Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

woensdag 29 september 2021

Nieuwe hagedissoort ontdekt in Peru

HLN
Nieuwe hagedissoort ontdekt in Peru
In het zuiden van Peru is een nieuwe hagedissoort ontdekt. Dat heeft de Nationale dienst voor Beschermde Natuurgebieden dinsdag lokale tijd bekendgemaakt. "Een waardevolle bijdrage van de beschermde natuurgebieden van Peru is de recente ontdekking van een nieuwe soort hagedis", aldus de organisatie in een verklaring.
Lees verder

Kate Middleton steelt de show op Bond-première: "Ze ziet eruit als een echte Bond-girl"
De nieuwe James Bond-film 'No Time To Die' heeft de goedkeuring gekregen van de Britse royals. Op de rode loper bij de wereldpremière verschenen prins Charles en prins William met hun echtgenotes. In de Royal Albert Hall spraken zij met castleden Daniel Craig, Rami Malek, Léa Seydoux en Lashana Lynch. En ondanks de indrukwekkende cast, was het vooral Kate die opviel met haar glinsterende outfit.
Lees verder

Wall Street kent zwaarste verliesdag sinds mei, vooral techsector onder druk
De aandelenbeurzen in New York zijn dinsdag met verliezen de handel uitgegaan. De S&P 500 tekende de zwaarste verliezen op sinds mei, Nasdaq sinds maart. Vooral de techsector stond dus onder druk. Dat was het gevolg van de oplopende rentestanden waardoor deze aandelen, die vooral gewaardeerd worden op de te verwachte groei, minder aantrekkelijk zijn. Verder bleek het vertrouwen van consumenten in de VS tot het diepste punt in zeven maanden tijd te zijn gedaald.
Lees verder

Vlaanderen stelt actieplan tegen voedselverspilling voor
Op de Internationale Dag tegen Voedselverlies slaan heel wat partners de handen in mekaar in hun strijd tegen voedselverlies. De Vlaamse regering stelt een actieplan voor waarmee ze 30 procent van de voedselverliezen wil voorkomen, opnieuw verwerken als voedsel of hoogwaardiger wil valoriseren.
Lees verder

Lanceerzone van toekomstige Ariane 6 ingehuldigd
De inwijdingsvlucht van de draagraket Ariane 6 vanop het ruimtevaartcentrum in Kourou in Frans-Guyana zal plaatsvinden in het "tweede kwartaal van 2022". Dat heeft de Europese ruimtevaartorganisatie ESA bevestigd tijdens de inhuldiging van het lanceercomplex voor de toekomstige Ariane 6 in Kourou.
Lees verder

Nieuwe kandidaten voor 'Temptation Island' gezocht
Het huidige seizoen van 'Temptation Island: Love or Leave' is nog volop bezig, maar de makers zijn alweer op zoek naar nieuwe kandidaten. Zowel koppels als singles kunnen zich vanaf nu inschrijven.
Lees verder

Man die dertig jaar geleden dubbele moord pleegde geëxecuteerd in Texas
In de Amerikaanse staat Texas is dinsdag een gevangene geëxecuteerd die dertig jaar geleden twee broers gedood had in hun woning. De 57-jarige Rick Rhoades kreeg in de gevangenis van Huntsville een dodelijke injectie toegediend. Dat heeft het Texaanse gevangeniswezen gemeld.
Lees verder

Nog hele winter dure energie verwacht: "Nog twee dagen om nog hogere prijzen te omzeilen"
De prijzen voor elektriciteit en aardgas in Europa gaan volledig door het dak. Gisteren kwam er in enkele uren tijd 10 procent bij. En de winter wordt maar beter niet te koud, want de energieprijzen blijven stijgen. Wie binnenkort een nieuw contract met vast tarief moet afsluiten, kan tot 30 procent meer betalen voor het onderdeel energiekosten. "Er resten nog twee dagen om die hogere prijzen te omzeilen", vertelt Kristof De Paepe van Mijnenergie.be.
Lees verder

"Het lijkt wel alsof Bond last heeft van een lage druk": zo reageren critici wereldwijd op 'No Time To Die'
De wereld heeft lang moeten wachten op de première van 'No Time To Die', die door de coronacrisis meerdere keren werd uitgesteld. Nu is de laatste passage van Daniel Craig (53) als meesterspion eindelijk in première gegaan (bij ons pas vanaf donderdag in de zalen). Maar is de film wel de moeite?
Lees verder

