Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

zaterdag 18 september 2021

Mickaël Tirpan keerde terug naar Nederland om dichter bij zieke vrouw te zijn: “We gaan samen door alle muren heen”

HLN
Mickaël Tirpan keerde terug naar Nederland om dichter bij zieke vrouw te zijn: "We gaan samen door alle muren heen"
Mickaël Tirpan (27) keerde op het einde van de transferzomer terug naar het Nederlandse Fortuna Sittard. Niet alleen omdat het er op sportief vlak goed zat, maar ook omdat zijn vrouw Avelien aan de chronische ziekte MS lijdt. Onze landgenoot kan zo meer tijd spenderen met zijn vrouw en dochter van twee jaar.
Lees verder

Wagen rijdt in op betonblok E17: één dode, één zwaargewonde en derde inzittende op de vlucht
Op de E17 in Marke (Kortrijk) is zaterdagochtend een dodelijk ongeval gebeurd. Een Peugeot met Franse nummerplaat reed ter hoogte van de Shell-snelwegparking in op een betonblok en ging daarna meermaals overkop.
Lees verder

Wagen rijdt in op betonblok E17: één dode, inzittende slaat op de vlucht
Op de E17 in Marke is deze ochtend een dodelijk ongeval gebeurd. Een Peugeot met Franse nummerplaat reed in op een betonblok en ging daarna meermaals overkop.
Lees verder

Verdachte bekent dat hij Valerio (21) neerschoot en achterliet aan ziekenhuis in Charleroi
Een jongeman, geboren in 1993, heeft bekend dat hij de dader is van de fatale schietpartij waarbij de 21-jarige Valerio om het leven kwam. Dat heeft het parket van Charleroi bevestigd aan La Libre. De jongeman werd achtergelaten aan het ziekenhuis CHU Marie Curie, waarna hij bezweek aan zijn verwondingen.
Lees verder

'K2 zoekt K3'-jurylid Gordon heeft een 28 jaar jongere vriend: "Nu noemen ze me zelfs een pedofiel, ik kan er niet meer tegen"
In 'K2 Zoekt K3' zit hij als jurylid nooit om een pittige uitspraak verlegen, maar zelf krijgt Gordon (53) ook heel wat op zijn bord. "Mensen denken dat ze anoniem achter hun laptop alles kunnen zeggen wat ze willen en ik ben dat beu", zegt hij. De presentator verhuist daarom zelfs definitief naar Dubai. Een eerlijk gesprek over de keerzijde van bekend zijn, z'n nieuwe liefde Jeffrey en de dynamiek met collega-jurylid Ingeborg (54). "Ze is al naar een feestje van me gekomen."
Lees verder

Philip Mestdagh stopt als bondscoach van Belgian Cats
Philip Mestdagh is niet langer bondscoach van de Belgian Cats. Dat meldt Basketball Belgium. Wie de nieuwe trainer van de Belgische basketvrouwen wordt, is nog niet duidelijk.
Lees verder

Van je lokken tot je huid en je nagels. Beautyredactrice Sophie tipt 6 behandelingen om je zomerse gloed te verlengen
Aan iedereen die afgelopen zomer van de zon genoten heeft: proficiat. Aan iedereen die afgelopen zomer met het Belgische weer zat opgescheept: ook proficiat (en innige deelneming). Maar vooral: geen nood, want na deze post summer treatments zie je er even ontspannen uit als na een weekje Malediven. En dat aan een fractie van de prijs.
Lees verder

Eerste officiële buitenlandse reis van Maduro sinds aanklacht VS
De Venezolaanse president Nicolas Maduro is aangekomen in Mexico om deel te nemen aan een regionale top, zo heeft de Mexicaanse regering bekendgemaakt. Het is voor Maduro de eerste officiële reis naar het buitenland sinds hij vorig jaar in de Verenigde Staten in beschuldiging is gesteld.
Lees verder

"Voorschot betaald en toch achter onze rug verkocht": B&B-uitbaters delen hun ervaringen en goede raad
Heimwee naar vakantie, verlangen naar een ander leven en het voorbeeld van Kathleen Aerts in Villa Zuid-Afrika: meer moet dat niet zijn om te dromen van een B&B van jezelf. Maar hoe begin je daaraan? Ervaren B&B-uitbaters Anita, Joost en Luk geven goede raad en waarschuwen voor onverwachte wendingen: "Wie de oudste eigendomsakte van een huis kan voorleggen, wordt in Bulgarije beschouwd als eigenaar. Zo'n risico wil je niet lopen."
Lees verder

Thomas Briels neemt na 15 jaar met olympisch goud afscheid als Red Lion: "Gelukkig zei ik geen foert"
Het is voortaan stiller in de kleedkamer bij de Red Lions: Thomas Briels is gestopt. Een afscheidsinterview over zijn mentale rollercoaster in Tokio van reserve tot olympisch kampioen, na 15 jaren en 359 caps: "Vanwaar we komen, is dat goud bijna absurd."
Lees verder

