Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

vrijdag 3 september 2021

Medeoprichter L&H Jo Lernout (73) zoekt investeerders voor nieuw technologiebedrijf: “Ik wil proberen om mensen iet...

HLN
Medeoprichter L&H Jo Lernout (73) zoekt investeerders voor nieuw technologiebedrijf: "Ik wil proberen om mensen iets terug te betalen"
Jo Lernout, een van de grondleggers van het Ieperse spraaktechnologiebedrijf Lernout & Hauspie, laat weer van zich horen. De zeventiger wacht momenteel de afhandeling van het burgerlijk luik van de rechtszaak tegen zijn voormalig bedrijf af, maar wil nu toch een poging doen om belazerde investeerders te vergoeden. Lernout richt daarvoor een nieuw bedrijf op dat….inderdaad, spraaktechnologie ontwikkelt.
Lees verder

Football Talk. Roméo Lavia op CL-lijst Man City - Vanaf volgende speeldag opnieuw bezoekende fans toegelaten
Roméo Lavia (17) is door Manchester City opgenomen in de 21-koppige spelerslijst voor de Champions League. De jonge Belg - in de zomer van 2020 weggeplukt bij Anderlecht - werd vorig seizoen kampioen met de beloften en mocht als beloning al enkele keren meetrainen met de A-kern. Op de Champions League-lijst kreeg hij rugnummer 90.
Lees verder

Texanen mogen nu wapens dragen zonder vergunning of training
Door een nieuwe wapenwet is het in Texas nu mogelijk om in het openbaar een wapen te dragen zonder vergunning of training. Er is veel kritiek op de nieuwe regel, die meer wapengeweld in de hand zou werken.
Lees verder

Vaccinatiegraad in Brussel lichtjes gestegen
De vaccinatiegraad in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest is de afgelopen week lichtjes gestegen. Tot 1 september heeft 65 procent van de volwassen in onze hoofdstad minstens één coronaprik gekregen, 62 procent geldt als volledig ingeënt. Dat meldt de Gemeenschappelijke Gemeenschapscommissie (GGC). Vorige week gold 61 procent van de volwassen Brusselaars als volledig gevaccineerd.
Lees verder

LIVE MEMORIAL. Belgische atletiektoppers en olympische kampioenen verzamelen op de Heizel
Vanavond staat in het Koning Boudewijnstadion de 45ste editie van de Memorial Van Damme op het programma. Tal van Belgische atletiektoppers - waaronder Nafi Thiam - en verschillende olympische kampioenen tekenen present op de Heizel. Op deze pagina hoeft u niets van de avond te missen!
Lees verder

Druk nazomerweekend verwacht aan de kust, maar geen extra treinen
De komende dagen zullen we, na een droevige zomer, kunnen genieten van een prachtige nazomer. Voor velen is dat de perfecte reden om dit weekend af te zakken naar de kust. Zowel zaterdag als zondag worden daar zo'n 75.000 dagtoeristen verwacht. Maar extra treinen zijn er niet, bevestigde de NMBS aan VTM NIEUWS.
Lees verder

Vijf winkelbediendes H&M Antwerpen stelen voor ruim 150.000 euro aan kledij
Vijf ex-werkneemsters van kledingketen H&M in Antwerpen zijn vrijdag voor de rechtbank moeten verschijnen, omdat ze uit hun winkel een aanzienlijke hoeveelheid kledij hadden gestolen. De keten becijferde het nadeel op 156.000 euro. Het openbaar ministerie vorderde voor alle vijf dertig maanden cel, eventueel met uitstel gelet op hun blanco strafblad.
Lees verder

Automobilist rijdt fietser (77) dodelijk aan in Kermt, pleegt vluchtmisdrijf en meldt zich nadien: "Kinderen van opvang hebben het allemaal zien gebeuren"
Een automobilist is vrijdagnamiddag weggevlucht na een aanrijding in Kermt (nabij Hasselt) waarbij een fietser om het leven is gekomen. Later ging de automobilist zich toch aanmelden bij de politie van de zone Limburg Regio Hoofdstad (LRH).
Lees verder

Automobilist rijdt Paul (77) dodelijk aan in Kermt, pleegt vluchtmisdrijf en meldt zich nadien: "Kinderen van opvang hebben het allemaal zien gebeuren"
Een automobilist is vrijdagnamiddag weggevlucht na een aanrijding in Kermt (nabij Hasselt) waarbij de 77-jarige Paul B. om het leven is gekomen. Later ging de automobilist zich toch aanmelden bij de politie van de zone Limburg Regio Hoofdstad (LRH).
Lees verder

