Doorgaan naar hoofdcontent

LIVE. Stijn Vlaeminck blikt vooruit op WK tijdrijden en staat stil bij tragische dood Chris Anker Sørensen - Van Aer...

HLN
LIVE. Stijn Vlaeminck blikt vooruit op WK tijdrijden en staat stil bij tragische dood Chris Anker Sørensen - Van Aert rolt als voorlaatste van startpodium
D-day! Vandaag gaat het WK wielrennen op Vlaamse bodem officieel van start. Deze namiddag openen de mannelijke profs het WK-circus in stijl met de tijdrit van 43,3 km tussen Knokke en Brugge. Vanaf 14u40 gaan we op zoek naar een opvolger voor Filippo Ganna, straks uiteraard bij de topfavorieten, net als Europees kampioen Stefan Küng en Stefan Bissegger. Ook ons land koestert met Wout van Aert en Remco Evenepoel hoop op de regenboogtrui. Evenepoel rolt om 15u07 van het startpodium, Van Aert begint er om 16u04 als voorlaatste aan. Alle actie kan u hier vandaag LIVE volgen!
Lees verder

Ontbijt met HLN-lezer Charles Mortier (22): "Door corona weet ik nu wat belangrijk is in het leven"
In onze rubriek 'Ontbijt met lezer' belden we dit weekend aan bij Charles Mortier uit Beersel. De 22-jarige economiestudent is van plan om in de immobiliënsector te gaan werken — "Ik praat graag en ik verkoop graag", lacht hij — maar had vroeger een heel andere droom.
Lees verder

Minister Vandenbroucke: "We gaan ventilatie in fitnesscentra, horeca én scholen verplichten"
Onze regering wil ventilatie verplichten in fitnesscentra en horeca, maar ook in scholen. Dat heeft minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit) gezegd in De Zevende Dag op één. Zo meteen meer.
Lees verder

Minister Vandenbroucke wil ventilatie in fitnesscentra, horeca én scholen verplichten en pleit voor derde prik in woonzorgcentra
Onze regering wil ventilatie verplichten in fitnesscentra en horeca, maar ook in scholen. Dat heeft minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit) gezegd in De Zevende Dag op één. Hij pleitte ook voor een derde prik voor bewoners van woonzorgcentra.
Lees verder

KOERS KORT. Einde carrière voor Rebellin? 50-jarige Italiaan loopt dubbele beenbreuk op
Italiaanse wielerveteraan Davide Rebellin heeft een dubbele beenbreuk opgelopen. De 50-jarige Rebellin ging zaterdag onderuit in de Memorial Marco Pantani. Volgens zijn ploeg Work Service Cycling heeft de Italiaan zijn scheen- en kuitbeen gebroken. Rebellin ligt in het ziekenhuis.
Lees verder

Taliban vragen internationale gemeenschap om hulp
Een woordvoerder van de taliban heeft in de stad Kunduz, in het noorden van Afghanistan, de internationale gemeenschap opgeroepen om meer hulp te geven aan het land. De taliban zouden hulp "ten zeerste verwelkomen", sprak de woordvoerder, waarna hij ook benadrukte dat de islamitische heersers van het land geen terroristen zijn.
Lees verder

COLUMN. Ine Nijs, hartsvriendin van Lara Switten: "Heel even voel ik me intens gelukkig. En dan wordt het weer windstil"
Ine Nijs was de hartsvriendin van Lara Switten, mama van 3 die vocht tegen kanker. Nu schrijft ze elke week het gemis van zich af. Deze week vertelt Ine over haar minivakantie in Spanje, een plek waar ze met Lara veel mooie momenten beleefde. Ze gingen nog eens teruggaan, met z'n tweeën, hadden ze gezegd. Nu beseft Ine dat ze er altijd alleen zal staan. En dat besef, dat komt telkens even hard binnen. "De jongste weken lieten me kennismaken met het fysieke proces dat rouwen ook is. De vermoeidheid overvalt me, meer dan ik zou willen."
Lees verder

Adele maakt haar relatie met Rich Paul 'Instagram official'
Adele (33) heeft haar relatie met Rich Paul (39) 'Instagram official' gemaakt. De twee namen samen een romantische foto in een fotocabine op de bruiloft van Anthony Davis. Het koppel is al enkele maanden aan het daten.
Lees verder

Ninovieters Wesley Sonck en Kevin Van der Perren ingehuldigd als ereburgers
Gewezen topvoetballer Wesley Sonck en ex-topkunstschaatster Kevin Van der Perren hebben zaterdagavond eindelijk hun inhuldiging gekregen als nieuwe ereburgers van Ninove. Ze werden uitgebreid in de bloemetjes gezet tijdens een 'groot volksfeest'.
Lees verder

Paus: slachtoffers van misbruik zijn belangrijker dan reputatie van de kerk
Paus Franciscus heeft gelovigen zondag opgeroepen zich bij de aanpak van misbruikschandalen niet te laten beïnvloeden door zorgen over de reputatie van de katholieke kerk, maar om juist het welzijn van misbruikslachtoffers centraal te stellen.
Lees verder

