Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

woensdag 8 september 2021

LIVE. Droomstart voor België op het EK wielrennen: Alec Segaert pakt goud met wervelende tijdrit, Cian Uijtdebroeks ...

HLN
LIVE. Droomstart voor België op het EK wielrennen: Alec Segaert pakt goud met wervelende tijdrit, Cian Uijtdebroeks tweede bij junioren
Terwijl de WK-koorts in eigen land stijgt, is het Italiaanse Trento dezer dagen het decor van het EK wielrennen. Over verschillende categorieën heen wordt er gekoerst om de Europese sterrentrui. U volgt alle actie op dag 1 LIVE op deze pagina.
Lees verder

Lil' Kleine staat in januari terecht voor mishandeling: videobeelden zullen cruciaal zijn
Rapper Lil' Kleine (26) en twee mannen uit de Nederlandse gemeente Boxtel moeten zich in januari voor de rechter verantwoorden voor de mishandeling van een 28-jarige feestvierder in Amsterdam. Hun advocaten willen eerst nog het slachtoffer en zijn vriend horen en bewakingsbeelden bekijken die zijn gemaakt. Dat bleek woensdag op een tussentijdse zitting bij de Amsterdamse rechter.
Lees verder

Gerechtsjournalist Faroek Özgünes in Parijs: "Abdeslam aangeboden zich te laten vaccineren, maar hij weigert"
Het is zes jaar geleden dat de aanslagen in Parijs plaatsvonden, maar vandaag gaat het assisenproces eindelijk van start. Gerechtsjournalist Faroek Özgünes volgt alles ter plekke en volgens hem zal er nog nooit een proces zo beveiligd geweest zijn: "Er is zelfs speciaal een zaal voor gebouwd." Beluister hierboven wat Faroek van het proces verwacht.
Lees verder

Jan en Sabine bouwden een gezellige houtskeletwoning: "vanuit elke kamer zicht op naastgelegen park"
Enkele jaren geleden gingen Jan, Sabine en hun drie kinderen op zoek naar een cohousingproject in het Gentse. Uiteindelijk bouwden ze toch een nieuwe eengezinswoning op een hoekperceel in Sint-Amandsberg. Het moest niet alleen een toffe woonplek worden, maar ook een duurzame en energiezuinige woning. Kijk met bouwsite Livios mee hoe 2PK architecten dit project heeft aangepakt.
Lees verder

LIVE (20u45). Duivels vermoedelijk met Casteels, Vanheusden en Batshuayi tegen Wit-Rusland - Kijk live via VTM of VTM GO!
• Groep E, aftrap: 20.45 uur • Kazan (Centralniy-stadion) • Ref: Pawel Raczkowski (Pol) • Rode Duivels zonder heel wat sterkhouders
Lees verder

POLL. Een karrenvracht afwezigen, maar wie moet met oog op Final Four in Nations League zijn kans krijgen in experimenteel elftal Rode Duivels?
Het WK-ticket voor Qatar is nagenoeg binnen. De grootste vedetten blijven aan de kant, maar dat betekent niet dat de wedstrijd van de Rode Duivels tegen Wit-Rusland vanavond geen belang heeft. Wie kan zich in afwezigheid van Courtois, De Bruyne en andere Lukaku's tonen in het vooruitzicht van de Final Four van de Nations League? Wie wil jij in de basiself van Roberto Martínez zien?
Lees verder

Vrouwen protesteren in Kaboel tegen Pakistan dat sympathie toont voor taliban
In Afghanistan kwam dinsdag een kleine groep vrouwen op straat. Dat deden ze omdat Pakistan sympathie toont voor de taliban na het veroveren van de Panjshir-vallei in Afghanistan. Ze protesteerden aan de ambassade van Pakistan in Kaboel. Daarbij werden verschillende Afghaanse journalisten opgepakt.
Lees verder

