Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

zaterdag 25 september 2021

Op bezoek bij de ‘koning en koningin van de Overpoort: “Het is hier géén oord van verderf”

HLN
Op bezoek bij de 'koning en koningin van de Overpoort: "Het is hier géén oord van verderf"
Is de Overpoort Onderland geworden? Een oord van verderf waar de dingen het daglicht niet verdragen en geweld heerst? Velen zeggen van wel, na alle rellen, maar niet 'de koning en de koningin' van de straat, en daar luistert maar beter half Gent naar. Rita (71) en 'Pottie' (74), al 43 jaar op hun troon 'Salamander', kennen het verleden, zien de toekomst, en verdedigen de studenten.
Lees verder

INTERVIEW. Rolstoelatleet Peter Genyn (44) over zijn medailles, zijn zoontje Vico en de volgende Spelen: "Half z'n gat, daar doe ik niet aan mee!"
Peter Genyn (44) – brok graniet uit Nieuwmoer en trotse papa van Vico (1,5) – bekomt nog altijd van zijn exploten op de Paralympische Spelen in Tokio. Hij behaalde een zilveren en een gouden plak, bij die laatste mag je gerust nog een diamanten randje bij denken. Genyn blikt al vooruit naar Parijs, al is het nu vooral even rusten en bekomen. En zijn zoontje Vico bewonderen in al zijn kattenkwaad en waaghalzerij. "Hij vindt het zalig om mee te toeren in mijn rolstoel."
Lees verder

Tom Boonen & Johan Museeuw houden alle scenario's open: "Als Remco op het eind 50 meter krijgt..." - "Dan legt hij 'm 3 tanden groter!"
Great minds think alike. Wout van Aert wordt de held van Leuven, voorspellen zijn voorgangers Johan Museeuw (1996) en Tom Boonen (2005) dus unaniem. Maar pas op: barstjes in een glazen bol zijn zo gemaakt. "We weten allemaal hoe een WK kan lopen."
Lees verder

Het mogelijke plan B van Lynn Van Royen: "We staan niet genoeg in contact met de natuur"
Over werk hoeft Lynn Van Royen (32), momenteel te zien in 'Onder Vuur' op Eén, zich voorlopig geen zorgen maken. Maar moesten de rollen ooit opdrogen, dan is er wel een mogelijk plan B. "Ik ben een opleiding herborist begonnen", klinkt het in Gazet van Antwerpen.
Lees verder

LIVE WK WIELRENNEN. Marith Vanhove trekt mee in ruime elitegroep, kan ze medaille pakken bij de dames junioren?
Ook vandaag weer twee races op het WK wielrennen. De junioren meisjes werken op dit moment al hun wegrit af. Julie Hendrickx, Jade Linthoudt, Fien Masure en Marith Vanhove verdedigen de Belgische kleuren in de 75 kilometer lange tocht in en rond Leuven. Later vandaag volgt dan de wegrit bij de dames elite. Nederland wist die de voorbije vier jaar telkens te winnen en ook nu zijn onze noorderburen topfavoriet, maar Lotte Kopecky droomt van succes in eigen land en wil maar al te graag de Nederlandse hegemonie breken. Lukt dat ook? Op deze pagina moet u geen enkel WK-hoogtepunt missen!
Lees verder

LIVE WK WIELRENNEN. Dames junioren trekken zich al vroeg op gang, wat kunnen de Belgen?
Ook vandaag weer twee races op het WK wielrennen. De junioren meisjes werken in de voormiddag (start om 8u15) al hun wegrit af. Julie Hendrickx, Jade Linthoudt, Fien Masure en Marith Vanhove verdedigen de Belgische kleuren in de 75 kilometer lange tocht in en rond Leuven. Later vandaag volgt dan de wegrit bij de dames elite. Nederland wist die de voorbije vier jaar telkens te winnen en ook nu zijn onze noorderburen topfavoriet, maar Lotte Kopecky droomt van succes in eigen land en wil maar al te graag de Nederlandse hegemonie breken. Lukt dat ook? Op deze pagina moet u geen enkel WK-hoogtepunt missen!
Lees verder

