Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

vrijdag 10 september 2021

Herenthout: Justien en Jasmien van K(r)op Op! Duurzame helden uit Herenthout

Herenthout
Justien en Jasmien van K(r)op Op! Duurzame helden uit Herenthout
K(r)op op! wil mentaal welzijn bespreekbaar maken in de lagere school op een speelse en laagdrempelige manier. In het gemeentenieuws van september kregen jullie al een stuk van hun interview, maar Justien en Jasmien hadden nog meer leuks te vertellen. Het volledige interview kan je hier lezen.
Lees verder

Generatie Rookvrij
Sinds 31 mei 2021 zijn de schoolomgevingen een rookvrije zone geworden. Onder het motto 'zien roken, doet roken', engageert Herenthout zich om ook de speelterreinen rookvrij te maken. Als kinderen anderen zien roken, dan wekt dit de indruk dat roken een normaal en aangenaam onderdeel van het leven is in plaats van een verslaving. En kinderen kopiƫren gedrag. Ook rookgedrag.
Lees verder

Zwerfvuilactie op 9 oktober
Op zaterdag 9 oktober organiseren we opnieuw een zwerfvuilactie volgens de dan geldende maatregelen. Zeker is dat we in de voormiddag samenkomen aan de gemeentelijke feestzaal. Daar wordt het materiaal ter beschikking gesteld en worden de juiste straten meegedeeld.
Lees verder

Onze nieuwe Beweegcoach op Verwijzing
Ine is de nieuwe Beweegcoach op Verwijzing van de gemeenten Herenthout, Grobbendonk en Vorselaar. Je huisarts kan je doorverwijzen naar haar en dit tegen een erg gunstig tarief. De beweegcoach zal samen met jou een beweegplan op maat opstellen zodat jij meer kan bewegen, op jouw eigen tempo. Resultaat? Een actiever leven en je veel beter in je vel voelen.
Lees verder