Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

vrijdag 17 september 2021

“Nooit overspel in uw relatie? De kans is reëel dat u zich vergist”: waarom gaan we vreemd? Ebt het verdriet ern...

HLN
"Nooit overspel in uw relatie? De kans is reëel dat u zich vergist": waarom gaan we vreemd? Ebt het verdriet erna ooit weg? En zijn er ook positieve kanten aan slippertjes?
"We waren beiden oud genoeg om dat slippertje een plaats te geven." De getuigenis van Ellen Verhulst op hln.be eerder deze week werd meer dan 300.000 keer gelezen. Het is een thema dat ons niet loslaat: vreemdgaan. Hoe ga je er het best mee om? Ebt de pijn ooit weg? En zijn er ook positieve kanten aan? Deze stukken over slippertjes moet u herlezen.
Lees verder

Soulsister is terug en bespreekt nieuwe muziek: "Mijn stemgeluid is beter dan ooit"
Soulsister is helemaal terug van weggeweest. Jan Leyers en Paul Michiels losten eerder al single 'Fading Into You' loste, en vandaag komt daar ook nog eens opvolger 'Something I Need To Know' bij. Op JOE bespreken ze hun nieuwste schijf. Volg het hier live mee vanaf 9u.
Lees verder

Toon Aerts schuift favorietenrol door voor Ethias Cross in Beringen: "Met podium zal ik tevreden zijn"
Na Lokeren opnieuw Eli Iserbyt aan de winst in Beringen? Of slaagt Toon Aerts erin zijn titel te verlengen in deze derde editie van de mijncross? In Lokeren, afgelopen zaterdag, liet Toon Aerts 'maar' een zevende plaats optekenen.
Lees verder

Grootste boom ter wereld in brandwerend deken gewikkeld uit vrees voor oprukkende bosbranden
Oprukkende bosbranden in de Amerikaanse staat Californië bedreigen General Sherman, de grootste boom ter wereld. De brandweer heeft de stam van de mastodont in het Sequoia National Park in een brandwerende deken gewikkeld om hem te beschermen tegen het vuur.
Lees verder

Quiz: Herken jij alle elektrische auto's?
Een elektrische wagen was vroeger een vreemd beestje. Soms wat futuristisch qua vorm, af en toe onconventioneel. Hij viel meteen op tussen de 'gewone' auto's met een verbrandingsmotor. Vandaag lijkt dat veel minder het geval. Herken jij alle elektrische wagens in de quiz van HLN Drive?
Lees verder

Anouk Matton werkt aan eerste boek: "Spiritueel werk vol kristallen"
Haar realityprogramma moet nog van start gaan op VTM 2, maar intussen is Anouk Matton (28) alweer bezig aan een nieuw exportproduct. "Ik ben een boek aan het schrijven", vertelt ze ons vanop Ibiza, waar ze met haar man Dimitri Vegas (39) en hun zoontje London (2 maanden) van hun eerste gezinsuitje genieten.
Lees verder

WoninGent krijgt boete van 200.000 euro voor verhuur van 17 ongeschikte panden: "Problemen begonnen na fusie met twee andere maatschappijen"
De sociale huisvestingsmaatschappij WoninGent is veroordeeld tot een geldboete van 200.000 euro, waarvan 120.000 euro met uitstel voor de verhuur van 17 panden die ze ondanks hun ongeschiktheid toch verhuurde.
Lees verder

Nieuwe voorzitter Vlaamse Scholierenkoepel pleit voor minder huiswerk en latere start van de schooldag
Minder huiswerk en een latere start van de schooldag. Met die speerpunten is Mauro Michielsen verkozen tot voorzitter van de Vlaamse Scholierenkoepel.
Lees verder

"Nee tegen bitcoin": protest in eerste land ter wereld waar cryptomunt wettig betaalmiddel is
Duizenden mensen zijn de straat opgegaan in de hoofdstad van El Salvador om te protesteren tegen de invoering van de bitcoin als wettig betaalmiddel in het Latijns-Amerikaanse land. El Salvador is het eerste land ter wereld dat de cryptomunt als wettig betaalmiddel heeft ingevoerd naast de Amerikaanse dollar, maar veel inwoners zijn bezorgd over de grote waardeschommelingen van de bitcoin.
Lees verder

Op het snackmasters menu: de bekendste burger van het land: "Ze hadden ons één snack beloofd, maar dit zijn vijf snacks"
Sofie Dumont en Seppe Nobels strijden maandag in 'Snackmasters' voor het laatste plekje in de halve finale. De twee krijgen de aartsmoeilijke opdracht om de enige echte Bicky Burger na te maken. Iets wat bij de ene vlotter gaat dan bij de andere. "Het vlees is te flets, het brood is niet goed. Dat is hier een kleine wake-upcall. Alles opzij en herbeginnen."
Lees verder

