan sperma lokaliseren op plaatsen waar dat niet voor de hand ligt, zoals in een groot grasveld of in een groot gebouw, en kan zo de politie helpen om zedenzaken op te lossen. "Door sporen te vinden kunnen we ons veel beter wapenen en bewijsmateriaal voorleggen in rechtszaken", zegt minister van Justitie Vincent Van Quickenborne (Open Vld).
Lees verder

Race tegen de klimaatverandering topprioriteit tijdens VN-top: wat staat er te gebeuren?
De VN-top in New York, waaraan een honderdtal wereldleiders deelnemen, staat voor een hels karwei dit jaar. De 76e Algemene Vergadering staat niet enkel in het teken van de naweeën van de coronacrisis en de moeilijke handelsrelaties, maar ook de race tegen de klimaatverandering is een topprioriteit. En de race wordt hoe langer, hoe spannender.
Lees verder

Europees Hof: Rusland zit achter gifmoord op ex-spion Alexander Litvinenko uit 2006
Het Europees Hof voor de Rechten van de Mens acht bewezen dat Rusland achter de gifmoord op ex-spion Alexander Litvinenko zit. In 2006 werd hij vermoord door het radioactieve goedje Polonium 210, dat in zijn groene thee zat. Hij overleed enkele weken later aan de vergiftiging.
Lees verder

Ivanchenko grijpt goud bij meisjes junioren, Zoë Backstedt - dochter van - wordt tweede
Alena Ivanchenko heeft zich tot wereldkampioene gekroond in de tijdrit bij de juniores op het WK wielrennen in Vlaanderen. Febe Jooris werd eerste Belgische op een 9de plaats, Marith Vanhove eindigde als 16de.
Lees verder

LIVE. Febe Jooris wordt 9de, Marith Vanhove 16de bij meisjes junioren, straks een medaille met Segaert en Uijtdebroeks?
Dag 3 van het WK wielrennen in Vlaanderen. Voor de laatste individuele tijdritcompetities zijn vandaag de junioren meisjes en jongens aan de beurt. Vooral bij de jongens maken we kans op extra medailles, want elf dagen geleden veroverden Alec Segaert en Cian Uijtdebroeks nog goud en zilver op het EK in Trento. Alle actie kan u hier LIVE volgen!
Lees verder

Drugsmaffia ontvoert man (23) uit Oostende: slachtoffer door Nederlandse politie bevrijd
Een 23-jarige man uit Oostende is door de Nederlandse politie bevrijd nadat hij in de kuststad ontvoerd was door de drugsmaffia. Dat bevestigt het parket van West-Vlaanderen aan HLN. Drie ontvoerders, leden van een Deense bende, reden met hun geknevelde slachtoffer naar Nederland. Daar greep de politie in om erger te voorkomen.
Lees verder

Britse politie heropent moordonderzoek twintig jaar na vondst kinderromp in Theems
De Britse politie heeft dinsdag een oproep gedaan naar getuigen in een moordzaak van twintig jaar geleden. Toen werd het lichaam van een jongen gevonden in de Londense rivier de Theems. De onderzoekers vermoeden dat hij het slachtoffer was van een rituele moord.
Lees verder

Fan van antiek? Dan hebben Jacques Vermeire en Axel Daeseleire jouw hulp nodig
Voor hun nieuwe programma 'Eenmaal Andermaal' gaan Jacques Vermeire en Axel Daeseleire samen op pad. Ze gaan met een bevriende BV elke week op zoek naar antiek, brocante en kunst.
Lees verder

Stijn en Nuria uit 'Blind Getrouwd' bergen kinderwens op: "Ik moet rouwen om de dochter die ik nooit zal hebben"
In november zullen Nuria Gilizintinova (34) en Stijn Van Poucke (43) uit het allereerste seizoen van 'Blind Getrouwd' zes jaar getrouwd zijn. De gevreesde 'seven year itch' komt dus langzaamaan dichterbij. "Maar we hebben allesbehalve een saai leven", verzekert het koppel. Een gesprek over je kind kwijtraken aan zee, schuldgevoelens rond hun kinderwens en leven tussen verbouwingen. "De rommel is niet echt bevorderlijk voor ons seksleven."
Lees verder

GEZOCHT: Tienerkoppels die mening willen geven over nieuw seksueel strafrecht
Seks op 14 jaar zal niet meer strafbaar zijn, maar er zijn een aantal voorwaarden. Zo mag het leeftijdsverschil niet groter zijn dan twee jaar en mag er geen sprake zijn van een machtsrelatie (bijvoorbeeld leider van een jeugdbeweging). We zijn voor de krant op zoek naar een koppeltje dat wil vertellen over hoe zij hiernaar kijken. Een mailtje met contactgegevens mag naar fien.tondeleir@dpgmedia.be. Bedankt!
Lees verder

Oeso stelt verwachting groei wereldeconomie naar beneden bij
De Oeso, een denktank van vooral rijke landen, heeft zijn verwachting voor de wereldwijde economische groei dit jaar licht naar beneden bijgesteld. De organisatie wijst op "een erg ongelijk herstel" na de coronacrisis.
Lees verder

22 Gentse dames hebben vandaag een 'mobiel stalkingalarm', dat rechtstreeks de politie belt. "90% van de slachtoffers voelt zich veiliger met zo'n knop"
Gent experimenteert al sinds 2002 met systemen om slachtoffers van stalking te helpen. Sinds vorig jaar werd dat een 'mobiel stalkingalarm', en meteen een officieel, nationaal proefproject. Vandaag hebben 22 Gentse dames zo'n stalkingknop, waarmee ze rechtstreeks en ongemerkt de noodcentrale kunnen alarmeren. Eén stalker belandde zo achter de tralies, 90% van de slachtoffers voelt zich veiliger. In de 'week van de preventie' besteedt de politie onder meer aandacht aan het probleem van stalking.
Lees verder

Ook Aldi bant alle plofkippen tegen 2026
Aldi volgt verschillende andere warenhuisketens in een engagement voor meer dierenwelzijn. Het belooft tegen 2026 enkel nog kippenvlees te verkopen dat beantwoordt aan de strengere welzijnscriteria van de "Better Chicken Commitment (BCC)".
Lees verder