Hoogste stijging van prijzen voor landbouwgrond in vijf jaar
De gemiddelde prijs voor een hectare landbouwgrond is tijdens de eerste zes maanden van dit jaar met 10,3 procent gestegen in vergelijking met het jaargemiddelde van 2020, tot 53.760 euro. Dat blijkt woensdag uit de nieuwe landbouwbarometer van de federatie van het notariaat (Fednot). Het gaat om de grootste stijging van de afgelopen vijf jaar.
Lees verder

REEKS. Pam (41) probeert al zes jaar zwanger te raken: "Mijn vruchtbaarheidsproblemen zijn een gemene streek van Moeder Natuur"
Eva Mouton (34) richtte 'de Buskesclub' op, een club die vrouwen met een onvervulde kinderwens wil verenigen. Zoals Pam (41). Zij probeert al zes jaar zwanger te geraken, zonder succes. "Potentiële relaties stonden on hold en ik heb carrièremogelijkheden uitgesteld." Haar laatste hoop nu is een zaad- én eiceldonatie. Daarvoor reist ze naar Spanje, want daar zoeken ze bewust donoren die op je lijken. "'Laat het toch even lós', hoor ik mensen weleens zeggen. Goed bedoeld, maar dat kan ik niet. Als vrouw word je continue geconfronteerd met die kinderwens."
Lees verder

Aftellen naar WK wielrennen: onze streaminghommage aan de fiets
Volgende week zondag starten de wereldkampioenschappen wielrennen in ons land met een tijdrit bij de mannen van Knokke-Heist naar Brugge. Naast Streamz, dat voor de gelegenheid uitpakt met de eigenzinnige docureeks 'Regenboog', brengen wij deze week eveneens een ode aan de fiets in onze Kijkgids. Kilometervreter Louis Talpe in 'The Racer' (Netflix), een blik achter de schermen bij wielerteam Orica-Scott ('Eat. Race. Win', Prime Video), 's werelds strafste freeriders in 'Accomplice' (Netflix) en nostalgie troef in 'Allez, Eddy!': dit zijn onze vijf favoriete wielerfilms en -docu's.
Lees verder

Aftellen naar de WK wielrennen: onze streaminghommage aan de fiets
Volgende week zondag starten de wereldkampioenschappen wielrennen in ons land met een tijdrit bij de mannen van Knokke-Heist naar Brugge. Naast Streamz, dat voor de gelegenheid uitpakt met de eigenzinnige docureeks 'Regenboog', brengen wij deze week eveneens een ode aan de fiets in onze Kijkgids. Kilometervreter Louis Talpe in 'The Racer' (Netflix), een blik achter de schermen bij wielerteam Orica-Scott ('Eat. Race. Win', Prime Video), 's werelds strafste freeriders in 'Accomplice' (Netflix) en nostalgie troef in 'Allez, Eddy!': dit zijn onze vijf favoriete wielerfilms en - docu's.
Lees verder

Vriend Miss België vraagt voorlopige vrijlating aan rechter: "Geen redenen om hem nog langer in de cel te houden"
De vriend van huidig Miss België Kedist Deltour (24) heeft woensdag aan de rechter in Kortrijk gevraagd om na één week verblijf in de cel opnieuw vrijgelaten te worden. Volgens zijn advocaat Thomas Vandemeulebroucke zijn er geen redenen om hem tot de behandeling van zijn proces op verzet eind deze maand in de cel te houden. De rechtbank beslist later over de vraag.
Lees verder

Vriend van Miss België vraagt voorlopige vrijlating: "Geen redenen om hem nog langer in de cel te houden"
De vriend van Miss België Kedist Deltour (24) heeft woensdag aan de rechter in Kortrijk gevraagd om, na één week verblijf in de cel, vrijgelaten te worden. Volgens zijn advocaat Thomas Vandemeulebroucke zijn er geen redenen om hem tot de behandeling van zijn proces eind deze maand in de cel te houden. De rechtbank beslist later over de vraag.
Lees verder

