Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

vrijdag 10 september 2021

La Boum dreigt elk weekend van oktober ‘besmettingsfeest’ te organiseren als Brussel Covid Safe Ticket invoert: ...

HLN
La Boum dreigt elk weekend van oktober 'besmettingsfeest' te organiseren als Brussel Covid Safe Ticket invoert: "Zo raken we aan coronaherstelbewijs"
De organisatoren van La Boum laten weten dat ze niet opgezet zijn met de coronapas die Brussel vanaf oktober wil invoeren. Ze dreigen ermee elke zaterdag van oktober een besmettingsfeest te organiseren als dat gebeurt. De burgemeester van Elsene Christos Doulkeridis (Ecolo) zegt dat niet zomaar te accepteren. Ook infectiologe Erika Vlieghe reageert vol onbegrip. "Dit is zeer onverstandig."
Lees verder

Het nummer 'Sterk' van Niels Destadsbader? Dat gaat over Caroline (47), die vorig jaar overleed aan pancreaskanker: "Dat Niels voor haar een nummer had gemaakt, vond ze geweldig"
Niels Destadsbader (33) stelt vandaag trots zijn nieuw album voor. Het meest persoonlijke nummer op die plaat gaat over één van zijn beste vriendinnen, die vorig jaar overleed. Hij was een van de laatsten en enigen die Caroline (47) kon bezoeken. "Mijn mama was heel erg blij dat hij een lied over haar had geschreven", zegt zoon Mathis. "Het voelde alsof er van haar nog iets zou achterblijven, dankzij dat nummer. Dit is een heel mooi afscheid van haar geweest."
Lees verder

Brian Priske beseft dat Antwerp beter moet verdedigen: "Ik slaap niet goed als ik expected goals van onze tegenstanders bekijk"
Eupen zaterdagmiddag, daarna Seraing, een inhaalmatch tegen Genk en Union. September moet oogstmaand worden voor Antwerp. Puntenoogstmaand. Met tussendoor ook nog twee Europese matchen zullen de komende vier weken meer dan richtinggevend worden voor de rest van het seizoen van de Great Old. "Het belangrijkste is punten pakken in de competitie", vindt coach Brian Priske.
Lees verder

Zware klap voor Apple: Epic Games krijgt gelijk in rechtszaak over extern betalingssysteem
De Amerikaanse technologiereus Apple moet ontwikkelaars toelaten om gebruikers van apps door te sturen naar externe betalingssystemen. Dat heeft een rechter vrijdag beslist in de zaak die gamesontwikkelaar Epic Games tegen Apple aangespannen had. De uitspraak is een zware klap voor Apple.
Lees verder

Man (36) aangehouden die jonge meisjes lastigviel in buurt van scholen
De onderzoeksrechter in Mechelen heeft een 36-jarige Lierenaar opgesloten in de gevangenis. De dertiger werd aangehouden op verdenking van de belaging van jonge meisjes.
Lees verder

Niet-gevaccineerd op schoolreis? Ouders zullen meer moeten betalen, tot honderden euro's extra
Ouders van leerlingen die niet gevaccineerd zijn, maar toch mee willen naar Rome of Parijs, zullen alle extra kosten zelf moeten betalen. Dat zegt Katholiek Onderwijs Vlaanderen in een advies aan haar scholen. "Ze kunnen via de schoolrekening vereffend worden."
Lees verder

Niet-gevaccineerd op schoolreis? Ouders zullen meer moeten betalen
Ouders van leerlingen die niet gevaccineerd zijn, maar toch mee willen naar Rome of Parijs, zullen alle extra kosten zelf moeten betalen. Dat zegt Katholiek Onderwijs Vlaanderen in een advies aan haar scholen. "Ze kunnen via de schoolrekening vereffend worden."
Lees verder

LIVE WK DARTS. Belgian Arrows als laatste aan zet vanavond, krijgen we verrassingen op dag 2 WK?
Dag twee van de World Cup of Darts, het WK voor landenteams. Kim Huybrechts en Dimitri Van den Bergh nemen het omstreeks 22u30 voor België op tegen een Grieks duo. Gisteren vielen weinig verrassingen te noteren, vallen vandaag wél toppers door de mand in eerste ronde? Om 19u10 worden de eerste pijlen al geworpen, volg hier alle actie op de voet!
Lees verder

Candice uit 'Blind Getrouwd' begint met eigen webshop: "Marijn steunt me door dik en dun"
Candice Martens (31) uit 'Blind Getrouwd' begint binnenkort haar eigen webshop. Daarop zal ze een kleurrijke collectie vrouwenkleren en accessoires verkopen. De stuks zijn gebaseerd op haar eigen kledij. "Er zal heel wat werk kruipen in de job, want ik doe alles zelf. Van de collecties kiezen en model staan tot de website ontwikkelen en de boekhouding doen. Gelukkig krijg ik heel wat hulp van mijn zus en Marijn."
Lees verder

