Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

zaterdag 11 september 2021

LIVE. Eén Zwitserse vluchter rijdt voor peloton uit, kunnen Belgische beloften eremetaal grijpen in EK-wegrit?

HLN
LIVE. Eén Zwitserse vluchter rijdt voor peloton uit, kunnen Belgische beloften eremetaal grijpen in EK-wegrit?
Dag vier alweer op het EK wielrennen in het Italiaanse Trento. In de voormiddag werken de beloften-mannen hun wegrit af, in de namiddag is het de beurt aan de elite vrouwen. Volg alle actie live op deze pagina.
Lees verder

Tv-maker Joris Hessels (41) en vriendin Evelien (36) zijn na 7 jaar samen nu het gelukkigst: "Als je met Joris gaat eten, zal hij altijd betalen"
Als er één koppel symbool staat voor 'echte liefde overwint alles', dan toch wel acteur en tv-maker Joris Hessels (41) en kinderverpleegster Evelien De Paepe (36). Ze waren beiden getrouwd, vochten tegen hun gevoelens, maar kozen uiteindelijk toch voor elkaar. Intussen vormen ze een nieuw samengesteld gezin, met twee kindjes van Evelien, eentje van Joris en eentje van hen twee. Joris kan je nu aan het werk zien op PLAY4, waar hij in 'Viervoeters' een thuis zoekt voor asielhonden. "We zijn nu zeven jaar samen en dit is ons beste moment. We voelen elkaar veel beter aan."
Lees verder

COLUMN. Ine Nijs, hartsvriendin van Lara Switten: "Het einde van de zomer betekent dit jaar het einde van een tijdperk"
Ine Nijs was de hartsvriendin van Lara Switten, mama van 3 die vocht tegen kanker. Nu schrijft ze elke week het gemis van zich af. Deze week vertelt ze hoe ze voor de allereerste keer uitkeek naar de maand september. Ze hoopt voor één keer dat de nazomermaand verlichting brengt en geen tristesse. Al blijft ze wel realistisch. "Af en toe lukt het me om terug te voelen. De wanden van de glazen kooi die ik uit zelfbehoud om me heen had gebouwd worden dunner."
Lees verder

Britse politie ontdekt meer dan twee ton cocaïne op luxejacht
De Britse politie heeft op een luxejacht voor de kust van Plymouth in het zuidwesten van Engeland meer dan twee ton cocaïne gevonden en in beslag genomen. De drugs waren goed voor een waarde van zowat 160 miljoen pond of 187 miljoen euro.
Lees verder

Belgisch koppel zestigers totaal uitgeput gered uit ravijn in Spanje
De Spaanse hulpdiensten hebben een koppel uit België gered uit een steile en verwilderde ravijn in Granada. Dat melden lokale media. De twee, 65 jaar oud, werden om 1 uur 's nachts uitgeput aangetroffen. Ze waren al sinds de ochtend op pad, maar verdwaalden in een moeilijk begaanbaar gebied.
Lees verder

LIVE. Van Eetvelt bijgehaald, maar samen met Nys nog wel mee voorin
Dag vier alweer op het EK wielrennen in het Italiaanse Trento. In de voormiddag werken de beloften-mannen hun wegrit af, in de namiddag is het de beurt aan de elite vrouwen. Volg alle actie live op deze pagina.
Lees verder

Z'n strafblad is uitgebreider dan z'n CV: zo belandde 'Buffy'-acteur Nicholas Brendon in een neerwaartse spiraal
Eind jaren 90 bestreed hij vampieren en andere duistere creaturen aan de zijde van Sarah Michelle Gellar (44) in 'Buffy, The Vampire Slayer', vandaag de dag is Nicholas Brendon (50) zelf opgejaagd wild geworden. De acteur, die zeven seizoenen lang gestalte gaf aan Xander in de hitreeks, is de voorbije jaren meermaals in aanraking gekomen met de arm der wet, onlangs nog omdat hij een valse identiteit gebruikte om aan voorschriften te geraken. En da's slechts een voetnoot in zijn brokkenparcours vol alcohol, geweld en mentale problemen...
Lees verder

Tienersprookje(s) in New York: kondigen Fernandez en Raducanu wissel van de wacht aan in het vrouwentennis?
"Het is zo mooi om iemands dromen te zien uitkomen" Ene Kim Clijsters, zelf grandslamfinaliste op haar achttiende, zette het donderdagnacht op Twitter. Leylah Fernandez (WTA 73) en Emma Raducanu (WTA 150) zijn twee nieuwe sterren aan het tennisfirmament die vanavond strijden voor de U.S.Open-titel.
Lees verder

Prins Andrew doet er alles aan om proces te ontlopen: "Advocaten denken dagvaarding te omzeilen dankzij procedurefout"
De Britse prins Andrew (61) is wel degelijk gedagvaard in het proces tegen Virginia Giuffre, de vrouw die hem beschuldigt van kindermisbruik en verkrachting. De officiële papieren werden aanvaard door een beveiligingsagent in zijn woonplaats in Windsor. Advocaten van de prins doen er intussen alles aan om Andrew alsnog een proces te besparen. "Ze hopen nog steeds dat de zaak verworpen zal worden."
Lees verder