Is het in Hoeselt gevaarlijk ouder worden? Liefst drie woonzorgcentra prijken op zwarte lijst van overheid: "Nochtans niet het gevoel dat we slecht bezig zijn"
Kom je in Hoeselt beter niet in het rusthuis terecht? Je zou het denken als je de zogenaamde 'zwarte lijst' van Zorg en Gezondheid bekijkt. Liefst drie rusthuizen in de gemeente staan er op, naast eentje in Tongeren. Maar is dat terecht? En wat loopt er dan verkeerd?
Lees verder

'Mind the gap' straks geschiedenis? Metro Londen werkt aan systeem van veiliger in- en uitstappen
Londense pendelaars en toeristen klinkt de waarschuwing al jaren bekend in de oren: "Mind the gap" of "Pas op voor het gat". Dat gat, dat is de smalle kloof tussen het metrotoestel en het perron, een afstand die veilig moet worden overbrugd bij het in- en uitstappen. Dat die boodschap niet zomáár te horen is, werd vorig jaar in mei nog tragisch duidelijk. Een passagier viel toen in het diepe gat en werd verpletterd door twee treinstellen. Hooggeplaatsten lijken nu gewonnen voor een technische oplossing.
Lees verder

Tekort aan pulp leidt wereldwijd tot prijsstijgingen: "Toiletpapier wordt sowieso duurder"
Er heerst niet alleen een tekort aan computerchips, staal, aluminium, hout en isolatiematerialen, ook op de papiermarkt zijn de jongste maanden grote tekorten ontstaan. Een wereldwijde strijd om houtpulp zorgt voor papierschaarste en enorme prijsstijgingen.
Lees verder

5 VOOR 12: proces aanslagen Parijs begint, Hans Bonte wil coronapas en Sarah ontdekt dat broer haar tweeling is
In 5 voor 12 geven wij een overzicht van het belangrijkste nieuws van deze voormiddag. Vandaag gaat het over het proces van de aanslagen in Parijs en de discussie over de vaccinatiepas.
Lees verder

Gert Verhulst brengt ode aan zijn Ellen met nieuwe plaat: "Zij is het mooiste wat mij ooit is overkomen"
Gert Verhulst (53) brengt op 10 september zijn eerste soloalbum 'Zijn mooiste liedjes' uit. De nummers zijn stuk voor stuk door Verhulst geschreven en zijn voor hem van grote emotionele waarde. Zoals het nummer 'Zij', dat niet alleen geïnspireerd werd op 'Het Huis Anubis', maar ook een ode is aan zijn vrouw Ellen Callebout (43). In De Telegraaf vertelt de Studio 100-baas openhartig hoe groot de liefde is.
Lees verder

"Overal versoepelingen, maar kwetsbare personen in de kou": Vlaams Patiëntenplatform pleit voor Covid Safe Ticket bij bezoek in ziekenhuizen en woonzorgcentra
Het Vlaams Patiëntenplatform (VPP) roept woensdag op om het Covid Safe Ticket (CST) definitief goed te keuren voor de bezoekregeling in ziekenhuizen en woonzorgcentra. Momenteel wordt het bezoek er nog steeds strikt beperkt. Bovendien verschilt de regeling ook van zorginstelling tot zorginstelling. "Het is belangrijk dat de meest kwetsbare personen in onze samenleving op een veilige manier bezoek kunnen ontvangen", zegt Ilse Weeghmans, directeur van het VPP.
Lees verder

Twinset gaat kleding verhuren in ons land. Ook bij deze merken en platformen kan je kledingstukken lenen
Een kast die uitpuilt, maar nooit iets om aan te doen? Wat dacht je van kleding huren als slim en milieuvriendelijk alternatief? Zeker voor speciale gelegenheden, zoals een trouwfeest of een gala, kan het interessant zijn om een stuk te huren dat je anders hooguit een keertje of drie zou dragen. Het Italiaanse label Twinset springt mee op de kar en lanceert vanaf deze maand het platform PLEASEDONTBUY in België, al zijn er nog een heel aantal andere kledingbibs waar je terecht kan. Wij tonen je welke dat zijn.
Lees verder