Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

dinsdag 21 september 2021

LIVE. Het zal van Europees kampioen Segaert moeten komen, Uijtdebroeks valt al zeker naast de medailles

HLN
LIVE. Het zal van Europees kampioen Segaert moeten komen, Uijtdebroeks valt al zeker naast de medailles
Dag 3 van het WK wielrennen in Vlaanderen. Voor de laatste individuele tijdritcompetities zijn vandaag de junioren meisjes en jongens aan de beurt. Vooral bij de jongens maken we kans op extra medailles, want elf dagen geleden veroverden Alec Segaert en Cian Uijtdebroeks nog goud en zilver op het EK in Trento. Alle actie kan u hier LIVE volgen!
Lees verder

23 schadelijke pesticiden aangetroffen in Belgische slaapkamers, sommige mogelijk kankerverwekkend
Uit een Europees onderzoek naar schadelijke pesticiden in het stof in onze slaapkamers, blijkt dat maar liefst 23 schadelijke pesticiden werden aangetroffen in Belgische slaapkamers. Sommige pesticiden zijn mogelijk kankerverwekkend of schadelijk voor de vruchtbaarheid. Het onderzoek werd gevoerd door het Europese burgerinitiatief Red Bijen en Boeren.
Lees verder

Verkoopt Bruno Venanzi toch meerderheid van zijn aandelen? Standard-voorzitter blijft op zoek naar investeerders
Het is een tocht van lange adem. Standard-voorzitter Bruno Venanzi blijft op zoek naar investeerders om de club te redden van een financieel troebele toekomst.
Lees verder

Kompany lijkt nieuwe assistent beet te hebben: "Nederlander Willem Weijs komt over van Willem II"
Anderlecht lijkt de gewenste versterking voor de sportieve staf beet te hebben. Volgens het Nederlandse Brabants Dagblad wordt Willem Weijs (34) de nieuwe assistent van Vincent Kompany. Hij komt over van Willem II, waar hij coach van de beloften was. Weijs heeft ook adelbrieven uit de jeugdwerking van PSV en Ajax.
Lees verder

Wally 'de rondreizende walrus' nu ook gespot in IJsland na haltes in Frankrijk, Ierland en Spanje
Wally, een walrus die de voorbije maanden al werd gespot in Ierland, Frankrijk, Spanje en het Verenigd Koninkrijk, is nu ook opgedoken in IJsland. Na drie weken stilte hadden experts de hoop verloren om Wally ooit nog levend terug te zien. Maar nu is er dan toch goed nieuws. Het lijkt erop dat de eenzame Wally na een lange reis op weg is naar huis.
Lees verder

Zweedse ouders mogen baby niet 'Vladimir Putin' noemen
De Zweedse overheid staat niet toe dat een koppel hun zoon 'Vladimir Putin' noemt. De naam van de Russische leider zou meerdere 'naamwetten' overtreden.
Lees verder

Ook Aldi moet producten uit de rekken halen wegens kruisbesmetting met pesticide
Discounter Aldi roept, in samenspraak met het federaal Voedselagentschap FAVV, cordon bleu terug uit de winkels. Reden is de aanwezigheid van residu van het gewasbeschermingsmiddel ethyleenoxide in een additief.
Lees verder

Grote liefde of bliksemafleider? Prins Andrew zoekt weer toenadering tot Sarah Ferguson
Hoewel hijzelf zich sterk maakt dat zijn reputatie volledig gezuiverd zal worden, wordt het steeds warmer onder de voeten van prins Andrew (61). Het Londense Hooggerechtshof is bereid mee te werken met Virginia Giuffre, het Epstein-slachtoffer dat hem beschuldigt van verkrachting. Zijn reputatie ligt in duigen, zeker nu zijn paleismedewerkers niet langer zwijgen. Maar één vrouw blijft onvoorwaardelijk achter hem staan: Andrews ex-vrouw Sarah Ferguson. De twee zouden volgens hardnekkige geruchten zelfs willen hertrouwen. Een blijk van grote liefde, of eerder van een groots plan?
Lees verder

Kringen op je vintage tafel? 4 tips om ze weg te halen
Een antieke tafel van eiken- of grenenhout is prachtig, maar voor je het weet zitten er kringen op de tafel. En daar wil je natuurlijk zo snel mogelijk vanaf. Lees hier vier handige tips van vtwonen, waarmee de lelijke kringen weer snel zullen verdwijnen.
Lees verder

Carrie Bradshaw en Mr. Big zoenen passioneel in eerste beelden van 'Sex and the City'-reboot
Tv-zender HBO heeft de eerste beelden gedeeld van de reboot van 'Sex and the City'. In een korte trailer van aankomende producties van de zender is onder meer te zien dat het hoofdpersonage Carrie Bradshaw (Sarah Jessica Parker) haar man Mr. Big (Chris Noth) een innige knuffel en een passionele zoen geeft. De beelden wakkeren de hoop onder fans op een liefdevolle verzoening van het koppel meteen weer aan.
Lees verder

