Doorgaan naar hoofdcontent

LIVE. We hebben weer een wedstrijd! Osimhen maakt er na mooie aanval 2-1 van

HLN
LIVE. We hebben weer een wedstrijd! Osimhen maakt er na mooie aanval 2-1 van
• Europa League • Eerste groepsmatch • Aftrap: 21 uur • King Power Stadium
Lees verder

China doet aanvraag om aan te sluiten bij vrijhandelsakkoord CPTPP
China wil toetreden tot handelsblok CPTPP, een vrijhandelsakkoord dat zich richt op landen rond de Stille Oceaan. Minister van Handel Wang Wentao heeft daarvoor een aanvraag ingediend bij zijn Nieuw-Zeelandse collega Damien O'Connor, laat de Chinese overheid weten.
Lees verder

LIVE. GOAL! Samatta kopt Antwerp weer op gelijke hoogte bij Olympiakos
• Europa League • Eerste groepsmatch • Aftrap: 21 uur • Georgios Karaiskákisstadion
Lees verder

Leicester City geeft dubbele voorsprong nog uit handen en deelt de punten met Napoli
Leicester City heeft twee punten te grabbel gegooid tegen Napoli. In de topper van de eerste speeldag in de Europa League gaven Tielemans en co een dubbele voorsprong nog uit handen. Victor Osimhen (ex-Charleroi) maakte beide doelpunten voor de Italianen.
Lees verder

Strijdvaardig Antwerp slikt in de slotfase fataal tegendoelpunt en gaat met 2-1 onderuit bij Olympiakos - Priske: "We verdienden meer"
Domper op de feestvreugde. Als enige Belgische ploeg in Europa blijft Antwerp deze week met lege handen achter. 't Zag er nochtans lang goed uit, daar in Athene. Eén ongenode gast verbrodde het Antwerpse feestje. Olympiakos won met 2-1, dankzij een late treffer van Reabciuk. Zonde.
Lees verder

Strijdvaardig Antwerp slikt in de slotfase fataal tegendoelpunt en gaat met 2-1 onderuit bij Olympiakos
Domper op de feestvreugde. Als enige Belgische ploeg in Europa blijft Antwerp deze week met lege handen achter. 't Zag er nochtans lang goed uit, daar in Athene. Eén ongenode gast verbrodde het Antwerpse feestje. Olympiakos won met 2-1, dankzij een late treffer van Reabciuk. Zonde.
Lees verder

William Boeva kritisch voor media: "Laat mensen met een beperking presenteren"
William haalde (31) vandaag de kranten over een incident waar enkele jongeren hem uitlachten. In 'De Cooke & Verhulst Show' getuigt de stand-upcomedian over het voorval, zijn leven in een rolstoel, het boek dat hij aan het schrijven is en de impact van zijn beperking op z'n relatie. Volgens Boeva komen mensen met een beperking komen nog altijd te weinig in de aandacht.
Lees verder

Doelman en leukemiepatiënt Miguel Van Damme doet oproep aan lotgenoten: "Blijf hopen en blijf positief"
Cercle Brugge-doelman Miguel Van Damme kreeg deze maand goed nieuws te horen: bij zijn laatste controles is geen leukemie meer in zijn bloed vastgesteld. In de Cooke & Verhulst show deed hij een oproep aan al zijn lotgenoten: "Blijf hopen en blijf positief".
Lees verder

Football Talk. Januzaj aan het kanon bij Sociedad, dat punten deelt met PSV
PSV en Real Sociedad hielden elkaar in evenwicht in het Philips-stadion. Mario Götze zette PSV na ruim een half uur spelen op voorsprong. De Duitser kon de bal in het lege doel tikken, nadat doelman Alex Remiro een hard schot vanaf rechts van Noni Madueke slecht verwerkte. Sociedad sloeg voor rust twee keer toe. Tot twee keer toe werd na een voorzet vanaf rechts van vleugelverdediger Joseba Zaldua gescoord. Eerst was Adnan Januzaj trefzeker, daarna de Zweed Alexander Isak. De gelijkmaker van PSV kwam in de 54e minuut op naam van Cody Gakpo, na goed voorbereidend werk van Götze.
Lees verder