Opvallend: inbreker dwarsboomde bijna WK-deelname Cian Uijtdebroeks
Cian Uijtdebroeks was bijna niet van de partij op het WK wielrennen. De renner betrapte vorige week na het EK in Trento een inbreker en liep daarbij een spierscheur op. "Ik heb een week getwijfeld of ik wel zou kunnen deelnemen aan het WK", vertelde hij op een persmoment.
Lees verder

Cian Uijtdebroeks betrapt inbreker en loopt daarbij spierscheurtje op: "Geen ideale voorbereiding"
Cian Uijtdebroeks (18) was bijna niet van de partij op het WK wielrennen. De renner betrapte vorige week na het EK in Trento een inbreker en liep daarbij een spierscheur op. "Toen ik de volgende dag wilde fietsen, lukte het niet meer", vertelde hij.
Lees verder

Politie kamt enorm natuurgebied uit op zoek naar verloofde van vermiste Gabby (22)
De Amerikaanse politie doorzoekt momenteel een enorm natuurgebied in Florida in de hoop een spoor te vinden van Brian Laundrie (23), de verloofde van de vermiste YouTubester Gabby Petito (22). De twee waren op roadtrip door de Verenigde Staten toen de jonge vrouw plots verdween. Brian daagde alleen op thuis, maar is nu zelf ook spoorloos.
Lees verder

Inbrekers over de vloer en de illegale werkzaamheden voor Albert en Paola: Kasteel van Belvédère geeft geheimen prijs
Waar en hoe wonen de leden van onze koninklijke familie? Het is een simpele vraag, waar verrassend weinig Belgen het antwoord op weten. In onze nieuwe reeks verkennen we de 'verborgen' koninklijke verblijven van België, met deze week het Kasteel van Belvédère, de officiële verblijfplaats van koning Albert (87) en Poala (83). Tijd voor een virtuele rondleiding op het domein, waar de laatste jaren meer muizen dan royals verbleven en de dure eisen van het koningspaar meermaals voor ophef zorgde.
Lees verder

Football Talk. Tottenham rouwt om topschutter aller tijden Jimmy Greaves
De voormalige Engelse international Jimmy Greaves, de topschutter aller tijden van Tottenham, is op 81-jarige leeftijd overleden. Dat bevestigen de Spurs zondag. Greaves was tussen 1961 en 1970 in het shirt van de Londenaars goed voor 266 doelpunten in 379 wedstrijden. Hij won met het team onder meer de Europabeker der Bekerwinnaars (1963) en twee keer de FA Cup.
Lees verder

KOERS KORT. Tony Martin hangt na het WK fiets aan de haak
De Duitse wielrenner Tony Martin (Jumbo-Visma) zet na de wereldkampioenschappen wielrennen een punt achter zijn carrière. Dat maakte hij vandaag bekend, kort voor zijn deelname aan de WK-tijdrit tussen Knokke-Heist en Brugge.
Lees verder

1.000 euro voor wie transportbedrijf aan nieuwe chauffeur helpt
Als je iemand kent met een rijbewijs C of CE die op zoek is naar een nieuwe job, dan kan je als 'aangever' 1.000 euro verdienen bij transporteur Xwift uit Nazareth. Voor de chauffeur in kwestie ligt een tekenpremie van 2.000 euro klaar. Xwift zoekt dringend 25 bekwame chauffeurs en die zijn bijzonder moeilijk te vinden. Drie jaar geleden introduceerde Xwift de bedrijfswagen voor vrachtwagenchauffeurs waardoor de uitstroom in het bedrijf prompt halveerde.
Lees verder

WK-organisatie: "De verslagenheid is groot, we vragen een minuut stilte om Sørensen te eren"
De dood van Chris Anker Sørensen werpt een donkere schaduw op de start van het WK wielrennen. De 37-jarige Deen overleed gisteren na een ongeval toen hij de tijdrit wou verkennen. Christophe Impens van WK-organisator Golazo: "Dit is een tragedie."
Lees verder

LIVE (13u30). Zeven nieuwe namen bij Racing Genk in vergelijking met het Europa League-duel van donderdag, Suzuki start opnieuw bij de Truienaars
• Aftrap: 13u30 • Jupiler Pro League • Stayen • Racing Genk heeft 11 punten, STVV heeft er 10
Lees verder

Exact 30 jaar geleden werd ijsmummie Ötzi gevonden in de Alpen: een actieve man met tandproblemen en tatoeages
Op 19 september 1991 deed een Duits koppel een bizarre ontdekking tijdens een trektocht in de Ötztaler Alpen in Zuid-Tirol, op de grens tussen Oostenrijk en Italië. Op 3.210 meter hoogte botsen ze op een lijk... van een 5.300 jaar oude ijsmummie. Door het prehistorische ijs was de man uit de nieuwe steentijd uitstekend bewaard.
Lees verder