Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

zaterdag 25 september 2021

Man rijdt met elektrische step door Kennedytunnel

HLN
Man rijdt met elektrische step door Kennedytunnel
In de nacht van vrijdag op zaterdag reed een man met een elektrische step door de Kennedytunnel richting Antwerpen. Waarom de man besloot om rond 2.30 uur het levensgevaarlijke manoeuvre uit te voeren, is niet duidelijk. De Federale wegpolitie zegt niet op de hoogte te zijn van het voorval.
Lees verder

"Haar vader controleerde haar telefoontjes en internetgebruik": nieuwe onthullingen over bewindvoering Britney Spears
In juni vertelde Britney Spears (39) tijdens een hoorzitting voor het eerst hoeveel controle haar vader Jamie precies over haar leven kon uitoefenen. Uit nieuwe documentaires over de penibele situatie van de popzangeres blijkt nu dat daar geen woord over gelogen was. Zo zou Jamie niet alleen bepaald hebben welke dokter er voor z'n dochter zou zorgen, maar zou hij ook haar gsm- en internetgebruik gemonitord hebben.
Lees verder

LIVE WK WIELRENNEN. Favoriete Bäckstedt trekt stevig door bij dames junioren, Vanhove opgehouden door val in achtervolgende groep
Ook vandaag weer twee races op het WK wielrennen. De junioren meisjes werken op dit moment al hun wegrit af. Julie Hendrickx, Jade Linthoudt, Fien Masure en Marith Vanhove verdedigen de Belgische kleuren in de 75 kilometer lange tocht in en rond Leuven. Later vandaag volgt dan de wegrit bij de dames elite. Nederland wist die de voorbije vier jaar telkens te winnen en ook nu zijn onze noorderburen topfavoriet, maar Lotte Kopecky droomt van succes in eigen land en wil maar al te graag de Nederlandse hegemonie breken. Lukt dat ook? Op deze pagina moet u geen enkel WK-hoogtepunt missen!
Lees verder

Van Peteghem pleit voor taxshift van 1,2 miljard via uitdoven door Dehaene ingevoerde BBSZ-bijdrage
Minister van Financiën Vincent Van Peteghem (CD&V) legt een uitgewerkt voorstel op de regeringstafel om de belastingen voor de werkende middenklasse met 1,2 miljard euro te verlagen. Dat is een verrassende voorafname op de grote fiscale hervorming die hij voorbereidt, zo schrijft De Tijd zaterdag.
Lees verder

Van botanische gastronomie tot de retrokeuken: trendwatcher duidt 9 heerlijke horecatrends
Corona heeft het horecalandschap duchtig door elkaar geschud. Maar uit die chaos en miserie groeit ook veel schoonheid en vindingrijkheid. Van de botanische gastronomie die vleugels krijgt tot innoverende concepten. Dit zijn de grootste restauranttrends, volgens trendwatcher Kate Stockman.
Lees verder

OPROEP. Ben jij ook zo geschrokken van verhoogd voorschot voor energiefactuur?
Nu de energieprijzen historisch hoog liggen, verhogen ook heel wat elektriciteits- en gasleveranciers het maandelijkse voorschotbedrag bij hun klanten. Kent u intussen uw nieuwe voorschot en ligt dat beduidend hoger dan het vorige? En wil u daar met naam en foto bij HLN over getuigen, stuur dan uw contactgegevens (mét telefoonnummer), samen met het oude én nieuwe voorschotbedrag, naar stv@hln.be. Alvast bedankt.
Lees verder

Winnaressen van Miss België aan het woord (deel 1): "De echte selectie wordt pas gemaakt na het jaar als Miss België"
Huidig Miss België Kedist Deltour en ex-missen Ilse Demeulemeester en Tanja Dexters krijgen het de laatste weken hard te verduren. Van de arrestatie van een wederhelft tot vechtpartijen en beschuldigingen van oplichting: iedereen op sociale media lijkt te smullen van hun leed. Maar hoe gaat het intussen met de andere voormalige missen? Voelen ook zij de tol van de roem of ligt hun leven in de schijnwerpers ver achter hen? Wij spraken met acht voormalige winnaressen over hun missenjaar, hun leven na het kroontje en de kansen die ze kregen door de titel.
Lees verder

Zo gaat het nu nog met de winnaressen van Miss België (deel 1): "Een Miss die zegt dat ze op vrouwen valt, dat is niet evident"
Huidig Miss België Kedist Deltour en ex-missen Ilse Demeulemeester en Tanja Dexters krijgen het de laatste weken hard te verduren. Van de arrestatie van een wederhelft tot vechtpartijen en beschuldigingen van oplichting: iedereen op sociale media lijkt te smullen van hun leed. Maar hoe gaat het intussen met de andere voormalige missen? Voelen ook zij de tol van de roem of ligt hun leven in de schijnwerpers ver achter hen? Wij spraken met acht voormalige winnaressen over hun missenjaar, hun leven na het kroontje en de kansen die ze kregen door de titel.
Lees verder

Onze sommelier kiest 15 favorieten uit de festivalwijnen uit de supermarkt: "Voor iets meer dan 6 euro is deze wijn zeer correct gemaakt "
September, wijnmaand: de supermarkten breiden tijdelijk hun wijncollectie uit met speciale herfstwijnen tegen scherpe prijzen. Onze huissommelier Sepideh Sedagatnia proefde meer dan tachtig rode en witte wijnen en bubbels uit vijf supermarkten. Dat leverde dit jaar 15 absolute toppers op. Twee flessen behaalden zelfs een 5/5. "Dit is echt wel heel verfijnd!"
Lees verder

