Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

zondag 5 september 2021

Meghan vs Morgan: Piers op oorlogspad nu klacht van hertogin is verworpen. “Prinses Pinokkio krijgt haar verdiende ...

HLN
Meghan vs Morgan: Piers op oorlogspad nu klacht van hertogin is verworpen. "Prinses Pinokkio krijgt haar verdiende loon"
"Ik geloof geen woord van wat Meghan Markle zegt, ze is een pretentieuze leugenaar", zo klonken de famous last words van de Britse talkshowpresentator Piers Morgan (56), vlak voor hij door 'Good Morning Britain' aan de deur werd gezet. Het programma deed dat na verschillende beschuldigingen van laster, waaronder eentje van de hertogin zélf. De Britse mediawaakhond Ofcom geeft Morgan echter gelijk. Piers is nu terug van weggeweest met zijn recht op vrije meningsuiting, fakkels en hooivorken. "Prinses Pinokkio gaat niet weten wat haar overkomt", klinkt het. Maar waarom heeft hij zo'n hekel aan Meghan? De zaak Meghan vs Morgan ontleed.
Lees verder

Van de hondendrollen tot de hoofdrol: het aparte verhaal van Tomas Soucek, sterkhouder van onze sterkste tegenstander
Zes jaar geleden moest z'n ploeg nog uitwijken naar een nabijgelegen park omdat er geen geld was om het gras te maaien, nu speelt hij bij z'n club in het mythische Boleyn Ground en is hij de leider van de Tsjechische nationale ploeg. Het aparte verhaal van Tomas Soucek (26), de marathonman.
Lees verder

'I Still Have Faith In You' van ABBA na amper drie dagen al meer dan 10 miljoen keer beluisterd
Donderdag dropte ABBA een bommetje in de wereld. De groep deed via een livestream hun grote project 'ABBA Voyage' uit de doeken. Dat is niet alleen de aankondiging van een aantal nieuwe nummers en een tournee met - u leest het goed - ABBA-tars, maar ook een volledig nieuwe plaat. De zotste cijfers even op een rijtje.
Lees verder

De miljoenenvilla in Manchester van Ronaldo, die al record te pakken heeft: zijn shirt is het snelst verkopende ooit in de Premier League
'The Second Coming of Crist.' Zo verkoopt Manchester United de terugkeer van Cristiano Ronaldo (36) naar Old Trafford. Maar aan de Britse regels rond quarantaine ontsnapt zelfs 'Christus' niet. Ronaldo zou echter Ronaldo niet zijn, mocht hij binnen de week toch al niet een record verbroken hebben. Zijn nu al opnieuw iconische nummer 7-shirt is het snelst verkopende ooit in de Premier League.
Lees verder

Harry en Meghan willen de Queen zien om Lilibet haar doop te bespreken
Prins Harry (36) en Meghan Markle (40) hebben een opmerkelijk voorstel gedaan aan het Britse koningshuis. Het koningspaar wil blijkbaar heel graag op de koffie komen bij koningin Elizabeth (95). Ze hopen tijdens die ontmoeting onder meer het doopsel van Lilibet te bespreken.
Lees verder

Brouwerij Duvel Moortgat viert 150ste verjaardag
Brouwerij Duvel Moortgat viert dit jaar haar 150ste verjaardag. Samen met horeca-uitbaters, buurtbewoners en Duvelliefhebbers wordt zondag geklonken op deze speciale verjaardag. De brouwerij wordt voor één dag een feestlocatie met live optredens.
Lees verder

Bestuurder (21) die vluchtmisdrijf pleegde aangehouden: had rijverbod, reed onder invloed van drank en had drugs op zak
De onderzoeksrechter in Antwerpen heeft de 21-jarige bestuurder uit Zoersel die vrijdagochtend een ongeval veroorzaakte in Wommelgem aangehouden. Hij had een rijverbod en bleek rond te rijden onder invloed van drank en drugs.
Lees verder

