Doorgaan naar hoofdcontent

Ongezien in de koers: Lopez stapt gefrustreerd uit de Vuelta nadat hij van virtueel podium tuimelt

HLN
Ongezien in de koers: Lopez stapt gefrustreerd uit de Vuelta nadat hij van virtueel podium tuimelt
De voorlaatste etappe van de Ronde van Spanje is uitgedraaid op een rampdag voor Miguel Angel Lopez (27). De Colombiaan van Movistar begon nog als derde in het klassement aan de rit, maar werd buitenspel gezet door een putsch van Bahrain-Victorious. Lopez zette uit frustratie voet aan grond en stapte pardoes in de volgwagen. Na tien minuten stapte hij weer op de fiets, om uiteindelijk tóch op te geven.
Lees verder

Champoussin verrast de favorieten en snelt naar eerste profzege, Roglic heeft zijn schaapjes op het droge
Clément Champoussin (23) heeft de voorlaatste etappe in de Vuelta gewonnen. De Fransman van AG2R-Citroën profiteerde van een tactisch steekspel tussen Roglic, Mas, Haig en Yates en boekte zijn eerste profzege. Miguel Angel Lopez, voor de start van de laatste bergrit derde, stapte misnoegd uit koers omdat hij bij een putsch achterop verzeilde en geen hulp kreeg. Primoz Roglic - die vandaag als tweede finishte - wint morgen zonder ongelukken zijn derde Ronde van Spanje op rij.
Lees verder

BINNENKIJKEN. De hotelerfgename staat op trouwen en droomt van huisje-tuintje-kindje: Paris Hilton verlangt naar 'the simple life'
Het huwelijk van Paris Hilton (40) met zakenman Carter Reum (40) komt dichterbij en dat zullen we geweten hebben. Een nieuwe realityshow, tien bruidsjurken en nu ook een nieuwe villa moeten de hotelerfgename in het centrum van de belangstelling zetten. "Ik wil dat mijn fans kunnen zien dat ik mijn prins op het witte paard heb gevonden en dat ik mijn sprookjeseinde heb gekregen", aldus de blondine.
Lees verder

Veertiger die door het lint ging op E40 toont spijt: "Persoonlijke, familiale omstandigheden deden stoppen doorslaan"
De 40-jarige man die vorige week door het lint ging op de E40, is zelf heel erg geschrokken van de beelden. Dat vertelde hij aan zijn advocaat. Persoonlijke omstandigheden in de familiale sfeer deden bij hem de stoppen doorslaan. Zijn slachtoffers houden nog steeds slapeloze nachten over aan de verkeersagressie en stelden zich burgerlijke partij in de zaak. "We zijn opgelucht dat die kerel is aangehouden. Het kon véél erger afgelopen zijn. Ik hoop dat die man nooit meer in het verkeer komt."
Lees verder

Blink 182-zanger Mark Hoppus geeft update over kankerdiagnose: "Geen chemotherapieën meer gepland"
Mark Hoppus (49) zou klaar zijn met zijn chemotherapiebehandeling. Dat laat zijn bandmaat Tom DeLonge (45), zanger en gitarist bij Blink 182, weten via een Instagram-bericht. "De dokter denkt dat de chemotherapie aanslaat", staat te lezen in een screenshot van een gesprek tussen de twee.
Lees verder

Derde van haaien door overbevissing met uitsterven bedreigd, ook komodovaraan in gevaar
De komodovaraan is op de rode lijst van bedreigde soorten geplaatst vanwege de klimaatverandering. Met een aantal tonijnsoorten gaat het goede kant op, maar ruim een derde van de haaien- en roggensoorten dreigt uit te sterven, maakte de internationale organisatie voor natuurbehoud (IUCN) bekend op haar congres in Marseille.
Lees verder

Sinds 1973 legaal, maar toch nog heet hangijzer: waarom blijft abortus de VS verdelen?
En wéér verdeelt de abortuskwestie Amerika. Vreemd, voor een land dat ooit voorloper was: terwijl bij ons abortus pas in 1990 legaal werd, was dat in de VS al in 1973. Waarom die blijvende onrust, dan? Omdat destijds de wet nogal haastig was, de gezondheidszorg er anders werkt dan hier, en de politiek er garen bij spint. Een duik in een kookpotje dat nooit afkoelt.
Lees verder

Emmely (24) overleeft botsing met vrachtwagen langs E17 niet: "Ze was zo'n bezige bij. Is ze in slaap gevallen? We zullen het nooit weten"
"Nooit reed ze te snel. Ze nam nooit haar telefoon op achter het stuur. Dat haar dit moet overkomen, is zwaar om te dragen." De ouders van Emmely Duquesnoy (24) uit Deerlijk zijn in diepe rouw nadat hun dochter in de nacht van vrijdag op zaterdag langs de E17 in Kortrijk achteraan inreed op een rijdende vrachtwagen en om het leven kwam. "We blijven met zoveel mooie herinneringen, maar met zo veel vraagtekens achter."
Lees verder

