Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

donderdag 23 september 2021

Nog 3.000 studenten wachten op hun studiebeurs van vorig academiejaar: “Soms is het kiezen tussen een handboek of e...

HLN
Nog 3.000 studenten wachten op hun studiebeurs van vorig academiejaar: "Soms is het kiezen tussen een handboek of eten kopen. Als je echt honger hebt, weet je het wel"
Een week voor de start van het nieuwe academiejaar wachten nog 3000 studenten op de toekenning van hun studiebeurs voor vorig academiejaar. "Voor veel studenten maakt dat geld het verschil of je wel of niet kan studeren. Als je echt honger hebt dan kan een boek je even niet veel meer schelen."
Lees verder

LIVE. Thibau Nys: "Als ik sprint kan uitspelen ben ik één van schaduwfavorieten" - Wat vertellen beloften, dames en helpers Van Aert op persconferentie?
Geen koers vandaag op het WK wielrennen, wel heel wat persconferenties. Vanaf 16u staan de heren U23, de elitedames en de zeven helpers van Wout van Aert, met name Tiesj Benoot, Victor Campenaerts, Tim Declercq, Remco Evenepoel, Yves Lampaert, Jasper Stuyven en Dylan Teuns de media te woord. Hoe voelt iedereen zich, wat leerde de verkenning hen en wat zijn de plannen om België naar nog meer medailles te loodsen? Volg de persconferenties hier LIVE!
Lees verder

VTM-programma 'Da's Liefde!' maakt kans op een Emmy
Het VTM-programma 'Da's Liefde!', waarin Jens Dendoncker inzoomt op het liefdesleven van de Vlaming, is genomineerd voor een internationale Emmy award in de categorie 'non-scripted entertainment'.
Lees verder

"We geloven jou!" Fan spreekt steun uit voor Johnny Depp tijdens prijsuitreiking
Johnny Depp mocht de carrièreprijs in ontvangt nemen op het Spaanse San Sebastian Film Festival, een controversiële beslissing van het festival. De acteur wordt er namelijk van beschuldigd zijn ex-vrouw Amber Heard geslagen te hebben. Depp bedankte iedereen die hem in deze moeilijke tijd heeft gesteund. Ook in het publiek zaten mensen die hem steunen. "We houden van jou!" en "We steunen jou!" werd er geroepen.
Lees verder

Jelle fietst helemaal van Dendermonde naar Kilimanjaro en vertelt over waanzinnige reis
19.000 kilometer, zo ver fietste Jelle Veyt van zijn woonplaats Dendermonde naar de berg Kilimanjaro in het Afrikaanse Tanzania. Samen met vrienden beklom hij de 5895 meter hoge berg, een tocht waarvan hij prachtige beelden deelt.
Lees verder

Derde prik in Vlaamse woonzorgcentra vanaf 4 oktober, plaatselijk mogelijk al vroeger
De Vlaamse woonzorgcentra starten in principe in de week van 4 oktober met het toedienen van de derde coronaprik bij hun bewoners. Wanneer het vaccinatiecentrum nog vaccins ter beschikking heeft, is het niet uitgesloten dat er plaatselijk al vroeger gestart wordt. Dat is te horen bij Vlaams minister van Volksgezondheid Wouter Beke (CD&V).
Lees verder

Overheidstekort halveert in 2 jaar tijd: volgend jaar 21,26 miljard in het rood
Uit het nieuwste rapport van het Monitoringcomité blijkt dat de Belgische regering volgend jaar nog 21,26 miljard in het rood gaat. Dat is beter dan wat ons land aan Europa heeft beloofd. In 2020 was het tekort nog dubbel zo groot.
Lees verder

Ook Groen wilde geld uitdelen aan 3M: "Fabriek is milieuvriendelijk"
Ook de partij Groen wilde geld uitdelen aan chemiebedrijf 3M. In 2000 en 2003 zetten Vera Dua en Ludo Sannen, toen beide groene ministers van Leefmilieu voor Agalev, het licht op groen voor een federale belastingaftrek voor 3M. Dat deden ze door het chemiebedrijf een attest te geven dat moest aantonen dat 3M een "milieuvriendelijk karakter" had. Opvallend, want Groen wijst al maandenlang op de politieke verantwoordelijkheid van andere partijen.
Lees verder

Tweede seizoen van 'Tiger King' komt dit jaar nog naar Netflix
Goed nieuws voor fans van 'Tiger King', want de populaire Netflixreeks krijgt eindelijk een vervolg. Dat maakte het streamingplatform zelf bekend. Op meer details is het nog eventjes wachten, maar bij Netflix lieten ze alvast weten dat we ook in het tweede deel heel wat waanzinnige toestanden én een stevige dosis chaos mogen verwachten.
Lees verder

Thibau Nys acht kans groot dat Belgische beloften wereldtitel pakken: "Alle kwaliteiten om het af te maken"
Straks een Belgische belofte aan het feest op het WK wielrennen? De kans zit er dik in volgens Thibau Nys (18). De Europese kampioen wordt al snel naar voor geschoven als schaduwfavoriet dankzij zijn sprint, maar ook de andere jongens zijn klaar. "We hebben alle kwaliteiten om het af te maken."
Lees verder

