Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

donderdag 9 september 2021

Misdaadjournalist John van den Heuvel vertelt over zijn vriendschap met Peter R. de Vries: “Heel zuur dat we onze r...

HLN
Misdaadjournalist John van den Heuvel vertelt over zijn vriendschap met Peter R. de Vries: "Heel zuur dat we onze ruzie niet meer bijgelegd hebben"
De Nederlandse misdaadjournalist John van den Heuvel was vandaag te gast in 'De Cooke & Verhulst Show'. De man krijgt 24/7 politiebescherming en getuigde daarover bij Gert en James. Daarnaast vertelt hij ook over zijn relatie met Peter R. de Vries, die enkele maanden geleden vermoord werd. De twee kenden elkaar 30 jaar, maar hadden het afgelopen jaar een meningsverschil. "Ik was ervan overtuigd dat dit nog goed zou komen, maar we zijn ingehaald door een verschrikkelijke realiteit."
Lees verder

Walibi-medewerkers redden drie kittens van verdrinkingsdood en geven hen een nieuwe warme thuis
Enkele personeelsleden van Walibi hebben tijdens de overstromingsramp van midden juli drie kittens weten te redden van de verdrinkingsdood.
Lees verder

US OPEN. Elise Mertens nu ook in dubbelspel uitgeschakeld – Exit voor pupil van Malisse: Zverev in kwartfinale te sterk voor Harris
Elise Mertens en haar Taiwanese dubbelpartner Hsieh Su-Wei zijn in kwartfinales uitgeschakeld door een jong Amerikaans duo. Cori 'Coco' Gauff (17) en Catherine McNally (19) haalden het in twee sets (6-3, 7-6 (7/1)) van de reekshoofden in het dubbelspel. Voor Mertens zit de US Open er nu helemaal op, nadat ze eerder in het enkelspel in de achtste finales op Aryna Sabalenka stuitte.
Lees verder

Grootste fabriek ter wereld die CO2 uit lucht filtert opgestart in IJsland
Nabij de IJslandse hoofdstad Reykjavik is vandaag een fabriek opgestart die koolstofdioxide uit de lucht haalt. Die CO2 wordt finaal omgezet in gesteente, meldt Climeworks, de Zwitserse startup achter de installatie.
Lees verder

10 doden bij brand in coronaziekenhuis in Noord-Macedonië
Bij een brand in een Covid-19-ziekenhuis in Noord-Macedonië zijn woensdagavond tien mensen om het leven gekomen. Dat meldt de minister van Volksgezondheid van het Balkanland.
Lees verder

Identiteitsfraude met gegevens van slachtoffers ingestort flatgebouw Miami
De persoonlijke gegevens van slachtoffers van het ingestorte appartementencomplex in het Amerikaanse Surfside zijn gebruikt voor identiteitsfraude. De politie in Florida arresteerde woensdag drie verdachten die creditcards aanvroegen met de identiteit van vijf dodelijke slachtoffers en twee overlevenden van de ramp. De oplichters wisten zo zeker 45.000 dollar (ruim 38.000 euro) buit te maken.
Lees verder

VS kunnen tegen 2050 bijna de helft van de elektriciteit uit zonne-energie halen
Volgens de regering van de Amerikaanse president Joe Biden kan zonne-energie tegen 2050 instaan voor 45 procent van de elektriciteitsproductie in de VS.
Lees verder

Forse schadevergoeding voor Amerikaanse vrouw met dementie wegens gewelddadige arrestatie
Een 75-jarige vrouw met dementie in de Amerikaanse stad Loveland (Colorado) krijgt een schadevergoeding van 3 miljoen dollar (2,54 miljoen euro) uitgekeerd vanwege een hardhandige arrestatie. Politieagenten sloegen Karen Garner vorig jaar in de boeien en hielden haar urenlang vast op het politiebureau vanwege een winkeldiefstal. Ze brak haar arm en haar schouder was uit de kom, maar werd medische hulp geweigerd.
Lees verder

ONZE OPINIE. De coronapas zal verre van iedereen overtuigen, maar in Brussel zijn de andere opties stilaan op
"We gaan de coronapas alleen uitbreiden als de epidemiologische situatie in de hoofdstad serieus verslechtert." Aan het woord: de Brusselse minister van Gezondheid Alain Maron (Ecolo). Nu dachten we dinsdagavond even dat de Brusselse regering eens daadkrachtig ging optreden, toen bekend raakte dat het Covid Safe Ticket er weldra zou uitgebreid worden naar de horeca. Niet dus, een dag later is het aarzelende slakkengangetje terug: tegen 30 september gaan ze daar in Brussel eens over beslissen. Eerst moet het ontsporen - dat we daar zelf niet aan gedacht hebben.
Lees verder

ONZE OPINIE. Coronapas kan de nog twijfelende Ingeborgen van deze wereld overstag doen gaan
"We gaan de coronapas alleen uitbreiden als de epidemiologische situatie in de hoofdstad serieus verslechtert." Aan het woord: de Brusselse minister van Gezondheid Alain Maron (Ecolo). Nu dachten we dinsdagavond even dat de Brusselse regering eens daadkrachtig ging optreden, toen bekend raakte dat het Covid Safe Ticket er weldra zou uitgebreid worden naar de horeca. Niet dus, een dag later is het aarzelende slakkengangetje terug: tegen 30 september gaan ze daar in Brussel eens over beslissen. Eerst moet het ontsporen - dat we daar zelf niet aan gedacht hebben.
Lees verder

