Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

maandag 13 september 2021

Internationale experts waarschuwen voor boosterprik: “Op dit moment onnodig voor brede publiek” en “het houdt z...

HLN
Internationale experts waarschuwen voor boosterprik: "Op dit moment onnodig voor brede publiek" en "het houdt zelfs risico's in"
Een groep experts van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) en het Amerikaanse medicijnenagentschap FDA heeft in het gerenommeerde wetenschappelijke tijdschrift The Lancet gewaarschuwd om niet te hard van stapel te lopen met boosterprikken tegen het coronavirus. Volgens hen is er op dit moment geen enkel bewijs dat ze nodig zouden zijn voor de brede bevolking en kunnen ze zelfs potentiële risico's inhouden: er is nog weinig bekend over mogelijke bijwerkingen én ze kunnen het vertrouwen in de basisvaccinatie schaden.
Lees verder

CELEBS 24/7. Rihanna kiest voor een bijzondere coupe en Kate Beckinsale ligt in het ziekenhuis
Niets leuker dan meekijken met het leven van onze beroemde medemensen. Benieuwd wat ze zoal uitspoken? Je ontdekt het hier in onze nieuwsstream.
Lees verder

Waarom beleggen Justin Bieber en Steve Aoki miljoenen in Pokémon-kaarten? "Het levert meer op dan bitcoins"
Enkel nog investeren in vastgoed of diamanten? Totaal verleden tijd! Pokémon is al wat de klok slaat vandaag. Ook enkele internationale celebs hebben dat in het snuitje en beginnen snel met een eigen verzameling.Van Justin Bieber tot Steve Aoki, de sterren met een Pokémonverzameling zijn talrijk. Maar waarom investeren ze zo graag in speelkaarten? Desna & Jarne zoeken het uit in een nieuwe Showbits.
Lees verder

Lantaarn gestolen op herdenkingsplekje overleden Sander (18), mama is er het hart van in: "Daar moet je nu toch een echte hufter voor zijn?"
Sofie Florin is er het hart van in: iemand heeft de lantaarn gestolen van op het herdenkingsplekje van haar overleden zoon Sander. "Alle wonden die nog niet eens geheeld waren, worden weer opengereten", zegt ze. "Wie doet nu toch zoiets?" Met een open brief wil ze de dader een geweten schoppen, in de hoop dat die de lantaarn terugbrengt.
Lees verder

Niels Destadsbader wordt peter van KickCancer: "Niet lang over moeten nadenken"
KickCancer, de organisatie die geld inzamelt voor onderzoek naar kinderkanker, heeft een peter gevonden. Het is Niels Destadsbader (33) die deze taak op zich zal nemen. Hij krijgt bovendien het gezelschap van de Brusselse zangeres Angèle (25). Zij mag zichzelf meter van het fonds noemen.
Lees verder

Gert verloor zijn broer na seksueel misbruik van godsdienstleraar, die ondanks veroordeling diaken werd: "Hij heeft 7 jaar lang psychisch afgezien"
In 2020 zijn bij de opvangpunten van de katholieke Kerk 59 meldingen van seksueel misbruik gedaan. Vaak gaat het om verjaarde feiten. Dat blijkt uit een jaarverslag dat maandag via de website Kerknet is gepubliceerd. De broer van een slachtoffer van seksueel misbruik getuigt maandag bij VTM NIEUWS. Volgens hem bewijst het nieuwe rapport dat de kerk weinig lessen heeft getrokken uit het verleden.
Lees verder

Sportpsycholoog Jef Brouwers heeft "alleen maar respect" voor beslissing van Bellamy en Anderlecht: "Te lang wachten kan het erger maken"
Vincent Kompany noemde het een "monster": de depressie waardoor assistent Craig Bellamy Anderlecht verlaat. Dat hij eerder al mentale problemen had, onthulde Bellamy al een tijdje geleden. Sportpsycholoog Jef Brouwers begrijpt de beslissing omtrent zijn vertrek: "Bij een depressie is doorgedreven therapie nodig."
Lees verder

Ziekenhuis New York sluit afdeling materniteit omdat personeel opstapt wegens vaccinverplichting
Een ziekenhuis in de Amerikaanse staat New York ziet zich genoodzaakt om de afdeling materniteit tijdelijk te sluiten, omdat het kampt met een enorm tekort aan personeel. Veel verpleegkundigen hebben immers hun ontslag ingediend omdat ze zich niet kunnen vinden in de verplichte vaccinatie tegen Covid-19.
Lees verder

'Day after' Antwerp Port Epic deed rug Van der Poel toch weer goed zeer, maar "de handdoek wordt nog niet gegooid"
Eerst het slechte nieuws: the day after zijn overwinning de Antwerp Port Epic deed de rug van Mathieu van der Poel weer goed zeer. Maar het goede nieuws is: MvdP heeft de handdoek voor het WK nog niet gegooid. Komende zaterdag in de GP Impanis gaat de Nederlander nog een keer zijn benen testen. Dat hij op zondag 26 september aan de start van het WK staat, lijkt hoe langer, hoe meer waarschijnlijk.
Lees verder

