Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

woensdag 1 september 2021

Money mule (22) riskeert 10 maanden met uitstel: “Ik was mijn bankkaart al twee jaar kwijt”

HLN
Money mule (22) riskeert 10 maanden met uitstel: "Ik was mijn bankkaart al twee jaar kwijt"
Een 22-jarige uit Puurs-Sint-Amands heeft zich vandaag moeten komen verantwoorden voor informaticabedrog. Vorig jaar leende hij zijn bankkaart uit aan een phishingbende. Die lichtte een vrouw uit Lier via een valse website voor zo'n 1.250 euro op.
Lees verder

Manchester City-verdediger Mendy blijft in voorlopige hechtenis na beschuldiging van verkrachtingen en aanranding
Een rechtbank in Chester heeft een verzoek van Manchester City-speler Benjamin Mendy voor een invrijheidsstelling onder gerechtelijk toezicht afgewezen. De 27-jarige Franse verdediger zit in voorlopige hechtenis op beschuldiging van verkrachtingen en aanranding.
Lees verder

Na drukke zomer is strand van Zeebrugge een 'stort': "Organisatoren hebben nog tot 7 september de tijd om alles op te ruimen, anders sturen we factuur"
De vele evenementen op het strand van Zeebrugge, ter hoogte van het Evenementenplatform, eisen hun tol. Aan het containercomplex van Zeebrugge Beach ligt er nog heel veel afval in het zand. De Proper Strand Lopers uit Oostende kaarten de problematiek aan, nu de zomer en de evenementen voorbij zijn. "Maar eigenlijk hebben de organisatoren nog een week tijd om alles af te breken en pico bello achter te laten", zegt schepen Minou Esquenet (CD&V).
Lees verder

Brugse brandweer doet iconische foto van 71 jaar geleden gewoon nog eens over
Vier brandweerlieden die op de ladderwagen boven het Minnewaterpark uittorenen. Het is een iconische foto uit 1950 die dinsdagmorgen, 71 jaar later, nog eens werd nagespeeld door de Brugse brandweer. Doel van hun actie is een gelijkaardige foto uit 2010 terugvinden.
Lees verder

'Vlaamse' bondscoach Arnar Vidarsson midden in IJslands misbruikschandaal rond sterspeler: "Nooit aan gedacht om een stap opzij te zetten"
"Ik weiger weg te lopen, ik kan niet trotser op mijn werk zijn." Zo reageert halve Vlaming én IJslandse bondscoach Arnar Vidarsson nu het IJslandse voetbal op haar grondvesten davert. Daar heeft de voltallige voetbalbond ontslag genomen omdat die het seksueel misbruik van sterspeler Kolbeinn Sigthórsson in de doofpot had gestopt. Die randde in 2017 een vrouw in een nachtclub aan en had haar stilzwijgen intussen — mét medeweten van de bondsvoorzitter — zelfs afgekocht.
Lees verder

LIVE VUELTA. Bernal en Roglic beginnen na aanval van 50 kilometer aan zware slotklim
In de Ronde van Spanje breekt het moment van de waarheid aan, want vandaag staat de eerste van twee zware bergritten op het programma. De aankomst van vandaag ligt bovenop Lagos de Covadonga, een zware col van buitencategorie. Krijgt het Movistar-duo Mas-Lopez de stoel van Roglic voor het eerst aan het wankelen? Of herrijst Bernal in het slot van deze Vuelta? Op deze pagina volgt u de hele etappe LIVE!
Lees verder

Waarom 'Goud' van Bazart bijna niet bestaan had
In de gloednieuwe podcast 'The Best Of - Next Generation' spreekt An Lemmens met jonge artiesten die al heel wat op hun palmares hebben staan. Deze week in de studio: Mathieu van Bazart. Hij heeft het over gillende meisjes, het broederschap tussen de bandleden en vooral over de kern van Bazart: muziek. Zo heeft hij het onder andere ook over hoe hun topnummer 'Goud' bijna niet bestaan had.
Lees verder

StuBru en The Subs dansen op 1 oktober in een zo goed als uitverkocht Sportpaleis
Op vrijdag 1 oktober mogen we onze dansbenen weer van stal halen, want dan gaan de clubs en discotheken opnieuw open. Ook Studio Brussel organiseert die dag met 'I Want To Dance Again' een groot feest, en dat in het Antwerpse Sportpaleis. The Subs zullen er voor een gigantische rave zorgen.
Lees verder

Infrabel opent eerste echte "spoorschool" van België
De eerste schooldag is ook een hoogdag voor Infrabel, want vandaag heeft de spoorweginfrastructuurbeheerder zijn Infrabel Academy officieel geopend. De eerste "spoorschool" in België verzamelt zo goed als alle opleidingen en cursussen voor het personeel op een centrale campus in Molenbeek. Minister van Mobiliteit Georges Gilkinet (Ecolo), Brussels minister-president Rudi Vervoort (PS), Brusselse minister van Werkgelegenheid Bernard Clerfayt (DéFI) en CEO van Infrabel Benoît Gilson huldigden de Infrabel Academy in.
Lees verder