Lucky loser Greet Minnen kan niet voor een derde keer stunten: Kempense verliest in twee korte sets van Andreescu
Greet Minnen (WTA 104) is uitgeschakeld in de derde ronde van de US Open, het vierde en laatste grandslamtoernooi van het seizoen.
Lees verder

Mooi beeld: groene trui Jakobsen en ploegmaats komen allemaal samen over de meet
Fabio Jakobsen (25) mag zich morgen - behoudens ongelukken in de afsluitende tijdrit - de winnaar van het puntenklassement in de Ronde van Spanje noemen. De Nederlandse sprinter kwam in de laatste rit in lijn samen met al z'n ploegmaats over de finish gebold.
Lees verder

De Red Dragons maken nog kans op de achtste finales: Belgische volleybalmannen kloppen Griekenland met 3-0 op het EK volleybal
De Belgische volleybalmannen (FIVB 22) hebben hun derde groepswedstrijd op het EK met 3-0 gewonnen tegen Griekenland (FIVB 34). De setstanden in het Poolse Krakau waren 25-16, 25-22 en 25-22.
Lees verder

Politie waarschuwt voor man met bijl in Maastricht
De Nederlandse politie heeft gewaarschuwd voor een man die zaterdag met een bijl in de Maastrichtse wijk De Heeg rondliep. De man van ergens midden 20 zou iemand verwondingen hebben toegebracht, aldus een politiewoordvoerder.
Lees verder

Man loopt met bijl door Maastricht, slaat met tas jonge vrouw op haar hoofd
De politie heeft deze avond vlak over de grens in Maastricht (Nederlands Limburg) een man opgepakt die op straat had rondgelopen met een bijl. Een tijdje voor zijn arrestatie had hij volgens de politie een jonge vrouw met een tas op haar hoofd geslagen. De vrouw liep lichte verwondingen op.
Lees verder

Anderlecht-vrouwen verliezen met 2-1 bij Club YLA en missen zo hun start
De vrouwen van RSC Anderlecht hebben hun tweede wedstrijd in de Scooore Super League met 2-1 verloren op het veld van Club YLA. Blauw-zwart behoudt zo het maximum, landskampioen Anderlecht moet tevreden zijn met 3 op 6.
Lees verder

"Energiebeleid in dit land is gewoon kut", zegt Vlaams minister Zuhal Demir (N-VA), Groen ontstemd
De partij Groen, een coalitiepartner in de federale regering De Croo I, is ontstemd over een krasse uitspraak die Vlaams minister van Energie Zuhal Demir (N-VA) vanochtend deed. "Het energiebeleid in dit land is gewoon kut", zei Demir letterlijk in een interview op Radio 1. Ze haalde daarmee opnieuw uit naar het beleid van haar federale ambtsgenote, minister van Energie Tinne Van der Straeten (Groen) die doorzet met de voorziene kernuitstap in 2025 en de bouw van nieuwe gascentrales.
Lees verder

LIVE (20u45). Wint Frankrijk wél tegen Oekraïne?
• Aftrap: 20u45 • Kwalificatiegroep D • Ref: Slavko Vincic • Frankrijk speelde 'maar' gelijk tegen Bosnië
Lees verder

Biden bezoekt volgende week rampgebieden in noordoosten van VS
De Amerikaanse president Joe Biden bezoekt komende week de rampgebieden in het noordoosten van de Verenigde Staten waar uitlopers van orkaan Ida lelijk huisgehouden hebben. Het Witte Huis deelde zaterdag mee dat Biden dinsdag in Manville, in de staat New Jersey, en in het New Yorkse stadsdeel Queens is om zich een beeld te vormen van de stormschade.
Lees verder

Analist Gilles De Bilde over de mogelijke opstelling van de Rode Duivels tegen Tsjechië en de 100ste cap van Lukaku: "Een magisch moment voor hem"
Morgenavond nemen de Rode Duivels het in de kwalificaties voor het WK 2022 in Qatar op tegen Tsjechië. Analist Gilles De Bilde blikt in VTM Nieuws vooruit. "De betere ploeg uit de poule."
Lees verder

LIVE. Nederland heeft het moeilijk tegen een stug Montenegro
• Aftrap: 20u45 • Phillips Stadion in Eindhoven • Nederland en Montenegro hebben allebei 7 punten, Turkije is koploper in groep G met 8 punten • Tweede interland in de derde ambstermijn van Louis van Gaal
Lees verder

LIVE. Frankrijk kwam nog niet tot scoren tegen Oekraïne
• Aftrap: 20u45 • Kwalificatiegroep D • Ref: Slavko Vincic • Frankrijk speelde 'maar' gelijk tegen Bosnië
Lees verder