Weyts vraagt om quarantaineregels in onderwijs te herbekijken: "Te veel kinderen moeten school missen"
Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) vraagt gezondheidsinstituut Sciensano om de quarantaineregels voor het onderwijs te herbekijken. "Te veel kinderen moeten school missen omwille van een mogelijk overdreven voorzichtigheidsreflex", zegt hij.
Lees verder

Prins Andrew wil bevoegdheid van rechtbank in misbruikzaak aanvechten
De Britse prins Andrew (61) is van plan de bevoegdheid van een Amerikaanse rechtbank aan te vechten in de zaak van Virginia Giuffre, die zegt op 17-jarige leeftijd te zijn misbruikt door de royal. Dat meldt het Britse persbureau Reuters op basis van documenten die maandag door een advocaat van de zoon van de Queen zijn ingediend. Het is niet bekend op welke gronden de prins de jurisdictie van de rechtbank wil aanvechten.
Lees verder

Vierdeprovincialer scoort 23 goals in één wedstrijd: "Het enige tegendoelpunt hebben we per ongeluk ook zelf gemaakt"
De Gentse Vierdeprovincialer VV9000 heeft dit weekend maar liefst 23 doelpunten gescoord tegen een kansloos FC Gent City, dat geen enkel doelpunt kon maken. Het weekend daarvoor haalde het team ook al uit met een waanzinnige 14-1 tegen SK Merelbeke. Twee matchen gespeeld en 37 goals gemaakt en 1 tegendoelpunt. En ook daar zit VV9000 voor iets tussen. . "Het enige tegendoelpunt hebben we effectief in ons eigen doel geschoten", vertelt spits Kristof Niklaus.
Lees verder

Grote boze wolf heeft behalve twee pony's ook zijn krediet opgesoupeerd
In de Limburgse gemeente Meeuwen (Oudsbergen) heeft een wolf het voorbije weekend twee shetlandpony's verscheurd. "We zijn het beu om iedere avond met schrik te gaan slapen", zegt burgemeester Marco Goossens. Hij vraagt minister Demir om actie. Bij Limburgse veehouders en hobbyboeren hebben de wolven hun krediet al even opgesoupeerd.
Lees verder

PaardenPunt Vlaanderen vraagt "structurele oplossingen" na wolvenaanval op pony's
In Meeuwen (Oudsbergen) zijn vanochtend twee doodgebeten shetlandpony's aangetroffen, zo goed als zeker het werk van wolven. PaardenPunt Vlaanderen vraagt "dringend structurele oplossingen om het door wolven veroorzaakt mensen- en dierenleed te stoppen".
Lees verder

LIVE. Knal Holzhauser gaat net naast, pakt Beerschot z'n eerste zege van het seizoen tegen STVV?
• Jupiler Pro League • Speeldag 7 • Aftrap: 20u • Olympisch Stadion
Lees verder

"Huidig Europees terugkeersysteem moedigt illegale migratie net aan"
Het Europese terugkeerbeleid, dat erop gericht is migranten die illegaal op EU-grondgebied verblijven naar hun eigen land te laten terugkeren, is allesbehalve efficiënt. Dat stelt de Europese Rekenkamer vast in een nieuw rapport. "Het huidige terugkeersysteem van de EU kampt met inefficiënties die leiden tot het tegenovergestelde van het beoogde effect: de aanmoediging in plaats van ontmoediging van illegale migratie", luidt het.
Lees verder

LIVE. Opdoffer voor Beerschot: STVV komt op een diefje op voorsprong dankzij heerlijke knal De Ridder
• Jupiler Pro League • Speeldag 7 • Aftrap: 20u • Olympisch Stadion
Lees verder

Minister-president Jan Jambon (N-VA) staakt protest tegen Vlaamse coronapas
Vlaams minister-president Jan Jambon (N-VA) heeft in een gesprek met de krant De Morgen gezegd dat hij niet meer principieel gekant is tegen een Vlaamse coronapas. Volgens hem kan die ons "tijdelijk een dienst bewijzen".
Lees verder

Vriendin André Hazes krijgt mediatraining in Spanje en maakt komaf met pestgedrag
Sarah van Soelen (25), de vriendin van André Hazes (27), krijgt momenteel in Spanje training zodat ze beter om kan gaan met alle media-aandacht die haar nieuwe relatie met zich meebrengt. Dat vertelt haar familie in het Nederlandse programma Shownieuws. Daarnaast trekt het koppel ook van leer over de roddels die continu over hen verspreid worden.
Lees verder

Videogame-rockopera 'The Artful Escape' is beste game die onze expert dit jaar al speelde
Trips door de kosmos zijn dit jaar populair in videogames: na het al schitterende Genesis Noir, dat zich afspeelde tijdens de Big Bang, maak je in The Artful Escape een kleurrijke, muzikale trip door het heelal. Op zoek naar… jezelf. Het is een delirium tremens en een rockopera tegelijk. Maar ook: de beste videogame die we dit jaar al hebben gespeeld.
Lees verder