Doorgaan naar hoofdcontent

LIVE. Problemen voor Dortmund: 1-0 achter én met tien tegen Mönchengladbach

HLN
LIVE. Problemen voor Dortmund: 1-0 achter én met tien tegen Mönchengladbach
• 6de speeldag • Bundesliga • Borussia Park • Witsel en Meunier in de basis
Lees verder

LIVE. Thorgan Hazard valt in aan rust: kan hij nederlaag van Dortmund vermijden?
• 6de speeldag • Bundesliga • Borussia Park • Witsel en Meunier in de basis
Lees verder

VN-functionaris waarschuwt voor "dreigende hongersnood" in Afghanistan na talibanovername
Volgens Natalia Kanem, de directrice van het Bevolkingsfonds van de Verenigde Naties (UNFPA), riskeert er een "dreigende hongersnood" te komen in Afghanistan nu de taliban de macht hebben overgenomen. "Het is geen overdrijving om te zeggen dat minstens een derde van de Afghaanse bevolking van 33 miljoen door hongersnood zal worden getroffen", aldus Kanem. Dat zou vooral komen omdat het gezondheidssysteem in het land moeilijk overeind zal blijven.
Lees verder

Twee rode kaarten en alweer nul punten voor Beerschot: "Die tweede uitsluiting was gewoon dom"
Beerschot. Hoek. Klappen. U mag er zelf een zin mee vormen. Ook tegen Eupen was Beerschots match weer verloren nog voor ze goed en wel begon. Paars-wit zit na de 0-3 tegen de Panda's aan 1 op 27. "Met tien was er eventueel nog wat mogelijk, maar toen we met negen vielen was het verloren spel", zucht kapitein Mike Vanhamel.
Lees verder

Vrijgelaten Huawei-topvrouw als held onthaald in China, ook Canadese gevangenen weer in thuisland
China heeft de door Canada vrijgelaten CFO van Huawei Meng Wanzhou als een held onthaald. Op de luchthaven in haar woonplaats Shenzhen was de rode loper voor Meng zelfs uitgelegd en stond een groep mensen patriottistische liederen voor haar te zingen.
Lees verder

LIVE. Geen basisplek voor Eden Hazard tegen Villarreal
• Speeldag 7 • La Liga • Bernabéu • Eden Hazard staat niet aan de aftrap
Lees verder

LIVE (21u). Geen basisplek voor Eden Hazard tegen Villarreal
• Speeldag 7 • La Liga • Bernabéu • Eden Hazard staat niet aan de aftrap
Lees verder

LIVE. Krijgt Standard 'zwarte beest' Sint-Truiden ditmaal wel getemd op Sclessin?
• Standard telt 13 punten, Sint-Truiden 10 • Kanaries wonnen recentste vijf matchen van Rouches • STVV voor het eerst weer met fans in uitmatch • Sint-Truiden verloor vorige week derby tegen Genk, Standard de Clásico
Lees verder

LIVE. Derby beslist? Ocansey staat minuutje op veld en duwt 0-2 binnen
• Jupiler Pro League • Aftrap: 18u30 • Kortrijk telt 13 punten, Zulte Waregem 8 • Doen Vossen en Gano het weer voor Essevee?
Lees verder

Indrukwekkende wolkenmuur verschijnt boven Antwerpen
De inwoners van Antwerpen konden vandaag genieten van opvallend weersverschijnsel. Op de beelden die ze ervan maakten, lijkt het wel alsof er uit het niets een gebergte is opgedoemd. In werkelijkheid gaat het om een indrukwekkende wolkenmuur.
Lees verder

Van der Breggen de enige die kan lachen, Van Vleuten vernietigend: frustratie en onenigheid gieren door Nederlandse wielerploeg na zilveren plak
Na het debacle van de Olympische Spelen liep het ook het WK wielrennen mis voor de Nederlandse wielrensters. Marianne Vos pakte zilver achter de Italiaanse Elisa Balsamo, maar met zo'n sterrenequipe was niets minder dan goud goed genoeg. De frustratie en onenigheid over de tactiek gieren weer door de Nederlandse ploeg.
Lees verder

