Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

donderdag 23 september 2021

Meer budget voor het hof in 2021: dit betaalt iedere Belg voor de monarchie

HLN
Meer budget voor het hof in 2021: dit betaalt iedere Belg voor de monarchie
De kosten van de Belgische monarchie zijn dit jaar fors gestegen, in vergelijking met de voorgaande jaren. Zo werd voor dit jaar een budget voorzien van zo'n 37 miljoen euro, maar blijkt dat niet voldoende om alle kosten te dekken. Daardoor is een extra injectie van zo'n 2,5 miljoen euro nodig, schrijven de kranten van SudPresse.
Lees verder

Bestelwagen knalt op auto op invoegstrook: extra file op E403 in Lichtervelde
Een zwaar ongeval heeft donderdagvoormiddag file veroorzaakt op de E403 in Lichtervelde richting Brugge. Er vielen twee gewonden, maar de balans had veel zwaarder kunnen zijn. Een aanhangwagen die was losgeraakt door het ongeval, reed alleen verder en kwam pas honderd meter verder tot stilstand.
Lees verder

"Het zou hem goed doen wat nederiger te zijn": Mbappé maakt geen vrienden in Metz met bizar tafereel na winning goal
Ophef na Metz-PSG, gisteravond. De grootmacht uit Parijs won dankzij een doelpunt van Achraf Hakimi in de slotseconden. Maar ook over wat na die treffer gebeurde, vloeide al de nodige inkt.
Lees verder

Peter Sagan gaat op zoek naar record van vier wereldtitels: "Het parcours moet me liggen"
Peter Sagan kroonde zich drie jaar op rij (2015, 2016 en 2017) tot wereldkampioen. De 31-jarige Slovaak is normaal niet de man van records, maar de jacht op een vierde titel op het WK wielrennen houdt hem wel bezig. "Dan ben ik de enige recordhouder", zegt hij. "Hier krijg ik met dit parcours een kans, al volgt die wellicht ook nog in Australië."
Lees verder

"Wonen op een golfdomein kan vanaf 127.000 euro": is een tweede verblijf in Hongarije, Bulgarije of Polen iets voor jou?
In plaats van ons eigen land of Zuid-Europa zijn voor tweede verblijven steeds vaker nieuwe bestemmingen zoals Polen, Bulgarije en Hongarije om verschillende redenen in trek, zowel bij investeerders als bij vakantiegangers die ook wat rendement willen. "Er is meer dan alleen het goedkope prijskaartje. Het vastgoed stijgt er sneller in waarde en de huuropbrengsten liggen er hoger", zegt onze woonexpert Björn Cocquyt. Hij steekt zijn licht op in de drie landen en toont wat je er kunt kopen.
Lees verder

Vieren Meghan en Harry kerst in het Verenigd Koninkrijk? "Mogelijke kans op verzoening"
Dat Meghan Markle (40) een behoorlijk verzuurde relatie heeft met haar schoonfamilie, was al langer duidelijk. Maar ook met haar eigen familie - en dan vooral papa Thomas - kan ze niet door één deur. Volgens royaltyexpert Katie Nicholl zou ze echter beter proberen om de banden met beide families weer aan te halen. Kerstmis is daarvoor een prima gelegenheid, klinkt het in Closer.
Lees verder

3 werknemers getuigen over terug naar kantoor gaan, welzijnsexpert licht toe. "Wie niet thuis mag werken, zoekt stiekem nieuwe job"
Sinds kort kunnen werknemers opnieuw deels of voltijds naar kantoor te komen. Het is momenteel de internationale week van het werkgeluk, en die kon niet beter vallen. Tijd om de balans op te maken: hoe ervaren we opnieuw fysiek naar de werkvloer gaan? Wij spraken iemand die het fantastisch vindt om terug naar kantoor te gaan, iemand die er neutraal tegenover staat en iemand die er een hekel aan heeft. "Het is nu maanden geleden dat ik nog gekookt heb. Ik vind het verschrikkelijk." Welzijnsexpert Ann De Bisschop licht de voordelen van hybride werken toe.
Lees verder

3 werknemers over terug naar kantoor gaan: "Ik heb zo weinig vrije tijd dat ik 's avonds moet kiezen tussen sport en sociaal contact." Expert licht toe
Sinds kort kunnen werknemers opnieuw deels of voltijds naar kantoor komen. Het is momenteel de internationale week van het werkgeluk, en die kon niet beter vallen. Tijd om de balans op te maken: hoe ervaren we opnieuw fysiek naar de werkvloer gaan? Wij spraken iemand die het fantastisch vindt om zich terug naar het kantoor te begeven, iemand die er neutraal tegenover staat en iemand die er een hekel aan heeft. "Het is nu maanden geleden dat ik nog gekookt heb. Ik vind het verschrikkelijk." Welzijnsexpert Ann De Bisschop licht de voordelen van hybride werken toe.
Lees verder

