Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

maandag 20 september 2021

Lara (29) koos bewust voor een keizersnede: “Mijn vriendinnen hadden bedisseld dat ze me van mening zouden doen ver...

HLN
Lara (29) koos bewust voor een keizersnede: "Mijn vriendinnen hadden bedisseld dat ze me van mening zouden doen veranderen"
Vrouwen die zelf om een keizersnede vragen: in België is het de uitzondering, in andere delen van de wereld heel normaal. Lara* (29) zag een natuurlijke bevalling niet zitten, dus vroeg ze op voorhand om een keizersnede. Wij stelden haar en gynaecoloog Griet Vandenberghe de brandende vragen die het thema, dat nogal taboe is, opwekt. "In onze maatschappij worden beslissingen rond zwangerschap en opvoeding snel veroordeeld, meestal door andere vrouwen."
Lees verder

De pechvogels van het WK? Dat zijn Marco en Ana, die zaak met zicht op aankomst noodgedwongen gesloten houden: "Héél zuur, zeker omdat we het pas de avond voordien wisten"
Dan komt er eindelijk weer een massa volk richting Brugge, moet je noodgedwongen je zaak gesloten houden. Het overkomt de uitbaters van New Senses op de Vrijdagmarkt in Brugge. Hun zaak heeft een perfect zicht op de aankomststreep van het WK tijdrijden, de extra voorraad voor de volkstoeloop lag klaar, maar tóch houden Marco Antonio en zus Anna de deuren gesloten. "Het kan niet anders. We hadden grote verwachtingen, maar blijven met lege handen achter."
Lees verder

Lichaam Gabby meer dan waarschijnlijk gevonden, politie stopt zoekactie naar verdwenen verloofde
De politie in de Amerikaanse staat Wyoming heeft een lichaam gevonden dat "overeenkomt" met de beschrijving van de vermiste 22-jarige Gabrielle 'Gabby' Petito. Dat meldt de FBI. Haar vermissing houdt de Verenigde Staten al dagen in de greep. Petito en haar verloofde Brian Laundrie (23) waren op roadtrip door de Verenigde Staten toen de jonge vrouw plots verdween. Laundrie daagde thuis alleen op, maar is nu zelf ook spoorloos. De politie kamde vorig weekend een uitgestrekt natuurreservaat uit, maar die zoekactie wordt nu stopgezet. Er wordt ernstig rekening gehouden met de mogelijkheid dat hij uit het leven gestapt is.
Lees verder

"Sassy, classy and with a touch of badassy": nieuw boek schetst toekomst van kroonprinses Amalia
Beslissende momenten voor de Nederlandse kroonprinses Amalia (17). Op 7 december viert de dochter van koning Willem-Alexander (54) en koningin Máxima (50) haar 18de verjaardag, een moment waarop haar leven volledig zal veranderen. Zo staan haar steeds meer officiële verplichtingen te wachten, maar zal ze ook in staat zijn om haar eigen lijnen uit te zetten? Het nieuwe boek 'Amalia - De plicht roept' schetst de prinses en haar toekomst. Gaat ze nog het leger in? En hoe zit dat met die toelage? "Haar innerlijke strijd is heel onzichtbaar."
Lees verder

Paul Onuachu tekent nieuwe verbintenis tot 2024 bij Racing Genk
Goalgetter Paul Onuachu heeft zijn contract bij Racing Genk met één jaar verlengd. De Nigeriaan heeft zo een een nieuwe verbintenis tot 2024. "We zijn als club trots om hem nog in ons miden te hebben", tweet de Limburgse club.
Lees verder

Brussel dit weekend in teken van design
Op 25 en 26 september 2021 staat Tour & Taxis weer volledig in het teken van (Belgisch) design. Met Brussels Design Market staat de grootste vintagebeurs van Europa op het programma en tijdens de derde editie van Contemporary Design Market ontdek je 50 hedendaagse designers en merken van bij ons, zowel gevestigde namen als opkomend talent.
Lees verder

Vrijmoed is beste groenterestaurant van België, en derde van de wereld: "Lokale en duurzame teelt wordt alleen maar belangrijker"
Het Gentse restaurant Vrijmoed is door We're Smart World uitgeroepen tot derde beste groenterestaurant van de wereld. We're Smart World is de evenknie van de Michelingids, maar dan exclusief voor groentekoks. In plaats van sterren, rijkt We're Smart World radijzen uit.
Lees verder

Vrijmoed is beste groenterestaurant van België, en derde van de wereld
Het Gentse restaurant Vrijmoed is door We're Smart World uitgeroepen tot derde beste groenterestaurant van de wereld. We're Smart World is de evenknie van de Michelingids, maar dan exclusief voor groentekoks. In plaats van sterren, rijkt We're Smart World radijzen uit.
Lees verder

Specialist waarschuwt na ophef rond Patrick Lefevere in 'Vive le vélo': "Je kan hypo zeer gemakkelijk verwarren met dronkenschap"
Professor Chantal Mathieu, hoofd van de dienst endocrinologie aan het UZ Leuven, waarschuwt om niet te snel conclusies te trekken als je iemand ziet die boven zijn theewater lijkt te zijn. Ze doet dat na de ophef over Patrick Lefevere in 'Vive le vélo': volgens sommige kijkers had hij te veel gedronken, maar zelf vertelde Lefevere aan HLN dat hij diabetespatiënt is en een hypo - een sterke daling van de bloedglucosespiegel - kreeg. "Ik doe geen uitspraken over deze specifieke feiten, maar als je een hypo hebt kan je er inderdaad uitzien als iemand die te veel gedronken heeft", aldus Mathieu. Diabetespatiënten worden daardoor soms onterecht gestigmatiseerd. "Ik heb vanmorgen al verscheidene mails gekregen van patiënten. 'We worden weer weggezet als dronkaards', schreven ze me."
Lees verder