Nachttrein tussen Brussel en Malmö van de baan
Er komt dan toch geen nachttrein tussen Brussel en de Zweedse stad Malmö. Omdat het traject dat niet door de publieke dienst gedekt wordt te lang is, wou geen enkele nachttreinoperator zijn schouders zetten onder het project. Dat schrijft Bruzz.
Lees verder

Sekswerkster gedood met mes in Marcinelle, dader nog altijd op de vlucht
De dader van de doodslag op een sekswerkster in een appartementsgebouw in Marcinelle (Charleroi) is nog steeds op de vlucht. Het parket houdt rekening met de piste dat hij een klant is die een afspraak met haar had. Een tweede slachtoffer is inmiddels niet meer in levensgevaar. Haar toestand is stabiel.
Lees verder

De decennia van Diana (deel 2): "De gigantische schoudervullingen moesten verbergen hoe mager ze was"
Ze was één van de populairste vrouwen ter wereld, bewonderd om haar vriendelijkheid, haar stijl en haar lef. Maar prinses Diana, die 24 jaar geleden overleed, was ook een zeer complexe vrouw met een donker kantje. In deze reeks nemen we de belangrijkste decennia van Diana Spencer onder de loep. Vandaag zoomen we in op de jaren 80, toen de populariteit van Lady Di ongekende hoogtes bereikte, maar ze op privévlak steeds meer leed onder haar wankele huwelijk met prins Charles. "Ze belde me in paniek: 'Ik wil weten of er licht is aan het einde van de tunnel.'"
Lees verder

Fenomenale Roglic bekroont aanval van 60 kilometer met dubbelslag in Vuelta, dappere Bernal gaat strijdend ten onder
Primoz Roglic (31) heeft na een heerlijk kijkspel de macht gegrepen in de Ronde van Spanje. De Sloveen won na een aanval van 60 kilometer de etappe met aankomst bovenop Lagos de Covadonga en mocht als toetje de rode leiderstrui aantrekken. Egan Bernal stak het vuur aan de lont, maar kapseisde in de finale.
Lees verder

Betoverend videogamesprookje 'Lost in Random' gaat over de pijn van het opgroeien
Gooi elementen uit de illustraties bij jeugdromans van Roald Dahl, de films van Tim Burton en de surreële schilderijen van de Australische kunstenaar Shaun Tan samen in één game, en je zult iets als Lost in Random krijgen, een duistere maar tegelijkertijd hartverwarmende titel van de Zweedse studio Zoink Games. We spraken met de makers, en speelden de eerste drie uur van dit intrigerende speelbare sprookje.
Lees verder

Gewezen ETA-leider Josu Ternera vrijgesproken door Franse rechter
Josu Ternera, de gewezen leider van de Baskische afscheidingsbeweging ETA, is woensdag door een rechtbank in Parijs vrijgesproken van terrorisme. Volgens de rechter waren er onvoldoende bewijzen om de 70-jarige Bask schuldig te verklaren.
Lees verder

Het Franse modehuis Hermès verkoopt voor het eerst nagellak
Knaloranje of liever klassiek rood? Wie van nagellak houdt, weet dat het niet altijd even makkelijk is om een tof kleurtje uit te pikken. Maar binnenkort is er keuze genoeg, want luxemerk Hermès lanceert een biologische nagellaklijn met maar liefst 24 vrolijke tinten. Extra leuk: je zou slechts één laag nodig hebben voor de perfecte manicure.
Lees verder

Cocaïnetrafiek van Costa Rica naar Antwerpen: tiental bendeleden opgepakt
De politie heeft in Costa Rica een tiental bendeleden gearresteerd voor het verzenden van ladingen met cocaïne naar de haven van Antwerpen. De arrestaties zijn het gevolg van enkele ladingen die eerder dit jaar ontdekt werden, zowel in ons land als in Costa Rica.
Lees verder

Vlaanderen na 537 dagen eindelijk weer aan de toog: "Bijna vergeten hoe je dat nu weer doet, zo zitten op een barkruk"
1 september: de eerste schooldag, maar ook de dag dat cafégangers weer aan de toog mogen zitten. Een half jaar hebben ze hun vertrouwde plek moeten missen. Vanaf middernacht mocht het weer en dat werd overal in Vlaanderen op gejuich onthaald. "Ik ga weer moeten oefenen", lacht een klant. "Maar het zal wel snel wennen. We hebben dit echt gemist."
Lees verder

Gamers op Twitch staken tegen haatzaaiers
Vandaag zetten tientallen populaire gamers massaal hun scherm op zwart op streamingwebsite Twitch. De gamers zijn het beu dat haatzaaiers hun kanalen steeds vaker volspammen met reacties. Met de hashtag #ADayOffTwitch, die vandaag viraal gaat op Twitter, vragen ze aandacht voor het probleem.
Lees verder

UITGELEGD. Daarom hangen de taliban een man uit een helikopter
Beelden van een man die aan een helikopter hangt in Kandahar gaan op dit moment viraal. Volgens sommigen gaat het om een executie van de taliban maar dat klopt niet. Onder andere Amerikaans senator Ted Cruz verspreidde de desinformatie via sociale media.
Lees verder