Bestuurder (21) die vluchtmisdrijf pleegde aangehouden: had rijverbod en reed onder invloed van drank en had drugs op zak
De onderzoeksrechter in Antwerpen heeft de 21-jarige bestuurder uit Zoersel die vrijdagochtend een ongeval veroorzaakte in Wommelgem aangehouden. Hij had een rijverbod en bleek rond te rijden onder invloed van drank en drugs.
Lees verder

Mooie nazomer duurt nog zeker tot en met woensdag
Vanmiddag is het op de meeste plaatsen zonnig. Maandag is het droog en al bij al zonnig met hoge en middelhoge wolkenvelden die soms hardnekkig kunnen zijn. Dinsdag en woensdag blijft het aanhoudend droog en zonnig met maxima van 22 tot 28 graden. Vanaf donderdag wordt het geleidelijk wisselvallig met kans op regen- en onweersbuien.
Lees verder

10.000 demonstranten tegen coronamaatregelen op de Dam, Amsterdam vraagt om niet meer te komen
Amsterdam heeft opgeroepen niet meer naar de demonstratie op de Dam te komen vanwege de te grote drukte. Volgens de gemeente zijn er rond de 10.000 demonstranten op de Dam om te demonstreren tegen de coronamaatregelen. De bedoeling is dat de demonstranten een wandeltocht van 7 kilometer maken door het centrum van Amsterdam.
Lees verder

Hockeyclubs krijgen er tot 150 leden in één keer bij, maar elke medaille heeft een keerzijde - dus ook een gouden: "We moeten kinderen op de wachtlijst zetten, omdat we niet genoeg terreinen hebben"
De gouden medaille van de Red Lions lokt het jonge volkje met velen tegelijk naar het hockeyveld. 40 nieuwe leden in Eeklo, 100 in Roeselare en 120 in Keerbergen. In Sint-Genesius-Rode hebben ze net een nieuwe club en drie weken later tellen ze 150 leden. Maar elke medaille heeft een keerzijde, dus ook een gouden: "We hebben meer velden nodig om verder te groeien. Want nu al moeten we een ledenstop invoeren en kinderen op de wachtlijst zetten."
Lees verder

OPROEP: Stuur ons uw leuke nazomerbeelden
Vandaag is het genieten geblazen met het prachtige zomerweer dat ons dan toch nog te beurt valt. Heeft u ook leuke nazomerbeelden die u graag wil delen? Stuur ze ons dan gerust via video@hln.be of via WhatsApp op het nummer +32 474 74 65 02. We publiceren later op de dag een mooie selectie om nog eens na te genieten.
Lees verder

Wetstraatjournaliste Goedele Devroy wordt nieuwe leading lady van 'Villa Politica'
Vanaf donderdag 23 september neemt wetstraatjournaliste Goedele Devroy (53) in 'Villa Politica' de fakkel over van Linda De Win. Dat maakte ze zonet bekend in de 'De Zevende Dag'. Goedele maakt sinds 2004 deel uit van de politieke redactie van VRT NWS, waarvoor ze geregeld verslag uitbrengt vanuit de Wetstraat.
Lees verder

Zwaar geschut in hoofdstad Guinee, veel soldaten op straat
In het centrum van de Guineese hoofdstad Conakry is zwaar geschut van automatische wapens gehoord. Op straat zijn ook veel soldaten te zien, vertellen meerdere getuigen aan het Franse persbureau AFP. Of het om muiterij of een poging tot staatsgreep gaat, is voorlopig nog niet duidelijk.
Lees verder