Hongerende klimaatactivisten stellen Duitse kanselierskandidaten ultimatum: debat of onze dood
Een hongerstaking van Duitse klimaatactivisten in Berlijn gaat op de 25ste dag een beslissende fase in. Als de drie kandidaten voor de opvolging van bondskanselier Angela Merkel vanmiddag niet met hen in debat gaan, beginnen ze ook een dorststaking.
Lees verder

Kleinzoon (12) wil vaccin om doodzieke oma te bezoeken, wint van vader in rechtbank
Een 12-jarige jongen uit Groningen mag van de rechter een coronavaccin krijgen, tegen de wil van zijn vader. De middelbare scholier wil zich graag laten vaccineren tegen het virus zodat hij veilig zijn oma kan bezoeken, die vanwege uitgezaaide longkanker op sterven ligt. Zijn vader wil daar niets van weten, omdat hij vreest voor de bijwerkingen van de prik op de lange termijn. De rechter heeft de jongen alsnog toestemming gegeven.
Lees verder

Graspop voegt maar liefst 117 bands toe aan hun line-up
De zomer zit er nog maar net officieel op, maar de grote festivals in ons land kijken alvast uit naar die van volgend jaar. Vooral de affiche van Graspop Metal Meeting begint serieus vorm te krijgen. Eerder kondigde de organisatie al de eerste vier headliners aan. Vandaag kwamen daar nog eens 117 (!) extra namen bij.
Lees verder

Voormalig Frans president Nicolas Sarkozy kent op 30 september vonnis in Bygmalion-affaire
De voormalige Franse president Nicolas Sarkozy zal op donderdag 30 september te horen krijgen of hij al dan niet schuldig wordt geacht aan illegale financiering van zijn herverkiezingscampagne in 2012. Dan spreekt de correctionele rechtbank van Parijs zich namelijk uit over de zogenaamde Bygmalion-affaire. De aanklagers eisen een jaar gevangenisstraf, waarvan de helft voorwaardelijk, en een boete van 3.750 euro. Zelf vroeg de voormalige Franse president de vrijspraak.
Lees verder

IN BEELD. Harry en Meghan met hoofd in de wolken tijdens bezoek aan New York
Prins Harry (37) en zijn vrouw Meghan Markle (40) hebben donderdagochtend hun opwachting gemaakt in New York. De twee zijn in de miljoenenstad voor het Global Citizen Live-evenement dat zaterdag plaatsvindt. Voorafgaand daaraan hebben ze een aantal bezoekjes op de planning staan.
Lees verder

Van goedlachs tot lugubere tekeningen: wie is Brian Laundrie, de meest gezochte man van de VS?
De VS is nog altijd op zoek naar Brian Laundrie, de 23-jarige verloofde van de vermoorde Gabby Petito (22), met wie hij in het begin van de zomer samen op roadtrip door de VS vertrok. Laundrie is officieel geen verdachte in de zaak, officieus wél. Hij verdween op 14 september en is sindsdien spoorloos. Wie is die man die blijkbaar altijd goedlachs lijkt, maar ook een obsessie blijkt te hebben voor lugubere kunst.
Lees verder

Lingerieketen Hunkemöller ontwerpt flatterende beha's voor vrouwen na een borstamputatie
Sexy lingerie: daar staat de Nederlandse keten Hunkemöller vooral om bekend. En dat gunnen ze voortaan ook vrouwen die een (gedeeltelijke) borstamputatie ondergingen. De keten komt met twee nieuwe beha's, geschikt voor na een mastectomie en zal een deel van de opbrengst doorstorten naar Pink Ribbon.
Lees verder

Koning Willem-Alexander en Máxima voor het eerst uitgejouwd: "Zelfs de grootste Oranjefan vindt zijn keuzes verkeerd"
De Nederlandse koning Willem-Alexander (54) benadrukt dat Nederland een goed land is en blijft om in te leven. Dat zei hij deze week in de troonrede op Prinsjesdag, traditiegetrouw de derde dinsdag van september. Maar is Willem-Alexander wel een 'goede' koning? Het boegeroep dat dit jaar voor het eerst te horen was, bewijst dat Nederland twijfelt. De Nederlandse koningshuisdeskundige Justine Marcella (50) - hoofdredactrice van het blad 'Vorsten'- analyseerde voor ons het gebeuren: "Zijn keuzes van het afgelopen jaar werden hem hier in Nederland zéér kwalijk genomen."
Lees verder

Kijk morgen LIVE naar de loting van de Croky Cup op HLN.be, ontdek hier wie de 1A-clubs kunnen treffen
Het bekervoetbal kan bijna écht beginnen. Vrijdag kan u om 16u LIVE naar de loting van de 1/16de finales van de Croky Cup kijken op HLN.be. Met Racing Genk-coach John Van Den Brom, Croky Cup-directeur Jan Claes en Jonas Decleer als presentator.
Lees verder

16 miljoen mensen in Jemen riskeren hongerdood
Minstens vijf miljoen mensen in Jemen bevinden zich in een situatie van hongersnood. Nog eens 16 miljoen personen dreigen te sterven door verhongering. Dat melden de Verenigde Naties. De situatie in Jemen, een land dat verscheurd is door een burgeroorlog, gaat volgens experten steeds meer achteruit en dreigt dan ook volledig "hopeloos" te worden.
Lees verder