Zulte Waregem sleept in burenduel tegen KV Kortrijk punt uit de brand na twee goals in vier minuten
Zulte Waregem en KV Kortrijk hebben na een doldwaze tweede helft 2-2 gelijkgespeeld. KVK kwam 0-2 voor in de West-Vlaamse derby en er leek geen vuiltje aan de lucht voor de Kortrijkzanen, maar Pletinckx en Vossen sleepten in extremis nog een puntje uit de brand voor Essevee. Voor Kortrijk zal dit gelijkspel als een nederlaag aanvoelen.
Lees verder

Vijf Zuid-Europese landen vragen om eerlijke verdeling van migranten in EU
Vijf landen uit het Middellandse Zeegebied hebben opgeroepen tot een "eerlijke" en "verplichte" verdeling van de verantwoordelijkheden binnen de Europese Unie om de migratiestromen aan te pakken. Dat deden ze tijdens een bijeenkomst in Malaga, in het zuiden van Spanje.
Lees verder

Geen feest zonder Haaland: Dortmund-Belgen verliezen van Mönchengladbach
Zonder de geblesseerde Erling Haaland heeft Borussia Dortmund in de Bundesliga de tweede nederlaag van het seizoen geleden. Trainer Marco Rose verloor met zijn ploeg van Borussia Mönchengladbach, de club waarbij hij de afgelopen drie jaar op de bank zat. Axel Witsel speelde een hele match. Thorgan Hazard viel in aan de rust. Thomas Meunier ging rusten in minuut 83.
Lees verder

Hoe een 15-jarige jongen werd doodgestoken in Oostkamp: "Jordy verdedigde zich. Hij werd al een tijdje opgejaagd en bedreigd"
"Jordy zou nooit zomaar iemand aanvallen. Hij heeft zich verdedigd." Familieleden van Jordy D. (19) uit Oostkamp, verdachte van de steekpartij gisteravond die fataal afliep voor de 15-jarige M.M. uit Brugge, zijn niet van plan om hem te laten vallen. "Jordy voelde zich al een tijdje opgejaagd. Donderdag nog probeerden mannen met bivakmutsen zijn woning binnen te dringen."
Lees verder

Jos Verlooy schrijft jumpinggeschiedenis met derde Belgische titel op rij: "Ik was gebrand op dit resultaat"
Jos Verlooy is in Lanaken voor de derde keer op rij Belgisch kampioen jumping geworden. Hij schrijft zo geschiedenis, want nooit eerder kon een ruiter drie keer na elkaar de Belgische titel pakken. Bovendien deed Verlooy dat drie keer met hetzelfde paard. Het was ook de eerste keer dat de Belgische kampioen zo weinig voorsprong had op de tweede.
Lees verder

LIVE. Standard eist balbezit op, nog geen kansen in sfeervol Sclessin
• Standard telt 13 punten, Sint-Truiden 10 • Kanaries wonnen recentste vijf matchen van Rouches • STVV voor het eerst weer met fans in uitmatch • Sint-Truiden verloor vorige week derby tegen Genk, Standard de Clásico
Lees verder

Zij zien hun energievoorschot plots serieus verhoogd: "Nooit moeten bijbetalen en nu wordt mijn voorschot ineens verdubbeld"
Om zelf de historisch hoge energieprijzen enigszins op te vangen, schotelen steeds meer elektriciteits- en gasleveranciers hun klanten plots een abrupte voorschot-verhoging voor. Na eerder Mega dropte nu ook de Vlaamse Energieleverancier dat onaangename nieuws de voorbije dagen in de brievenbus of mailbox van heel wat Vlamingen. Met soms zelfs een bijna-verdubbeling van het voorschot: "Terwijl wij nochtans in een zuinige woning leven en niet buitensporig veel energie verbruiken", klinkt het bij de onbegrijpende klanten.
Lees verder

Football Talk. Liverpool moet vrede nemen met punt na doelpuntenkermis - 6-0! Leipzig houdt goede generale repetitie voor Club Brugge
Liverpool heeft zichzelf de leidersplaats geschonken, ondanks een 3-3-gelijkspel bij Brentford. Divock Origi bleef op de bank bij de bezoekers.
Lees verder

Bijna 5.000 mensen betogen in Namen tegen verplichte vaccinatie
Bijna 5.000 mensen hebben vandaag volgens de politie in Namen tegen de verplichte coronavaccinatie betoogd en tegen discriminatie op grond van vaccinatie. De manifestatie, waarvoor de autoriteiten toestemming hadden gegeven, was georganiseerd door de vzw Lagardère, een sociaal-medische vereniging in de regio van Bergen geleid door dokter David Bouillon.
Lees verder