Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

vrijdag 17 september 2021

Hij buitte jarenlang prostituees uit, maar zette Roeselaarse plaatser van zonnepanelen ook eigen dood in scène in Th...

HLN
Hij buitte jarenlang prostituees uit, maar zette Roeselaarse plaatser van zonnepanelen ook eigen dood in scène in Thailand?
Twee jaar lang werkte Roeselarenaar Patrick V. (56) als plaatser van zonnepanelen, maar wellicht was zijn bedrijf een dekmantel voor andere praktijken. Tijdens het proces vertelde procureur Mike Vanneste hoe hij fortuinen verdiende door tientallen Latijns-Amerikaanse vrouwen als prostituees uit te buiten. Uiteindelijk vluchtte hij met zijn partner naar Thailand. Daar wist hij mogelijk zijn eigen dood in scène te zetten.
Lees verder

Nog geen witte rook over verlenging federale coronasteun
Het kernkabinet is het vrijdagochtend opnieuw niet eens geraakt over de eventuele verlenging van de federale socio-economische steunmaatregelen in het kader van de coronacrisis. Dat valt te horen in regeringskringen.
Lees verder

VN: "Bijna 2 miljoen mensen sterven jaarlijks door hun beroep"
Slechte arbeidsomstandigheden kosten volgens een studie van de Verenigde Naties jaarlijks 1,9 miljoen mensen het leven. Chronisch obstructieve longziekte (COPD), beroertes en hartziekten zijn de hoofdoorzaak van de vroegtijdige dood van ongeveer 1,2 miljoen personen. Arbeidsongevallen zijn goed voor 360.000 doden.
Lees verder

Wie zijn de drie nieuwe druivenplukkers in Thuis? "We hebben elk een 'edgy' kantje"
Belangrijk moment vanavond in Thuis. Na het vertrek van een resem acteurs, krijgt de populairste soap van het land er een nieuw jong trio bij. Dinsdag debuteerde Ilias al en deze avond is het de beurt aan Niels en Silke. Maar wie zijn die drie nieuwe acteurs echt, kunnen ze echt druiven plukken en zorgen ze voor nog meer intriges? Desna en Senne voelen het drietal aan de tand in deze nieuwe Showbits.
Lees verder

Dit zijn de drie nieuwe gezichten in 'Thuis': "We hebben elk een 'edgy' kantje"
Belangrijk moment vanavond in Thuis. Na het vertrek van een resem acteurs, krijgt de populairste soap van het land er een nieuw jong trio bij. Dinsdag debuteerde Ilias al en deze avond is het de beurt aan Niels en Silke. Maar wie zijn die drie nieuwe acteurs echt, kunnen ze echt druiven plukken en zorgen ze voor nog meer intriges? Desna en Senne voelen het drietal aan de tand in deze nieuwe Showbits.
Lees verder

"Patrick Dempsey terroriseerde 'Grey's Anatomy'-set"
Patrick Dempsey (55) speelde dan wel dokter McDreamy in 'Grey's Anatomy', voor de andere castleden was hij na 11 seizoen helemaal geen droomcollega meer. In het nieuwe boek 'How to Save a Life: The Inside Story of Grey's Anatomy' vertelt een oud-producent dat Dempsey de set van de beroemde ziekenhuisserie terroriseerde.
Lees verder

Meer dan 1.400 scholen nemen vrijdag deel aan Strapdag
Ruim 1.400 basisscholen hebben vrijdag deelgenomen aan Strapdag, de dag waarop alle kinderen te voet of met de fiets naar school komen. De vijftiende Strapdag stond dit jaar in het teken van het WK Wielrennen.
Lees verder

Banken moeten voortaan uw droomhuis schatten voor u een lening krijgt: worden woningen eindelijk goedkoper? 7 vragen beantwoord
Wie binnenkort bij de bank aanklopt voor een lening om een woonst te kopen, zal dat huis of appartement eerst moeten laten schatten. De bank gaat enkel nog een krediet verstrekken op basis van de echte waarde van de woonst, en dus niet op basis van de - tegenwoordig veel te hoge - aankoopprijs. De nieuwe richtlijn is bedoeld om huizen goedkoper te maken. Maar zal dat ook echt gebeuren? Drie experts laten er hun licht op schijnen.
Lees verder

Volkswagen en Audi laten Autosalon links liggen: dit zijn hun plannen
D'Ieteren, invoerder van onder meer de merken Volkswagen, Audi en Porsche zal in januari niet deelnemen aan het Autosalon in Brussel. De beslissing van de invoerder zorgde er bijna voor dat het Autosalon zelf niet kon doorgaan. Wat de invoerder dan wel van plan is? HLN Drive vroeg het na.
Lees verder

REALITYCHECK. Diaz uit 'Ex on the Beach: Double Dutch' steunt het goede doel en zo gaat het nu met 'Love Island'-deelnemer Mattheüs
'Temptation', 'Ex On The Beach' of 'Love Island': het zijn pleasures waar wij ons helemaal niet guilty over voelen. En omdat wij u van hetzelfde verdenken, houden wij u elke vrijdag op de hoogte van het reilen en zeilen in de realitywereld. Nieuwe liefdes, ruzies of andere capriolen van (voormalige) tv-figuren: u komt het hier allemaal te weten.
Lees verder

