Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

dinsdag 28 september 2021

Op bezoek bij Marc Moret (59), fan en groot verzamelaar van 007: “Ben ooit koffie gaan drinken met Bond-girl”

HLN
Op bezoek bij Marc Moret (59), fan en groot verzamelaar van 007: "Ben ooit koffie gaan drinken met Bond-girl"
Zelf drinkt zijn Martini liever zonder wodka, maar Marc Moret (59) uit Bredene is wel eigenaar van een bijzondere en zorgvuldig opgebouwde Bond-collectie. "Ik ben er straks bij op de avant première van 'No time to Die', 2 uur en 45 uur minuten entertainment. Benieuwd of het kan tippen aan 'Skyfall' (2012), de beste Bond-film met Daniel Craig."
Lees verder

Oudste discotheek van het land staat te koop: "Donna Summer was de strafste madam: ze zag groen van de koorts maar blies hier iedereen omver"
Na 108 jaar valt in Sint-Katelijne-Waver het doek over 'de Rio', de oudste discotheek van ons land. Wat begon als een tent voor de fanfare evolueerde doorheen de jaren tot een discotheek waar gouden schoen Michel Preud'homme kwam feesten en grootheden als Grace Jones, Donna Summer en Backstreet Boys elkaar op het podium verdrongen. "Maar veel mensen kwamen speciaal voor onze draaiende dansvloer, waarvoor ik in Amerika mijn leven heb geriskeerd."
Lees verder

Gert ontdekt iets vervelends tijdens boottocht in Saint-Tropez: "Ik ga naakt op onze toren met een vlag zwaaien"
Gert en Ellen maken in 'De Verhulstjes' een toeristisch boottochtje. Ze waren nieuwsgierig wat de reisleider over hun villa in Saint-Tropez te zeggen had. Stiekem hoopte Gert dat hij werd vermeld, maar de gids heeft duidelijk nog niet gehoord over de villa van de familie Verhulst. "We hebben het saaiste huis van de baai."
Lees verder

James Cooke maakt miniserie voor kledingketen ZEB
James Cooke (36) mag zichzelf de nieuwe ambassadeur van ZEB noemen. Als gevolg heeft de presentator voor de kledingketen een miniserie opgenomen. In de reeks komen zes straffe persoonlijkheden met elk hun eigen verhaal aan bod.
Lees verder

Slecht nieuws voor profclubs: hervorming RSZ-voordelen komt dichterbij
De Pro League wacht bang af. De fiscale voordelen voor voetballers komen op tafel bij de begrotingsonderhandelingen. Georges-Louis Bouchez lag vorige week nog dwars, maar de MR-voorzitter staat daar binnen de regering alleen mee. Slecht nieuws voor de voetballobby, die er de afgelopen maanden nochtans alles aan deed om zo'n hervorming tegen te houden, blijkt uit onderzoek van De Morgen.
Lees verder

Will Smith over open relatie: "Voor ons kan het huwelijk geen gevangenis zijn"
Will Smith (53) en zijn vrouw Jada Pinkett-Smith (50) hebben op een bepaald punt in hun huwelijk besloten niet meer monogaam te zijn. Dat laat hij weten in een interview met GQ. De acteur vertelt ook dat hij vroeger graag een 'harem van vriendinnen' wou. "Het idee om te reizen met twintig vrouwen waar ik voor zorg en van hou, dat leek me echt geweldig."
Lees verder

Will Smith open over niet-monogaam huwelijk: "Voor ons kan het huwelijk geen gevangenis zijn"
Will Smith (53) en zijn vrouw Jada Pinkett-Smith (50) hebben op een bepaald punt in hun huwelijk besloten niet meer monogaam te zijn. Dat werkt voor hen, maar de acteur zegt in een interview met GQ dat hij dat niet iedereen aanraadt.
Lees verder

Will Smith heeft open relatie en droomt van 'harem van vriendinnen': "Voor ons kan het huwelijk geen gevangenis zijn"
Will Smith (53) en zijn vrouw Jada Pinkett-Smith (50) hebben op een bepaald punt in hun huwelijk besloten niet meer monogaam te zijn. Dat laat hij weten in een interview met GQ. De acteur vertelt ook dat hij vroeger graag een 'harem van vriendinnen' wou. "Het idee om te reizen met twintig vrouwen waar ik voor zorg en van hou, dat leek me echt geweldig."
Lees verder

Aantal moorden in de VS vorig jaar met 30 procent gestegen
In de Verenigde Staten zijn in 2020 meer dan 21.500 moorden geregistreerd, een stijging van 30 procent op jaarbasis. Dat blijkt uit statistieken die de FBI heeft vrijgegeven.
Lees verder

Honderden operaties gaan vandaag niet door in Nederland door 'grootste staking ooit' in universitaire ziekenhuizen
Nederlandse patiënten die vandaag geopereerd zouden worden in een universitair ziekenhuis, worden waarschijnlijk teleurgesteld. Honderden operaties zijn uitgesteld vanwege 'de grootste staking ooit'.
Lees verder