Van 'moordvilla' tot ecowijk: 19de-eeuws kasteel in Sint-Amandsberg wacht bijzondere renovatie
In Sint-Amandsberg is het startschot gegeven voor de bouw van één van de eerste gasloze nieuwbouwwijken in Gent. Tegen 2023 moet de site rond het neoclassicistische Potuit-kasteel er helemaal anders uitzien. Een veelbelovende toekomst, al is het verleden minstens even interessant...
Lees verder

Racing Genk gaat voor de koppositie tegen de Great Old: "Maar willen vooral kloof met Antwerp uitbouwen"
Staat Racing Genk morgenavond aan de leiding van het klassement? Een zege tegen Antwerp levert hen sowieso de koppositie op. "Dat zou leuk zijn", zegt Van den Brom. "Maar mij gaat het er vooral om dat we de kloof met Antwerp in dat geval vergroten."
Lees verder

Een vrouwenploeg? Patrick Lefevere in onze HLN Sportcast: "Met alle respect, maar ik ben ook het OCMW niet, hé"
In de rand van het WK wielrennen was Deceuninck-Quick.Step-baas Patrick Lefevere te gast in onze HLN Sportcast bij Stijn Vlaeminck en Tom Boonen. Hij had het onder meer over de situaties van Sam Bennett en Mark Cavendish. En er kwam een antwoord op de vraag of hij ooit met een vrouwenploeg zou beginnen bij Deceuninck-Quick.Step.
Lees verder

Koning Willem-Alexander op Prinsjesdag: "Nederland is en blijft goed land om in te leven"
De Nederlandse koning Willem-Alexander benadrukt dat Nederland een goed land is en blijft om in te leven. Dat zei hij dinsdag in de troonrede op Prinsjesdag. Verder werden ook de plannen van de regering voor het komende jaar bekendgemaakt.
Lees verder

Uit de fancy kommetjes eten van 's werelds meest verwende kat? Sotheby's veilt meer dan duizend Karl Lagerfeld items
Veilinghuis Sotheby's kondigt de verkoop aan van een groot aantal persoonlijke spullen van modeontwerper Karl Lagerfeld. De collectie bestaat uit meer dan duizend items uit zijn verschillende luxueuze woningen. Je kan onder andere bieden op meer dan tweehonderd paar van zijn befaamde vingerloze handschoenen en de fancy bowls waaruit zijn verwende kat Choupette at. Ook een heleboel (erg!) prijzige designer items staan klaar om geveild te worden.
Lees verder

Klusjesman ook verdacht van mishandeling 'kinderen van Ruinerwold'
Oostenrijker Josef B., de klusjesman van het 'boerderijgezin' in het Nederlandse Ruinerwold, wordt nu ook verdacht van het mishandelen van de kinderen van het gezin. De 60-jarige werd al verdacht van het medeplegen van vrijheidsberoving van de kinderen van Gerrit Jan van D., die zijn eigen geloof predikte. Van D. woonde de laatste tien jaar met de jongste zes in een boerderij in Ruinerwold, waar het gezin in oktober 2019 werd ontdekt.
Lees verder

Woordvoerder Agentschap voor Natuur en Bos krijgt doodsbedreigingen: "Verkeerde informatie over wolf voedt angstpsychose"
Jeroen Denaeghel, woordvoerder van het Agentschap voor Natuur en Bos, krijgt doodsbedreigingen, zo vertelde hij bij Radio 2.
Lees verder

Netflix test gratis abonnement in Kenia
Netflix test in Kenia een gratis abonnement. Gebruikers hoeven geen betaalmethode in te voeren en krijgen toegang tot een kwart van de catalogus. De gratis versie werkt alleen op Android-smartphones.
Lees verder

Daniel Craig wil niet dat vrouw volgende James Bond wordt, maar daar heeft hij een goede reden voor
Daniel Craig (53) vindt niet dat de volgende James Bond-acteur een vrouw moet zijn, zo zegt hij. Daarvoor heeft hij wel een goede reden: "Vrouwen zouden hun eigen iconische personages moeten krijgen. Zo zijn er inderdaad nog niet genoeg."
Lees verder

"Oerdom": voetgangster wordt nét niet geschept door aanstormende trein in Nederland
Bijna had een argeloze fietser in het Nederlandse dorp Ermelo het trauma van zijn leven gehad. Vlak voor zijn ogen vond een voetgangster er namelijk niet beter op om - ondanks de gesloten slagboom - de treinsporen op te lopen. Ze werd nét niet geschept door een aanstormende trein.
Lees verder