Brussels minister-president Vervoort pleit voor debat over verplichte vaccinatie
Brussels minister-president Rudi Vervoort vindt dat er een debat zonder taboes moet plaatsvinden over een vaccinatieplicht. Dat zei hij vrijdag op La Première (RTBF).
Lees verder

Ook maximumprijs diesel springt over 1,6 euro per liter
Een week nadat de maximumprijs van benzine 95 boven de 1,6 euro per liter is gestegen, zet de dieselprijs dezelfde stap. Vanaf zaterdag betaal je aan de pomp maximaal 1,621 euro voor een liter diesel B7, zo meldt de federale overheidsdienst Economie.
Lees verder

Orde van Vlaamse Balies verzet zich tegen moeilijkere procedure om vergunningen te betwisten
De Orde van Vlaamse Balies stapt naar het Grondwettelijk Hof tegen het Vlaams decreet van minister Zuhal Demir dat het moeilijker maakt om een vergunning voor de rechtbank te betwisten. Dat meldt 'De Standaard'.
Lees verder

Verboden Liefde: Dennis valt voor de Venezolaanse Maria op werkreis in Boedapest. "Twaalf uren samen, waarin de wereld niet bestond. Daarop teerden we"
"Die eerste nacht hebben we gevreeën tot 's ochtends. Mijn wekker ging af, maar we deden verder. Ontbijt kon ons gestolen worden. Ik ben recht van haar bed naar het werk gehold." Dennis (toen 40) zit in zak en as in zijn huwelijk. Op een werkreis naar Boedapest ontmoet hij via Tinder de Venezolaanse Maria (39). Een intelligente, beeldschone vrouw, die hem alle hoeken van de stad en haar slaapkamer laat zien. Het is het begin van een internationale rollercoasterromance die Dennis, tot nu, met niemand kon delen. "Wat wij hebben is een onmógelijke liefde." In de Verboden Liefde-reeks viert NINA de liefde die, hoe vurig ook, niet mag of kan zijn.
Lees verder

André Hazes heeft burn-out: "De ontwikkelingen in zijn privéleven hebben een grote impact gehad"
André Hazes (27) heeft een burn-out en neemt de komende tijd rust. De zanger heeft tijd nodig "om weer op krachten te komen", laat zijn management weten. Gisteren raakte bekend dat Sarah van Soelen, de vriendin van de zanger, ook een burn-out heeft en zich zelfs liet opnemen in een behandelcentrum in Spanje.
Lees verder

Russen trekken naar stembus voor parlementsverkiezingen: Google en Apple halen verkiezingsapp Navalny uit appstores
Google en Apple hebben de verkiezingsapp van de Russische oppositieleider Alexej Navalny uit hun appstores verwijderd op de dag dat de Russische verkiezingen beginnen. De techbedrijven liggen al enige tijd in de clinch met de Russische media- en internetwaakhond Roskomnadzor, die dreigde met een boete als de app niet weggehaald zou worden. Rusland beschuldigde Amerikaanse techbedrijven van bemoeienis met de Russische verkiezingen.
Lees verder

Grote hinder op Brusselse binnenring door brandende vrachtwagen in Grimbergen
Er is momenteel grote verkeershinder op de Brusselse binnenring in Grimbergen door een brandende vrachtwagen. Daardoor kan het verkeer enkel passeren over de linkerrijstrook.
Lees verder

Fans Manchester City boos op coach Guardiola: "Sommige mensen kunnen het niet betalen"
De fans van Manchester City zijn boos nadat ze kritiek hebben gekregen van trainer Pep Guardiola. Die vroeg zich na de spectaculaire zege Tegen Leipzig (6-3) in de Champions League af waarom het stadion niet vol zat. Er waren zo'n 38.000 toeschouwers, terwijl er ruim 50.000 in kunnen.
Lees verder

Standbeeld van bitcoin-uitvinder Satoshi Nakamoto onthuld in Boedapest
In Boedapest (Hongarije) is een standbeeld onthuld ter ere van de mysterieuze uitvinder van bitcoin, Satoshi Nakamoto. Omdat Satoshi's ware identiteit niet bekend is, gaat het om een spiegelend bronzen beeld van een figuur met een kap.
Lees verder

Ministapje voor Belgisch coëfficiënt, maar Nederland danst pas écht de coëffientenpolonaise
Club Brugge, AA Gent en Racing Genk sprokkelden kostbare punten in de Europese ratrace. Het zal wel elke week knokken blijven om het kostbare rechtstreekse Champions League-ticket te behouden. Een groot contrast met Nederland, waar de 'coëfficiëntenpolonaise' is ingezet.
Lees verder