Doorgaan naar hoofdcontent

“Mogi Bayat liet verstaan dat hij kon bepalen wie degradeert”: RTBF-documentaire over matchfixing maakt Belgisch ...

HLN
"Mogi Bayat liet verstaan dat hij kon bepalen wie degradeert": RTBF-documentaire over matchfixing maakt Belgisch voetbal nog nerveuzer
Roland Duchâtelet zegt dat Mogi Bayat de titel van 2014 "gekocht" heeft voor Anderlecht. Herman Van Holsbeeck zou volgens Dejan Veljkovic twee horloges gekregen hebben na een contractverlenging. En de makelaar zou ook 75.000 euro doorgesluisd hebben naar Olivier Renard, de technisch directeur van Standard. De RTBF-documentaire over wantoestanden in het Belgisch voetbal zal enkele hoofdrolspelers nog wat nerveuzer op hun stoel doen schuifelen.
Lees verder

Eddy Planckaert doet mee aan 'De slimste mens': "Erik heeft mij serieus liggen stalken"
Erik Van Looy (59) had vanavond heel wat te vertellen in 'De Cooke & Verhulst Show'. Voor de gelegenheid had hij de trailer voor het nieuwe seizoen van 'De slimste mens' meegenomen. Daarnaast maakte de quizmaster ook de naam van een nieuwe kandidaat bekend. Zo maakt niemand minder dan Eddy Planckaert (63) straks zijn opwachting.
Lees verder

LIVE. Chelsea heeft het knap lastig in Turijn, Bernardeschi laat de 2-0 liggen
• 2de speeldag groepsfase • Allianz Stadium • Zowel Juve als Chelsea won z'n openingsmatch • Match LIVE te bekijken op VTM2
Lees verder

Vanhaezebrouck wil meer initiatief zien: "Odjidja kan beterschap brengen"
AA Gent kan donderdagavond al een belangrijke stap zetten in de Conference League. Winst tegen Anorthosis Famagusta kan het perspectief van overwintering alleen maar versterken.
Lees verder

LIVE. Rafa Silva schiet de 2-0 binnen voor Benfica, Barcelona op weg naar nederlaag en 0 op 6
• Tweede speeldag Champions League • Estadio da Luz • Aftrap: 21u • Vertonghen bij Benfica, Barcelona verloor openingsmatch van Bayern München
Lees verder

HIGHLIGHTS. Chiesa scoort meteen na rust, Lukaku laat gelijkmaker liggen
Zure terugkeer voor Romelu Lukaku in Italië. 'Big Rom' ging met Chelsea onderuit op het veld van Juventus. Hieronder kunt u de hoogtepunten uit de Champions League-wedstrijd bekijken.
Lees verder

Frans Bauer stelde in 'De Cooke & Verhulst Show' zijn nieuwe single 'Waar M'n Vrienden Zijn' voor
Frans Bauer (47) was vanavond te gast in 'De Cooke & Verhulst Show'. Speciaal voor Gert en James had de zanger een unieke primeur bij. Hij stelde er namelijk zijn nieuwe single 'Waar M'n Vrienden Zijn' voor.
Lees verder

Zure terugkeer voor Lukaku naar Italië: Chelsea onderuit tegen Juventus, 'Big Rom' laat in slot prima kans liggen
Geen statement bij zijn terugkeer naar Italië, alleen nog meer van hetzelfde. Te weinig ballen, die ene kans (zie video onder) gemist. Romelu Lukaku (28) arriveert maandag in Tubeke niet op het wolkje waarop hij in september kwam aandrijven. Hoeveel Rode Duivels zijn er vandaag eigenlijk écht in bloedvorm?
Lees verder

FC Barcelona beleeft pijnlijke avond in Benfica en opent CL-campagne voor het eerst met 0 op 6
Pijnlijke primeur voor FC Barcelona. Voor het eerst verloor het haar eerste twee wedstrijden van een Champions Leaguecampagne. In Benfica - met Jan Vertonghen negentig minuten tussen de lijnen - werd het 3-0.
Lees verder

VS en Europa beloven samenwerking in handel en technologie
De Verenigde Staten en de Europese Unie hebben afgesproken meer samen te werken om de regels en standaarden rondom cruciale technologieën vorm te geven. Ook willen ze de aanpak van belangrijke handelskwesties beter coördineren. Dat beloofden de economische machtsblokken tijdens de openingsvergadering van een nieuw samenwerkingsorgaan.
Lees verder