Peter Maes spreekt voor het eerst sinds zijn ontslag: "Wat ze ook zeggen, ik geloof nog altijd keihard in mezelf"
Hij leek helemaal terug. Peter Maes redde Lommel (1B) en Sint-Truiden, maar botste dit seizoen op de paarse Beerschot-muur. 1 op 21: welke trainer overleeft het wél? Voor het eerst sinds zijn ontslag op het Kiel laat de Limburger in zijn ziel kijken.
Lees verder

Vier jongeren vrijdagnacht bestuurlijk aangehouden in Overpoort wegens verstoren openbare orde
In de nacht van vrijdag op zaterdag heeft de Gentse politie vier jongeren bestuurlijk aangehouden wegens het verstoren van de openbare orde. Het ging steeds om kleine incidenten die meteen de kop ingedrukt konden worden.
Lees verder

"Hij hield de band bij elkaar": Mick Jagger reageert op het overlijden van drummer Charlie Watts
Eind augustus moesten de Rolling Stones noodgedwongen afscheid nemen van drummer Charlie Watts, die op 80-jarige leeftijd overleed. Zijn dood werd eerste in alle stilte verwerkt door de bandleden, maar in een nieuw interview met The Sun praat frontman Mick Jagger (79) voor het eerst over Charlie.
Lees verder

"Oekraïne waarschuwde Europa al maanden vóór MH17-ramp voor onveilig luchtruim"
Enkele maanden voor de ramp met vlucht MH17 heeft Oekraïne andere Europese landen en luchtvaartorganisatie Eurocontrol gewaarschuwd dat het de veiligheid in het eigen luchtruim niet kon garanderen vanwege Russische agressie. Ondanks de waarschuwing bleef het luchtruim open, anders zou vliegverkeer op de belangrijke route richting Azië om moeten vliegen.
Lees verder

18-jarige in levensgevaar na zware crash op Wettersesteenweg
Bij een zwaar ongeval op de Wettersesteenweg in Bavegem (Sint-Lievens-Houtem) raakten twee 18-jarigen uit Sint-Lievens-Houtem en Vlierzele zwaargewond. Eén van hen werd in kritieke toestand overgebracht naar UZGent.
Lees verder

Facebook sluit pagina lingeriewinkel Famica wegens 'te bloot': "50 procent omzetverlies online en in de winkel"
In de ban geslagen door het oppermachtige sociale netwerk Facebook. Dat is wat onderneemster Caroline Fant van dagbladhandel, lingeriewinkel en nachtkleding Famica uit Burst (Erpe-Mere) meemaakte. De gevolgen zijn niet gering. "Onze verkoop is in elkaar gezakt. Ik wist niet dat ik zo afhankelijk was van die sociale mediasite."
Lees verder

Heel wat gamers keken uit naar 'Diablo II Resurrected', en dit is waarom
Met Diablo II Resurrected brengt Blizzard Entertainment vandaag een remaster van het middenluik uit zijn epische dark fantasy-spellenreeks op de markt. Een terugkeer naar moderne speelhardware die nog maar enkele maanden geleden werd voorgesteld, en waarover de verwachtingen meteen al heel hoog waren. Wat is er zo uniek aan die Diablo-games dat gamers steeds weer doet verlangen naar een nieuwe fix?
Lees verder

Jongen (15) neergestoken en overleden in Oostkamp: 11 jongeren gearresteerd
Een 15-jarige jongen is vrijdagavond om het leven gekomen na een steekpartij in Oostkamp. Dat bevestigt het parket van Brugge. Elf personen zijn opgepakt en worden momenteel verhoord, als verdachte en als getuige.
Lees verder

Coronatoegangsbewijs niet nodig voor terrassen in Nederland, maar wel als je binnen naar de wc moet
Wie vanaf vandaag op restaurant wil bij de noorderburen, moet een coronatoegangsbewijs kunnen voorleggen. Iedereen vanaf 13 jaar in Nederland moet voortaan het bewijs tonen om toegang te krijgen tot een horecazaak, (sport)evenementen of een kunst- en cultuurinstelling.
Lees verder

Katja Schuurman: "Mijn dochter en vader haten het als ik over seks praat"
Dat de Nederlandse actrice en presentatrice Katja Schuurman geen blad voor de mond neemt, mocht James Cooke al ondervinden in de rubriek 'Bedgeheimen', waarin ze uit de biecht klapte over haar seksleven. Maar met die openhartigheid is niet iedereen opgezet, vertelt de Nederlandse in de YouTube-show 'Smokey Sessions' van FHM.
Lees verder

Na zilver in tijdrit nu goud in wegrit: toptalent Zoe Bäckstedt pakt in Leuven de regenboogtrui bij dames junioren
Eerstejaars Zoe Bäckstedt heeft op het WK wielrennen de regenboogtrui gepakt bij de dames junioren. De 17-jarige Britse, dochter van ex-profrenner Magnus Bäckstedt, klopte in Leuven de Amerikaanse Kaya Smid in een sprint met twee. Onze landgenote Marith Vanhove werd zevende.
Lees verder