Doorgaan naar hoofdcontent

Onze sommelier proeft en beoordeelt 15 favoriete festivalwijnen uit de supermarkt: “Voor iets meer dan 6 euro is de...

HLN
Onze sommelier proeft en beoordeelt 15 favoriete festivalwijnen uit de supermarkt: "Voor iets meer dan 6 euro is deze wijn zeer correct gemaakt "
September, wijnmaand: de supermarkten breiden tijdelijk hun wijncollectie uit met speciale herfstwijnen tegen scherpe prijzen. Onze huissommelier Sepideh Sedagatnia proefde meer dan tachtig rode en witte wijnen en bubbels uit vijf supermarkten. Dat leverde dit jaar 15 absolute toppers op. Twee flessen behaalden zelfs een 5/5. "Dit is echt wel heel verfijnd!"
Lees verder

Jongen (15) neergestoken en overleden in Oostkamp: 11 jongeren opgepakt
Een 15-jarige jongen is vrijdagavond om het leven gekomen na een steekpartij in Oostkamp. Dat bevestigt het parket van Brugge. Elf personen zijn opgepakt en worden momenteel verhoord, als verdachte en als getuige.
Lees verder

LIVE WK WIELRENNEN. Toptalent Bäckstedt pakt het goud bij de dames junioren, straks zijn dames elite aan zet
Eerstejaars Zoe Bäckstedt heeft op het WK wielrennen de regenboogtrui gepakt bij de dames junioren. De Britse, dochter van ex-profrenner Magnus Bäckstedt, klopte in Leuven de Amerikaanse Kaya Smid in een sprint met twee. Onze landgenote Marith Vanhove werd zevende. Straks, net na de middag, volgt de wegrit bij de dames elite. Nederland wist die de voorbije vier jaar telkens te winnen en ook nu zijn onze noorderburen topfavoriet, maar Lotte Kopecky droomt van succes in eigen land en wil maar al te graag de Nederlandse hegemonie breken. Lukt dat ook? Op deze pagina moet u geen enkel WK-hoogtepunt missen!
Lees verder

Lommelse (25) komt om het leven na zware crash met kraanwagen in Mol
Op de Zuiderring in Mol is zaterdagochtend een zwaar ongeval gebeurd met een bestelwagen en een kraanwagen. Dat bevestigt de lokale politie. Een 25-jarige vrouw, S.S. uit Lommel, kwam daarbij om het leven.
Lees verder

Voor het eerst betaalt club smak transfergeld voor FIFA-esporter
Excel Esports, één van de grootste esportsorganisaties ter wereld, schrijft geschiedenis in de wereld van FIFA-esports. Ze lijft Tom 'Tom' Leese in, de hoogst gerankte FIFA-speler van het moment.
Lees verder

Net als in het echte voetbal: Excel Esports legt smak geld op tafel voor bekende FIFA-esporter
Excel Esports, één van de grootste esportsorganisaties ter wereld, schrijft geschiedenis in de wereld van FIFA-esports. Ze lijft Tom 'Tom' Leese in, de hoogst gerankte FIFA-speler van het moment.
Lees verder

Football Talk. Tshimanga op weg naar Waasland-Beveren
Waasland-Beveren gaat nog een versterking aan de kern toevoegen. Derrick Tshimanga (32) woonde de wedstrijd tegen Lierse bij en sluit transfervrij aan. De eenmalige Rode Duivel zag zijn contract bij OH Leuven deze zomer aflopen. Hij wordt op de Freethiel een extra linksvoetige optie achterin. Linkspoten Vukotic en Mujakic zijn er al even buiten strijd. (SDG)
Lees verder

Een derby tussen de Boeren en de Kerels stelt nooit teleur: rivalen Zulte Waregem en KV Kortrijk kijken elkaar vanavond in de ogen
Vanavond staat de derby tussen Zulte Waregem en KV Kortrijk op het programma. Het is de 79e keer dat beide ploegen elkaar in de ogen zullen kijken. In het verleden kregen we al enkele keren een doldwaze partij te zien. Voor zowel de supporters van Zulte Waregem als de supporters van KV Kortrijk is dit de wedstrijd van het jaar.
Lees verder

"Tom Cruise en Hayley Atwell uit elkaar"
Tom Cruise (59) vormt niet langer een koppel met z'n 'Mission Impossible'-tegenspeelster Hayley Atwell (39). Dat schrijft The Sun.
Lees verder

Tegenvaller voor Trump: onderzoek bevestigt nederlaag in Arizona
Donald Trump heeft bij de Amerikaanse presidentsverkiezingen van vorig jaar ook in de grootste county in Arizona verloren van zijn rivaal Joe Biden. Dat concludeert een organisatie die door Republikeinen in de staat was gevraagd om de uitslag nog eens tegen het licht te houden. Daarmee lijkt echter geen einde te komen aan de discussie over mogelijke verkiezingsfraude.
Lees verder

Regen teistert ook GP van Rusland: geen derde oefensessie in Sotsji
De derde vrije oefenritten op het circuit van Sotsji voor de Grote Prijs Formule 1 van Rusland gaan dezevoormiddag niet door. De oefensessie stond gepland om 11 uur Belgische tijd, maar kan door de hevige regenbuien in Sotsji niet doorgaan.
Lees verder

