Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

dinsdag 21 september 2021

Hoeilaart legt naschoolse activiteiten voor -12-jarigen stil door stijgend aantal coronabesmettingen: “Nuttige maat...

HLN
Hoeilaart legt naschoolse activiteiten voor -12-jarigen stil door stijgend aantal coronabesmettingen: "Nuttige maatregel om mutaties te voorkomen"
In Hoeilaart liggen alle naschoolse activiteiten voor kinderen onder de 12 jaar tot 4 oktober stil. Dat is het gevolg van een stijgend aantal coronabesmettingen bij jongeren tussen 6 en 12 jaar. Professor Dirk Devroey spreekt van een nuttige maatregel.
Lees verder

De vierde medaille is binnen! Alec Segaert vecht zich met 52 honderdste van een seconde naar brons, goud voor de Deen Gustav Wang
Met 52 honderste van een seconde. Alec Segaert heeft België een vierde medaille op het WK wielrennen bezorgd. De Europese kampioen tijdrijden werd in Brugge nipt derde. Het goud was voor een indrukwekkende Gustav Wang uit Denemarken. Cian Uijtdebroeks werd 6de, Jonathan Vervenne werd derde Belg op een 15de plaats.
Lees verder

Zo werd Iraanse atoomgeleerde vanop afstand geliquideerd met geavanceerd wapen van Belgische makelij
Het vanop afstand bediende machinegeweer waarmee kernfysicus en generaal Mohsen Fakhrizadeh vorig jaar door Israël gedood werd, blijkt van Belgische makelij te zijn. Dat schrijft The New York Times op basis van een veiligheidsbron dichtbij de liquidatie. Israël koos een speciaal model van een MAG-machinegeweer van wapenfabrikant FN dat bevestigd werd aan een geavanceerde robot. Ook de voorbereidingen die vooraf gingen aan de liquidatie verliepen op geavanceerde wijze.
Lees verder

Google Maps en Assistent kregen bij sommige Belgische gebruikers Vlaamse stem
De Google Assistent en Google Maps hebben bij sommige gebruikers in de afgelopen dagen een Vlaamse stem gekregen. Dat meldt de techsite Tweakers. Google heeft nog niet gereageerd op de komst van de Vlaamse stem.
Lees verder

'Duivelskoppel' boekt eerste succesje op weg naar een derde proces: Grondwettelijk Hof moet zaak onderzoeken, maar dat kan al snel een jaar duren
Jean-Claude Lacote (55) en Hilde Van Acker (58) staan een klein stapje verder in hun strijd om een derde assisenproces te krijgen. Het Hof van Cassatie besliste dinsdag om de zaak van het zogenaamde 'Duivelskoppel' te laten bekijken door het Grondwettelijk Hof. "De deur staat voor ons weer op een kiertje", reageert Kris Vincke, de advocaat van Van Acker.
Lees verder

Biden: "Beslissend decennium is aangebroken voor de mensheid. We moeten samenwerken zoals nooit tevoren"
De Amerikaanse president Joe Biden heeft dinsdag bij zijn toespraak tot de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties, gezegd dat wat hem betreft een beslissend decennium in de geschiedenis van de mensheid is aangebroken. Het was de eerste VN-toespraak van Biden sinds hij president van de Verenigde Staten werd.
Lees verder

Kevin Janssens start opnames nieuwe Netflixreeks 'Diamonds' in diamantkwartier van Antwerpen
Het was vanochtend druk in de Antwerpse 'Diamond Square Mile', want de opnames voor de nieuwe fictiereeks Diamonds zijn hier gestart. Onder meer Kevin Janssens draaide er zijn eerste scènes voor dit meeslepende familiedrama met misdaadaroma. Diamonds is een reeks voor Eén en Netflix en wordt gemaakt door productiehuis De Mensen in coproductie met Keshet International uit Israël.
Lees verder

"Totaal onverwacht, maar hij is zo gelukkig": wie is Anna Eikendal, de nieuwe vriendin van Thibau Nys?
Ze groeiden allebei op in een sportieve familie en gaan tot het uiterste om de beste prestaties af te leveren. Er zijn wel wat gelijkenissen tussen veldrijder/wielrenner Thibau Nys (18) en z'n nieuwe vriendin Anna Eikendal (19). Maar de Nederlandse is naast professioneel hardloopster ook studente én heeft een bijzondere bijverdienste. Isabelle Nijs (40), moeder van Thibau, vertelt in dit portret hoe de twee elkaar leren kennen hebben en of ze goed ligt binnen de familie.
Lees verder

Vier keer meer valse sms'jes over corona in België dan in Nederland
Eén op de tien Belgen ontvangt meer dan tien valse sms-berichten per jaar. Dat blijkt uit een peiling van marktonderzoeksbureau Multiscope in opdracht van securitybedrijf G DATA, waarvoor 1.500 Nederlanders en Belgen zijn bevraagd.
Lees verder

