Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

zaterdag 11 september 2021

Nieuwe reisadviezen: Canarische Eilanden van rood naar oranje, Kroatië nu volledig rood

HLN
Nieuwe reisadviezen: Canarische Eilanden van rood naar oranje, Kroatië nu volledig rood
Buitenlandse Zaken heeft haar reisadviezen opnieuw aangepast en er is zowel goed als slecht nieuws voor landgenoten die nog met vakantie willen. Het goede nieuws komt van de Canarische Eilanden en uit het noordwesten van Frankrijk, die van rood naar oranje gaan. Het slechte nieuws uit Kroatië, dat nu volledig rood kleurt. Er resten in Europa nog maar drie groene landen.
Lees verder

LIVE (15u30). Dortmund trekt met Haaland en drie Duivels richting Leverkusen
• Speeldag 4 Bundesliga • Aftrap: 15u30 • BayArena • Dortmund startte de competitie met zes op negen, Leverkusen heeft zeven punten
Lees verder

"Talibanstrijder schommelt aan Amerikaans legervliegtuig": China vernedert VS met deze beelden
China heeft opvallende beelden gedeeld van de taliban die schommelt aan een Amerikaans vliegtuig. Het toestel zou achtergebleven zijn toen de Amerikaanse troepen Afghanistan verlieten. Het is een duidelijke sneer naar het plotselinge vertrek van de Amerikanen.
Lees verder

China vernedert de Verenigde Staten met beelden van schommelende taliban
China heeft opvallende beelden gedeeld van de taliban die schommelt aan een Amerikaans vliegtuig. Het toestel zou achtergebleven zijn toen de Amerikaanse troepen Afghanistan verlieten. Het is een duidelijke sneer naar het plotselinge vertrek van de Amerikanen.
Lees verder

Bosbranden in Rusland vernielden gebied zo groot als helft van Duitsland
Grote bosbranden in Rusland hebben een gebied zo groot als de helft van Duitsland verwoest. Dat meldt milieuorganisatie Greenpeace. Volgens Greenpeace gingen de voorbije maanden in Rusland 17,6 miljoen hectare bos en steppe in rook op. Daarmee werd het droevige record van 16 miljoen hectare uit 2012 verbroken.
Lees verder

Groen-voorzitter Almaci: "Verlenging twee kernreactoren is plan B en kan dus voor ons"
Groen-voorzitter Meyrem Almaci zet de deur op een kier voor een mogelijke verlenging van twee kernreactoren na de voorziene kernuitstap in 2025. "Dit is de optie B die in het regeerakkoord staat. We hebben dat regeerakkoord zelf onderhandeld, dus dat kan voor ons", aldus Almaci op Radio 1. Ze beklemtoonde wel dat deze optie pas duidelijk zal zijn na de veiling van nieuwe productiecapaciteit dit najaar. "Laat ons eerst die veiling afwachten, maar we willen niet dat het licht uit gaat", klonk het.
Lees verder

Nathalie Meskens bevallen van zoontje: "Zo dankbaar voor dit mirakeltje"
Nathalie Meskens (39) is mama geworden van haar tweede kindje, zoontje Loé. Dat liet Nathalie zonet zelf weten op haar Instagramaccount. "Op 6 september ben ik weer verliefd geworden", klinkt het bij een filmpje van haar pasgeboren zoontje. Enkele dagen geleden deelde de presentatrice nog een laatste kiekje van haar zwangere buik. Fans van Nathalie wisten dus dat ze elk moment kon bevallen.
Lees verder

Vaarwel bruin, beige en bordeaux: deze herfst dragen we de felste kleuren van de regenboog
Opwekkend, optimistisch, cool en vooral opvallend, zo kunnen we het kleurenpalet voor deze herfst het best beschrijven. Ja, echt. Met een speciale hoofdrol voor knalrood, Ibizablauw, grasgroen en felgeel. We serveren je een portie inspiratie en enkele concrete stijltips.
Lees verder

Vijfhonderd nagemaakte werken van Francis Bacon in beslag genomen in Italië
De Italiaanse politie heeft 500 nagemaakte werken van de Britse schilder Francis Bacon en verschillende andere objecten in beslag genomen, waaronder geld, voor een waarde van drie miljoen euro. Vijf mensen worden vervolgd in de zaak.
Lees verder

"5/5 voor een klassieker die zijn prijs meer dan waard is": sommelier proeft scherpgeprijsde wijnen van Aldi
In september bieden de supermarkten traditioneel elk jaar hun beste herfstwijnen aan aan de beste prijzen. Aldi begint als eerste en breidt tijdelijk – en zo lang de voorraad strekt – zijn wijncollectie uit. Onze huissommelier Sepideh Sedaghatnia pikte er veertien flessen rode en witte wijnen uit en gaf ze een score op vijf.
Lees verder