Wout van Aert: "Ik vind het aangenaam om de enige kopman te zijn voor het WK"
Na vijf weken zonder koers komt Wout van Aert weer boven water. Vandaag start hij in de Tour of Britain. Van Penzance in Cornwall gaat het naar Aberdeen in Schotland, waar de Britse rittenkoers volgende zondag eindigt. Dan zit de laatste voorbereiding van Wout van Aert op het Wereldkampioenschap tijdrijden en op de weg en Parijs-Roubaix erop. Wout van Aert wil alles winnen: de regenboogtrui, en dan schitteren op de kasseien van Roubaix. "Het vertrouwen is erg groot."
Lees verder

Actrice Jennifer Hudson verlegt grenzen in haar rol als Aretha Franklin: "Aretha hakte zelf de knoop door. 'Jennifer, jij moet me spelen', zei ze"
Na de megaflop van de film 'Cats' is Jennifer Hudson (39) – 'JHud' voor de vrienden – gelukkig niet uitgezongen. Beter nog, ze verovert nu het witte doek als de ultrabekende gospelzangeres Aretha Franklin. Al moest de Oscarwinnares daar liefst vijftien jaar geduld voor hebben én een vreselijke tragedie uit haar leven terug onder ogen komen. "Zonder mijn eigen verdriet en verlies had ik deze rol nooit kunnen spelen."
Lees verder

Pijpleiding naar Ruhrgebied blijft voor beroering zorgen in Ranst: elf hectare bos, natuurlijke geluidsbuffer en kasteeltje bedreigd
De plannen om tussen de Antwerpse haven en het Ruhrgebied een ondergrondse pijpleiding aan te leggen, blijft voor de nodige commotie zorgen. Parlementslid Staf Aerts (Groen) en schepen Luc Redig maakten zondagmiddag nog eens duidelijk welke impact het zou hebben voor de gemeente Ranst. Daar dreigt elf hectare bos en zelfs een eeuwenoud kasteel te moeten verdwijnen. "Er zijn meer dan 10.500 bezwaren ingediend waaronder heel wat lokale gemeentebesturen ook. Een signaal dat ze dit best in de koelkast steken en er eens beter over nadenken", aldus Staf Aerts.
Lees verder

Lotte Kopecky toont haar WK-benen en wint slotrit in Vuelta voor vrouwen
Lotte Kopecky (Liv Racing) is klaar voor het WK in Leuven. Onze 25-jarige landgenote won de slotrit in de Vuelta voor vrouwen. Ze verwees Elisa Longo Borghini naar de dichtste ereplaats. Leidster Annemiek van Vleuten kwam niet meer in de problemen en stak de eindwinst op zak. Kopecky en Longo Borghini beenden 200 meter voor de streep de onfortuinlijke Leah Thomas bij. De Amerikaanse reed weg uit een kopgroep, maar onze nationale kampioene en de Italiaanse kampioene konden haar nog inhalen. In een sprint met twee was Kopecky duidelijk de snelste. Een erg knappe overwinning voor Kopecky.
Lees verder

Bart en Anouk zien chalet van grootouders in vlammen opgaan na brandstichting: "We waren net klaar met renovatie na maanden werk"
De nieuwe meubels waren net geplaatst en het hele gebouw was na maanden hard werken volledig opgeknapt maar na een verwoestende brand blijft er van het weekendverblijf van Bart Willems en zijn vriendin Anouk niks meer over. Het houten gebouw werd door brandstichters helemaal in de as gelegd. "Niet alleen zonde van al onze energie maar ook emotioneel een zware klap want dit was onze erfenis van opa en oma."
Lees verder

Na Peter Genyn zijn ook Roger Habsch en Joyce Lefevre slachtoffer van sabotage op de Paralympische Spelen
Nadat vrijdag al duidelijk werd dat er de voorbije dagen geknoeid werd met de wheeler van Peter Genyn, raakte zondag nog een tweede en derde geval van sabotage bij de Belgische delegatie op de Paralympische Spelen in Tokio bekend. Ook de banden van de wheeler van Roger Habsch en de banden van de rolstoel van Joyce Lefevre werden de voorbije dagen platgestoken.
Lees verder