Doorgaan naar hoofdcontent

Paardenontwormer tegen covid-19, populair bij conservatief Amerika en bekommernis voor artsen

Paardenontwormer tegen covid-19, populair bij conservatief Amerika en bekommernis voor artsen

Een arts in Oklahoma waarschuwde dat de spoeddiensten vollopen door patiënten met een overdosis ivermectine, een anti-parasitair middel bedoeld voor vee en paarden. In rechtse kringen wordt het middel aanbevolen tegen covid-19. De voedsel- en geneesmiddelenwaakhond FDA maakt zich zorgen.

Lees verder

Twee Belgische toeristen overleden in Kreta

In de badplaats Rethymno op het Griekse eiland Kreta zijn twee Belgische toeristen verdronken. Dat melden Griekse media. Buitenlandse Zaken in Brussel bevestigt het overlijden aan persagentschap Belga en zusterkrant Het Nieuwsblad.

Lees verder

Italiaan vliegt als eerste met vliegtuig door twee tunnels

De Italiaanse stuntpiloot Dario Costa heeft met zijn recentste prestatie een nieuw wereldrecord gevestigd: Langste tunnel doorgevlogen met een vliegtuig. Hij is de eerste persoon ooit die met een vliegtuig door een tunnel vloog. Op minder dan een meter boven het asfalt vloog hij aan een snelheid van 245 kilometer per uur. Bekijk de indrukwekkende beelden hierboven.

Lees verder

Goedele Devroy neemt fakkel van Linda De Win over

Wetstraatjournaliste Goedele Devroy gaat vanaf 23 september Villa Politica presenteren. 'Ik hoop dat ik een waardige opvolger zal zijn van Linda De Win', zegt ze.

Lees verder

Eerste raketlancering van Firefly eindigt met explosie

Donderdagavond heeft het commercieel ruimtevaartbedrijf Firefly Aerospace zijn eerste raket gelanceerd. De lancering verliep vlekkeloos, maar na een paar minuten begon de raket te draaien en hebben de autoriteiten beslist het toestel te doen ontploffen. Bekijk het in de video hierboven.

Lees verder

Had iemand het gemunt op de Belgen? Nu al derde sprinter slachtoffer van sabotage op Paralympische Spelen

Twee dagen na de bewogen 100 meter finale van rolstoelatleet Peter Genyn en Roger Habsch op de Paralympische Spelen van Tokio, blijkt er ook geknoeid te zijn met de wheeler van atlete Joyce Lefevre. De saboteur had het duidelijk gemunt op de Belgische sprinters.

Lees verder

'Ik ben een nieuwsmens. Ik houd van het snelle werk'

Goedele Devroy heeft één doel voor Villa Politica en dat is nieuws maken als ze eind september de fakkel van Linda De Win overneemt. 'Ik heb de Wetstraat gemist.'

Lees verder

Afgebrande Grenfell Tower in Londen gaat tegen de vlakte

De Grenfell Tower in Londen, waar meer dan vier jaar geleden een dodelijke brand uitbrak, moet tegen de vlakte. Dat adviseren bouwexperts die door de regering zijn ingehuurd. Het gebouw zou een gevaar vormen voor de omgeving, zoals een nabijgelegen school. Dat meldt The Sunday Times.

Lees verder

Zangeres Girls Aloud sterft op haar 39ste

Sarah Harding leed al sinds vorig jaar aan borstkanker en had al aangekondigd dat ze terminaal was.

Lees verder

Verstappen wint GP Nederland

Max Verstappen (Red Bul) heeft de Grote Prijs van Nederland Formule 1 gewonnen. Op het circuit van Zandvoort bleef de Nederlander, die vanop de pole gestart was, Lewis Hamilton (Mercedes) voor. Valtteri Bottas (Mercedes) werd derde. Door zijn zege, neemt Verstappen ook de leidersplaats in het WK over van Hamilton.

