Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

donderdag 2 september 2021

Hevige brand in straat in Borgerhout: 1 bewoner lichtgewond

HLN
Hevige brand in straat in Borgerhout: 1 bewoner lichtgewond
In de Jagersstraat in Borgerhout is donderdagnamiddag een hevige brand uitgebroken. Tijdens het blussen vond er een ontploffing plaats en stortte het dak van een woning in.
Lees verder

"Als Rocky wil vechten, moet hij in de boksring gaan staan": Blankenbergse vechtersbaas riskeert 17 maanden cel na klappen op restaurant en slaan van buren
Een 33-jarige Blankenbergenaar riskeert 17 maanden cel voor twee vechtpartijen in de badstad. Rocky V. takelde de zaakvoerder van een bistro zwaar toe, en ook zijn onderburen moesten het ontgelden.
Lees verder

Brad Pitt wil voogdijzaak opnieuw laten herbekijken
De strijd om de voogdij over de kinderen van Brad Pitt (57) en Angelina Jolie (46) is nog lang niet voorbij. Nu de vorige rechter van de zaak gehaald werd, wil Pitt de voogdijzaak laten herbekijken. Dat blijkt uit rechtbankdocumenten die PEOPLE kon inkijken.
Lees verder

Populair wandelgebied in Californië afgesloten na plotse dood van gezin
Autoriteiten hebben het wandelgebied rond de populaire Savage Lundy Trail in Californië afgesloten na de dood van een gezin vorige maand. Het is nog onduidelijk hoe de Amerikaanse John (45), zijn vrouw Ellen (30), hun dochtertje Muji (1) en hun hond Oski om het leven zijn gekomen tijdens hun wandeltocht.
Lees verder

"Dit kan je moeilijk moederliefde noemen": moeder en broer van gedetineerde riskeren straf omdat ze heroïne binnensmokkelden in gevangenis
Een 36-jarige Bruggeling riskeert 12 maanden cel omdat hij z'n moeder en broer heroïne liet binnensmokkelen in de gevangenis. Ook de moeder en broer van Kevin D. hangt een celstraf boven het hoofd. "Dit kan je moeilijk moederliefde noemen", sneerde procureur Lode Vandaele.
Lees verder

PORTRET. Mikis Theodorakis: de man die de wereld de sirtaki leerde dansen en menig wereldleider tegen de schenen schopte
De man die de wereld de sirtaki leerde dansen, is niet meer. Vandaag verloor Griekenland met de dood van Mikis Theodorakis (96) haar allergrootste muziek- en volksheld. Hoewel hij ruim duizend werken bijeen componeerde en daarnaast ook politiek actief was, zal hij voor eeuwig verbonden blijven aan 'De dans van Zorba', het ritmisch versnellende deuntje waarmee hij ontelbare borden en ledematen deed sneuvelen.
Lees verder

LIVE VUELTA. Storer alleen op kop in koninginnenrit, favorieten wachten op moordende slotklim
De 18de etappe van de Vuelta is de laatste echte bergrit, al belooft het wel nog een erg zware te worden. Primoz Roglic heroverde gisteren de rode leiderstrui en moet die vandaag dus nog met succes zien te verdedigen. Of de Sloveen van Jumbo-Visma daar ook in slaagt, kan u op deze pagina op de voet volgen.
Lees verder

Marilyn Manson pleit onschuldig in 'spuug-zaak'
Een van de advocaten van Marilyn Manson (52) heeft namens de zanger laten weten dat hij pleit onschuldig te zijn in de tegen hem aangespannen zaak uit 2019. Manson zou destijds tijdens een concert in New Hampshire een cameravrouw hebben aangevallen en bespuugd. Dit meldt AP.
Lees verder

Crowdfunding 'Boven de wolken' loopt als een trein. Maar komt er ook steun op lange termijn? En wat doet de vzw met een half miljoen euro?
'Boven de wolken' is goed op weg om vlotjes een half miljoen euro in te zamelen, hoewel het donatieplatform al even met problemen kampt waardoor niemand precies weet hoeveel geld er precies werd vergaard. Met 500.000 euro kan de vzw één jaar verder. Daarna zijn de centen opnieuw op. Hoe kan het dat de vzw voor geen enkele subsidie in aanmerking komt? En hebben ze echt zo veel geld nodig om één jaar lang hun werk te kunnen doen?
Lees verder

Poolse president kondigt noodtoestand af aan grens met Wit-Rusland: "Situatie is moeilijk en gevaarlijk"
De Poolse president Andrzej Duda heeft de noodtoestand afgekondigd in het grensgebied met Wit-Rusland. Hij doet dat nu steeds meer mensen langs die weg het land illegaal proberen binnen te komen. "De situatie aan de grens van Polen met Wit-Rusland is moeilijk en gevaarlijk", klinkt het.
Lees verder

