Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

donderdag 23 september 2021

Koning Willem-Alexander en Máxima voor het eerst uitgejouwd: “Zelfs de grootste Oranjefan vindt hun keuzes verkeer...

HLN
Koning Willem-Alexander en Máxima voor het eerst uitgejouwd: "Zelfs de grootste Oranjefan vindt hun keuzes verkeerd"
De Nederlandse koning Willem-Alexander (54) benadrukt dat Nederland een goed land is en blijft om in te leven. Dat zei hij deze week in de troonrede op Prinsjesdag, traditiegetrouw de derde dinsdag van september. Maar is Willem-Alexander wel een 'goede' koning? Het boegeroep dat dit jaar voor het eerst te horen was, bewijst dat Nederland twijfelt. De Nederlandse koningshuisdeskundige Justine Marcella (50) - hoofdredactrice van het blad 'Vorsten'- analyseerde voor ons het gebeuren: "Zijn keuzes van het afgelopen jaar werden hem hier in Nederland zéér kwalijk genomen."
Lees verder

Mysterieuze huilende vrouw (57) zonder geheugen op rots in Kroatië blijkt juwelenontwerpster voor Hollywoodsterren
De identiteit van de mysterieuze vrouw die eerder deze maand huilend op een steile rots in Kroatië werd aangetroffen, is bekend. Het gaat om de 57-jarige Daniela Adamcova, een Slowaakse juweelontwerpster die in het verleden heeft samengewerkt met sterren als Diana Ross en Barbara Streisand. Haar collectie sieraden was ook te zien in de serie 'Friends'.
Lees verder

SHOWBITS. Julie Van den Steen blikt terug op de zomer en Tatyana Beloy is trots op haar weelderige krullen
The show must go on, want de Showbizzwereld staat nooit stil. Wat jouw favoriete BV's de laatste 24 uur hebben uitgespookt, ontdek je hier in onze nieuwsstream.
Lees verder

Minister Dermagne geeft banken onvoldoende over plannen bankautomaten
De samenwerking tussen vier grootbanken over de invoering van bankneutrale automaten - Batopin gedoopt - krijgt een dikke onvoldoende van minister van Economie Pierre-Yves Dermagne (PS). Hij dreigt er mee de interbancaire tarieven te verhogen om de banken op die manier aan te sporen hun netwerk voldoende uitgebreid te houden. "Het is tijd dat banken hun engagementen, de wetten en hun klanten respecteren", aldus de vicepremier.
Lees verder

Nog niet duidelijk of hij werd aangevallen of is gevallen, maar Dali Van Buynder liep verwondingen niet op tijdens rellen in Overpoort
De verwondingen van Dali Van Buynder (20), de vicepreses van studentenclub Politeia in Gent die zaterdagavond met een zware hoofdwonde gevonden werd op straat, kunnen niet in verband gebracht worden met de rellen in de Overpoortstraat die nacht. Dat blijkt uit de voorlopige stand van het onderzoek.
Lees verder

Nog niet duidelijk of hij werd aangevallen of is gevallen, maar Dali Van Buynder (20) liep verwondingen niet op tijdens rellen in Overpoort
De verwondingen van Dali Van Buynder (20), de vicepreses van studentenclub Politeia in Gent die zaterdagavond met een zware hoofdwonde gevonden werd op straat, kunnen niet in verband gebracht worden met de rellen in de Overpoortstraat die nacht. Dat blijkt uit de voorlopige stand van het onderzoek.
Lees verder

CELEBS 24/7. Megan Fox & Kourtney Kardashian poseren topless en herken jij de 'Harry Potter'-acteur op deze foto?
Niets leuker dan meekijken met het leven van onze beroemde medemensen. Benieuwd wat ze zoal uitspoken? Je ontdekt het hier in onze nieuwsstream.
Lees verder

België vraagt meer aandacht voor impact van Covid-19 op kinderen in conflictgebieden
Met een evenement in de marge van de Algemene Vergadering van de VN wil ons land donderdag de aandacht vestigen op de impact van Covid-19 op kinderen, en dan vooral in conflictgebieden. Bedoeling is om vooral verschillende betrokken organisaties en landen samen aan tafel te brengen, om zo kindgerichte oplossingen in het herstelbeleid centraal te stellen.
Lees verder

Betoging tegen loonnorm morgen: alternatieve dienstverlening bij De Lijn, zware hinder bij MIVB
De nationale betoging die de socialistische vakbond ABVV morgen/vrijdag organiseert in Brussel tegen de loonnormwet, zal voor hinder zorgen bij het openbaar vervoer. De Vlaamse openbaarvervoermaatschappij De Lijn legt een alternatieve dienstverlening in, waarbij globaal zowat 60 procent van de ritten gereden zou worden. De Brusselse openbaarvervoermaatschappij MIVB verwacht forse hinder. Of er gevolgen zouden kunnen zijn voor spoorwegmaatschappij NMBS is nog niet duidelijk.
Lees verder

LIVE. Helpers van Wout van Aert staan pers te woord met oog op WK-wegrit
Geen koers vandaag op het WK wielrennen, wel heel wat persconferenties. Vanaf 16u staan de heren U23, de elitedames en de zeven helpers van Wout van Aert, met name Tiesj Benoot, Victor Campenaerts, Tim Declercq, Remco Evenepoel, Yves Lampaert, Jasper Stuyven en Dylan Teuns de media te woord. Hoe voelt iedereen zich, wat leerde de verkenning hen en wat zijn de plannen om België naar nog meer medailles te loodsen? Volg de persconferenties hier LIVE!
Lees verder