Lees verder

Drake lekt onuitgegeven Donda-nummer om Kanye West te jennen

Als pesterige schooljongetjes maken Drake en Kanye West nu al een tijdje ruzie voor de ogen van het grote publiek. De twee rappers brachten op twee dagen van elkaar een album uit. Dan is alle aandacht is welkom, zeker?

Lees verder

Wout van Aert triomfeert in eerste etappe Ronde van Groot-Brittannië

Wout van Aert (Jumbo-Visma) heeft in de eerste rit van de Ronde van Groot-Brittannië meteen getoond dat hij klaar is voor het aankomende WK. In een sprint bergop kwam hij voor Nils Eekhoff (Team DSM) over de streep. Onze landgenoot wordt ook meteen de eerste leider.

Lees verder

Zuid-Afrikaanse ex-president Jacob Zuma voorwaardelijk vrij

De voormalige Zuid-Afrikaanse president Jacob Zuma is voorwaardelijk vrijgelaten om medische redenen. Dat melden de Zuid-Afrikaanse gevangenisautoriteiten.

Lees verder

Mohoric wint slotrit Benelux Tour, eindzege voor Colbrelli

De Sloveen Matej Mohoric (Bahrain-Victorious) heeft zondag de zevende en laatste etappe in de Benelux Tour (WorldTour) gewonnen. Zijn ploegmaat Sonny Colbrelli, zaterdag winnaar van de koninginnenrit, werd tweede. De Italiaanse kampioen liet zich de eindzege niet meer afsnoepen.

Lees verder

Wales slaakt zucht van opluchting na late winning goal

In Groep E, de poule van de Rode Duivels in de kwalificatiecampagne voor het WK 2022 in Qatar, heeft Wales op de valreep de winst meegegraaid bij Wit-Rusland: het werd 2-3. Dankzij een hattrick van Gareth Bale haalde Wales na rust nog een achterstand op.

Lees verder

Antwerp vindt oplossing voor Lamkel Ze: verhuur aan Slovaakse club

Op de Belgische 'deadline day' lukte het niet, maar voetballer Didier Lamkel Zé is nu toch op weg om Antwerp te verlaten. Hij is op weg naar een uitleenbeurt aan het Slovaakse DAC.

Lees verder

Westerlo zet scheve situatie nog voor rust recht en bekert voort

Westerlo heeft zich zondagmiddag geplaatst voor de volgende ronde van de Beker van België. Het zette RFC Luik op eigen veld opzij met 1-3.

Lees verder

Massaal protest tegen coronaregels in Amsterdam

In de Nederlandse hoofdstad Amsterdam is zondag gemanifesteerd tegen de geldende coronaregels. Volgens lokale overheid waren er rond de middag al zo'n 10.000 coronademonstranten op de Dam, maar volgens aanwezigen waren er veel meer betogers.

Lees verder

Rode Duivels starten tegen Tsjechië met Vanaken, Tielemans en Castagne in de basis

Bondscoach Roberto Martinez heeft voor de belangrijke WK-kwalificiatiematch tegen Tsjechië (20u45) wat correcties aangebracht na het duel in Estland. Jan Vertonghen krijgt zijn plaats in de basiself terug ten koste van Boyata en ook Youri Tielemans staat na zijn enkelproblemen aan de aftrap. Als rechtse wingback komt Castagne in het team in plaats van Saelemaekers. Hans Vanaken blijft in de ploeg, hij neemt verrassend de plaats in van Leandro Trossard achter Lukaku.

Lees verder

PS en MR openen nieuw front van verwijten

Paul Magnette (PS) en Georges-Louis Bouchez (MR) gingen dit weekend weer in de clinch. Ditmaal over de verplichting om werklozen een knelpuntberoep te laten uitoefenen. Geen fraai beeld, maar niemand in Vivaldi is gebaat bij een mislukking.

