Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

donderdag 30 september 2021

Nieuwe PMD-zak haalt doelstelling van 8 kilo extra per persoon

HLN
Nieuwe PMD-zak haalt doelstelling van 8 kilo extra per persoon
Acht kilogram extra PMD-afval ophalen per persoon. Dat was de doelstelling bij de introductie van de nieuwe PMD-zak. En die doelstelling wordt in veel intercommunales makkelijk gehaald, blijkt uit cijfers die Vlaams volksvertegenwoordiger Freya Perdaens (N-VA) heeft opgevraagd.
Lees verder

Aantal inschrijvingen in volwassenenonderwijs daalt
In het schooljaar 2019-2020 hebben iets meer dan 340.000 mensen zich ingeschreven voor een opleiding van het volwassenenonderwijs. Dat is een lichte daling, blijkt uit cijfers van Statistiek Vlaanderen.
Lees verder

Na brandstichting, schijnzwangerschap en meerdere opnames: curatele van Amanda Bynes is nog lang niet voorbij
Door alle #FreeBritney-heisa zou je nog vergeten dat er nog een andere jonge, vrouwelijke ster onder curatele staat. En een rechter heeft zopas beslist dat die van Amanda Bynes in voege blijft: haar moeder zal het nog tot minstens 2023 voor het zeggen hebben. De intussen 35-jarige Bynes verloor in 2012 compleet de pedalen en worstelt sindsdien met mentale problemen, foute vriendjes en een resem drank- en drugsverslavingen. Hoe is het zo ver kunnen komen? En komt het ooit nog goed met haar?
Lees verder

Videobeelden tonen hoe hooligans van Eintracht Frankfurt supporterscafé Antwerp vernielen en politie bekogelen aan Bosuilstadion
Hooligans van de Duitse voetbalploeg Eintracht Frankfurt hebben donderdagmiddag het raam van café Great Old vernield, het supporterscafé van Antwerp in de buurt van het Bosuilstadion. Op beelden is ook te zien dat ze de politie bekogelen met vuurwerk en andere voorwerpen.
Lees verder

James Cooke wil vooroordelen doorbreken met nieuwe miniserie voor ZEB: "We moeten verder kijken dan iemands outfit"
James Cooke gaat in zee met kledingketen ZEB. Naar aanleiding daarvan lanceerde hij de online miniserie #zebforeveryone op YouTube, waarin zes sterke mensen aangrijpende verhalen vertellen. Die verhalen zouden volgens Cooke moeten helpen om vooroordelen te doorbreken en blikken te verruimen. Hij stortte zich op de campagne omdat hij iedereen wil aanmoedigen om in zichzelf te blijven geloven. "Ik wil graag weten wie de mensen achter de kleren zijn."
Lees verder

Grondwettelijk Hof bevestigt verbod op onverdoofd slachten, Weyts: "Laat ons bladzijde nu definitief omslaan"
Het verbod dat Vlaanderen en Wallonië hebben ingevoerd op het onverdoofd slachten is niet in strijd met de Grondwet. Dat heeft het Grondwettelijk Hof donderdag geoordeeld. Het Hof volgt daarmee het eerdere oordeel van het Hof van Justitie van de Europese Unie en verwerpt meteen de klachten van verschillende joodse en moslimverenigingen die tegen het decreet naar het Hof waren getrokken omdat ze het verbod strijdig vonden met de vrijheid van religie.
Lees verder

Benjamin Mendy (Manchester City) uit FIFA 22 gehaald naar aanleiding van rechtszaak rond verkrachting
De Fransman Benjamin Mendy van Manchester City, die doorgaans als linksachter speelt, is door uitgever EA Sports uit voetbalgame FIFA 22 gehaald. De aanleiding is een rechtszaak waar de speler momenteel in verwikkeld zit.
Lees verder

"Broers wilden elektronica stelen maar stoten toevallig op 350 kg cocaïne"; aanklager vordert toch 5 jaar cel
Yousef (39) El Y., bijgenaamd Bouciar, was helemaal niet op zoek naar een lading van 350 kg cocaïne. Integendeel, hij dacht een slagje te slaan met een lading electronica toen de politie hem zag rondhangen aan een container bij het havenbedrijf ADP. De openbare aanklager vorderde toch 5 jaar cel tegen Bouciar die ook rakelings tegen 70 km/uur langs een politiecombi scheerde toen hij werd betrapt.
Lees verder

"Broers willen elektronica stelen maar stoten toevallig op 350 kg cocaïne": aanklager vordert toch 5 jaar cel
Yousef (39) El Y., bijgenaamd Bouciar, was helemaal niet op zoek naar een lading van 350 kg cocaïne. Integendeel, hij dacht een slagje te slaan met een lading electronica toen de politie hem zag rondhangen bij een container bij het havenbedrijf ADP. De openbare aanklager vorderde toch 5 jaar cel tegen Bouciar die ook rakelings tegen 70 km/uur langs een politiecombi scheerde toen hij werd betrapt.
Lees verder

