Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

donderdag 2 september 2021

Onderzoek naar ongewoon overlijden van 33-jarige vrouw in Genk

HLN
Onderzoek naar ongewoon overlijden van 33-jarige vrouw in Genk
De lokale politie van de zone Carma en het parket van Limburg voeren een onderzoek naar een verdacht overlijden in Kolderbos bij Genk. Dat bevestigt het parket van Limburg aan onze krant.
Lees verder

Waarom krijg je de hik en hoe raak je ervan af? "Trucjes zoals water drinken of schrikken hebben slechts een placebo-effect"
Er zijn weinig lichamelijke ongemakken waar zoveel verschillende theorieën over bestaan als de hik. Iedereen kent wel een handvol mogelijke oorzaken én manieren om ervan af te raken. Maar wat is de hik nu precies? En wat helpt écht om van het kwaaltje af te komen? Dirk Devroey, professor Huisartsengeneeskunde aan de Vrije Universiteit Brussel, legt uit.
Lees verder

Tanja Dexters, Nainggolan... Als BV's in de penarie zitten, bellen ze advocaat Omar Souidi: "Hij schrijft meer persberichten dan conclusies"
Nog maar net had hij een (zoveelste) brandje rond Tanja Dexters geblust, of advocaat Omar Souidi (36) mocht al opdraven om het dronken rijgedrag van Radja Nainggolan te verschonen tegenover de buitenwacht. En zo krijgt meester Souidi steeds nadrukkelijker het etiket van 'BV-advocaat' en dat wekt - zeker aan de Antwerpse balie - wrevel op. Iets waar Souidi zich niets van aantrekt, blijkt duidelijk uit dit gesprek: "Die bekende Vlamingen bellen mij, hé, niet omgekeerd."
Lees verder

Zuid-Korea bouwt ballistische raket met kracht van kernwapen
Zuid-Korea ontwikkelt een ballistische raket die net zo sterk is als een tactisch kernwapen. Dat hebben overheidsbronnen gezegd aan persbureau Yonhap. De raket is ontworpen om doelen tot 400 kilometer ver te raken.
Lees verder

Filip en Mathilde in quarantaine na coronageval in koninklijke familie
Koning Filip en koningin Mathilde zullen hun contacten beperken vanwege een bevestigd coronageval binnen de koninklijke familie. Dat maakte het koninklijk paleis bekend in een persmededeling.
Lees verder

Filip en Mathilde in quarantaine na coronageval binnen koninklijke familie
Koning Filip en koningin Mathilde zullen hun contacten beperken vanwege een bevestigd coronageval binnen de koninklijke familie. Dat maakte het koninklijk paleis bekend in een persmededeling.
Lees verder

'Tien om te Zien' bezorgt VTM kijktopper met 710.000 muzikale fans
De (eenmalige) terugkeer van 'Tien om te Zien', de moeder van de Vlaamse muziekprogramma's, bezorgde VTM op de eerste schooldag meteen een kijktopper. Liefst 710.000 muzikale fans keken naar de muzikale show met een mix van oude hits en nieuwe nummers. 'Familie' haalde eerder op de avond 529.000 kijkers, het 'VTM NIEUWS' 496.000 kijkers.
Lees verder

9 kindjes per verzorger in Vlaamse kinderopvangen: zowel kind, ouders als verzorgers lijden daaronder. "Een kind krijgt meermaals per dag een 'nee'"
Vlaamse kinderverzorgers hebben het zwaar. De lonen zijn laag en de werkdruk veel te hoog. Veel verzorgers hebben negen kinderen onder hun hoede, en dat is slopend. Plus: de kinderen lijden er soms ook onder. "Jonge kindjes hebben knuffels nodig, contact, troost. En daar hebben we niet altijd tijd voor", getuigt verzorgster Caroline. Onthaalmoeder Iris vertelt hoe haar werking verbeterde sinds ze van 8 naar 6 kinderen ging. Lynn Geerinck, manager kinderopvang bij i-Mens, legt uit waarom minder kleintjes per verzorger beter zou zijn. "Een onthaalmoeder is een toevoeging aan je gezin."
Lees verder

Onderzoeksteam MH17 vraagt Russische militairen om informatie
Het team dat het neerhalen van vlucht MH17 onderzoekt heeft Russische militairen opgeroepen informatie te delen voor een vervolgonderzoek naar de bemanning van en de besluitvorming rond de inzet van de raketinstallatie waarmee het vliegtuig zou zijn neergeschoten. De Nederlandse politie, die de actie coördineert, heeft de oproep in een brief gedaan aan inwoners van de Russische stad Koersk. Volgens het onderzoeksteam, het Joint Investigation Team (JIT), komt de zogeheten Buk-TELAR daar vandaan.
Lees verder