LIVE VUELTA. Renners begonnen aan moordende slotklim, wie wint koninginnenrit?
De 18de etappe van de Vuelta is de laatste echte bergrit, al belooft het wel nog een erg zware te worden. Primoz Roglic heroverde gisteren de rode leiderstrui en moet die vandaag dus nog met succes zien te verdedigen. Of de Sloveen van Jumbo-Visma daar ook in slaagt, kan u op deze pagina op de voet volgen.
Lees verder

Hamilton begeeft zich dit weekend op Verstappen-terrein: "Iemand uitjouwen? Ik zou het zelf nooit doen"
Hij racet dit weekend in het hol van de leeuw, beseft wereldkampioen Lewis Hamilton (36). Op Zandvoort klapt vrijwel iedereen voor Max Verstappen (23) en wacht hem een minder hartelijk onthaal. "Ik heb wel wat Nederlandse fans, maar die zijn hier zwaar in de minderheid."
Lees verder

Vermiste man uit Maldegem die verdacht werd van ernstige zedenfeiten met minderjarigen dood aangetroffen in camionette in Duitsland
Een man uit Maldegem die drie weken geleden verdween en naar wie zowel de Belgische als de Duitse autoriteiten op zoek waren, is dood teruggevonden in Duitsland. De man werd in ons land beschuldigd van "zwaarwichtige feiten" en pleegde vermoedelijk zelfmoord.
Lees verder

Vermiste man uit Maldegem die verdacht werd van ernstige zedenfeiten met minderjarigen dood aangetroffen in bestelwagen in Duitsland
Een man uit Maldegem die drie weken geleden verdween en naar wie zowel de Belgische als de Duitse autoriteiten op zoek waren, is dood teruggevonden in Duitsland. De man werd in ons land beschuldigd van "zwaarwichtige feiten" en pleegde vermoedelijk zelfmoord.
Lees verder

Dertiger contacteerde prille pubers en zette hen onder druk voor naaktbeelden: "Hij vroeg zelfs om naaktfoto's te maken van haar jongere zusje"
Verkrachting, aanranding, cyberlocking, bezit van kinderporno en afpersing. De lijst met tenlasteleggingen tegenover een 36-jarige zedendelinquent uit Beveren was lang. Via Snapchat zette hij zeker 11 prille pubermeisjes uit de Mechelse regio onder druk om naaktbeelden door te sturen. Zijn jongste slachtoffertje was amper 10 jaar.
Lees verder

COLUMN. Mathias Vergels over 'Thuis': "Als mijn naam echt 'Bomans' was, was ik al van het viaduct van Vilvoorde gesprongen"
'Thuis'-acteur Mathias Vergels (29) verbouwt met zijn vriendin Lynn (28) een B&B, met alle ellende, maar ook vreugde van dien. Tegelijk leert hij omgaan met zijn tinnitus. In z'n wekelijkse column geeft hij u een inkijk in deze bewogen periode in zijn leven. Vandaag staat hij even stil bij de terugkeer van 'Thuis' op het kleine scherm. Met volle teugen geniet hij van z'n job - ooit mag zoontje Emile (3) zeker eens mee naar de set. Maar dezer dagen bezorgt 'Thuis' hem ook een ander gevoel, zo bekent Mathias.
Lees verder

RECENSIE. 'Heels': "Heeft datgene wat doorgaans ontbreekt bij worstelen: tederheid"
Ingeoliede torso's en vlezige bovenbenen in strakke spandex broekjes. 'Heels', de nieuwste toevoeging op 'STARZPLAY' bij TV Vlaanderen, doet ons een glimp opvangen van de wondere wereld van het worstelen met genoeg familiedrama om Vlaamse soaps het nakijken te geven. Er Hulk Hogan-gewijs induiken? Of er net ver van wegblijven? Evelien Delgouffe zoekt het in onze Kijkgids voor u uit.
Lees verder

Poema uit New Yorks appartement gehaald
Een poema is vorige week uit een appartement in New York City gehaald, zo is maandag bekendgemaakt. De bergleeuwin bleek als illegaal huisdier te worden gehouden en had de naam 'Sasha' gekregen.
Lees verder

De Wever wil geen "apartheid" voor niet-gevaccineerden: "We moeten regels durven loslaten, voor iedereen"
N-VA-voorzitter Bart De Wever is niet te vinden voor aparte coronamaatregelen voor wie zich niet liet vaccineren, zoals Vooruit-voorzitter Conner Rousseau gisteren voorstelde. Hij pleit er dan weer wel voor om alle maatregelen los te laten, voor iedereen. "Wat mij betreft moet iedereen zich echt wel laten vaccineren, maar ik zou geen apartheid willen invoeren", klinkt het.
Lees verder

Twee dagen na dodelijk ongeval in file voor werken: wéér enorme ravage, en vijf gewonden op E403
Op de vierde dag van de wegenwerken op de E403 in Ardooie is donderdagnamiddag in de staart van de file opnieuw een zwaar ongeval gebeurd. Eergisteren verongelukte daar een 60-jarige man, nu zijn de gevolgen iets minder zwaar. Vijf mensen raakten gewond.
Lees verder