Kinderen geboren in 2010 vormen doelwit van ernstige cyberpest-trend in Frankrijk
Sinds het begin van het schooljaar vormen Franse kinderen die geboren zijn in 2010 het doelwit van een nieuwe pesttrend, zowel op het internet als op de speelplaats. "Anti-2010", "Brigade tegen degenen uit 2010", ... het zijn maar enkele voorbeelden van de beledigingen die de ronde doen op sociale media, vaak gepaard met de hashtag #anti2010. Franse onderwijsgroepen uiten hun bezorgdheid naar aanleiding van de nieuwe trend en vragen nu aan de regering om in te grijpen. De app TikTok, waarop de trend tot nu toe erg aanwezig was, verwijderde zonet alle video's met de hashtag.
Lees verder

OVERZICHT. Dit heeft het Overlegcomité al beslist: mondmasker afgeschaft in horeca en winkels
Het Overlegcomité met alle regeringen van ons land zit op dit moment samen om de coronamaatregelen te bespreken. Alle beslissingen worden straks officieel meegedeeld, maar een en ander sijpelt al naar buiten. Hieronder kunt u een overzicht vinden.
Lees verder

"Veljkovic moest als spijtoptant zwijgen tegen derden"
Het Belgisch Arbitragehof voor de Sport (BAS) heeft in de matchfixingzaak rond de wedstrijd KV Mechelen/Waasland-Beveren van maart 2018 geen rekening gehouden met de spijtoptantenregeling die voetbalmakelaar Dejan Veljkovic had afgesloten met het federaal parket. Die regeling verhinderde hem immers om enige verklaring af te leggen, waardoor hij zich niet volledig heeft kunnen verdedigen. Daarnaast nam de verdediging de tuchtprocedure voor de geschillencommissie en het BAS onder vuur.
Lees verder

WK hockey indoor strijkt in februari neer in Luik: 5 dagen, 24 ploegen en 80 matchen
Met een jaar uitstel door de pandemie strijden van 2 tot en met 6 februari 2022 24 teams – twaalf mannen- en twaalf vrouwenploegen – in de Luikse Country Hall om de wereldtitel indoorhockey. In aanwezigheid van Thierry Weil, CEO van de Internationale Hockey Federatie, werd het evenement vrijdag officieel voorgesteld. "Indoorhockey is intens en attractief. Het wordt voor de fans een geweldige ervaring om een WK in eigen land te beleven", aldus Patrick Keusters, voorzitter van de Belgische Hockey Bond. "Het is trouwens de eerste keer dat een WK indoor hockey in ons land wordt georganiseerd."
Lees verder

Hoewel Europese coronakaart minder rood kleurt: België verstrengt vooral reisadviezen
Buitenlandse Zaken heeft haar reisadviezen verstrengd. Wie had gehoopt dat er vanaf morgen flink wat meer coronaveilige bestemmingen zouden zijn nadat de Europese coronakaart gisteren minder rood kleurde, is eraan voor de moeite. De enige uitzonderingen zijn Frankrijk en Spanje.
Lees verder

Football Talk. Genk tegen STVV zonder Bongonda - Kingsley Coman ondergaat operatie voor hartritmestoornis
Racing Genk moet het komend weekend zonder Theo Bongonda doen in de derby tegen STVV. De stilist van de Limburgers werd gisteren tijdens de match tegen Rapid Wien vervangen bij rust met hinder aan de hamstrings. Hoelang John van den Brom hem zal moeten missen is nog afwachten, maar de match van zondag komt in elk geval sowieso te vroeg.
Lees verder

'Marilyn blond' is de nieuwste haarkleurtrend voor dit najaar
De herfst is bijna in het land en dat betekent dat het hoog tijd is voor een opfrisbeurt bij de kapper. Ben je je natuurlijke lokken beu en mag het eens iets anders zijn? Vraag de volgende keer dan naar 'Marilyn blond', dé tint geïnspireerd op de iconische haarkleur van Marilyn Monroe die dit najaar bij de kapper zal domineren.
Lees verder

KOERS KORT. Cattaneo wint tijdrit in Ronde van Luxemburg, Almeida wordt opnieuw leider – Memorial Rik Van Steenbergen gaat ook dit jaar niet door
Mattia Cattaneo (Deceuninck-Quick.Step) heeft de individuele tijdrit over 25,4 kilometer, met start en aankomst in Dudelange, gewonnen in de Ronde van Luxemburg. De 30-jarige Italiaan klokte af in een tijd van 30:52, goed voor een gemiddelde van 49,374 km/u. Zijn teamgenoot, de Portugees Joao Almeida, werd tweede op 2 seconden. De Deen Mattias Skjelmose Jensen eindigde op de derde plaats in 31:18. Joao Almeida is zo opnieuw leider. De Portugees telt in het algemeen klassement 43 seconden voorsprong op de vorige koploper Marc Hirschi en 50 seconden op zijn teamgenoot Mattia Cattaneo. De kans dat Deceuninck-Quick Step deze eindzege nog uit handen geeft, is bijzonder klein.
Lees verder

Zaterdag is het World Cleanup Day in 180 landen: ook België doet mee
Zaterdag 18 september vindt de vierde editie van de World Cleanup Day plaats. Vorig jaar namen maar liefst elf miljoen mensen uit 166 landen deel aan die wereldwijde opruimactie, onder wie 60.000 Belgen. Dit jaar hebben 180 landen zich opnieuw geëngageerd om afval op te ruimen, dat meldt de burgerbeweging.
Lees verder

Lil Nas X lanceert album: "Denk dat hij hiermee levens redt"
De Amerikaanse rapper Lil Nas X brengt vandaag zijn debuutalbum uit. Daarmee schopt hij tegen de schenen van preuts Amerika, want de rapper is niet van plan om binnen de lijntjes te kleuren. Superfan Daniël Maeriën van HLN Showbits vindt het belangrijk dat er representatie is.
Lees verder