LIVE WK WIELRENNEN. Dames junioren trokken zich al vroeg op gang, wat kunnen de Belgen?
Ook vandaag weer twee races op het WK wielrennen. De junioren meisjes werken op dit moment al hun wegrit af. Julie Hendrickx, Jade Linthoudt, Fien Masure en Marith Vanhove verdedigen de Belgische kleuren in de 75 kilometer lange tocht in en rond Leuven. Later vandaag volgt dan de wegrit bij de dames elite. Nederland wist die de voorbije vier jaar telkens te winnen en ook nu zijn onze noorderburen topfavoriet, maar Lotte Kopecky droomt van succes in eigen land en wil maar al te graag de Nederlandse hegemonie breken. Lukt dat ook? Op deze pagina moet u geen enkel WK-hoogtepunt missen!
Lees verder

Acteur Michael K. Williams stierf aan overdosis
De Amerikaanse acteur Michael K. Williams is begin september overleden aan een overdosis drugs. Dat melden Amerikaanse media vrijdag op basis van de officiële autopsie. Niets wijst op zelfmoord.
Lees verder

Ontspannen in Koksijde of design spotten in Brussel: 5 tips voor een zalig herfstweekend
De zomer is officieel voorbij. Maar niet getreurd: het belooft een prachtig najaarsweekend te worden. Proef garnalen, verdiep je in groene architectuur of trek naar de cinema om 's werelds favoriete actieheld te bewonderen. We serveren vijf tips om twee dagen lang voluit te genieten.
Lees verder

Kapitaalsverhoging Immobilière Standard, "Junior Edmilson investeert"
De Immobilière Standard de Liège heeft een kapitaalsverhoging van drie miljoen euro doorgevoerd. En een aantal nieuwe aandeelhouders zijn ingestapt in het project. Daarbij één opvallende naam volgens 'La Dernière Heure'. Ex-Rouche Junior Edmilson zou namelijk geïnvesteerd hebben, net zoals onder meer Axel Witsel en Nacer Chadli dat in het verleden deden. Edmilson vertrok drie jaar geleden van Standard naar Al-Duhail in Qatar, de huidige ploeg van Rode Duivel Toby Alderweireld. De flankaanvaller zou in de woestijn een jaarloon van meer dan drie miljoen euro verdienen. Ook een aantal Luikse zakenmannen zou investeren in de Immobilière.
Lees verder

Marvel spant rechtszaken aan tegen erfgenamen van onder meer Stan Lee in strijd om rechten op The Avengers
Dat de superhelden The Avengers een grote bron van inkomsten zijn voor Marvel (en bij uitbreiding moederbedrijf Disney) is algemeen geweten. Het hoeft dan ook niet te verbazen dat Marvel alles uit de kast haalt om de rechten op die personages in handen te houden. Daarvoor spant het bedrijf nu rechtszaken aan tegen de erfgenamen van de originele schrijvers en tekenaars. Dat meldt The Hollywood Reporter.
Lees verder

INTERVIEW. Van Aert kan ons land zondag in extase brengen: "Ik kan niet ontsnappen aan de WK-gekte. En dat hoeft ook niet"
Stel je voor: Wout van Aert (27) die wereldkampioen wordt in Leuven, voor een half miljoen uitzinnige fans. Ziet u het feestje al? Zo mooi kan het zondag echt worden. De grote favoriet wil heel graag, is er klaar voor, gelooft erin. Hij heeft zelfs een opvallende oproep voor de fans.
Lees verder

INTERVIEW. Sterrenchefs Gert De Mangeleer en Dokkoon Kapueak over het leven na de lockdown: "Ik werk enkel nog met vrouwen in de keuken"
"Soms moet ik me in de arm knijpen om zeker te zijn dat ik niet droom." Enkele jaren geleden werkte Dokkoon Kapueak (38) nog in lageloonfabrieken in Thailand, vandaag mag ze zich sterrenchef noemen van Thais toprestaurant Boo Raan in Knokke. Voor NINA ging ze in gesprek met topchef Gert De Mangeleer (44), die binnenkort niet één maar twee zaken opent in Antwerpen. Samen praten ze over hun work-lifebalans, het culinaire landschap en huilbuien. "Eerst huilde ik uit blijdschap dat we een ster kregen. Nu huil ik uit angst dat ze hem zullen afnemen."
Lees verder