Lees verder

Roglic zet kroon op het werk met winst in afsluitende tijdrit Vuelta

Primoz Roglic (Jumbo-Visma) is voor de derde keer op rij eindlaureaat van de Vuelta. De Sloveen won ook de afsluitende tijdrit.

Lees verder

Vier doden bij schietpartij in Florida

Nabij Lakeland, in de Amerikaanse staat Florida, heeft een man vier mensen doodgeschoten, onder wie ook een kind in de armen van de moeder. Dat meldt de Amerikaanse zender CNN, op basis van de lokale sheriff.

Lees verder

Nieuwe West-Vlaamse partnerruil op til

Na Blankenberge en een mislukte poging in De Panne is er nu een burgemeesterswissel in Langemark op til.

Lees verder

Gezondheidsautoriteiten leggen Brazilië-Argentinië stil omdat Argentijnen coronaregels niet respecteerden

De altijd beladen confrontatie tussen Brazilië en Argentinië was nog geen tien minuten ver of het spel lag al stil: Braziliaanse officials kwamen het veld op om vier spelers van Argentinië naar de kant te halen.

Lees verder

Coupplegers Guinee voeren avondklok in en vervangen gouverneurs door militairen

De militaire coupplegers in Guinee hebben in het hele land een avondklok ingevoerd. Dat is zondagavond aangekondigd in een mededeling die werd voorgelezen op de nationale televisie.

Lees verder

VN en talibanleider spreken in Kaboel over humanitaire hulp

VN-noodhulpcoördinator Martin Griffiths heeft de dreigende humanitaire rampspoed in Afghanistan zondag besproken met de vooraanstaande talibanleider Abdul Ghani Baradar. Die ervaren politicus wordt het vaakst genoemd als leider van de aanstaande regering onder leiding van de fundamentalistische beweging.

Lees verder

US Open: Elise Mertens niet voorbij Aryna Sabalenka, geen kwartfinale

Elise Mertens (WTA-16) heeft zich zondag in New York niet voor de kwartfinales van de US Open kunnen plaatsen. De 25-jarige Belgische moest in de vierde ronde in 1 uur en 10 minuten met 6-4 en 6-1 de duimen leggen voor de Wit-Russische Aryna Sabalenka (WTA-2), met wie ze in 2019 het dubbelspel won op de US Open en dit jaar dat op de Australian Open.

Lees verder

Zoon van Kadhafi vrijgelaten uit gevangenis in Libië

In Libië is Saadi Kadhafi (48), zoon van de vroegere dictator Moammar al-Kadhafi, vrijgelaten uit de gevangenis. Dat heeft het ministerie van Justitie zondag meegedeeld.

Lees verder

De harde lessen na het verkeersongeval in Antwerpen

Het ongeval in Antwerpen waarbij twee meisjes omkwamen nadat ze werden aangereden door een vrachtwagen, blijft nazinderen.

Lees verder

De harde lessen na het verkeersongeval in Antwerpen

Het ongeval in Antwerpen waarbij twee meisjes omkwamen nadat ze werden aangereden door een vrachtwagen, blijft nazinderen.

Lees verder

Pakistaanse taliban eisen dodelijke aanslag in Pakistan op

De Pakistaanse taliban hebben een zelfmoordaanslag opgeëist waarbij zondag verschillende doden vielen. Dat meldt Site, een Amerikaanse organisatie die jihadistische sites observeert.

Lees verder

Mode op de Venetiaanse rode loper, en de hond Benny

Het filmfestival van Venetië is intussen al enkele dagen bezig en verschillende sterren liepen al in hun beste outfit over de rode loper. Enkele outfits op een rij.

Lees verder

Mooi weer houdt nog even aan

Maandag begint met hier en daar ochtendgrijs, maar nadien wordt het vrij zonnig, met in de namiddag wat meer wolkenvelden. Dat meldt het KMI maandagochtend. De maxima variëren van 21 tot 26 graden.

Lees verder