Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

vrijdag 24 september 2021

Lior Refaelov straalt met Gouden Schoen naast Adrian, Mia en Gal: “Emotioneel, zij betekenen alles voor mij”

HLN
Lior Refaelov straalt met Gouden Schoen naast Adrian, Mia en Gal: "Emotioneel, zij betekenen alles voor mij"
Heuglijk moment voor Lior Refaelov vlak voor de aftrap van Anderlecht - AA Gent. De Israëlische strateeg kreeg in het Lotto Park uit handen van onze chef voetbal Stephan Keygnaert de Gouden Schoen 2020 overhandigd. Mochten niet ontbreken op het appel: zoon Adrian, dochter Mia en zijn vrouw Gal. Opvallend: Refaelov (35) won de Gouden Schoen als speler van Antwerp, waarna hij vlak voor de start van Play-Off 1 een akkoord bereikte met paars-wit om van Antwerp naar Anderlecht te gaan. Eind januari, toen Refaelov in de finale top drie Onuachu en Holzhauser achter zich liet, kreeg hij een podiumexemplaar overhandigd. Vanavond mocht 'Rafa' een vergulde Gouden Schoen in ontvangst nemen.
Lees verder

Geen winnaar in Lotto Park: Anderlecht en AA Gent houden het op 1-1-draw
De inhaalwedstrijd tussen Anderlecht en AA Gent is uitgedraaid op een puntendeling: 1-1. Alessio Castro-Montes bracht de Buffalo's voor rust met een fraaie pegel op voorsprong. Lior Refaelov, die voor de aftrap zijn Gouden Schoen in ontvangst nam, stelde vanop de stip gelijk. Paars-wit staat gedeeld derde met 14 punten. AA Gent is veertiende met 8 stuks.
Lees verder

Pauline klopt Nederlandse topfavoriete Kimberley in 'Regi Academy': "Op haar kan ik tenminste ook volgende zomer rekenen"
Na Camille en Olivia heeft Regi weer een nieuwe zangeres aan de Regi-family toegevoegd: Pauline Slangen (19) uit Lommel is de winnares van 'Regi Academy' en is dus meteen te horen op de nieuwe single 'Duizend sterren'. Eind oktober wacht het Sportpaleis. "Het zal hard werken zijn, maar wel iets dat ik graag doe", aldus Pauline. "Ze heeft de meest unieke stem van allemaal. Dat krakje, geweldig", looft Regi zijn uitverkorene. Maar dat is niet de enige reden dat hij voor haar koos.
Lees verder

Twitter staat betaling met bitcoin toe bij influencers
Twitter staat betalingen van zogeheten fooien aan influencers toe in bitcoin. Dat doet het platform om creatievelingen en bekendheden die het berichtenplatform gebruiken verder aan zich te binden. "We willen dat Twitter de beste plek blijft voor makers om met hun fans te kunnen communiceren en om hun publiek te vermarkten, op alle manieren die voor hen werkt", zei Esther Crawford, hoofd Producten bij Twitter tegen verslaggevers.
Lees verder

Onze chef voetbal zag enerverende topper: "De buschauffeur van AA Gent had een gewond dier vervoerd over E40"
Anderlecht en AA Gent waren niet goed genoeg om te winnen, zo zag onze chef voetbal Stephan Keygnaert in het Lotto Park. Hein Vanhaezebrouck werd hélemaal gek - ook bij het optreden van de ref. Vincent Kompany acht het dan weer blijkbaar (tactisch?) onmogelijk om Kouamé en Zirkzee in dezelfde ploeg te droppen. "Is hij echt zo slecht op training?"
Lees verder

Duitse sociaaldemocraat Scholz belooft meer geld voor defensie
Olaf Scholz, de SPD-kandidaat voor het ambt van bondskanselier in Duitsland, wil meer geld vrijmaken voor defensie. In het slotdebat in de aanloop naar de Duitse verkiezingen zei de sociaaldemocraat dat een sterk, soeverein Europa het belangrijkste doel van het Duitse buitenlandse beleid is en dat daarbij ook de samenwerking met de NAVO en de Verenigde Staten telt.
Lees verder

Voormalige Catalaanse leider Puigdemont aangehouden op Sardinië
Carles Puigdemont, de voormalige Catalaanse regeringsleider, is gearresteerd op het Italiaanse eiland Sardinië. Dat melden Spaanse media en zijn advocaat Gonzalo Boye bevestigde het nieuws.
Lees verder

LIVE (20u45). Blijft Club Brugge leider na thuiswedstrijd tegen OHL?
• Negende speeldag Jupiler Pro League • Aftrap: 20u45 • Jan Breydel • Club staat op kop, OHL is pas voorlaatste
Lees verder

Londen opgeschrikt door nieuwe moord op jonge vrouw (28), dertiger opgepakt
Een halfjaar na de moord op Sarah Everard schrikt een nieuwe moord op een jonge vrouw de Britse hoofdstad op. De 28-jarige Sabina Nessa is vermoedelijk gedood op de kortste weg tussen haar woning en een café waar ze met een vriendin had afgesproken. Dat heeft de Londense politie, de Metropolitan Police, meegedeeld.
Lees verder