Valtteri Bottas troeft Hamilton nipt af en is snelste in kwalificaties voor sprintrace in Monza
De Fin Valtteri Bottas (Mercedes) heeft op het circuit van Monza de polepositie veroverd voor de sprintrace van de Grote Prijs Formule 1 van Italië, de veertiende WK-manche van het seizoen. Hij bleef ploegmakker Lewis Hamilton nipt voor, Max Verstappen start als derde. Na dit seizoen verlaat Bottas Mercedes voor Alfa Romeo.
Lees verder

Nederlandse ziekenhuizen kunnen minder bedden op intensieve zorg vrijhouden voor coronapatiënten dan afgesproken
Ziekenhuizen in Nederland zijn niet in staat om de capaciteit van de intensieve zorg uit te breiden naar 1.700 bedden als dat nodig is bij een nieuwe coronagolf, zoals eerst was afgesproken. Het maximum is 1.350 bedden. Dat stellen de Nederlandse Vereniging voor Intensive Care (NVIC) en de beroepsvereniging V&VN IC. Zij hebben vrijdag een zogeheten opschalingsplan gepresenteerd.
Lees verder

Wat kunnen we leren van Denemarken, het eerste land in Europa dat nagenoeg alle coronaregels lost?
Laat ons hopen dat er één coronavariant het snel mag overnemen en dat het de Deense is. In Denemarken moet je vanaf vandaag nergens nog een masker dragen, hoef je geen 1,5 meter afstand te bewaren, organiseren ze festivals zoveel ze willen en is de coronapas voor samenkomsten zelfs afgeschaft. "Hier vonden ze zo'n coronapas ook niet fijn", zegt coronabestrijder Professor Troels Lillebæk. "Maar als dat de prijs is die je moet betalen om na een beperkte periode weer alle vrijheid te hebben. Graag dan."
Lees verder

Rusland roept Amerikaanse ambassadeur in Moskou op matje wegens "verkiezingsinmenging"
Het Russische ministerie van Buitenlandse Zaken heeft de Amerikaanse ambassadeur in Moskou, John Sullivan, op het matje geroepen omdat er "onweerlegbaar bewijs" zou bestaan dat Amerikaanse telecomgiganten inbreuken gepleegd hebben in het kader van de parlementsverkiezingen die volgende week in Rusland plaatsvinden.
Lees verder

NAVO-vliegtuig vliegt 9 kilometer te laag boven Oostenrijk: "Alsof iemand op verkeerde helft van snelweg rijdt"
Een C-17-vliegtuig van de NAVO heeft veel lager dan toegestaan over Oostenrijk gevlogen, meldt het ministerie van Defensie in Wenen. Het zou de ergste schending van het Oostenrijkse luchtruim in twintig jaar tijd zijn. Het toestel zou 9.000 meter te laag over de Attersee hebben gevlogen. Het is niet duidelijk waarom het toestel zo laag over het meer vloog. Oostenrijk is geen lid van de NAVO.
Lees verder

LIVE (20u45). Club gaat met nieuwkomers Hendry en Sowah op zoek naar eerherstel tegen KV Oostende
• 7de speeldag • Aftrap: 20u45 • Jan Breydelstadion • Veert Club recht na de 6-1-nederlaag bij AA Gent?
Lees verder

Luka zingt weer en doet mee aan Generation Now: "Zit minder op sociale media"
Luka Cruysberghs releaset haar eerste solo-single sinds haar vertrek bij Hooverphonic. De 20-jarige zangeres is met haar nieuwe sound volledig klaar om de hitlijsten te veroveren. En tegelijk steunt ze ook ten volle Generation Now, de grote jongerenbevraging van HLN en VTM NIEUWS. Ze vertelt er alles over bij Senne in Showbits.
Lees verder

Moordenaar Eleanore De Strijcker overleden in cel
Babur Yoldash (25), de man die in februari veroordeeld werd tot dertig jaar cel voor de moord op Eleanore De Strijcker in Herentals, is overleden in zijn cel. De man was na zijn veroordeling nog in cassatie gegaan tegen zijn veroordeling.
Lees verder

Jean-Michel Saive verkozen tot nieuwe BOIC-voorzitter
Tafeltennisicoon Jean-Michel Saive (51) is verkozen tot nieuwe voorzitter van het Belgisch Olympisch en Interfederaal Comité (BOIC). Hij kreeg twee derde van de stemmen achter zijn naam en haalde het zo van oud-judoka Heidi Rakels.
Lees verder

Dan toch geen algemene pauze voor buitenlandse adopties, wel screening per land van herkomst
Er wordt dan toch geen algemene pauzeknop ingeduwd voor interlandelijke adoptie. "We bekijken wel op niveau van de landen of er te grote risico's zijn en zullen voor die landen op de pauzeknop duwen", aldus Vlaams minister van Welzijn Wouter Beke (CD&V).
Lees verder

Dan toch geen pauze voor buitenlandse adoptie, wel screening per land van herkomst
Er wordt dan toch geen algemene pauzeknop ingeduwd rond interlandelijke adoptie. "We bekijken wel op niveau van de landen of er te grote risico's zijn en zullen voor die landen op de pauzeknop duwen", aldus Vlaams minister van Welzijn Wouter Beke (CD&V).
Lees verder