Een blik op de finale: Van Aert, Evenepoel en co. verkennen WK-parcours
De Belgen op verkenning. Wout van Aert, Remco Evenepoel en co. rijden vandaag rond op het finaleparcours van het WK wielrennen.
Lees verder

Gevaccineerde zwangere vrouwen geven antilichamen tegen Covid-19 door aan hun ongeboren baby's
Coronavaccins beschermen niet alleen zwangere vrouwen zelf, maar ook hun ongeboren baby's. De moeders in spe geven hun antistoffen tegen Covid-19 door aan het kindje in hun buik, zo blijkt uit een nieuwe studie van de New York University.
Lees verder

Europese bedrijven maken zich zorgen over economische koers China
Europese bedrijven raken steeds bezorgder over de nieuwe economische koers van China. Ze zien "zorgwekkende tekenen" dat het land de blik op economisch gebied steeds meer naar binnen gericht heeft, stelt de voorzitter van de Kamer van koophandel van de Europese Unie in China. Jörg Wuttke meent dan ook dat er "aanzienlijke twijfels over de toekomstige groei van het land" zijn.
Lees verder

Delphine volledig over haar toeren in 'Temptation Island: Love or Leave': "Ik pak mijn valies en ik ga weg"
Na het heftige kampvuur in de vorige aflevering lijkt de bom tussen Bert en Delphine helemaal te ontploffen in 'Temptation Island: Love or Leave'. "Ik ga hier volle bak connecties aangaan", aldus een emotionele Bert in de preview.
Lees verder

Jolien D'hoore wordt sportdirecteur én gaat wielrensters begeleiden bij Cycling Vlaanderen
Jolien D'hoore (31) gaat vanaf begin volgend jaar aan de slag als sportdirecteur bij het Nederlandse wielerteam NXTG Racing. Ze zal die functie combineren met een job als performance-coach bij Cycling Vlaanderen.
Lees verder

Ontmoet de man wiens echte naam Harry Potter is
Harry Potter, een 33-jarige man uit Waterlooville, verkoopt zijn zeldzame eerste editie van Harry Potter en de Steen der Wijzen. De echte man genaamd Harry Potter was acht jaar oud toen JK Rowling het eerste boek van haar bestverkopende serie uitbracht. Zijn vader kocht meteen een exemplaar, geschokt door het toeval dat zijn zoon precies dezelfde naam had als 's werelds beroemdste tovenaar.
Lees verder

Hou op met diëten. Je gewoontes aanpassen is het enige dat écht helpt
Minder drinken, gezonder eten, vaker sporten: daarvoor moet je vastgeroeste patronen doorbreken, schrijft de Nederlandse gedragspsycholoog Daan Remarque (57) in Het jojo-effect.
Lees verder

"Ik heb het gehad met al die giftige commentaren": BV's blijven makkelijk slachtoffer van scheldpartijen op sociale media
Jan Jaap van der Wal heeft Twitter vaarwel gezegd, liet hij onlangs weten. De reden? Hij kreeg te veel haatberichten van Formule 1-fans na een opmerking over diezelfde F1. "De strontkar die ik over me kreeg, was echt ongelooflijk." En hij is lang niet de enige die af te rekenen krijgt met scheldpartijen. "Een digitale etiquette zou handig zijn", zeggen experts in sociale media aan Story.
Lees verder

Lavastroom op La Palma baant zich onverbiddelijk een weg: 350 huizen verwoest, 166 hectare bedolven onder gesmolten gesteente
Het Canarische eiland La Palma worstelt nog steeds met de naweeën van de uitbarsting van vulkaan Cumbre Vieja. De lavastroom die is vrijgekomen baant zich onverbiddelijk een weg door het eiland en verwoest alles op zijn weg. Volgens de laatste cijfers zijn er reeds 350 huizen verwoest en is 166 hectare bedekt met lava.
Lees verder

Internetsensatie 'side-eyeing Chloe' verkoopt virale meme
Chloe Clem, het meisje dat een internetsensatie werd toen een foto van haar in 2013 viraal ging, verkoopt het originele beeld nu voor duizenden dollars. Toen Chloe, die nu 10 is, twee jaar oud was, nam haar moeder Katie een video op waarin ze haar dochters met een reis naar Disneyland verrast. In de video lijkt Chloe niet onder de indruk, tot grote hilariteit van heel wat internetgebruikers.
Lees verder

Microsoft lanceert nieuwe Surface-producten: ontdek ze hier
Microsoft heeft gisteren op een event een reeks nieuwe Surface-producten voorgesteld. Wij maakten een overzicht van de drie belangrijkste die je zeker niet mag missen: de Surface Pro 8, de Surface Duo 2 en Surface Laptop Studio.
Lees verder

WK wielrennen voor eerst in Afrika: Rwanda organiseert WK van 2025
Voor het eerst wordt het wereldkampioenschap wielrennen in Afrika georganiseerd. In 2025 vindt het WK plaats in Kigali, de hoofdstad van Rwanda.
Lees verder