"Het lijkt of Bond last heeft van een lage bloeddruk": 'No Time To Die' verdeelt filmcritici wereldwijd
De wereld heeft lang moeten wachten op de première van 'No Time To Die', die door de coronacrisis meerdere keren werd uitgesteld. Nu is de laatste passage van Daniel Craig (53) als meesterspion eindelijk in première gegaan (bij ons pas vanaf donderdag in de zalen). Maar is de film wel de moeite?
Lees verder

Buitenlandse lof voor Club "dat mag dromen" én Vanaken: "Ongelofelijk dat die nog in Brugge speelt"
En plots staat Club tweede in die fameuze Groep A van de Champions League. Met een gelijk aantal punten als PSG, met een puntje meer dan Manchester City. En dat is uiteraard het buitenland niet ontgaan. Net als de prestatie van Mister Champions League Hans Vanaken.
Lees verder

Ontslag? Dit zijn de gevolgen voor je pensioen
Om pensioenrechten op te bouwen als werknemer, betaal je maandelijks sociale bijdragen. Maar wat als je je werk verliest en dus een periode beroepsmatig niet actief bent? Welke impact heeft die werkloosheid dan op je pensioen? Jobat.be zocht het uit.
Lees verder

Robin Ramaekers ziet hoe er ook bij de rijke Afghanen grote wonden zijn geslagen toen de taliban Kaboel binnentrokken
Robin Ramaekers, oorlogsjournalist voor VTM NIEUWS, is afgelopen weekend als eerste Belgische journalist aangekomen in Kaboel en houdt voor HLN een exclusief dagboek bij. Vandaag deel 5: Ramaekers ziet hoe duizenden Afghanen op de vlucht zijn geslagen in eigen land. "De vorige regering gaf ons hulp, maar we waren niet veilig. De taliban zorgt wel voor veiligheid, maar het probleem is dat zij ons geen eten geven."
Lees verder

Geen Belg die het hem voordeed, bekijk hier de vier opeenvolgende goals van 'Mister Champions League' Hans Vanaken
Over topvorm gesproken: nooit was Hans Vanaken in betere doen. Het bewijs daarvan leverde hij gisteren met zijn vierde Champions League-goal in evenveel matchen: "Een fantastisch gevoel."
Lees verder

Bokslegende Manny Pacquiao (42) stopt en wil president van de Filipijnen worden
De Filipijnse boksheld Manny Pacquiao heeft op 42-jarige leeftijd het einde van zijn carrière in de ring aangekondigd. Hij wil zich gaan richten op een nieuwe uitdaging en dat is president worden van zijn land in 2022. "Ik heb zojuist voor de laatste keer de bel gehoord. Het boksen is voorbij", meldde Pacquioa in een 14 minuten durende videoboodschap op zijn Facebookpagina.
Lees verder

Netflix koopt gamestudio achter avonturenspel Oxenfree
Netflix neemt de ontwikkelaar van videogames Night School Studio, de ontwikkelaar van avonturenspel Oxenfree, over. Het gaat om de eerste gamestudio die wordt ingelijfd door het Amerikaanse streamingbedrijf. Hoeveel geld er met de deal is gemoeid, is niet naar buiten gebracht.
Lees verder

Papa Clara en Jelle Cleymans speelt in band 'De Cooke & Verhulst Show'
De showbizz zit bij de familie Cleymans in de genen. Clara (32) acteert, net zoals mama Karin (61). En Jelle (36) maakt muziek, net als papa Jan Cleymans (59). Die speelt in de band van 'De Cooke & Verhulst Show', vertelt hij aan Het Nieuwsblad.
Lees verder

Anderlecht in beroep tegen schorsing Kouamé, die topper tegen Club dreigt te missen
Anderlecht gaat in beroep tegen de schorsing van Christian Kouamé. De Geschillencommissie legde de spits een schorsing van twee speeldagen (waarvan één voorwaardelijk) op. De spits dreigt de topper tegen Club Brugge te missen.
Lees verder

Bedrijf dat mensen met dwarslaesie behandelt naar Brusselse beurs
Het Nederlands-Zwitserse bedrijf Onward trekt naar de Brusselse beurs. Onward is een medisch technologiebedrijf dat behandelingen ontwikkelt voor mensen met een dwarslaesie.
Lees verder

CD&V kritisch over centrale proeven in Vlaams onderwijs
Vlaams parlementslid Loes Vandromme (CD&V) heeft serieuze bedenkingen bij de centrale proeven die onderwijsminister Ben Weyts (N-VA) vanaf 2024 wil invoeren. Volgens Vandromme is er voor die proeven weinig draagvlak, zijn de doelstellingen onduidelijk en moet eerst de haalbaarheid grondig worden onderzocht.
Lees verder