Noorwegen voert gasleveringen aan Europa op, maar is het genoeg om prijsstijgingen halt toe te roepen?
Noorwegen, de op één na grootste leverancier van aardgas aan Europa, trekt de productiebeperkingen voor twee gasvelden op, in een poging om de grote energiecrisis in Europa te verzachten. De Noorse energiereus Equinor heeft maandag laten weten dat de productie van Troll, de grootste gasontginningssite van Noorwegen, vanaf 1 oktober gedurende twaalf maanden met 3 procent verhoogd kan worden, onder nieuwe goedgekeurde vergunningen. Eenzelfde extra productie wordt ook mogelijk gemaakt voor het gasveld Oseberg.
Lees verder

Gespot in Leuven: Wout van Aert verkent WK-finale nog eens met veldrijder en jeugdvriend Daan Soete
Wout van Aert heeft de knop al omgedraaid. Minder dan 24 uur na zijn zilveren medaille in de tijdrit op het WK wielrennen, is hij alweer bezig met zijn volgende doel: de WK-wegrit van zondag. De Kempenaar ging vanmiddag het parcours in Leuven verkennen, samen met Daan Soete. De crosser is een jeugdvriend van Van Aert en de twee gaan wel vaker samen op pad om te trainen. Ze hielden het bij een rustig ritje — ideaal om de benen weer soepel te maken na de inspanningen van zondag. Vandaag en de komende dagen kan Van Aert nog een beetje genieten van zijn gezin, woensdagavond wordt hij samen met de andere Belgen opnieuw bij nationale selectie verwacht. Op donderdag gaat de groep het parcours verkennen tijdens de officiële trainingssessie.
Lees verder

'Kamp Waes'-overlever Joni Ceusters vindt de liefde bij Kato uit 'De Redders'
Romantiek troef achter de schermen bij 'De Redders' op Play4. Joni Ceusters (24) - die eerder bekend raakte door zijn deelname aan 'Kamp Waes' - heeft de liefde gevonden bij zijn collega-actrice Kato Haes (23), die redder Robin speelt. Via de sociale media steken de twee hun gevoelens niet langer onder stoelen of banken.
Lees verder

Cristiano Ronaldo drie jaar lang voor 288.000 euro opgelicht
Drie jaar lang voor maar liefst 288.000 euro worden opgelicht door een reisagent. Het gebeurde Cristiano Ronaldo tussen 2007 en 2010. Ook zaakwaarnemer Jorge Mendes en gewezen Man United-aanvaller Nani werden opgelicht.
Lees verder

Wie is deze dame? Politie in Kroatië vindt mysterieuze vrouw met "perfect Engels accent" op rots
De Kroatische politie is op zoek naar meer info over een vrouw, die ze heeft aangetroffen op een puntige rots. De vrouw spreekt "perfect Engels", maar weet niet meer wie ze is. Bovendien heeft ze enkele snijwonden in het aangezicht.
Lees verder

LIVE. Ellen Van Dijk zet dé te kloppen tijd neer: kan iemand Nederlandse nog van wereldtitel houden?
Het WK wielrennen in Vlaanderen is aan dag 2 toe. Na de mannelijke profs gisteren is het vandaag tussen Knokke-Heist en Brugge de beurt aan de beloften en de vrouwen elite in de strijd tegen de klok. Wie rijdt naar de regenboogtrui en krijgen we nieuw Belgisch eremetaal? U volgt het live op deze pagina.
Lees verder

Dochter Picasso schenkt negen kunstwerken aan Frankrijk
Negen werken van de Spaanse kunstschilder Pablo Picasso zijn door zijn dochter Maya aan Frankrijk geschonken en zullen in 2022 worden opgenomen in de nationale collecties van het Picasso-museum in Parijs, zo heeft de Franse minister van Cultuur Roselyne Bachelot bekendgemaakt.
Lees verder

Kitir maakt 4,5 miljoen euro extra vrij voor Palestijnse vluchtelingen
Meryame Kitir (Vooruit) maakt 4,5 miljoen euro vrij voor UNRWA, het VN-agentschap voor Palestijnse vluchtelingen in het Midden-Oosten. Dat heeft de minister van Ontwikkelingssamenwerking aangekondigd tijdens een bezoek aan het vluchtelingenkamp in Baqa'a (Jordanië).
Lees verder

"Volledig gevaccineerde Europeanen mogen vanaf november weer naar VS reizen"
Europeanen en Britten die volledig gevaccineerd zijn, mogen vanaf november opnieuw naar de Verenigde Staten reizen. Dat schrijft de Britse krant Financial Times.
Lees verder

Gedaan met twijfelen: Mathieu van der Poel staat aan de start van het WK wielrennen in Leuven
Mathieu van der Poel doet dan toch mee aan het WK wielrennen. De Nederlander twijfelde deze maand na rugproblemen, maar hakt nu dan toch definitief de knoop door. Van der Poel won vorige week de Antwerp Port Epic bij wijze van test. Morgen rijdt hij nog de GP Denain.
Lees verder

Australië wijst op hulp tijdens Wereldoorlogen in ruzie met Frankrijk: "We hoeven niets meer te bewijzen"
Australië heeft tijdens de twee Wereldoorlogen al laten zien dat het een vriend is van Frankrijk. Het land hoeft niet meer te bewijzen dat het begaan is met de "vrijheid en gelijkheid van Frankrijk". Dat heeft de Australische vicepremier Barnaby Joyce gezegd nadat Frankrijk zich woest toonde om een afgesprongen deal rond de aankoop van onderzeeërs.
Lees verder