Blinken: "Herstellen relatie met Frankrijk zal tijd kosten"
De Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken, Antony Blinken, heeft na een een-op-een overleg met zijn Franse ambtsgenoot gezegd dat het herstellen van de relatie met Frankrijk tijd zal kosten. "We erkennen dat dit hard werk zal vergen, niet enkel in woorden maar ook in daden", vertelde Blinken in Washington aan verslaggevers. Hij benadrukte ook "respect" te hebben voor Jean-Yves Le Drian, de Franse minister van Buitenlandse Zaken.
Lees verder

Psychologen naar Raad van State tegen nieuwe terugbetalingsregeling: "Conventie gaat in tegen beroepsgeheim"
Vier psychologenverenigingen stappen naar de Raad van State in de hoop dat een nieuwe conventie die psychologische zorg toegankelijker moet maken, vernietigd wordt. Ze vinden dat het beroepsgeheim geschonden wordt en klagen over willekeur bij de toepassing.
Lees verder

WWF: "Overstromingen van juli verergerd door intensieve fijnsparplantages in Wallonië"
De aanwezigheid van fijnsparplantages in de Hoge Venen heeft ervoor gezorgd dat de overstromingen die gebeurden midden juli, verergerd zijn. Dat zegt het WWF. De milieuorganisatie vindt dat België dringend moet veranderen van bosbeheer en moet investeren in op de natuur gebaseerde oplossingen, om het land te beschermen tegen de effecten van klimaatverandering.
Lees verder

Arrestatiebevel tegen Brian Laundrie om onrechtmatig gebruik bankkaart Gabby Petito
De spoorloze verloofde van de vermoord teruggevonden Amerikaanse influencer Gabby Petito, is donderdag lokale tijd aangeklaagd voor het onrechtmatig gebruiken van haar bankkaart. De politie vaardigde een arrestatiebevel uit tegen de 23-jarige Brian Laundrie, die al een week lang gezocht wordt in verband met de moord op zijn verloofde.
Lees verder

Voormalige adviseurs Trump gedagvaard vanwege bestorming Capitool
Een commissie van het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden heeft donderdag lokale tijd voormalige adviseurs van oud-president Donald Trump gedagvaard vanwege hun rol tijdens de bestorming van het Capitool op 6 januari van dit jaar.
Lees verder

WHO beveelt antilichamen Regeneron aan bij risicopatiënten
De Wereldgezondheidsorganisatie beveelt voortaan in specifieke gevallen een behandeling met de antilichamencocktail van farmabedrijven Regeneron en Roche aan tegen Covid-19. Het gaat om het middel dat de voormalige Amerikaanse president Donald Trump kreeg toen hij vorig jaar een coronabesmetting opliep.
Lees verder

Twitter lanceert fooienknop wereldwijd
Naast de 'volg'-knop op Twitter-profielen kunnen gebruikers binnenkort ook een knop met een bankbriefje activeren. Via die knop kunnen bezoekers van het profiel dan een 'fooi' geven.
Lees verder

VS geven eeuwenoud kleitablet terug aan Irak
Een 3.500 jaar oud kleitablet is donderdag tijdens een ceremonie door de Verenigde Staten teruggegeven aan Irak, aan wie het historisch zeer waardevolle voorwerp toebehoort. Amerikanen stalen het tablet, dat waarschijnlijk het oudste bewijs van literatuur op aarde is, rond 1991 tijdens de Golfoorlog uit een Irakees museum.
Lees verder

ONZE OPINIE. "Maak die dienstencheques maar een euro duurder"
We zouden het haast vergeten, maar in tijden dat alles duurder wordt zijn er nog steeds zaken die belachelijk en onverantwoord goedkoop zijn. Gsm-laders in de Action, pyjama's in de Primark en dienstencheques. Zo goedkoop, dat je weet dat het eigenlijk niet kan blijven duren. Het is niet duurzaam, het is zelfs niet 'zaam' - zoals ze dat bij Lidl zeggen.
Lees verder

Ook Noor (20) en Thomas (26) kregen al een boostervaccin: "Na twee prikken toch nog met corona besmet"
De tweede fase van de vaccinatiecampagne draait op volle toeren. Zopas is beslist dat de bewoners van woonzorgcentra nu snel hun boostervaccin krijgen. Zaterdag wordt beslist of ook de thuiswonende 85-plussers nog mogen aanschuiven voor de vaccinatiecentra hun deuren sluiten. Intussen krijgen risicopatiënten al volop hun derde prik, zoals Patrick die terugkrabbelde na zware corona maar nu vecht tegen kanker. En verrassend genoeg passeerden in deze nieuwe vaccinatieronde ook al zeer jonge mensen zoals Noor (20) en Thomas (26). "In de eerste ronde kregen we geen prioriteit".
Lees verder

Econoom over begrotingstekort: "Zonder ambitieus plan gaat het binnenkort weer automatisch beginnen aandikken"
De Belgische begroting gaat volgend jaar 21,26 miljard euro in het rood. Door de sterke economische groei is dat beter dan verwacht. "Maar het begrotingstekort zal automatisch beginnen aandikken door de kost van de vergrijzing en de sociale zekerheid. Zonder ambitieus plan kleurt de begroting de volgende jaren weer donkerrood", zegt econoom Bart Van Craeynest (VOKA).
Lees verder