Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

vrijdag 3 september 2021

IS-terrorist slaat toe in supermarkt Nieuw-Zeeland: zes klanten neergestoken, dader doodgeschoten

HLN
IS-terrorist slaat toe in supermarkt Nieuw-Zeeland: zes klanten neergestoken, dader doodgeschoten
Zes klanten zijn gewond geraakt bij een steekpartij in een supermarkt in Auckland, de grootste stad van Nieuw-Zeeland. Drie onder hen verkeren in levensgevaar. De politie heeft de dader neergeschoten, hij is ter plekke aan zijn verwondingen overleden. De Nieuw-Zeelandse premier Jacinda Ardern spreekt van een terroristische daad.
Lees verder

IS-terrorist slaat toe in supermarkt in Nieuw-Zeeland: zes klanten neergestoken, dader doodgeschoten
Zes klanten zijn gewond geraakt bij een steekpartij in een supermarkt in Auckland, de grootste stad van Nieuw-Zeeland. Drie onder hen verkeren in levensgevaar. De politie heeft de dader neergeschoten, hij is ter plekke aan zijn verwondingen overleden. De Nieuw-Zeelandse premier Jacinda Ardern spreekt van een terroristische daad.
Lees verder

"Avond van de schaamte" wordt druk besproken in Britse pers: "De toon was al gezet vóór de aftrap"
Niet zozeer de zeges van de Rode Duivels en Engeland, maar wel vooral het schabouwelijk vertoon van de Hongaarse fans zindert na. Zij toonden zich donderdagavond van hun lelijkste kant. De Hongaren jouwden de Engelsen uit toen die knielden voor de aftrap, slingerden Sterling en Bellingham racistische geluiden naar het hoofd en gooiden ook met vuurpijlen, drinkbekers en andere projectielen. De Engelse spelers veroordeelden het gedrag achteraf, de FA vroeg om een onderzoek en de Engelse pers volgde al snel. De media hebben het onder meer over "de avond van de schaamte". Een overzicht.
Lees verder

Deze signalen betekenen niet veel goeds tijdens een sollicitatiegesprek
Wie werk zoekt kan dit al eens meemaken: een sollicitatiegesprek waarbij je achteraf eigenlijk niet goed weet of je het nu goed deed of niet. Je kon wel op alle vragen antwoorden en de rekruteerder was vriendelijk, maar wat betekent dat voor je kansen? Dit zijn voor Jobat.be de vijf duidelijke tekenen aan de wand dat je waarschijnlijk niét uitgenodigd wordt voor de volgende ronde.
Lees verder

Dante en Luna Vanzeir, broer en zus met een neus voor goals: "Dribbelde ze me toch eens voorbij, dan zette ik wel mijn lichaam"
'Meet the Vanzeirs.' Dante (23) bestormt de Jupiler Pro League met Union Saint-Gilloise. Luna (18) speelt bij OH Leuven en is één van de coming ladies. Allebei tekenden ze vorig weekend voor een hattrick — broer en zus hebben dezelfde neus voor goals. Een gesprek over hun jeugd, hun toekomst en het contrast tussen het mannen- en vrouwenvoetbal. "In de Belgische competitie kan slechts één vrouw leven van het voetbal."
Lees verder

Dante en Luna Vanzeir, broer en zus met een neus voor goals: "Dribbelde ze me toch eens voorbij, zette ik wel mijn lichaam"
'Meet the Vanzeirs.' Dante (23) bestormt de Jupiler Pro League met Union Saint-Gilloise. Luna (18) speelt bij OH Leuven en is één van de coming ladies. Allebei tekenden ze vorig weekend voor een hattrick - broer en zus hebben dezelfde neus voor goals. Een gesprek over hun jeugd, hun toekomst en het contrast tussen het mannen- en vrouwenvoetbal. "In de Belgische competitie kan slechts één vrouw leven van het voetbal."
Lees verder

Prins William grijpt persoonlijk in om bevriende soldaat te redden uit Kaboel
Prins William (39) heeft persoonlijk ingegrepen om een bevriende soldaat te redden uit Kaboel. Hij leerde de Afghaanse man kennen op de Koninklijke Militaire Academie Sandhurst, waar hij naar school ging.
Lees verder

Lief Britney Spears gespot op zoek naar verlovingsring
De kans zit er dik in dat Britney Spears (39) binnenkort in het huwelijksbootje stapt. De zangeres hintte al enkele keren dat ze graag wil trouwen en dat heeft ook haar vriend begrepen. De man is gespot terwijl hij in de juwelierswinkel aan het kijken was naar enkele verlovingsringen.
Lees verder

Medaillewinnares Griet Hoet valt en geeft op in paralympische wegrit
Griet Hoet heeft op de Paralympische Spelen in Japan opgegeven in de wegrit (klasse B). Met haar stuurvrouw Anneleen Monsieur kwam ze op het natte wegdek van de Fuji International Speedway in een bocht ten val, waarna het duo besloot de handdoek te gooien.
Lees verder

Reacties op pensioenplannen Lalieux stromen binnen: "Met rode stylo geschreven, vermijden dat het ook rood kleurt"
De pensioenenplannen die minister Karine Lalieux (PS) vandaag exclusief in onze krant uit de doeken doet, lokt heel wat reacties uit. Een overzicht.
Lees verder