Eén letselongeval op de zeven gebeurt op school of op weg van en naar de school
Zo'n 14 procent of één op de zeven van de letselongevallen gebeurt op school of op weg van en naar de school, zo blijkt uit een rondvraag van verzekeraar AG bij een representatief staal van gezinnen voor de periode 2018-2020. Vorig jaar was door corona een atypisch jaar waarbij contactonderwijs werd beperkt. Als men enkel rekening houdt met de 'normale' jaren 2018 en 2019, stijgt het percentage ongevallen in een schoolomgeving zelfs tot 17 procent of één op de zes. Schoolongevallen hebben wel minder zware gevolgen, zowel medisch als financieel, aldus AG.
Lees verder

Goud voor België: Thibau Nys sprint naar Europese titel bij beloften!
Thibau Nys heeft zich tot Europees kampioen gekroond bij de beloften! Onze amper 18-jarige landgenoot was met overmaat de snelste in een sprint. Ook Lennert Van Eetvelt reed een bijzonder sterke koers en werd vijfde.
Lees verder

Thibau Nys sprakeloos na gouden medaille: "Zoals ik er vannacht over heb gedroomd" - Van Eetvelt: "Zal toch een feestje worden straks"
Thibau Nys is Europees kampioen bij de beloften. In de sprint zette hij heel wat oudere concurrenten een hak en won hij met overschot. De 18-jarige Nys kon z'n overwinning maar moeilijk geloven: "Dit was een perfecte dag." Ook Lennert Van Eetvelt was vol lof over zijn ploegmakker, waarvoor hij in het slot de ziel uit z'n lijf reed.
Lees verder

Dieven proberen in te breken bij… alarminstallateur: zaakvoerder werpt inbreker tegen grond, andere kan wel ontkomen
In het centrum van Zaventem hebben twee dieven zaterdagochtend ingebroken in de woning van een… alarminstallateur. Hoewel het logo van de zaak aan de gevel hangt en het huis beveiligd is met camera's en een alarmsysteem waagden de inbrekers toch hun kans. De zaakvoerder wist één van de twee na een achtervolging tegen de grond te werken. Zijn kompaan kon ondanks een klopjacht wel ontkomen.
Lees verder

Het spinnenseizoen is aangebroken, maar bang zijn is niet nodig, zegt expert: "Ze zullen nooit zelf in je mond kruipen"
Krijg je ook de kriebels wanneer je een spin over de vloer ziet trippelen? Dan ben je lang niet alleen! Toch is er geen enkele reden om deze uiterst nuttige diertjes te verafschuwen en te vrezen, laat staan om ze een kopje kleiner te maken. Wim Veraghtert, expert in ongewervelde dieren bij Natuurpunt, legt uit hoe een spin leeft én hoe je de achtpotigen op een ietwat vriendelijke manier uit je buurt houdt. Klinisch psychologe Marieke Impens leert op haar beurt hoe je stap voor stap van een spinnenfobie verlost raakt: "Door weg te lopen overtuig je jezelf nog meer dat spinnen gevaarlijk zijn."
Lees verder

Amerikanen die verjaren op 9/11 vinden steun bij elkaar dankzij Facebookgroep: "Het vraagt moed om te zeggen dat je jarig bent op 11 september"
Verjaren op 11 september, het is vooral in de Verenigde Staten sinds 2001 een beetje een vergiftigd geschenk. Want verjaren op een van de donkerste dagen in de geschiedenis, is er niet altijd even makkelijk. Daarom zoeken de getroffenen steun bij elkaar in een Facebookgroep. En dat helpt. "Het is een tragische dag, maar er zijn nog altijd mensen die die dag ook wat te vieren hebben."
Lees verder

Automerk Skoda bouwt 100.000 auto's minder vanwege chiptekort
Het Tsjechische automerk Skoda, dochterbedrijf van Volkswagen, kan dit jaar 100.000 auto's minder bouwen vanwege de wereldwijde tekorten aan computerchips in de auto-industrie. Dat zei Skoda-topman Thomas Schäfer tegen de krant Augsburger Allgemeine.
Lees verder

Van den Bergh en co vannacht opgeschrikt door brandalarm, hele hotel moest tijdelijk geëvacueerd worden
De deelnemende darters aan de World Cup of Darts in het Duitse Jena hebben waarschijnlijk niet de beste nachtrust gehad. Rond half drie vannacht werden zij gewekt door het brandalarm. Iedereen in het hotel moest uit voorzorg tijdelijk worden geëvacueerd.
Lees verder

KIJK LIVE. Volg hier de herdenking van de aanslagen op 11 september
Deze zaterdag wordt in de VS de 20ste verjaardag herdacht van de aanslagen op 11 september 2001. Niet enkel de Twin Towers in New York werden getroffen, maar ook het Pentagon in Washington. Een vierde vliegtuig was op weg naar het Witte Huis of het Capitool in Washington, maar crashte door ingrijpen van passagiers in Shanksville, Pennsylvania. In totaal vielen er 2977 slachtoffers. Volg hier live de herdenkingsplechtigheden.
Lees verder

KIJK LIVE. Studio 100 viert 25-jarig bestaan. Volg hier hun verjaardagshow
Lees verder

Fortnite-maker Epic "wint" in Apple-zaak, maar gaat toch in beroep
Epic Games, de ontwikkelaar van het populaire onlinespel Fortnite, gaat in beroep tegen een uitspraak in de zaak tegen techconcern Apple rond de App Store. Apple leed weliswaar een tegenslag in die zaak, maar de rechter bestempelde het bedrijf niet als "illegaal monopolist", zoals Epic wel had geëist.
Lees verder