Doorgaan naar hoofdcontent

Klopjacht in Israël op zes Palestijnse gevangenen die via tunnel ontsnapten

HLN
Klopjacht in Israël op zes Palestijnse gevangenen die via tunnel ontsnapten
De Israëlische politie houdt een klopjacht op zes Palestijnse gevangenen die in de nacht van zondag op maandag uit een zwaar beveiligde gevangenis in het noorden van het land zijn ontsnapt. De zes hebben een tunnel gegraven onder de muur door van de Gilboa-gevangenis, vlak bij het Meer van Galilea. Dat hebben lokale autoriteiten bekendgemaakt.
Lees verder

Taliban beweren opnieuw de Panjshirvallei te hebben veroverd, verzetstrijders ontkennen
De taliban hebben de Panjshirvallei ingenomen. Zabihullah Mujahid, de officiële woordvoerder van de fundamentalistische beweging in Afghanistan heeft dit maandagochtend gezegd. De verzetsstrijders in Pansjhir ontkennen.
Lees verder

Bieke (28) en Pietro (33) hebben samen een inkomen van 2.350 euro: "Meer dan de helft van ons budget zijn we kwijt aan wonen en vaste kosten"
Onze redacteur vraagt elke week aan enkele Vlamingen hoeveel ze verdienen. Deze week zijn Bieke en Piedro aan de beurt: zij werkt als leerkracht Frans en hij werkt in de supermarkt. "In afwachting dat we misschien ooit naar Italië verhuizen, huren we een appartement in Lier voor 950 euro per maand." Ontdek hier hoe ze hun inkomsten en uitgaven regelen.
Lees verder

Humane wetenschappen mag niet langer kneusje aso zijn: nieuwe eindtermen moeten imago opkrikken
De populaire aso-richting humane wetenschappen verandert drastisch door de nieuwe eindtermen. Het doel: de lage slaagcijfers aan de universiteit opkrikken en het imago pimpen. Dat schrijft De Standaard maandag.
Lees verder

"Met zowel de zon als planeet Mars in je teken, ontbreekt het je niet aan energie." Jouw horoscoop voor deze week
Wordt het een topweek, of let je beter even op? Wij vroegen aan onze astrologe Esther van Heerebeek-Spijkers wat er voor jouw sterrenbeeld in de sterren staat geschreven.
Lees verder

Grootse plannen met je woning? Bespaar geld met een wederopname van je lening
Wil je een verbouwing financieren met een lening? Kijk of je dit kan doen via een wederopname van je hypothecair krediet. Je kan er veel geld mee uitsparen. Spaargids.be legt het principe uit.
Lees verder

Onze F1-watcher was getuige van een fantastisch feestje in Zandvoort, maar is toch wat teleurgesteld: "Er was geen zak te beleven aan die Grote Prijs van Nederland"
Max Verstappen heeft zijn feestje gehad. 70.000 dolgedraaide Nederlanders ook. Maar voorts was er geen zak aan te beleven aan die Grote Prijs van ­Nederland. Kan moeilijk anders met dat circuit. Gelukkig was er nog de strategie om heel even de ­illusie van spanning te wekken.
Lees verder

Courtois niet mee naar Wit-Rusland: "Denk dat ik mijn joker wel verdiend heb"
Thibaut COurtois reist een van de komende dagen vervroegd terug naar Madrid. De doelman van de Rode Duivels kreeg verlof van bondscoach Roberto Martínez en past voor de verplaatsing naar Wit-Rusland.
Lees verder

Bottas doet wenkbrauwen fronsen bij Mercedes nadat hij (even) snelste ronde van Hamilton afsnoept: "Waarom niet?"
Dat Max Verstappen gisteren in Zandvoort ging winnen, stond in de sterren geschreven. Voor Mercedes lag de focus in de laatste rondjes alleen nog op de snelste rondetijd, en het bijbehorende punt voor Lewis Hamilton. Valtteri Bottas ging nog bijna met die bonus aan de haal, tegen de roep van de ploegleiding in.
Lees verder

Belgische 3x3-ploeg blijft ondanks controverse aardig scoren: Team Antwerp wordt 4e op Masters Montréal
Team Antwerp, met de 3x3 Belgian Lions Thibaut Vervoort, Rafael Bogaerts, Nick Celis en Thierry Mariën, is gisteren op de vierde plaats geëindigd op de Masters in het Canadese Montreal, de vierde van zeven manches in de World Tour. Twee weken geleden stonden ze nog in het oog van de storm na een beschuldiging van fraude.
Lees verder

Zeeland stelt ultimatum: "We zijn niet het afvalputje van Vlaanderen, vergunning 3M moet vernietigd worden"
De Nederlandse provincie Zeeland stelt Vlaanderen een ultimatum. Als de Vlaamse overheid niet uiterlijk deze maand actie onderneemt tegen de vervuiling van de Westerschelde, moet het provinciebestuur naar de Belgische rechter stappen om de omgevingsvergunning van 3M in Zwijndrecht te laten vernietigen. Dat vinden de vier fracties die samen het provinciebestuur vormen. Ook de Zeeuwse Milieufederatie (ZMf) sluit zich daarbij aan.
Lees verder

