Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

zondag 5 september 2021

Lotte Kopecky toont haar WK-benen en wint slotrit in Vuelta: “Wist dat de finish iets voor mij was”

HLN
Lotte Kopecky toont haar WK-benen en wint slotrit in Vuelta: "Wist dat de finish iets voor mij was"
Lotte Kopecky (Liv Racing) is klaar voor het WK in Leuven. Onze 25-jarige landgenote won de slotrit in de Vuelta voor vrouwen. Ze verwees Elisa Longo Borghini naar de dichtste ereplaats. Leidster Annemiek van Vleuten kwam niet meer in de problemen en stak de eindwinst op zak.
Lees verder

Lalieux: "Mijn pensioenvoorstel valt binnen kader van regeerakkoord en is financieel haalbaar"
"Mijn voorstel van pensioenhervorming valt binnen het kader van het regeerakkoord en is zowel financieel als sociaal haalbaar". Dat benadrukte minister van Pensioenen Karine Lalieux in 'De Zevende Dag'. Open Vld'er Egbert Lachaert verwacht nog zware discussies en clashes binnen de regering over het pensioenplan.
Lees verder

Bart De Wever: "We worden gegijzeld door coronamaatregelen waar geen draagvlak meer voor is"
De mondmaskers mogen af, als het van N-VA-voorzitter Bart De Wever afhangt. "We gaan in Vlaanderen naar een wereldrecord in vaccinatiegraad. We worden nu eigenlijk gegijzeld door coronamaatregelen waar geen draagvlak meer voor is." Dat zegt De Wever aan VTM NIEUWS.
Lees verder

De gezichten achter de cijfers. Maud Bertrand (46) verdronk in haar huis in Chaudfontaine: "Toen ik haar vond, was mama dood"
Thibault (25) blééf zijn moeder over de telefoon maar vragen om haar huis te verlaten en naar hem te komen, toen het nog had gekund. Maar Maud Bertrand (46) zou het wel alleen bestieren. Toen zij haar zoon uren later belde uit vrees te zullen sterven, walste het water al zo hels door de straten van Chaudfontaine dat Thibault haar niet meer kon gaan redden. "Het water stond in de straten al bijna tot aan de eerste etages en stroomde zo hevig dat we zouden zijn verdronken."
Lees verder

Grote politiemacht voor gewapend persoon in Lede
In de Steenstraat in het Oost-Vlaamse Lede is een grote machtsontplooiing van politiediensten aan de gang. Minstens één gewapend persoon zou er zich verschansen in een woning.
Lees verder

Ooit stonden ze met 100.000 aan de IJzertoren, nu nog slechts 115 aanwezigen op 94ste IJzerbedevaart
Met 115 verkochte tickets was de 94ste IJzerbedevaart bij de IJzertoren in Diksmuide een bescheiden editie. Op de eerste rij zaten N-VA-politici Sander Loones uit Koksijde en Theo Francken.
Lees verder

LIVE FORMULE 1. Kan Max Verstappen zijn eerste GP in eigen land naar zijn hand zetten?
Vandaag wordt er geracet in Nederland. Max Verstappen rijdt in Zandvoort zijn eerste GP in eigen land. Hij veroverde gisteren de pole en hoopt dus vandaag de zege te pakken en zo wat dichterbij Hamilton te sluipen in de WK-stand. Volg alle actie vanaf 15uur hier LIVE.
Lees verder

Marieke (42) en Tom (45) co-housen in een oud schoolgebouw hartje Gent: "Door krachten en centen te bundelen, hoef je niet naar het platteland om iets betaalbaars met wat groen te vinden"
Elke week kijkt onze woonexpert Björn Cocquyt binnen in een bijzonder huis. Marieke (42), Tom (45), Roman (13) en Juliette (10) co-housen in een oud schoolgebouw vlakbij de Gentse Dampoort. Het is er altijd wel een beetje vakantie, want de kinderen hoeven er nooit naar de les. "De oude speelplaats is geen grijs betonvlak meer, maar een oase van groen."
Lees verder

"Hij had een wapen bij zich, zodat ik me zou blijven gedragen": dit gebeurde er tot dusver op het proces tegen R. Kelly
Meer dan twee weken is het proces tegen R. Kelly (54) al bezig en daarmee zijn we zo ongeveer op de helft. We vatten de belangrijkste getuigenissen voor u samen - over omkoping van een ambtenaar, seks met een wapen op je gericht, besmettingen met herpes en het misbruik van een minderjarige jongen. En, ook belangrijk, we kijken naar het netwerk van medewerkers die het misbruik mogelijk maakten. "R. Kelly had nooit een lange periode kunnen doen wat hij deed, zonder dat er mensen waren die dingen voor hem regelden en hem steunden."
Lees verder

Duitsland stelt 100 miljoen vaccindosissen beschikbaar voor armere landen
Duitsland wil dit jaar nog 100 miljoen dosissen van coronavaccins beschikbaar stellen voor de internationale vaccinatiecampagne. "Dat is net zo veel als we momenteel in ons eigen land toegediend hebben", maakte minister van Volksgezondheid Jens Spahn bekend tijdens een G20-bijeenkomst.
Lees verder

