Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

donderdag 30 september 2021

Herenthout: Energie besparen in huis? Vraag raad aan de HUISdokter!

Herenthout
Energie besparen in huis? Vraag raad aan de HUISdokter!
Heb je renovatieplannen, maar weet je niet waar te beginnen? Wil je gaan voor een lagere energiefactuur en een hoger comfort? Of wil je energie besparen, maar weet je niet hoe? De HUISdokter van het Energiehuis Kempen kan je gratis en onafhankelijk bijstaan gedurende het hele traject, aan huis en op jouw tempo.
Lees verder

Voordracht "Grijsgedraaid. Waarom we bang moeten zijn om oud te worden" Door Ann Peuteman.
Donderdag 21 oktober kan je komen luisteren naar het verhaal van Ann Peuteman. In haar boek 'Grijsgedraaid. Waarom we bang moeten zijn om oud te worden' beschrijft Ann Peuteman hoe we tachtigplussers alles uit handen nemen wat het leven leuk en spannend maakt: hun auto, hun geld, lekker koken, intimiteit, hun privacy ook.
Lees verder

10-Daagse Geestelijke Gezondheid van 1 tot 10 oktober
Tijdens de 10-daagse van de Geestelijke Gezondheid gaan we voluit voor ontmoeting. Én er vinden heel wat acties plaats. Ook het lokaal bestuur van Herenthout zet mee zijn schouders onder deze actie. Via een hele reeks aan activiteiten willen we de Herenthoutenaren veerkrachtig(er) maken, en hen vooral terug samenbrengen.
Lees verder

Nieuw eengemaakt lidmaatschap en dienstreglement Bibliotheek Neteland
De bibliotheken van Herenthout, Grobbendonk, Herentals, Olen en Vorselaar werken al een hele tijd samen. Samen kunnen we meer dan alleen. En vooral: samen kunnen we ook meer voor jou betekenen. Daarom versterkt de bibliotheek in oktober de samenwerking. Vanaf dan hebben de vijf bibliotheken een eengemaakt lidmaatschap en dienstreglement. Wat veranderd er specifiek voor onze bibliotheek?
Lees verder