INTERVIEW. Thomas Briels neemt na 15 jaar met olympisch goud afscheid als Red Lion: "Gelukkig zei ik geen foert"
Het is voortaan stiller in de kleedkamer bij de Red Lions: Thomas Briels is gestopt. Een afscheidsinterview over zijn mentale rollercoaster in Tokio van reserve tot olympisch kampioen, na 15 jaren en 359 caps: "Vanwaar we komen, is dat goud bijna absurd."
Lees verder

Ivan De Witte ontkent dat AA Gent 'in de etalage staat': "Er zijn geen concrete overnameplannen"
'De Tijd' pakte vandaag op zijn voorpagina uit met een artikel onder de titel 'Voetbalclub AA Gent staat in de etalage'. Dat Ivan De Witte en Michel Louwagie bezig zijn met de toekomst van de club, is een feit. "Maar er zijn op dit moment 0,0% concrete overnamegesprekken", verzekert voorzitter De Witte.
Lees verder

Ivan De Witte ontkracht dat AA Gent 'in de etalage staat': "Er zijn geen concrete overnameplannen"
'De Tijd' pakte vandaag op zijn voorpagina uit met een artikel onder de titel 'Voetbalclub AA Gent staat in de etalage'. Dat Ivan De Witte en Michel Louwagie bezig zijn met de toekomst van de club, is een feit. "Maar er zijn op dit moment 0,0% concrete overnamegesprekken", verzekert voorzitter De Witte.
Lees verder

Heethoofd zoekt ruzie maar botst op wereldkampioen jiujitsu
Van een fraai staaltje zelfverdediging gesproken: Alex Williams (16) maakte wel heel korte metten met de heethoofd die hem probeerde aan te vallen in het Britse dorpje Guisborough. De kerel wist uiteraard niet dat hij met de wereldkampioen jiujitsu bij de jeugd te maken had.
Lees verder

De Wever optimistisch dat Vlaamse geesten zullen rijpen voor confederalisme
N-VA-voorzitter Bart De Wever is "optimistisch" dat de geesten in Vlaanderen de komende jaren zo zullen rijpen dat na de verkiezingen van 2024 stappen naar het confederalisme mogelijk zijn. "De verarming van Vlaanderen door de federale stilstand zal zo tastbaar worden dat niemand het zonlicht nog zal kunnen loochenen", verklaarde De Wever zaterdag op een partijbijeenkomst in Brussel.
Lees verder

KOERS KORT. Miguel Ángel López laat contract bij Movistar ontbinden - Bauke Mollema start niet meer in Luxemburg na val
Miguel Ángel López heeft in onderling overleg met z'n team Movistar zijn contract laten ontbinden. Vanaf 1 oktober is de Colombiaan een vrije renner. 'Superman' kwam pas dit seizoen over van Astana, maar houdt het dus al vroegtijdig voor bekeken. De klassementsman won dit jaar drie ritten in de Vuelta.
Lees verder

Hermien Peters en Lize Broekx veroveren brons op WK kajak in K2 500m
Hermien Peters en Lize Broekx hebben zaterdag de bronzen medaille behaald op de K2 500 meter tijdens de wereldkampioenschappen kajak in de Deense hoofdstad Kopenhagen.
Lees verder

Olivier Faure herverkozen als Franse PS-voorzitter
De 53-jarige Olivier Faure is zaterdag bij aanvang van het 79ste partijcongres herverkozen tot voorzitter van de Franse Parti Socialiste (PS). Faure haalde het met 73,49 procent van de stemmen ruim voor zijn enige concurrente Hélène Geoffroy (26,51 procent).
Lees verder

Marthe en Hanne over zoektocht naar nieuw K3'tje: "Gerustgesteld na eerste aflevering, juiste persoon gaat er wel tussen zitten"
Vanavond is het de tweede aflevering van 'K2 zoekt K3'. De zoektocht gaat verder naar het nieuwe K3'tje. Ook Marthe en Hanne beslissen mee wie hun nieuwe collega wordt. Ze kijken naar de audities in een gouden kooi. "Af en toe dachten we, die zien we echt bij ons in de auto zitten", vertelt Marthe aan VTM NIEUWS. Een favoriet is er nog niet, maar de twee K3'tjes zijn wel gerustgesteld na de eerste aflevering. "De juiste persoon gaat er wel tussen zitten."
Lees verder

INTERVIEW. Dominiek Beelen, CEO woonzorggroep Korian: "Woonzorgcentrum van de toekomst zal er door Covid anders uitzien"
Covid trof de woonzorgcentra (wzc) ongemeen hard, en dat niet alleen onder haar kwetsbare bewoners. "De hele ouderensector is niet heel goed uit de coronacrisis gekomen, maar er werden lessen getrokken", zegt Dominiek Beelen (51), CEO van Korian, het voormalige Senior Living Group en 's lands grootste rusthuisuitbater. Met een vernieuwend elan timmert hij aan een heropleving van zijn 120 voorzieningen die zich deels zullen moeten heruitvinden. Dit is hoe het woonzorgcentrum van morgen er volgens de grote baas van Korian zal uitzien.
Lees verder