Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

dinsdag 7 september 2021

Kankerbehandeling in amper vijf dagen voor patiënten met prostaat- of darmkanker in UZ Brussel

HLN
Kankerbehandeling in amper vijf dagen voor patiënten met prostaat- of darmkanker in UZ Brussel
In het UZ Brussel kunnen patiënten met prostaat- of darmkanker voortaan in vijf dagen, in plaats van vier tot acht weken, worden behandeld door MRI-beeldgestuurde radiotherapie. Het gaat om een primeur voor België, aldus het Brusselse ziekenhuis.
Lees verder

"Vrouwen die een tijd deeltijds werken, zullen altijd bij een lager pensioen uitkomen": Werkexpert Stijn Baert beantwoordt lezersvragen over pensioenen
Het plan van minister van Pensioenen Karine Lalieux (PS) om de pensioenen te hervormen wekt bij onze lezers heel wat vragen op. Heb ik recht op herzieningen om een degelijk pensioen te krijgen? En loont werken wel meer dan jarenlange werkloosheid? Onze werkexpert Stijn Baert, professor arbeidseconomie aan de UGent, geeft een antwoord op de meest gestelde lezersvragen.
Lees verder

"Mijn pensioen verlagen om andere, lage pensioenen te verhogen, ik zou het fair vinden": Werkexpert Stijn Baert beantwoordt lezersvragen omtrent pensioenen
Het plan van minister van Pensioenen Karine Lalieux (PS) om de pensioenen te hervormen wekt bij onze lezers heel wat vragen op. Heb ik recht op herzieningen om een degelijk pensioen te krijgen? Worden vrouwen minder gestraft als ze deeltijds werken vanwege de kinderen? En loont werken wel meer dan jarenlange werkloosheid? Onze werkexpert Stijn Baert, professor arbeidseconomie aan de UGent, geeft een antwoord op de meest gestelde lezersvragen.
Lees verder

F1-renstal Alpha Tauri houdt Gasly en Tsunoda aan boord
De Fransman Pierre Gasly (25) en de Japanner Yuki Tsunoda (21) vormen ook komend seizoen het rijdersduo bij Alpha Tauri. Dat heeft de Formule 1-renstal bekendgemaakt, in aanloop naar de Grote Prijs van Italië van komende zondag.
Lees verder

Moeite met inslapen? Wie zich houdt aan de poepsimpele 10-3-2-1-0-formule slaapt als een roosje
Liggen de nachten dat je probleemloos als een baby indommelde ver achter jou? Heb jij 'cognitive reshuffling' en de '4-7-8-techniek' al uitgeprobeerd zonder succes? Misschien moet je dan deze snuggere tip van een Amerikaanse dokter uittesten. Zij deelt een formule die je helpt om je slaapkwaliteit optimaliseren. Spoiler: het geheim voor een goede nachtrust zit volgens haar niet in de manier waarop je in bed kruipt, maar begint al bij hoe je je dag spendeert.
Lees verder

Britse premier Johnson wil belastingen verhogen om zorg te betalen
De Britse premier Boris Johnson wil dinsdag plannen presenteren om de belastingen te verhogen om zo verbeteringen van het Britse zorgstelsel te kunnen betalen, melden Britse media. Veel van zijn partijgenoten zijn ontstemd, omdat Johnson hiermee zijn verkiezingsbeloftes schendt.
Lees verder

Slachtoffer Bill Cosby verbreekt stilzwijgen met eerste interview op televisie
Andrea Constand (48), één van de vrouwen die Bill Cosby (84) aanklaagden wegens seksueel misbruik, reageert dinsdag in een interview met NBC News voor het eerst op de vrijlating van de 83-jarige komiek twee maanden geleden. Cosby mocht de gevangenis verlaten nadat de hoogste rechter in de Amerikaanse staat Pennsylvania zijn veroordeling nietig had verklaard.
Lees verder

Dan toch plagiaat: Olivia Rodrigo moet helft van haar winst afgeven aan Paramore en Taylor Swift
Tienerster Olivia Rodrigo (18) moet miljoenen aan royalty's afgeven aan Taylor Swift en de band Paramore nadat ze beschuldigd werd van plagiaat. Rodrigo kwam al over de brug en voegde de artiesten in kwestie toe als schrijvers van haar nummers.
Lees verder

Nick uit 'Blind Getrouwd' over nieuwe vriend: "Bij hem kom ik voor het eerst tot rust"
Nick Laenen (40), die vorig jaar deelnam aan het VTM-programma 'Blind Getrouwd' waarin hij een koppel vormde met Christophe Ramont (39), is opnieuw verliefd. Dat maakte hij zelf bekend op Instagram door een foto te posten van zichzelf in de armen van een niet zichtbare partner. "Hij wil liever niet in de schijnwerpers staan, en dat respecteer ik volledig. Ik vind het ook prima om de liefde van mijn leven lekker voor mezelf te houden", zegt Nick.
Lees verder

Hoe Hans Vanaken na een zomer vol extremen eindelijk écht Rode Duivel werd
Terwijl iedereen vragend uitkeek naar de jeugd… is Hans Vanaken (29) na twee interlands dé openbaring. Uitgerekend hij die op het EK nog onderwerp van spot was. En die zich bij de Duivels meldde na die desastreuse middag met Club. Hoe je van het ene uiterste naar het andere kan gaan…
Lees verder