De herfsttrend waar je op zat te wachten: de oversized fluffy bucket hat
Hoeden- en mutsenliefhebbers opgelet, want de volgende herfsttrend is er eentje voor jullie. De oversized fluffy bucket hat is helemaal terug van weggeweest en is hét accessoire dat een plekje bij je najaarsgarderobe verdient.
Lees verder

Vrouw diplomaat VS treft schikking over man die ze in VK doodreed
De echtgenote van een Amerikaanse diplomaat die in Groot-Brittannië een 19-jarige jongeman doodreed, heeft een schikking getroffen met de nabestaanden van het slachtoffer Harry Dunn. Ze wordt nog wel strafrechtelijk vervolgd.
Lees verder

'Vluchtende' prins Andrew opnieuw gedagvaard in verkrachtingszaak
De Britse prins Andrew (61) is volgens de advocaten van Virginia Giuffre eindelijk gedagvaard in de misbruikzaak die zij tegen hem heeft aangespannen. De voorbije weken probeerde Andrew dat te voorkomen door zich te verschuilen op het landgoed van Balmoral, waar hij officieel niet gedagvaard kan worden.
Lees verder

Recente incidenten met wolven zorgt voor piek in aanvragen voor wolfwerende omheiningen
Er zijn op korte tijd 170 aanvragen ingediend voor het plaatsen van wolfwerende omheiningen. Dat heeft Vlaams minister van Omgeving Zuhal Demir in het Vlaams Parlement gezegd. Naar aanleiding van recente incidenten met wolven dringen coalitiepartners CD&V en Open Vld aan op extra maatregelen. Minister Demir zegt dat het bestaande protocol wordt geëvalueerd en dat er op 12 oktober een nieuw overleg komt met alle betrokkenen.
Lees verder

Navalny uit kritiek op Russische verkiezingen: "Moskou heeft ze gestolen"
De gevangengenomen oppositieleider Alexei Navalny heeft zich kritisch uitgelaten over de parlementsverkiezingen in Rusland, die volgens hem vervalst zijn. De uitslag werd op de "meest primitieve manier" veranderd en dus van de kiezers "gestolen", klinkt het.
Lees verder

Aantal nieuwe vaccinaties stijgt in Nederland sinds uitbreiding coronapas
Voor het eerst in weken stijgt het aantal Nederlanders dat zich in een week tijd heeft laten vaccineren tegen het coronavirus. Vorige week kregen bijna 150.000 mensen een prik, tegen bijna 127.000 in de week ervoor. Dat geven de wekelijkse vaccinatiecijfers van het Nederlandse Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) aan.
Lees verder

Amerikaans advocatenkoppel dat wapens richtte op BLM-betogers riskeert beroepslicentie te verliezen
De twee advocaten uit St. Louis, Missouri die vorig jaar op hun terras hun wapens richtten op een groep Black Lives Matter-betogers riskeren hun licentie kwijt te geraken. Het hoofd van de tuchtraad van Missouri heeft immers een verzoek ingediend bij het hooggerechtshof van de staat waarin hij vraagt om de licenties van het echtpaar op te schorten.
Lees verder

Directie basisschool boos over verplichte quarantaine ondanks negatieve testen: "We blijven toch lesgeven, de leerlingen hebben daar recht op"
Een vijfde leerjaar van basisschool 't Kantoor in Wuustwezel moet tot 30 september in quarantaine omdat twee kinderen de voorbije dagen positief hebben getest op corona. Nochtans hebben alle zeventien andere kinderen negatief getest. De directie én het het overkoepelend bestuur KOBA Noorderkempen trekken aan de alarmbel. "Toen ik het nieuws moest vertellen, begonnen kinderen te wenen. Wat het overleg tussen de minister en de vakbonden ook oplevert: wat mij betreft komen de kinderen donderdag naar school."
Lees verder

Vakbonden eisen opslag en coronapremie voor huishoudhulpen
De zowat 150.000 werknemers uit de dienstenchequesector moeten de wettelijk voorziene loonopslag van 0,4 procent (bovenop de index) krijgen en ook een volledige coronapremie van 500 euro. Dat eisen de vakbonden in de aanloop naar het tweejaarlijkse nationale cao-overleg met de werkgevers. De vorige onderhandelingsronde verliep erg stroef en pas na acties werd er een akkoord bereikt.
Lees verder

Tom Ford moet na 35 jaar huwelijk afscheid nemen van echtgenoot: "Hij en hun zoon waren aan zijn zijde toen hij stierf"
Richard Buckley, modejournalist en 35 jaar lang de man van ontwerper Tom Ford (60), is op 72-jarige leeftijd overleden in zijn huis in Los Angeles. Buckley begon zijn carrière in 1979 voor New York Magazine als redacteur, ging daarna werken voor Vanity Fair en was later hoofdredacteur voor Vogue Hommes International.
Lees verder

Bronzen Alec Segaert: "De fans duwden me vooruit, ik ben tot het uiterste gegaan"
Goud op het EK had hij al, op het WK in eigen land werd het uiteindelijk brons voor Alec Segaert. Onze landgenoot hield met 52 honderdste van een seconde de Deen Bevort van het podium. "Dit is een prachtige dag."
Lees verder