Rocco Granata mist z'n grote liefde Rosie nog elke dag: "Hoe langer ik alleen ben, hoe verdrietiger ik word"
"Ze zeggen dat verdriet op den duur slijt, maar bij mij wordt het alleen maar groter", zegt Rocco Granata (83). De zanger verloor vorig jaar zijn vrouw aan kanker, en de eenzaamheid valt hem zwaar. Zeker toen hij zelf ten val kwam en enkele weken out was. In een uitgebreid gesprek vertelt de zanger voor het eerst over de slepende ziekte van z'n vrouw, hun afscheid en hoe hij omgaat met het verlies. "Het begon met een klein gezwel aan haar oor."
Lees verder

Bjorn Engels wil belangrijk zijn op Antwerp, "en dan volgt de rest wel": "Ik ga mezelf niet opjutten voor de Rode Duivels"
Bjorn Engels (26) is papa, Antwerp-speler, en misschien nooit (meer) international. Dat laatste maakt hem niet neerslachtig. "Ik wil mijn gemoedstoestand niet laten bepalen door de nationale ploeg."
Lees verder

Van den Bergh en Huybrechts op hun hoede voor Oostenrijkse vrienden: "Mentaal zullen we extra hard moeten vechten"
De eerste horde is genomen voor de Belgian Arrows op de World Cup of Darts. Griekenland ging simpel voor de bijl. In de tweede ronde wacht met Oostenrijk al een pittigere tegenstander. Niet in het minst omdat Mensur Suljovic en Rowby-John Rodriguez goede vrienden zijn van Huybrechts en Van den Bergh. "We weten waartoe ze in staat zijn, maar we moeten van onze eigen sterkte uitgaan."
Lees verder

LIVE. Kunnen Belgische beloften eremetaal grijpen in EK-wegrit?
Lees verder

Na de rechtszaak: Disney wil rest van 2021 alleen nog premières in bioscoop, niet op Disney+
Disney heeft besloten om nieuwe films de rest van het jaar alleen nog maar in de bioscoop in première te laten gaan. Dat betekent dat nieuwe producties van het entertainmentbedrijf niet eerst (ook) op streamingdienst Disney+ zullen verschijnen.
Lees verder

Groen pleit voor 'fit note' voor langdurig zieken
In het debat om meer mensen aan het werk te krijgen, pleit de partij Groen zaterdag voor een zogenaamde 'Fit note', waarop de arts noteert wat langdurig zieken nog wél kunnen doen op de werkvloer. "Vele mensen met een langdurige aandoening worden aan de kant geschoven terwijl ze zelf aangepast werk willen doen", klinkt het. Groen beklemtoont wel dat zo een 'Fit note' alleen kan als het ziektebriefje voor mensen die niet lang afwezig zijn, wordt afgeschaft.
Lees verder

Eerste emoticons :-) en :-( op veiling te koop als NFT
De eerste emoticons :-) en :-( worden online geveild in de Verenigde Staten. Ze worden door de bedenker verkocht in de vorm een non-fungible token (NFT), een niet-inwisselbaar kenmerk dat het eigenaarschap garandeert.
Lees verder

'Tessadependencia': Wullaert scoort er weer vier voor Anderlecht, een luxe en last tegelijk
4-0, vier keer Wullaert. Ze zit aan 7 doelpunten en 2 assists in 3 wedstrijden. Sarah Wijnants doet het goed als linksbuiten. Amber Maximus werkt hard maar is vooral zelf ongelukkig omdat ze zoveel kansen laat liggen. Na het vertrek van De Caigny houdt Wullaert in haar eentje de aanvalslinie van paars-wit in leven.
Lees verder

LIVE. Italiaan Benedetti trekt er alleen op uit, kunnen Belgische beloften eremetaal grijpen in EK-wegrit?
Lees verder

Belgische parodie op 'Ik Ga Zwemmen' van YouTube gehaald door platenlabel Mart Hoogkamer
NRGY Music, het platenlabel van de Nederlandse zanger Mart Hoogkamer, heeft ervoor gezorgd dat een Belgische parodie van zijn hit 'Ik Ga Zwemmen' offline is gehaald. Het populaire 'Ik Ga Padellen' is momenteel niet meer te zien op YouTube, tot groot ongenoegen van de grappenmakers in kwestie.
Lees verder