Dronken bestuurder pleegt vluchtmisdrijf en stapt in andere auto: politie kan beide automobilisten oppakken
Op de Koninginnelaan in Laken heeft deze nacht een bestuurder van een auto een ongeval veroorzaakt. Hij knalde tegen een verlichtingspaal en reed twee groene hekken aan. Vervolgens stapte hij in de wagen van een andere bestuurder. Beide bestuurders zijn opgepakt.
Lees verder

Exclusief: 3 recepten uit Yotam Ottolenghi's nieuwste boek. "Je moet niet noodzakelijk elk ingrediënt in huis hebben om het te maken"
Alles uit de kast halen. Dat is wat Yotam Ottolenghi (52) wil dat je doet met zijn nieuwe boek 'Shelf Love'. Het is een ode aan koken met wat je in huis hebt, niet meer, niet minder. De Brits-Israëlische bestseller-kookboekenauteur maakte het met zijn Ottolenghi Test Kitchen in Londen, waar de Bahreinse Noor Murad de leiding heeft. NINA strikte de twee voor een exclusief dubbelinterview en mag drie nieuwe recepten in primeur publiceren. "Zelfs als we iets koken waarmee mensen uit de westerse wereld heel vertrouwd zijn, zoals lasagne, vragen we ons af: hoe maken we het Ottolenghi?"
Lees verder

Geen special guest, maar welke verrassing heeft Emma Bale dan wel in petto tijdens Liefde voor Muziek?
Het is een primeur: de artiesten van Liefde voor Muziek gaan samen live optreden. Dit weekend in de Lotto Arena in Antwerpen. Desna en Senne spreken met Emma Bale. Zij belooft alvast dat het een show vol verrassingen wordt.
Lees verder

Saartje Vandendriessche viel ooit samen met haar tantes een exhibitionist aan
In het Joe-programma 'Speeltijd' keert Ann Van Elsen (41) elke week met een bekend persoon terug naar de klas (middelbaar of lagere school) om samen de fijne momenten uit de tienerjaren te herbeleven. Deze week is Saartje Vandendriessche (46) aan de beurt. Zij vertelt wat meer over haar dochter Millie, haar acteerdromen en over haar geloof in de liefde. "Ik heb er terug zin in", klinkt het overtuigend.
Lees verder

OVERZICHT. Zware nacht in verkeer: jonge vrouw (25) overlijdt in Mol, 18-jarige in levensgevaar in Bavegem, bestuurster (45) kritiek in Oostmalle
Het weekend is nog niet half weg, maar heeft afgelopen nacht voor de tweede week op rij al een gitzwarte rand gekregen in het verkeer. In Mol kwam een 25-jarige vrouw uit Lommel om het leven, in het Oost-Vlaamse Bavegem raakten twee 18-jarige inzittenden van een auto zwaargewond. Eén van hen verkeert in levensgevaar. Ook in Oostmalle is de bestuurster (45) van een cabrio in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht. In het Henegouwse Virelles overleed een jonge automobilist (20).
Lees verder

Oorlogsjournalist Robin Ramaekers op weg naar Kaboel: "Niets is zeker. We bekijken het van dag tot dag"
Het is al een dikke maand geleden dat de taliban opnieuw de macht grepen in Afghanistan. Hoe is de situatie er nu voor de mensen die daar leven? Hoe zit het met de Belgen die nog daar zijn en terug willen? Met de vrouwenrechten, het onderwijs, de ziekenhuizen,...? VTM-oorlogsjournalist Robin Ramaekers is onderweg naar Kaboel om het zelf vast te stellen, maar de tocht daarheen is allesbehalve evident. Verslag vanuit de eerste halte: Pakistan.
Lees verder

LIVE WK WIELRENNEN. Dames zijn begonnen aan hun WK, Kopecky: "Lef tonen om Nederlands blok te kunnen ontwrichten"
Na de indrukwekkende zege van de Britse Zoe Bäckstedt bij de dames junioren op het WK wielrennen zijn nu de dames elite aan zet. Nederland wist daar de voorbije vier jaar telkens te winnen en ook nu zijn onze noorderburen topfavoriet, maar Lotte Kopecky droomt van succes in eigen land en wil maar al te graag de Nederlandse hegemonie doorbreken. Lukt dat ook? Op deze pagina moet u geen enkel WK-hoogtepunt missen!
Lees verder

LIVE (13u30). Lukaku en De Bruyne aan de aftrap in Duivelse topper op Stamford Bridge, Lavia op de bank
• City met zorgen: Laporte, Rodri, Stones, Gundogan en Zinchenko nog twijfelachtig • Bij Chelsea Mount en Pulisic out, Mendy kan wel in doel • City vorig seizoen drie keer onderuit tegen Chelsea, ook in finale CL • Chelsea met 13 op 15, Man City 10 punten
Lees verder

Brand uitgebroken in Jan Breydel: "Competitie komt niet in het gedrang"
In het Jan Breydelstadion in Sint-Andries (Brugge) is zaterdagmorgen rond 10.30 uur brand uitgebroken. Een batterij van een hoogspanningscabine vatte vuur en dat ging gepaard met heel wat rookontwikkeling.
Lees verder