Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

dinsdag 7 september 2021

Houdt je kat stress of zelfs een depressie over aan de pandemie? Dierenarts: “Ik zag meer katten met kwaaltjes zond...

HLN
Houdt je kat stress of zelfs een depressie over aan de pandemie? Dierenarts: "Ik zag meer katten met kwaaltjes zonder duidelijke oorzaak"
Wie tijdens de lockdown het geluk had om thuis te zitten met een harige vriend, zal zich wellicht minder eenzaam hebben gevoeld. Maar dat geldt lang niet voor alle huisdieren. Voor katten wiens baasje plots de hele dag in de buurt bleef, kunnen de voorbije maanden stresserender geweest zijn dan je denkt. Dierenarts Joshua Dutré legt uit waarom, en hoe je je geliefde viervoeter kan helpen. "Een kat is een gewoontedier."
Lees verder

Koningin Mathilde - net uit quarantaine - steelt met een partijtje pingpong alle harten bij haar bezoek aan het atheneum van Zottegem
Koningin Mathilde had niets dan lof voor de nieuwbouw en het leerproces van het Koninklijk Atheneum Zottegem, ook wel de school van de toekomst genoemd. Dat leerproces werd toegelicht tijdens een rondetafel waarna de koningin een rondleiding kreeg. Afsluiten deed de koningin met een partijtje tafeltennis.
Lees verder

Schilder riskeert zeven maanden cel, omdat hij met lepe truc klanten van concurrent heeft ingepikt
Een 38-jarige man uit De Panne heeft zich voor de Veurnse strafrechter moeten verantwoorden, omdat hij een bevriende concurrent op een sluwe manier klanten afhandig heeft gemaakt. Zo zou het slachtoffer maar liefst 30.000 euro omzet misgelopen hebben.
Lees verder

Football Talk. Spelers Sevilla en Barcelona hebben een vrij weekend – Reus haakt met lichte blessure af bij Duitsland
De spelers van FC Barcelona hebben alsnog een vrij weekend. Het Spaanse sporttribunaal CSD bepaalde dat de competitiewedstrijd tussen FC Barcelona en Sevilla, die zaterdag gespeeld zou worden in Andalusië, toch mag worden uitgesteld. De Spaanse voetbalbond RFEF had dat verzoek van La Liga in eerste instantie afgewezen.
Lees verder

Delhaize geeft alle Belgische werkgevers én werknemers 20 procent korting op 'gezonde voeding'
Twintig procent korting op voedingsproducten met een 'gezonde' Nutri-Score A of B. Dat voordeel wil de winkelketen Delhaize aan alle werkgevers in België aanbieden. Met het 'Healthy Membership zou tot 60 euro per maand bespaard kunnen worden.
Lees verder

Murielle werkt op 75 seconden kilo plattekaas naar binnen en zegeviert voor derde keer
Wie dacht dat eetwedstrijden enkel iets zijn voor de Amerikanen, heeft het mis. Ook in Frankrijk kruisen hongerigen de degens, niet voor hotdogs maar voor plattekaas. Murielle Blondel werkte zaterdag in het Noord-Franse La Capelle (Aisne) op 1 minuut en 15 seconden een kilo kwark naar binnen. Haar derde en meteen laatste zege.
Lees verder

Ook in september recordprijzen voor energie
Op de groothandelsmarkten worden nieuwe recordprijzen voor elektriciteit genoteerd. De typische nazomerdagen zorgen voor een bijkomende piek.
Lees verder

Julie, Lore en Rob hebben belvrees. Een therapeut legt uit waarom sommigen mensen het zo erg vinden om te telefoneren
Ben je altijd bloednerveus als je iemand moet opbellen? Je bent niet alleen. Ook Rob (29), Lore (30) en Julie (29) hebben er last van. "Een toneelstuk opvoeren voor 1.000 man kan ik zonder problemen. Maar als ik moet bellen, krijg ik acute stress." Gedragstherapeut Dirk Hermans legt uit waarom sommige mensen kampen met 'belvrees'. En vooral: wat je ertegen kan doen.
Lees verder

Julie, Lore en Rob hebben belvrees. Een therapeut legt uit waarom sommige mensen het zo erg vinden om te telefoneren
Ben je altijd bloednerveus als je iemand moet opbellen? Je bent niet alleen. Ook Rob (29), Lore (30) en Julie (29) hebben er last van. "Een toneelstuk opvoeren voor 1.000 man kan ik zonder problemen. Maar als ik moet bellen, krijg ik acute stress." Gedragstherapeut Dirk Hermans legt uit waarom sommige mensen kampen met 'belvrees'. En vooral: wat je ertegen kan doen.
Lees verder

PVDA: "Helft van werknemers ouder dan 55 kan niet tot pensioenleeftijd doorwerken"
De helft van de werknemers ouder dan 55 vreest dat hun gezondheid het niet toelaat om tot hun pensioenleeftijd door te werken. Dat blijkt uit een bevraging van de huisartsenpraktijken van Geneeskunde voor het Volk (GVHV) bij hun patiënten. "Dit toont aan hoezeer maatregelen als vervroegd pensioen, brugpensioen en aangepast werk aan het einde van de loopbaan voor veel mensen een absolute noodzaak zijn", vindt GVHV-woordvoerster en PVDA-volksvertegenwoordigster Sofie Merckx.
Lees verder