Automobilist rijdt fietser (77) dodelijk aan in Kermt, pleegt vluchtmisdrijf en meldt zich nadien
Een automobilist is vrijdagnamiddag weggevlucht na een aanrijding in Kermt (nabij Hasselt) waarbij een fietser om het leven is gekomen. Later ging de automobilist zich toch aanmelden bij de politie van de zone Limburg Regio Hoofdstad (LRH).
Lees verder

'Operation London Bridge': geheime plannen rond overlijden Queen Elizabeth gelekt
Dat er een minutieus plan klaarligt dat stipuleert wat er moet gebeuren als de Britse Queen overlijdt, is algemeen bekend. Maar dankzij Politico weten we nu ook wát er precies zal gebeuren. De website kwam te weten welk geheim scenario er is uitgedokterd. Het plan kreeg de codenaam 'Operation London Bridge'.
Lees verder

Minister Kitir in quarantaine na positieve coronatest
Minister Meryame Kitir (Vooruit) heeft via sociale media bekendgemaakt dat ze positief heeft getest op Covid-19. De minister (41) die in de federale regering De Croo bevoegd is voor Ontwikkelingssamenwerking en Grootstedelijk Beleid, gaat thuis tien dagen in quarantaine.
Lees verder

IN BEELD. Blonde Kristen Stewart straalt op première van 'Spencer' op Filmfestival van Venetië
Schoon volk op de rode loper van het Filmfestival van Venetië. Vrijdag ging de nieuwe Diana-biopic 'Spencer' er in première. De hoofdrol is weggelegd voor de Amerikaanse actrice Kristen Stewart (31), die van de verzamelde pers een hoop superlatieven voor haar acteerprestatie kreeg.
Lees verder

Woordvoerster Witte Huis reageert fel na vraag over abortus: "Jij bent nog nooit zwanger geweest"
Lees verder

QAnon-sjamaan van Capitoolbestorming bekent schuld
Jacob Chansley, de man die met zijn dierenvel en hoorns opviel tijdens de bestorming van het Capitool in januari, bekent schuld aan het verstoren van een bijeenkomst van het Amerikaanse parlement. Volgens lokale media wordt de man vervolgd voor zes vergrijpen, waaronder ook betrokkenheid bij onlusten. Het Openbaar Ministerie verwacht dat Chansley 41 tot 51 maanden celstraf krijgt.
Lees verder

WK meer dan ooit onzeker voor Van der Poel: "Hij rijdt met de fiets, maar hij traint niet"
D-day. Opnieuw. Alpecin-Fenix geeft Mathieu van der Poel (26) nog twee dagen. Komt er dit weekend geen beterschap aan zijn rug, dan komt er ook geen WK.
Lees verder

Ontgoochelend EK en nog argwaan door corona: voorlopig slechts 20.000 tickets verkocht voor België-Tsjechië
Wie zondag de Rode Duivels wil aanmoedigen op de Heizel heeft daar nog alle kans toe. Voorlopig zijn er slechts 20.000 tickets verkocht, wat betekent dat er nog zeker 15.000 kaarten beschikbaar zijn. De verkoop loopt online tot zondagmiddag 12 uur op de site van de KBVB, een Covid Safe Ticket is wel noodzakelijk om het stadion binnen te geraken. Dat er voorlopig zo weinig enthousiasme is, hoeft niet te verbazen, zo klinkt het bij de voetbalbond. Niet alleen was er net een ontgoochelend EK, vele supporters zijn ook argwanend om in coronatijden grote massa's op te zoeken en Tsjechië is niet de meest sexy tegenstander.
Lees verder

Zowat 40.000 gebouwen door noodweer beschadigd, zegt Waals minister Collignon
Wallonië heeft ongeveer 40.000 gebouwen geteld die door de overstromingen van juli zijn beschadigd, waarvan 24.000 in de zwaarst getroffen gemeenten. Dit heeft de Waalse minister van Huisvesting en Lokale Besturen, Christophe Collignon, in Hoei gezegd.
Lees verder

SHOWBITS VIDEO. Kent de jeugd nog iets van ABBA: "Is dat een videogame?"
De iconische muziekgroep ABBA brengt na 39 jaar een nieuw album uit. Voor velen behoren hits als 'Mamma Mia' en 'Dancing Queen' tot het collectief muzikaal erfgoed. Maar hoe goed kent de jeugd ABBA? Showbits-Daniël zoekt het uit in een nieuwe 'Showbits'.
Lees verder

LIVE MEMORIAL. Minuut stilte voor Jacques Rogge - Crestan tweede op 800 meter
Vanavond staat in het Koning Boudewijnstadion de 45ste editie van de Memorial Van Damme op het programma. Tal van Belgische atletiektoppers - waaronder Nafi Thiam - en verschillende olympische kampioenen tekenen present op de Heizel. Op deze pagina hoeft u niets van de avond te missen!
Lees verder