Open brief: Hulp gevraagd voor Felix (9) onschuldig slachtoffer van een onbegrijpelijk corona-beleid
Opnieuw kruipt een moeder in de pen voor een open brief die ze naast Kinderrechtencommissaris Caroline Vrijens richt aan Vlaams ministers Ben Weyts (Onderwijs) en Benjamin Dalle (Jeugd). De Antwerpse Marie Van Leemput laakt de door de expertengroepen RAG (Risk Assessment Group) en RMG (Risk Management Group) opgestelde regels inzake de test- en quarantaineregels voor kinderen in het lager onderwijs. Haar oudste zoon Felix (9) moet ondanks een negatieve coronatest nog tot 8 oktober wachten voor een tweede coronatest, wat betekent dat hij twintig dagen lang afwezig zal blijven van school. "Hallucinant en onrechtvaardig", schrijft Marie.
Lees verder

Europa leidt met 3-1 tegen de rest van de wereld in Laver Cup
Casper Ruud, Matteo Berrettini en Andrey Rublev hebben Europa de eerste drie punten bezorgd in de Laver Cup tennis in Boston. Het team dat de rest van de wereld vertegenwoordigt, kon de achterstand verkleinen tot 3-1 met winst in het dubbelspel.
Lees verder

Gelijknamige slagerij in Nederland dreigt met juridische stappen: pas geopende slagerij Luca wordt slagerij Petre
De pas geopende slagerij Luca in de Bruggestraat verandert van naam en wordt slagerij Petre. Dat hebben Roxana en Peter besloten na een klacht van een gelijknamige slagerij in Nederland.
Lees verder

In het spoor van Gal Refaelov, 'power woman' achter de Gouden Schoen: "Wie denkt dat ik een sterrenleven heb, 'think again'"
De sterke vrouw achter de Gouden Schoen: Gal Aviv (31). Niet happig op interviews, maar voor de magische uitreiking maakt ze een uitzondering. Een openhartig gesprek over zichzelf en iedereen die haar lief is, gespreid over twee dagen. In de paars-witte tribunes en de sportclub om de hoek.
Lees verder

Guardiola steekt bewondering voor Lukaku niet weg: "Chelsea is sterker met hem erbij"
Graag had hij hem ook wel in zijn ploeg gehad. Aan de vooravond van Chelsea-Manchester City, heruitgave van de Champions Leaguefinale, kon Pep Guardiola het niet laten om ene Romelu Lukaku in de lucht te steken.
Lees verder

Toponderzoeker Peter Carmeliet verkast met labo naar Denemarken: "In België moet ik op mijn 65ste verplicht stoppen"
De gelauwerde kankeronderzoeker Peter Carmeliet (61) verhuist met zijn 60-koppig laboratorium van Leuven naar Denemarken. Dat meldt De Tijd. In België moet hij op zijn 65ste verplicht stoppen, terwijl hij in Denemarken langer kan werken en meer budget krijgt.
Lees verder

LIVE WK WIELRENNEN. Favoriete Bäckstedt trekt stevig door bij dames junioren, kan Vanhove ons land medaille bezorgen?
Ook vandaag weer twee races op het WK wielrennen. De junioren meisjes werken op dit moment al hun wegrit af. Julie Hendrickx, Jade Linthoudt, Fien Masure en Marith Vanhove verdedigen de Belgische kleuren in de 75 kilometer lange tocht in en rond Leuven. Later vandaag volgt dan de wegrit bij de dames elite. Nederland wist die de voorbije vier jaar telkens te winnen en ook nu zijn onze noorderburen topfavoriet, maar Lotte Kopecky droomt van succes in eigen land en wil maar al te graag de Nederlandse hegemonie breken. Lukt dat ook? Op deze pagina moet u geen enkel WK-hoogtepunt missen!
Lees verder