Nick uit 'Blind Getrouwd' vertelt over nieuwe vriend: "Bij hem kom ik voor het eerst tot rust"
Nick Laenen (40), die vorig jaar deelnam aan het VTM-programma 'Blind Getrouwd', waarin hij een koppel vormde met Christophe Ramont (39), is opnieuw verliefd. Dat maakte hij zelf bekend op Instagram door een foto te posten van zichzelf in de armen van een niet zichtbare partner. "Hij wil liever niet in de schijnwerpers staan, en dat respecteer ik volledig. Ik vind het ook prima om de liefde van mijn leven lekker voor mezelf te houden", zegt Nick.
Lees verder

Topman Chinese internetreus JD.com zet stap opzij
De CEO en oprichter van de Chinese onlinewinkel JD.com staat niet langer in voor de dagelijkse leiding van het miljardenbedrijf. Dat heeft de groep aangekondigd.
Lees verder

Release nieuwe 'Venom'-film vervroegd na succes van Marvel-concurrent 'Shang-Chi'
De release van de nieuwe film 'Venom: Let There Be Carnage', het langverwachte vervolg op de eerste 'Venom'-prent met Tom Hardy, is twee weken vervroegd. De zet van filmmaatschappij Sony komt er kort na het razende succes van concurrent Disney, met 'Shang-Chi'.
Lees verder

Vader die zaterdag kogel in hoofd kreeg, was dag ervoor gestopt bij z'n advocatenkantoor na betichting miljoenenverduistering
De nasleep van de geruchtmakende dubbele moord op twee leden van een prominente familie in South Carolina, wordt met de dag vreemder. Zaterdag kreeg vader Alexander 'Alex' Murdaugh (54) een kogel in het hoofd, nu blijkt dat hij daags voordien gestopt was bij zijn advocatenkantoor. Officieel om verslavingsproblemen, officieus wegens miljoenenverduistering.
Lees verder

Mogen Derwael en co dan toch hun volledige premie houden? Ministerie van Financiën werkt aan kader voor vrijstelling van belastingen
Het ziet ernaar uit dat de Belgische olympiërs, die in de prijzen vielen in Tokio, dan toch geen belastingen moeten betalen op hun premies. Minister van Financiën Van Peteghem werkt daarvoor aan een wettelijk kader.
Lees verder

Met z'n allen rond de tafel over werk: wie wil wat?
Hoe hou je mensen langer aan het werk, op zo'n manier dat ze het ook zelf nog zien zitten? Dat is de insteek van de tweedaagse Werkgelegenheidsconferentie tussen ministers, vakbonden en werkgevers, die vandaag begint. Levert ze ook resultaat op? "Voor ons is dit geen praatbarak."
Lees verder

Nationale feestdag onder hoogspanning in Brazilië: vrees voor "bestormingstaferelen zoals bij het Capitool"
De nationale feestdag in Brazilië wordt er één onder hoogspanning. Op verschillende plaatsen staan protesten gepland ter ondersteuning van president Jair Bolsonaro, maar ook zijn tegenstanders zullen op straat komen. De vrees bestaat dat de situatie mogelijk uitdraait op een gewelddadige bestorming "zoals bij het Amerikaanse Capitool", want Bolsonaro heeft zijn aanhangers stevig opgehitst tegen instellingen als het Congres en het Hooggerechtshof. Intussen zijn de eerste duizenden betogers in de vroege uurtjes al op pad.
Lees verder

Nationale feestdag onder hoogspanning in Brazilië: gevreesd voor "bestormingstaferelen zoals bij het Capitool"
De nationale feestdag in Brazilië wordt er mogelijk een onder hoogspanning. Op verschillende plaatsen staan protesten gepland ter ondersteuning van president Jair Bolsonaro, maar ook zijn tegenstanders zullen op straat komen. De vrees bestaat dat de situatie mogelijk uitdraait op een gewelddadige bestorming "zoals bij het Amerikaanse Capitool", want Bolsonaro heeft zijn aanhangers stevig opgehitst tegen instellingen als het Congres en het Hooggerechtshof. Intussen zijn de eerste duizenden betogers in de vroege uurtjes al op pad.
Lees verder

CM vraagt verlenging en automatisering sociaal energietarief
De Christelijke Mutualiteit (CM) wil dat mensen met een verhoogde tegemoetkoming na 31 december 2021 recht blijven hebben op een voordelig tarief voor gas en elektriciteit. Tegelijk pleit het gezondheidsfonds voor een volledige automatisering van dit recht, omdat heel wat rechthebbenden de weg naar het sociaal tarief nog niet hebben gevonden.
Lees verder

Canadese premier bekogeld met steentjes tijdens verkiezingscampagne
De Canadese premier Justin Trudeau is tijdens zijn verkiezingscampagne in de provincie Ontario bekogeld met grindsteentjes. De 'aanvallers' waren voornamelijk antivaxers, die tegen de verplichte vaccinatieplannen van de premier zijn. Trudeau raakte niet gewond bij het incident.
Lees verder