Martien en Erica Meiland willen opnieuw verhuizen: "Dit huis is gewoon te druk"
Martien (60) en Erica Meiland (57) lijken wel vaker te verhuizen dan ze nieuwe seizoenen van 'Château Meiland' filmen. De realitysterren hebben het gehad in hun optrekje van enkele miljoenen en zoeken opnieuw naar een andere thuis. "Elke dag staan de mensen voor de deur en zelfs van het hek trekken sommigen zich niets aan", klinkt het in de Telegraaf.
Lees verder

LIVE (20u45). Hommage aan Wilfried Van Moer voor Lukaku gevierd wordt - Mogelijk drie wijzigingen in basiself
Vijf dagen na de eenvoudige zege in Estland kijken de Rode Duivels in het Koning Boudewijnstadion Tsjechië in de ogen. Een nieuwe overwinning zou de Belgen alweer een flinke stap dichter bij het WK van 2022 in Qatar brengen. Rekenen de Duivels in eigen huis af met de Tsjechen? U kan de wedstrijd uiteraard LIVE volgen op HLN.be of bekijken op VTM.
Lees verder

Knokpartij met twintig jongeren in Luik: dertiger in levensgevaar na trappen in gezicht
Bij een grote vechtpartij met jongeren in het centrum van Luik is deze ochtend een man levensgevaarlijk gewond geraakt. Dat meldt het parket van Luik.
Lees verder

Beyoncé krijgt pakkend verjaardagsbericht: "Je hebt de weg vrijgemaakt voor zoveel artiesten"
Hollywoodsterren, muzikanten, atleten, politici en zelfs de Amerikaanse first lady, Jill Biden, hebben Queen Bey gefeliciteerd met haar 40ste verjaardag in een pakkende, gezamenlijke video. "Je hebt de weg vrijgemaakt voor zoveel artiesten, ik bewonder je", klinkt het bij zangeres Taylor Swift. Het initiatief kwam van modeblad Harper's Bazaar dat de vier minuten durende video op haar website publiceerde.
Lees verder

LIVE BENELUX TOUR. Vier landgenoten maken deel uit van de vlucht van de dag, komt eindzege Colbrelli nog in het gevaar?
Vandaag staat de slotetappe in de Benelux Tour op het programma. Na 106 kilometer komen de renners voor het eerst over de meet in Geraardsbergen. In de plaatselijke rondes moeten ze onder meer de Bosberg en de Muur van Geraardsbergen beklimmen. Aankomen doen de coureurs op de Vesten. Vorig jaar won Mathieu van der Poel deze etappe na een geweldige solo van 50 kilometer. Kan iemand vandaag hetzelfde doen? Ze zullen alleszins attractief moeten rijden, willen ze de Italiaanse kampioen Sonny Colbrelli nog van de eindzege houden. Volg alle actie hier LIVE!
Lees verder

Pas benoemd schepen Geert Verhegge overleden: "Wat een verlies, we hebben altijd zo goed samengewerkt"
In Zedelgem is Geert Verhegge, pas benoemd als schepen van Sport, Jeugd en Cultuur, zondag overleden na een lange strijd tegen kanker. Hij was de zoon van wijlen ex-burgemeester Hilaire Verhegge. Geert is 61 jaar geworden.
Lees verder

Dure 'grap' op US Open omwille van Belgische kunstgalerie: "10.000 dollar voor een roze tas, kom op"
Reilly Opelka is door de organisatoren van de US Open fors beboet wegens het mee de baan opnemen van een tas van de Tim Van Laere Gallery, een kunstgalerie met internationale faam in de Antwerpse Jos Smolderenstraat. De Amerikaanse tennisser moet 10.000 dollar betalen omdat de logo's op de tas groter waren dan de reglementen voorschrijven.
Lees verder

LIVE FORMULE 1. Max Verstappen is uitstekend vertrokken in zijn eerste GP in eigen land
Vandaag wordt er geracet in Nederland. Max Verstappen rijdt in Zandvoort zijn eerste GP in eigen land. Hij veroverde gisteren de pole en hoopt dus vandaag de zege te pakken en zo wat dichterbij Hamilton te sluipen in de WK-stand. Volg alle actie vanaf 15uur hier LIVE.
Lees verder

Deze spectaculaire oogcrème doet zelfs de extreemste wallen in 3 minuten verdwijnen, hoe werkt het en is het veilig? 3 huidexperten lichten toe
Een crème die je wallen in 3 minuten doet verdwijnen, het klinkt net iets te mooi om waar te zijn. Maar de beelden van onderstaand TikTok-filmpje liegen er niet om: het is effectief zo. Het gaat om een oogcrème van het merk Peter Thomas Roth die momenteel overal uitverkocht is. Wij gingen horen bij drie huidexperten hoe dat kan en wat ze van de - nogal uitvoerige - ingrediëntenlijst vinden.
Lees verder

Grootste coronaproof zomerfestival van het jaar met glans geslaagd: "Eén groot feest van start tot einde"
Met 35.000 bezoekers is Crammerock het grootste coronaproof zomerfestival van het jaar geworden. Wie een Covid Safe Ticket kon voorleggen, mocht twee dagen lang zonder enige restrictie volledig uit de bol gaan. En dat hebben ze ook gedaan. "Na anderhalf opsluiting, willen we maar één ding: feesten tot we erbij neervallen!"
Lees verder