Football Talk. Mario Götze verlengt contract en blijft twee jaar langer bij PSV
PSV heeft zich voor de komende jaren verzekerd van de diensten van Mario Götze. Het contract van de 29-jarige middenvelder is verlengd tot 2024. De verbintenis liep aan het einde van dit seizoen af. "Ik ben erg gelukkig met wat ik hier heb gevonden", aldus de 63-voudige Duitse international. Hij tekende in oktober van 2020 voor twee jaar in Eindhoven en speelde sindsdien 35 duels voor PSV. Hij kwam tot nog toe tot tien doelpunten.
Lees verder

Fietser test positief op vier soorten drugs
Een fietser op de Bilzersteenweg in Hoeselt testte vrijdagnacht positief op een drugscontrole. Hij had maar liefst vier soorten door elkaar gebruikt. De man had met zijn onvoorzichtige rijstijl de aandacht van de politie getrokken.
Lees verder

LIVE. Wie krijgt Wout van Aert mee in steun op het WK? Bondscoach Sven Vanthourenhout maakt om 11u in z'n selectie bekend
Wielerbondscoach Sven Vanthourenhout laat vandaag rond 11u in z'n kaarten kijken. Welke zeven renners staan topfavoriet Wout van Aert bij op het WK in Leuven? En wie omringt Lotte Kopecky bij de vrouwen? Volg de bekendmaking van de WK-selecties LIVE op deze pagina.
Lees verder

KIJK LIVE. Wie krijgt Wout van Aert mee in steun op het WK? Bondscoach Sven Vanthourenhout maakt z'n selectie bekend
Wielerbondscoach Sven Vanthourenhout laat vandaag rond 11u in z'n kaarten kijken. Welke zeven renners staan topfavoriet Wout van Aert bij op het WK in Leuven? En wie omringt Lotte Kopecky bij de vrouwen? Volg de bekendmaking van de WK-selecties LIVE op deze pagina.
Lees verder

Al veertig jaar wijnmaker in het Hageland: het verhaal van Jos Vanlaer van domein Kluisberg
Liefst veertig wijndomeinen telt het glooiende Hageland intussen, en zo groeide de Vlaams-Brabantse streek uit tot hét kloppende hart van de Belgische wijnbouw. Jos Vanlaer (66), die vandaag zeven wijnsoorten op evenveel hectare wijngaarden produceert, is al sinds 1983 gepassioneerd bezig op zijn domein Kluisberg. "Toen ik begon, geloofde niemand hierin", blikt de prijswinnende wijnmaker terug.
Lees verder

Voor het eerst in meer dan 20 jaar nog drie tieners in tweede week US Open: wie zijn Carlos Alcaraz, Emma Raducanu en Leylah Fernandez?
Bij afwezigheid van Federer, Nadal en Williams dacht iedereen dat deze US Open ging uitblinken in saaiheid. Niet zo. Tienersensaties Alcaraz, Raducanu en Fernandez zetten New York in vuur en vlam en tonen dat de toekomst mooi oogt.
Lees verder

Deze oude bekende keert terug voor het 18de seizoen van 'Grey's Anatomy'
"Zo blij dat ik binnenkort weer thuis ben", klinkt het op het Twitteraccount van Kate Walsh. De 53-jarige actrice is namelijk terug van weggeweest in het achttiende seizoen van 'Grey's Anatomy'. Zij kruipt straks dus opnieuw in de huid van Addison Montgomery.
Lees verder

Vrienden en familie in diepe rouw na plots overlijden Jens De Smet (27): "Dat het gebeurde op de plek waar hij het liefste was, het voetbalveld, is onze enige troost"
Triest nieuws uit Maldegem afgelopen weekend. Jens De Smet, amper 27 jaar oud, overleed zondag nadat hij zaterdagmiddag tijdens een voetbalwedstrijd in elkaar zakte. Er werd nog gepoogd hem te reanimeren, maar alle hulp kwam te laat. Vrienden en familie reageren vol ongeloof. "Het is gewoon niet te vatten. De enige troost is dat hij van ons heengegaan is op een plek die hem het dierbaarst is, namelijk het voetbalveld."
Lees verder

Duitse autobouwers waarschuwen voor aanhoudende chiptekorten
Grote Duitse autofabrikanten als Volkswagen, BMW en Mercedes-moeder Daimler verwachten niet dat de chiptekorten die de auto-industrie teisteren, snel verdwenen zullen zijn. Ola Källenius, de baas van Mercedes-Benz, denkt dat de problemen tot ver in 2023 kunnen aanhouden. Die mening deelt Volkswagen. BMW waarschuwt ook dat de problemen met de halfgeleiders nog "vele maanden" kunnen aanhouden.
Lees verder