LIVE. Rode Duivels op vliegtuig richting Kazan voor interland tegen Wit-Rusland, Carrasco, Witsel en Courtois keren terug naar hun club
De Rode Duivels zijn opnieuw 'on the move'. De nationale voetbalploeg vertrekt vandaag naar Kazan om morgen Wit-Rusland partij te geven in de strijd om een ticket voor het WK in 2022. U volgt alle nieuws in aanloop naar de interland live op deze pagina.
Lees verder

LIVE. "Grasmat in Kazan zou er belabberd bij liggen", Carrasco, Witsel en Courtois keren terug naar hun club
De Rode Duivels zijn opnieuw 'on the move'. De nationale voetbalploeg vertrekt vandaag naar Kazan om morgen Wit-Rusland partij te geven in de strijd om een ticket voor het WK in 2022. U volgt alle nieuws in aanloop naar de interland live op deze pagina.
Lees verder

Basketbalbond dient strafklacht in bij federale politie tegen 3x3-mannen, die wel gewoon deelnemen aan EK
Bij de Cel Sportfraude van de federale politie is een dossier rond mogelijke fraude bij de organisatie van 3x3-basketbaltoernooien ingediend. "De strafklacht wordt gecombineerd met een intern tuchtonderzoek bij Basketbal Vlaanderen", klinkt het in een persbericht. De Belgian Lions 3x3 maken zich ondertussen wel gewoon op voor hun deelname aan het EK in Parijs van 10 tot 12 september.
Lees verder

Basketbalbond dient strafklacht in bij federale politie tegen 3x3-basketbalmannen, die wel gewoon deelnemen aan het EK
De 3x3 Belgian Lions nemen deel aan het komende EK in Parijs (10-12 september), ondanks het feit dat een dossier rond mogelijke fraude bij de organisatie van 3x3-toernooien is ingediend bij de Cel Sportfraude van de federale politie. "De strafklacht wordt gecombineerd met een intern tuchtonderzoek bij Basketbal Vlaanderen", zo klinkt het dinsdag in een persbericht.
Lees verder

4x zo style je de zetel met kussens
Ben je je eigen zetel zat, maar vind je het zonde om je oude zetel in te ruilen voor een nieuwe? Onze tip, geef je zetel een upgrade met kussens! Kussens zijn er in allerlei soorten, maten en kleuren, wat het super afwisselend maakt. vtwonen geeft vier tips.
Lees verder

Gemeente Middelkerke bestelt nieuwe slagboom na tragisch ongeval Ilan (17): "Mét reflectoren en belichting om voorbijgangers te waarschuwen"
Na het verschrikkelijke ongeval van vorige week, waarbij de 17-jarige Ilan Lingier het leven liet na een botsing met een slagboom, heeft het schepencollege van Middelkerke een nieuwe slagboom besteld. "Wanneer je tegen deze dubbele slagboom zou aanrijden, geeft deze een beetje mee, zodat een harde klap wordt vermeden", zegt schepen Natacha Lejaeghere.
Lees verder

Stad Middelkerke bestelt nieuwe slagboom na tragisch ongeval Ilan (17): "Mét reflectoren en belichting om voorbijgangers te waarschuwen"
Na het verschrikkelijke ongeval van vorige week, waarbij de 17-jarige Ilan Lingier het leven liet na een botsing met een slagboom, heeft het schepencollege van Middelkerke een nieuwe slagboom besteld. De dag na het ongeval werd de oude slagboom al voor een deel weggehaald en tijdelijk vervangen door bloembakken: "Dit om sluipverkeer voorlopig onmogelijk te maken", aldus schepen Natacha Lejaeghere (LDD).
Lees verder

Wegbranden van onkruid loopt fout... 30 graven van oorlogsslachtoffers beschadigd: "Dit doet ons zoveel verdriet"
"Ik heb geweend als een kind toen ik de schade aan die grafzerken zag." Simonne Corremans (71), voorzitster van oudstrijdersvereniging AVOG Hoboken, is aangedaan door een felle haagbrand op het kerkhof van Hoboken. Het vuur woedde op het ereperk voor oorlogsslachtoffers, volgens de stad door een ongeluk. "Het is misgelopen bij het afbranden van onkruid."
Lees verder

Politie start onderzoek naar mogelijk gebruik van drone bij inbraak in Aalter: "Geen sporen van braak gevonden"
In Aalter onderzoekt de politie een mogelijk geval van dronegebruik bij een inbraak. De dieven zouden de woningen inspecteren alvorens toe te slaan. Voorlopig werd er één dergelijk geval gemeld van een slachtoffer aan Hoefijzer.
Lees verder

Broer van vermoorde verzetsstrijder Massoud: "Taliban hebben nog niet volledige Panjshirvallei onder controle"
De taliban zijn er nog niet in geslaagd om de hele Panjshirvallei onder hun controle te krijgen. Dat zegt althans Ahmad Wali Massoud, broer van de in 2001 vermoorde verzetsstrijder Ahmad Sjah Massoud. Als leider van de Noordelijke Alliantie had Massoud de wapens opgenomen tegen de taliban toen zij eind jaren 90 een eerste keer de macht hadden in Afghanistan.
Lees verder