Een van hen staat volgende maand in het sportpaleis: dit zijn de vier finalisten van Regi Academy
'Regi Academy' nadert zijn ontknoping. De vier finalisten zijn na vanavond bekend en één ding is zeker: de stem op Regi's nieuwe single zal vrouwelijk zijn. Amber (23, Herenthout), Jasmin (20, Beringen), Kimberly (29, Amsterdam) en Pauline (19, Lommel) wisten Regi, Olivia, Jaap Reesema en Lester Williams te overtuigen in de halve finale van Regi Academy.
Lees verder

Rechter beveelt VS uitwijzing van migrantengezinnen tegen te houden
Een federale rechter heeft donderdag de Amerikaanse regering bevolen de onmiddellijke deportatie op te schoren van migrantengezinnen onder het mom van de bestrijding van Covid-19. Volgens rechter Emmet Sullivan zijn er voldoende alternatieve maatregelen om de verspreiding van het virus in te dijken.
Lees verder

Onuachu – goéd dat die gebleven is, zeg – bezorgt Genk volle buit met 50ste goal: "Stikkapot, maar fantastisch gevoel"
Woorden schieten tekort om het belang van Paul Onuachu (27) te onderstrepen voor ­Racing Genk. Gelukkig doet de Nigeriaan het met de voeten, wat een partij. Diep in blessuretijd bezorgde hij zijn ploeg met zijn 50ste doelpunt de best mogelijke start in de ­Europa League. "Ik focus mij op de toekomst met Genk."
Lees verder

Hein windt zich op, maar is toch gelukkig: "Vooraf had ik hier met een punt ook vrede kunnen nemen"
AA Gent heeft zijn start in de Conference League niet gemist. Lange tijd deden de Buffalo's in Tallinn te weinig met hun overwicht, maar even voor het uur zorgde Darko Lemajic voor de bevrijdende treffer. Hein Vanhaezebrouck wond zich voor rust op, maar is uiteindelijk tevreden.
Lees verder

LIVE (20u45). Houdt Cercle de punten thuis tegen Eupen?
• Jupiler Pro League • Speeldag 8 • Aftrap: 20u45 • Jan Breydel
Lees verder

IMF-topvrouw onder vuur omdat ze lobbyde voor China
IMF-topvrouw Kristalina Georgieva is vandaag onder vuur gekomen omdat ze toen ze nog bij de Wereldbank werkte druk zou hebben gezet om een rapport te wijzigen in het voordeel van China. Ze ontkent die beschuldiging met klem.
Lees verder

SpaceX: "Ruimtetoeristen Inspiration4 zijn gelukkig en in goede gezondheid"
De vier Amerikaanse ruimtetoeristen zijn "gezond, gelukkig en rusten comfortabel uit" in het ruimtetuig van SpaceX. Dat meldt het ruimtebedrijf vandaag. Het gaf daarmee een eerste update sinds de vier in de nacht van woensdag op donderdag Belgische tijd opstegen voor de historische ruimtereis.
Lees verder

Rwandees in Frankrijk aangeklaagd voor genocide in 1994
De Franse justitie heeft een bejaarde tot Fransman genaturaliseerde Rwandees aangeklaagd in verband met de genocide in zijn land in 1994. De 72-jarige Isaak Kamali, die al vele jaren op de Franse radar stond, wordt ook beschuldigd van misdaden tegen de menselijkheid.
Lees verder

Britse uitvinder en computerpionier Clive Sinclair (81) overleden
De Britse uitvinder Clive Sinclair is donderdag op 81-jarige leeftijd overleden in zijn woning in Londen, na een jarenlange strijd tegen kanker. Sinclair was een van de grondleggers van betaalbare computers. Hij werd onder meer bekend met baanbrekende uitvindingen zoals een elektronische rekenmachine in de jaren zeventig en verschillende personal computers (pc's) in de jaren tachtig van de vorige eeuw.
Lees verder

Wereldleiders hoeven bij VN toch geen vaccinatiebewijs te tonen
Presidenten, premiers en diplomaten die volgende week aanwezig willen zijn bij de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties (VN) in New York hoeven toch geen vaccinatiebewijs te tonen. Eerder zei voorzitter Abdulla Shahid nog dat hij de strenge coronaregels van de lokale autoriteiten opvolgt en een vaccinatiebewijs eist, maar daar is hij na kritiek van onder meer Rusland op teruggekomen.
Lees verder

Twee mannen aangeklaagd voor moord op Noord-Ierse journaliste
Twee mannen zijn aangeklaagd voor de moord op de journaliste Lyra McKee uit Belfast. De 29-jarige vrouw werd in april 2019 doodgeschoten tijdens rellen in Londonderry.
Lees verder