Lachaert over pensioenplannen Lalieux: "Normaal legt minister plannen voor aan regering"
Open Vld-voorzitter Egbert Lachaert reageert koeltjes op de pensioenplannen die minister Karine Lalieux (PS) vandaag in onze krant uit de doeken doet. "De normale werkwijze voor een minister is dat ze haar plannen in de regering voorlegt, die tussen kabinetsadviseurs besproken worden en daar dan een compromis uitkomt. Er staan nu plannen in de pers, maar niemand in de regering heeft ze gezien. We rekenen er op dat de minister loyaal binnen de regering haar plannen bespreekt. We zullen er daar wel op reageren."
Lees verder

Truckchauffeur betrapt met 33 kilo coke tijdens rit van België naar Italië
De Italiaanse politie heeft een truckchauffeur betrapt die vanuit België vertrokken was 33 kilo cocaïne, bestemd voor de Italiaanse drugsmarkt. Op basis van telefoontaps werd de man tegengehouden aan de grens tussen Frankrijk en Italië. De drugs zaten verstopt tussen een lading hout om meubels mee te maken.
Lees verder

Pascale Naessens brengt nieuw kookboek uit en deelt recept voor gezonde kaaskoekjes: "Groenten zijn niet persé de gezondste keuze"
Vandaag verschijnt het nieuwe kookboek van Pascale Naessens: 'Ik eet zo graag'. Vlaanderens best verkochte culinaire auteur bevoorraadt fans van lekker en gezond eten hierin met een nieuwe lading eenvoudige en gezonde, maar bovenal smakelijke recepten. We vroegen de gepassioneerde chef wat gezonde voeding voor haar betekent, en hoe ook jij beter kan eten.
Lees verder

Pascale Naessens brengt nieuw kookboek uit en deelt recept voor gezonde kaaskoekjes: "Groenten zijn niet per se de gezondste keuze"
Vrijdag verschijnt het nieuwe kookboek van Pascale Naessens: 'Ik eet zo graag'. Vlaanderens best verkochte culinaire auteur bevoorraadt fans van lekker en gezond eten erin met een nieuwe lading eenvoudige en gezonde, maar bovenal smakelijke recepten. We vroegen de gepassioneerde chef wat gezonde voeding voor haar betekent, en hoe ook jij beter kan eten.
Lees verder

Brazilië is gewaarschuwd: Messi komt met schrik vrij na horrortackle tegen Venezuela en doet monden openvallen met reeksje vrije trappen op training
Is er een betere vrijetrapspecialist in de wereld dan Lionel Messi? De 34-jarige Argentijn etaleerde z'n kunsten deze week nog eens fijntjes op training met Argentinië. Doelman Emiliano Martinez kon alleen maar met open mond toekijken.
Lees verder

Brazilië is gewaarschuwd: Messi scoort niet tegen Venezuela, maar doet monden wel openvallen met reeksje vrije trappen op training
Is er een betere vrijetrapspecialist in de wereld dan Lionel Messi? De 34-jarige Argentijn etaleerde z'n kunsten deze week nog eens fijntjes op training met Argentinië. Doelman Emiliano Martinez kon alleen maar met open mond toekijken.
Lees verder

Molenberghs: "Vaccinatiegraad stijgt in landen waar coronapas meer gebruikt wordt"
Als het van Conner Rousseau (Vooruit) afhangt, zullen enkel niet-gevaccineerden in de toekomst nog de dupe zijn van strengere coronamaatregelen. Biostatisticus Geert Molenberghs ziet zeker voordelen in dat systeem.
Lees verder

Techbedrijf Alibaba belooft miljarden voor 'gemeenschappelijke welvaart' in China
Webwinkel en techbedrijf Alibaba heeft 100 miljard yuan, omgerekend zo'n 13 miljard euro, toegezegd om de 'gemeenschappelijke welvaart' van China te verbeteren. Daarmee speelt het bedrijf in op de welvaartsvisie van de Chinese president Xi Jinping, die al langer spreekt van het opnieuw verdelen van de welvaart in zijn land.
Lees verder

PROMOJAGERS SUPERTIP. Stockverkoop bij bekende schoenenketen: "Mijn rekening ging van 287,82 euro naar 99,94 euro"
In verscheidene filialen van schoenenketen Bristol kan je ferme koopjes doen dankzij een grote stockverkoop. Er zijn kortingen tot -70 procent te scoren en ronde prijzen van 1 tot maximaal 30 euro. De leden van Facebookgroep Promojagers België delen trots hoeveel korting ze kregen en beheerder Gunther Devisch maakt er zijn wekelijkse supertip van voor de lezers van HLN.
Lees verder

Joachim Gérard blijft voorlopig in ziekenhuis in Tokio en geeft forfait voor US Open
Joachim Gérard zal niet deelnemen aan de US Open in het rolstoeltennis, die volgende week donderdag begint. Dat bevestigde het Belgisch Paralympisch Comité (BPC). De 32-jarige Brusselaar stelt het goed, maar blijft voorlopig wel ter observatie in het ziekenhuis in Tokio.
Lees verder