150.000 Belgen doen aan autodelen: wanneer is dat goedkoper? En hoe ben je correct verzekerd?
De deeleconomie wint steeds meer aan populariteit, ook autodelen zit in de lift. Begin dit jaar telde ons land 150.000 autodelers. Wanneer is het voordeliger om gebruik te maken van een deelauto dan een eigen auto te kopen? Of kan je je eigen auto ook delen met anderen? En moet je dan je verzekeraar verwittigen? Independer.be geeft het antwoord.
Lees verder

Biocartis lanceert test die naast coronavirus ook griep en RSV detecteert
Het Mechelse biotechnologiebedrijf Biocartis lanceert een test die naast SARS-CoV-2 - het coronavirus - ook de griep en de luchtwegeninfectie RSV opspoort. Dat meldt het bedrijf.
Lees verder

Spektakel verzekerd: Vuelta stuurt renners over nieuwe moordklim die bekend staat als "het boze tweelingzusje van de Angliru"
Steil, steiler, steilst. De Vuelta doet het weer. Het peloton moet in de 17de rit een bijna verticaal geitenpad over. Geen Angliru, wel het 'boze tweelingzusje'. Kennismaking met de Alto del Gamoniteiro.
Lees verder

Pakistan sluit belangrijke grensovergang om toeloop Afghaanse vluchtelingen te stoppen
Pakistan gaat een belangrijke grensovergang met Afghanistan tijdelijk sluiten om de toevloed aan Afghanen te stoppen die het talibanregime willen ontvluchten.
Lees verder

Ruim 33.000 werklozen minder in Vlaanderen dan op piek tijdens zomer 2020
Vlaanderen telde eind augustus 198.665 werkzoekenden. Dat waren er 33.281 (of 14,3 procent) minder dan in augustus 2020. Toen werd met bijna 232.000 werkzoekenden de piek bereikt tijdens de coronacrisis. Dat blijkt uit cijfers van de Vlaamse arbeidsbemiddelingsdienst VDAB.
Lees verder

LIVE VUELTA. Komt de leiderstrui van Roglic nog in gevaar in laatste echte bergrit?
De 18e etappe van de Vuelta is de laatste echte bergrit, al belooft het wel nog een erg zware te worden. Primoz Roglic heroverde gisteren de rode leiderstrui en moet die vandaag dus nog met succes zien te verdedigen. Of de Sloveen van Jumbo-Visma daar ook in slaagt, kan u op deze pagina op de voet volgen.
Lees verder

Pijnlijke nederlaag met Advocaat en een maestro van 37: wat u moet weten over Estland
De A. Le Coq Arena - vroeger het Lillekülla stadion - in Tallinn. De thuisbasis van het lokale Flora, tegenstander van AA Gent in de poulefase van de Conference League. Hein Vanhaezebrouck zal deze wedstrijd wellicht ook wat intensiever bekijken. Bij het thuisland zijn heel wat spelers van Flora Tallinn geselecteerd - tien, niet allen basisspeler.
Lees verder

Studie: "Honden begrijpen bedoeling van onze handelingen"
Honden zien het verschil tussen bedoelde en onbedoelde menselijke handelingen. Dat blijkt uit een nieuw Duits onderzoek. Met andere woorden: ze hebben het door als we ze willen foppen. Er is ook meer en meer bewijs dat honden weten hoe we ons voelen.
Lees verder

Afghaanse vrouwen protesteren in Herat tegen Taliban-regime
Tientallen vrouwen hebben in de Afghaanse stad Herat geprotesteerd tegen het Taliban-regime. Ze uitten hun onvrede over het feit dat zij niet mogen werken en uitgesloten worden bij de vorming van een nieuwe regering.
Lees verder

Houthakker meets Instagram: Cabincore is de nieuwe trend die draait rond flanel, natuur en gezelligheid
Cabincore, zo heet de nieuwe tendens die op dit moment sociale media beheerst. Centraal staat de gezelligheid van de herfst en de winter, en ons verlangen om terug naar de natuur te gaan. Maar dan wel op een fotogenieke manier.
Lees verder

LIVE BENELUX TOUR. Etappe even geneutraliseerd door massale valpartij: "Bijna iedereen stond te voet"
In de Benelux Tour staat alweer de vierde etappe op het programma. De aankomst volgt rond 14.55 uur in Ardooie, waar in het verleden in de Eneco Tour en de BinckBank Tour praktisch altijd de snelle mannen aan zet waren. Ook vandaag? U krijgt het antwoord op deze pagina!
Lees verder