Gert & James vervoegen affiche, 28.000 liter bier staat koud: Moose Bar XXL is er klaar voor
Zoon Viktor was al van de partij, in dj-duo met Kobe Ilsen, en nu vervoegt vaderlief Gert Verhulst òòk de affiche met James Cooke. Zij, De Romeo's, Get Ready: dat er potverdorie stevig gefeest zal worden op de Moose Bar XXL dit weekend in 't Sportpaleis. In de frigo staat al 28.000 liter bier koud, en van de 20.000 tickets zijn er nog slechts enkele beschikbaar. Win hieronder de laatste vijf!
Lees verder

Vulkaan in Guatemala barst uit, voorlopig wordt er niet tot evacuatie overgegaan
De vulkaan Fuego in het Centraal-Amerikaanse land Guatemala is donderdag beginnen uitbarsten. Evacuaties zijn voorlopig nog niet nodig, zo hebben de autoriteiten aangekondigd.
Lees verder

Flamboyante diamantair is weg met 360 miljoen euro; alleen geplunderde villa en verhuisdozen laat hij achter
"Dat dergelijke figuren zolang mogen rondlopen in Antwerpen, is de doodsteek voor de diamantsector." Curator Ilse Mertens veegde diamantair Erez Daleyot, die een schuldenput van 360 miljoen euro achterlaat, de mantel uit op zijn fraudeproces. De aanklager vordert tegen de Belgisch-Israëlische zakenman maar 15 maanden celstraf. Tot teleurstelling van banken als KBC, Diamantbank en ABN Amro die de flamboyante oplichter eindeloos krediet gaven. Erez Daleyot laat weten vanuit Zuid-Afrika waar hij in zijn privéjet naartoe vluchtte: "Alles is de schuld van mijn financiële directeur."
Lees verder

Flamboyante diamantair met 360 miljoen euro naar Zuid-Afrika gevlucht en laat alleen geplunderde villa en verhuisdozen achter
"Dat dergelijke figuren zolang mogen rondlopen in Antwerpen, is de doodsteek voor de diamantsector." Curator Ilse Mertens veegde diamantair Erez Daleyot, die een schuldenput van 360 miljoen euro achterlaat, de mantel uit op zijn fraudeproces. De aanklager vordert tegen de Belgisch-Israëlische zakenman maar 15 maanden celstraf. Tot teleurstelling van banken als KBC, Diamantbank en ABN Amro die de flamboyante oplichter eindeloos krediet gaven. "Alles is de schuld van mijn financiële directeur", laat Daleyot weten vanuit Zuid-Afrika, waar hij in zijn privéjet naartoe vluchtte.
Lees verder

Dienstencheques duurder? Beloofde jobbonus geschrapt? Zo wil Vlaamse regering begrotingstekort halveren
Om het Vlaamse begrotingstekort van 2 miljard euro tegen 2024 te halveren, denkt de Vlaamse regering eraan om de dienstencheques weer duurder te maken. De beloofde jobbonus zou er ook niet meer komen - of slechts in afgeslankte vorm. Eén ding lijkt zeker: "Elke minister zal moeten snijden in z'n budget."
Lees verder

HERBELEEF. Wat hadden beloften, dames en helpers van Wout van Aert te vertellen op persconferenties?
Geen koers vandaag op het WK wielrennen, wel heel wat persconferenties. Vanaf 16u stonden de heren U23, de elitedames en de zeven helpers van Wout van Aert, met name Tiesj Benoot, Victor Campenaerts, Tim Declercq, Remco Evenepoel, Yves Lampaert, Jasper Stuyven en Dylan Teuns de media te woord. Herbeleef hieronder het persmoment!
Lees verder

Wateroverlast in delen van Spanje door zware regenval
Na verschillende bosbranden door hitte en droogte kampen delen van Spanje op dit moment met wateroverlast door slagregens.
Lees verder

Wie is Antón Castillo, de grote 'baddie' van 'Far Cry 6'?
De meeste videogames met een verhaal hebben natuurlijk gewoon een centrale schurk, maar een paar van de meest memorabele uit het pantheon van videogame-ploerten zaten wel in Far Cry-games. Nu Far Cry 6 er wel met erg rasse schreden aankomt: tijd om kennis te maken met Antón Castillo, de centrale baddie van die nieuwe, explosieve, exotische aflevering uit de langlopende reeks.
Lees verder

Fietsen van nationale wielerploeg van Litouwen gestolen én teruggevonden
De racefietsen van de nationale wielerploeg van Litouwen zijn donderdagmorgen gestolen in Brussel. 's Middags werd het kostbaar materiaal al teruggevonden. Twee verdachten van de diefstal werden aangehouden.
Lees verder

Evenepoel reageert op de kritiek van Eddy Merckx: "Heb veel respect voor hem, maar blijkbaar is dat niet wederzijds"
Opvallend moment op de persconferentie van Evenepoel en co in de aanloop naar het moment suprême van het WK wielrennen, de wegrit zondag. Daar werd Evenepoel geconfronteerd met de stelling van Eddy Merckx die opperde dat Evenepoel misschien beter niet in deze WK-selectie zou zitten omdat hij de kans klein acht dat Remco voor Van Aert gaat helpen. Evenepoel: "Het is altijd wel iets. Hij moet altijd iets zeggen. En dat is jammer. Ik heb heel veel respect voor hem, maar dat is blijkbaar niet wederzijds. Misschien pikt het nog steeds dat ik niet in het team van zijn zoon koers. Jammer dat hij dat moet zeggen voor zo'n belangrijk moment. Eigenlijk trek ik er mij weinig van aan, maar het is spijtig. Ik kijk er naar op qua palmares en zijn prestaties, maar er is altijd commentaar. Jammer. We doen zo ons best, ik sta hier niet om de selectie iets te flikken ofzo."
Lees verder