Brussels Airlines belooft geannuleerde tickets binnen 7 dagen terug te betalen
Zestien luchtvaartmaatschappijen, waaronder Brussels Airlines en Ryanair, zullen reizigers van wie de vlucht werd geannuleerd beter informeren en hun tickets binnen de zeven dagen terugbetalen. Dat hebben de maatschappijen beloofd na gesprekken met nationale consumentenautoriteiten en de Europese Commissie, zo deelde deze laatste donderdag mee.
Lees verder

Nucleair agentschap roept mensen op thuis radonconcentratie te meten
Het Federaal Agentschap voor Nucleaire Controle (FANC) heeft vandaag een campagne opgestart waarin aan mensen wordt gevraagd om de radonconcentratie in hun huis op te meten. Het inademen van radon kan namelijk gezondheidsproblemen veroorzaken: na tabak is het de meest voorkomende oorzaak van longkanker in België.
Lees verder

Geen prikje, geen geld: NBA-spelers die niet gevaccineerd zijn, riskeren miljoenen euro's te verliezen
NBA-spelers die niet gevaccineerd zijn tegen corona, riskeren loonverlies wanneer ze op 18 oktober aan het nieuwe seizoen beginnen. De NBA verplicht z'n spelers niet om zich te laten inenten, maar wanneer lokale overheden hen de toegang weigeren tot de sporthal, worden ze niet betaald indien ze matchen missen.
Lees verder

Geen prikje, geen geld: NBA-spelers die niet gevaccineerd zijn, riskeren miljoenen te verliezen
NBA-spelers die niet gevaccineerd zijn tegen corona, riskeren loonverlies wanneer ze op 18 oktober aan het nieuwe seizoen beginnen. De NBA verplicht z'n spelers niet om zich te laten inenten, maar wanneer lokale overheden hen de toegang weigeren tot de sporthal, worden ze niet betaald indien ze matchen missen.
Lees verder

Wout van Aert betreurt uitspraken van Remco Evenepoel: "Niet verstandig, de tactiek was wél duidelijk"
Wout van Aert verkende vandaag het parcours van Parijs-Roubaix. Nadien gaf hij een interview aan 'VTM Nieuws'. Een gesprek over de Helleklassieker, het WK en... Remco Evenepoel. "Jammer dat hij zich plots 180 graden keert..."
Lees verder

Wout van Aert betreurt uitspraken van Remco Evenepoel: "Niet verstandig, jammer dat hij zich plots 180 graden keert"
Wout van Aert verkende vandaag het parcours van Parijs-Roubaix. Nadien gaf hij een interview aan 'VTM Nieuws'. Een gesprek over de Helleklassieker, het WK en... Remco Evenepoel. "Jammer dat hij zich plots 180 graden keert..."
Lees verder

Excentrieke premiejager denkt dat Brian Laundrie nog leeft en beweert hem "op het spoor te zijn"
Duane Chapman, in de VS beter bekend als 'Dog the Bounty Hunter', is de voortvluchtige Brian Laundrie (23) op het spoor. Dat beweert hij althans zelf. Chapman, die jarenlang een realityshow had, begon afgelopen weekend zijn eigen zoektocht naar de verloofde van de vermoorde Gabby Petito. Chapman denkt dat Laundrie nog in leven is, meldt TMZ.
Lees verder

Meer groen op Europese coronakaart, voor ons land verandert er niks
Europa kleurt alsmaar minder oranje en rood. Dat blijkt donderdag uit de Europese coronakaart van het Europese Centrum voor Ziektepreventie en -bestrijding (ECDC). Meer regio's in Noord-Italië, het eiland Sardinië, het noorden van Spanje en Normandië in Frankrijk kleuren nu groen.
Lees verder

3M investeert 125 miljoen euro om PFOS-crisis te bestrijden
Het Amerikaanse chemiebedrijf 3M zal de komende drie jaar in totaal 125 miljoen euro investeren om de PFOS-crisis rond de vestiging in Zwijndrecht aan te pakken. Het geld is onder meer bedoeld om de technologieën rond vervuilende PFAS-lozingen te verbeteren. Daarnaast zullen lokale landbouwers en bioboeren ook ondersteund worden.
Lees verder

150.000 varkens mogelijk afgemaakt vanwege tekort aan slagers
De Britse landbouwsector waarschuwt dat mogelijk honderdduizenden varkens binnen enkele weken moeten worden afgemaakt, tenzij de regering meer visa verstrekt om slagers in het land toe te laten. Door de coronacrisis en het Britse immigratiebeleid sinds de brexit is er een acuut personeelstekort ontstaan in de vleesverwerkende industrie waaronder slagers en slachters.
Lees verder

Duitse fabriek betaalt werknemers vaccinatiepremie van 500 euro
Medewerkers van een bedrijf in Beieren krijgen een bonus van 500 euro als ze zich laten inenten tegen het coronavirus. Chemiefabriek Karl Bucher in Waldstetten wil met de campagne arbeiders die nog niet ingeënt zijn, motiveren om dit alsnog te laten doen.
Lees verder