Van "spuit maar in mijn trui" tot "hier is 200 euro": vaccinatiecentra krijgen vaker verzoekjes van antivaxers
In Brussel is een administratief medewerker op staande voet ontslagen nadat hij een vijftal kennissen in het systeem Vaccinnet had geregistreerd zonder dat zij een prik kregen. De man voegde de personen toe tijdens zijn shift in een vaccinatiebus. Maar ook elders lopen sommigen er de kantjes vanaf. "De controles zijn streng. Maar er zullen er altijd door de mazen van het net glippen", klinkt het bij organisatoren van vaccinatiecentra.
Lees verder

Veel meer zwaar vervuilde PFOS-grond dan gedacht, maar toch geen plannen om op te kuisen
Er is veel meer zwaar vervuilde PFOS-grond dan gedacht in Zwijndrecht. Maar liefst een half miljoen kubieke meter grond is volgens de bouwheer van Oosterweel, Lantis, zwaar vervuild. Dat blijkt uit interne informatie die Het Laatste Nieuws kon inkijken. Toch wordt amper een derde van die grond behandeld. De rest blijft gewoon liggen. Wat wél behandeld wordt, komt dan weer op een illegaal stort te liggen, zeggen experts.
Lees verder

Meer dan 1.000 openstaande vacatures in boomende farma
Bij de grote Belgische farmabedrijven staan meer dan 1.000 vacatures open. Dat schrijft De Tijd vandaag na een brede rondvraag in de sector. De productie van coronavaccins zette een turbo op de groei, klinkt het. Ook beloftevolle ontwikkelingen in onderzoeksdomeinen als cel- en gentherapie en biotechnologie kunnen de komende jaren tot forse investeringen leiden.
Lees verder

Het mag weer, maar willen we wel terug naar kantoor? Verkleedfeestjes of gratis carwash: alles om werknemer te lokken
Voor wie zo geconcentreerd aan het telewerken was en het nieuws heeft gemist: sinds het jongste Overlegcomité is thuiswerken niet meer aanbevolen. We mógen weer naar het werk, maar in de praktijk roept de terugkeer naar de 'vloer' vele vragen op: wie? Wat? Waar? Wanneer? Hoe? "Het kan niet de bedoeling zijn dat wie elke dag naar kantoor komt voortaan 'de harde werker' is en wie vaak thuis blijft niet."
Lees verder

REPORTAGE. Brusselse horeca niet gelukkig met verplichte coronapas: gaan klanten wegblijven? Hoe moeten ze controleren en hoe voorkomen ze gesjoemel?
Terwijl in Vlaanderen het caféleven stilaan weer in de plooi valt - lees: tooghangen en polonaises - worden in Brussel de schroeven op 1 oktober wellicht weer aangedraaid. In de praktijk zullen uitbaters van horecazaken alleen klanten met een coronapas mogen toelaten. En dat steekt. We trokken naar de Vlaamse côté van Brussel in de buurt van de Dansaertstraat en spraken met uitbaters, klanten en locals.
Lees verder

"Sociale woning moeilijker voor kwetsbaarsten"
Nieuwe Vlaamse regels maken het voor de meest kwetsbaren moeilijker om een sociale woning te verkrijgen. Daarvoor waarschuwen verschillende organisaties, zoals het Vlaams Huurdersplatform en het Netwerk Tegen Armoede vandaag in De Morgen.
Lees verder

Cateraars weten niet waar eerst koken: razend druk door uitgestelde feesten
Ze hebben lang zwarte sneeuw gezien, maar cateraars zijn helemaal back in business: wie in de maand september nog een kok aan huis (of feestzaal) wil, is er aan voor de moeite. Of je zou het communie- of lentefeest op een donderdag moeten organiseren, maar ook dan bestaat de kans dat die dag al is gereserveerd voor een huwelijksbanket of een personeelsfeest. "Normaal verwijs ik klanten door naar collega's, maar ik weet dat het momenteel niets uithaalt", zegt Kelly Verborgstadt (27) van Jörd uit Merksem.
Lees verder

20 JAAR 9/11. Dagboek van Greet De Keyser: "Ground Zero raakt me nog altijd heel persoonlijk. Vandaag zelfs meer dan toen"
Voor Amerika-correspondente Greet De Keyser (58) lijkt 11 september 2001 een nieuwsarme dag te worden. Tot ze telefoon krijgt uit Brussel. "Greet, zet je televisie aan, er is iets in New York." De uren, dagen en weken nadien zijn de meest intense uit haar hele loopbaan. Dit is haar dagboek van die dagen.
Lees verder

Slechts 4 procent van Belgische werknemers beschikt over mobiliteitsbudget
Slechts 4 procent van de Belgische werknemers krijgt op dit moment een mobiliteitsbudget van hun werkgever. Dat blijkt vandaag uit de resultaten van een bevraging van hr-dienstverlener Securex bij ruim 1.500 werknemers in mei. Een kwart van de werknemers die een bedrijfswagen hebben, zegt bereid te zijn om die in te ruilen voor een mobiliteitsbudget, en nog eens 22 procent ziet dat enkel zitten onder bepaalde voorwaarden.
Lees verder

SHOWBITS VIDEO. Hoe kan een doopfeest de populariteit van Meghan (verder) doen dalen?
De controverse rond Meghan Markle lijkt maar niet te willen stoppen. De vrouw van Harry zat al niet echt in het hart van veel Britten, nu krijgt ze ook nog eens de wind van voren van de ex-butler van Diana, en ook de ontslagen presentator Piers Morgan blijft haar aanvallen. Alsof de storm nog niet hevig genoeg is, zorgt het aangekondigde doopfeest van haar dochtertje Lilibet voor nog meer negatieve publiciteit. Tijd voor een debat tussen Desna en Jarne in deze nieuwe Showbits.
Lees verder