Ronaldo in recordmatch verlosser van United: 'CR7' laat Old Trafford ontploffen met goal in slotminuut
Match nummer 178 in de Champions League - een record - én de verlosser van Manchester United. Cristiano Ronaldo zorgde in de slotminuut voor de 2-1 tegen Villarreal. Old Trafford ontplofte.
Lees verder

Axel Daeseleire heeft duidelijke boodschap voor alle pesters: "Moeten eens goed in de spiegel kijken"
Axel Daeseleire ontmoet in 'Axel Gaat Binnen' een paar straffe en moedige jongeren in het Zeepreventorium. Wat jammer genoeg vaak terugkomt in de gesprekken die hij met hen voert, is dat ze allemaal ooit gepest werden.
Lees verder

Braziliaanse ziekenhuisketen gebruikte coronapatiënten als proefkonijnen, zeggen klokkenluiders
Een Braziliaanse ziekenhuisketen heeft medische proeven uitgevoerd op oudere coronapatiënten zonder hun medeweten. Dat vertelde de advocate van enkele artsen die als klokkenluider aantreden, dinsdag in de Braziliaanse senaat. De proeven moesten bewijzen dat een medicijnencocktail die door president Jair Bolsonaro's wordt aangeprezen als "wondermiddel" werkzaam is tegen Covid-19.
Lees verder

Erik Van Looy is 'The Quizfather' voor nieuw seizoen 'De slimste mens': "Fantastisch om eens iemand te spelen die ik niet ben"
Wie 'De slimste mens ter wereld' wil worden, moet daarvoor diep in eigen financiële zak tasten. Want voor minder dan 100.000 euro neemt Erik 'The Quizfather' Van Looy (59) de telefoon niet op. Dat is althans de boodschap in het promofilmpje dat vanaf vandaag het nieuwe seizoen én vooral de nieuwe leden van de jury moet aankondigen. Benieuwd naar meer? Erik Van Looy verklapte aan ons alle details vanop de set. "Vorig jaar vertolkte ik een pornoregisseur, nu een gangsterbaas."
Lees verder

Mulder en Degryse na gemiste kans van Lukaku: "Dit moet hij afmaken. Dáár krijgt hij kritiek voor"
Ei zo na kon hij Chelsea dan toch nog een puntje bezorgen. Maar Romelu Lukaku kon in het slot niet scoren tegen Juventus. De Rode Duivel draaide goed weg bij Bonucci en kon uithalen met z'n goeie linker, maar hij besloot naast. Geen gedroomde terugkeer naar Italië dus, zo zagen ook onze analisten Jan Mulder en Marc Degryse.
Lees verder

Agenten kammen appartementsgebouw uit op zoek naar krakers in 'Helden van Hier: Politie Oostende'
In 'Helden van Hier: Politie Oostende' trommelden enkele omwonenden de politie op omdat er enkele krakers zich schuilhouden in een appartementsgebouw op de dijk. De agenten kamden het gebouw verdieping per verdieping uit en konden vier personen aantreffen. "Je weet niet wat je gaat vinden, dus dat zorgt wel voor redelijk wat spanning", klinkt het onder meer.
Lees verder

Na conflict over veiligheidspact AUKUS: Franse ambassadeur terug in Washington
De Franse ambassadeur in de VS is woensdag teruggekeerd naar Washington, twee weken nadat tussen beide landen een crisis uitbrak. Philippe Etienne landde woensdagnamiddag op een luchthaven van de Amerikaanse hoofdstad, zo meldde de ambassade.
Lees verder

LIVE (21u). Neemt Racing Genk in eigen huis de maat van Dinamo Zagreb?
• Tweede speeldag Europa League • Cegeka Arena • Genk won openingsduel van Rapid Wenen • Moet de Gouden Schoen naar Onuachu? "Hij heeft de grootste impact op een ploeg"
Lees verder

LIVE (18u45). Pakt Antwerp tegen Frankfurt eerste zege in Europa League?
• Tweede speeldag Europa League • Bosuil • Antwerp verloor openingsmatch tegen Olympiakos • Brian Priske: "Club won van Bundesliga-ploeg, dus waarom zouden wij dat niet kunnen?"
Lees verder

LIVE (18u45). AA Gent ontvangt in Conference League het Cypriotische Famagusta
• Tweede speeldag Conference League • Ghelamco Arena • AA Gent won vorige speeldag tegen Flora Tallinn • Hein Vanhaezebrouck: "Sterke en te duchten tegenstander"
Lees verder