"Er zal streng gecontroleerd worden": Turnhoutsebaan wordt fietsstraat met zone 30 én inhaalverbod voor auto's
De Turnhoutsebaan in Borgerhout wordt een fietsstraat. Dat meldt Vlaamse minister van Mobiliteit Lydia Peeters (Open Vld) in Gazet van Antwerpen. In een fietsstraat geldt zone 30 en mogen auto's niet inhalen.
Lees verder

Stiefzoontje (3) Belgische Syriëstrijder moest auto met vier mannen in doen ontploffen in gruwelijke IS-video
Terreurgroep Islamitische Staat zette vijf jaar geleden een kleuter van amper drie jaar in om een auto vol met gevangenen te doen ontploffen. De kleuter blijkt het stiefzoontje van de Belgische Syriëstrijder Adel Mezroui (25) te zijn, zo onthulde de documentaire 'Retour Kalifaat' van de Nederlandse journalist Sinan Can. Gevraagd naar zijn reactie op de gruwelijke executievideo van IS lachte Mezroui eens.
Lees verder

Waarom kwam hij er al die jaren mee weg? Alle vragen over het proces R. Kelly beantwoord
Het was een woelige dag maandag op het proces van R. Kelly. De zanger werd door de rechtbank in New York over de hele lijn schuldig bevonden aan negen aanklachten, waaronder mensenhandel, afpersing en seksuele uitbuiting van minderjarigen. De exacte strafmaat wordt pas op 4 mei 2022 bekendgemaakt, maar de gevallen ster zou tien jaar tot levenslang kunnen krijgen. Onze Hollywoodreporter volgde de zaak van dichtbij en beantwoordt al uw vragen. Waarvoor werd hij in 2008 al eens vrijgesproken? Wat vertelden de getuigen precies? En waarom kwam hij er al die jaren mee weg?
Lees verder

Organisator Tomas Van Den Spiegel maakt de balans op: "WK komt sneller terug naar België"
De ambitie was groot: het mooiste en beste WK wielrennen ooit organiseren. Of dat gelukt is, is moeilijk te bewijzen, maar de meningen zijn unaniem: de voorbije week was top. Organisator Tomas Van Den Spiegel: "Ik denk niet dat het opnieuw twintig jaar zal duren voor het WK terugkeert naar België."
Lees verder

Ex-Beerschotspeler Sezer Öztürk gezocht door Turkse politie nadat hij man doodschiet tijdens verkeersruzie
De Turkse politie is op zoek naar ex-Beerschotspeler Sezer Öztürk (35) - niet te verwarren met Alpaslan Öztürk, die ook bij onder meer Standard speelde. Öztürk wordt ervan verdacht een man te hebben neergeschoten uit verkeersagressie.
Lees verder

Ex-Beerschotspeler Sezer Öztürk gezocht door Turkse politie nadat hij man doodschiet uit verkeersagressie
De Turkse politie is op zoek naar ex-Beerschotspeler Sezer Öztürk (35) - niet te verwarren met Alpaslan Öztürk, die ook bij onder meer Standard speelde. Öztürk wordt ervan verdacht een man te hebben neergeschoten uit verkeersagressie.
Lees verder

Oma of opa bezoeken met Covid Safe Ticket vanaf 1 oktober? Woonzorgcentra eisen duidelijkheid: "We weten nog niets"
Wie opa of oma wil bezoeken in een woonzorgcentrum, zal daar binnenkort waarschijnlijk een Covid Safe Ticket moeten tonen. Dat zou de Vlaamse regering beslist hebben, maar dat is nog niet definitief afgeklopt. De woonzorgcentra eisen alleszins meer duidelijkheid: "Wij hebben heel veel vragen", zegt Johan Staes van de sectorfederatie van de private woonzorgcentra bij HLN LIVE.
Lees verder

LIVE. Ontdek hier de vermoedelijke basisopstellingen, kan Club Brugge vanavond stunten op het veld van Leipzig?
• Red Bull Arena • 2de speeldag groepsfase CL • Club begon met gelijkspel tegen PSG, Leipzig verloor van City • Kijk LIVE naar RB Leipzig-Club op VTM2
Lees verder

Meer dan 500 migranten aan boord van oude vissersboot komen aan in Lampedusa
Meer dan 500 migranten zijn maandagavond met een oude vissersboot aangekomen op het Italiaanse eiland Lampedusa. Dat hebben lokale media bekendgemaakt. Het zou in totaal gaan om liefst 686 migranten.
Lees verder

Achteraf gezien had ze er liever niet bij geweest op de Spelen, Simone Biles: "Ik had al ruim voor Tokio moeten stoppen"
Simone Biles heeft spijt van haar deelname aan de Olympische Spelen van Tokio, zegt ze in een interview in New York Magazine. "Als je kijkt naar alles wat ik de afgelopen zeven jaar heb doorgemaakt, had ik nooit meer in het olympisch team moeten komen", aldus Biles, die in Tokio door mentale problemen de meeste wedstrijden oversloeg.
Lees verder