Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

vrijdag 10 september 2021

HERBEKIJK. Niels Destadsbader vertelt over zijn nieuw album

HLN
HERBEKIJK. Niels Destadsbader vertelt over zijn nieuw album
Niels Destadsbader (33) brengt vandaag zijn nieuw album uit: Sterker. Hij vertelde erover bij HLN LIVE. Herbekijk hier het gesprek.
Lees verder

KIJK LIVE. Niels Destadsbader vertelt over zijn nieuw album
Niels Destadsbader (33) brengt vandaag zijn nieuw album uit: Sterker. Hij vertelt erover bij HLN LIVE om 9 uur. Volg het hier.
Lees verder

iRobot belooft dat robotstofzuigers (eindelijk) verstand krijgen
Hoeveel slimmer moet een stofzuigrobot nog worden? Het Amerikaanse merk iRobot brengt ze al bijna twintig jaar op de markt, en hun capaciteiten zijn slechts zeer langzaam gegroeid op die tijd. Bijna onmerkbaar, zelfs. Maar volgens CEO Colin Angle is het nu, in een periode van flinke doorbraken op gebied van kunstmatige intelligentie, tijd om mee het gaspedaal in te drukken.
Lees verder

Partij Angela Merkel nog steeds op achterstand in de peilingen
Ruim twee weken voor de Duitse parlementsverkiezingen blijven de vooruitzichten voor de christendemocraten van Angela Merkel somber. Het samenwerkingsverband van haar CDU en zusterpartij CSU krijgt in een vrijdag gepubliceerde peiling de steun van 22 procent van de respondenten en loopt daarmee 3 procentpunt achter op de sociaaldemocratische SPD van minister van Financiën Olaf Scholz.
Lees verder

PROMOJAGERS SUPERTIP. 2+1 gratis: bij deze keten kan je aperitief Martini kopen voor een prikje
Liefhebbers van Martini Bellini, Brut of Rosato mogen in hun startblokken gaan staan om hun voorraad aanvullen. De leden van Promojagers België hebben gezien dat er een interessante promotie loopt bij MAKRO, waardoor je nu maar 6,66 euro per fles betaalt in plaats van 9,99 euro. Beheerder Gunther Devisch maakt er deze week zijn supertip van voor HLN.
Lees verder

Ronald Gaastra na zijn afscheid als topzwemcoach: "Er zijn makkelijkere schoenen te vullen dan de mijne"
Een maand al is Ronald Gaastra (62) topzwemcoach af: hij die Fred Deburghgraeve en Pieter Timmers aan olympische roem hielp, paste niet meer in de plannen van de Vlaamse Zwemfederatie (VZF) en hij hield de eer aan zichzelf. Maar of het na hem zoveel beter zal gaan? "Het ziet er niet rooskleurig uit." Een interview.
Lees verder

Jennifer Love Hewitt bevallen van derde kind
Actrice Jennifer Love Hewitt (42) en haar man Brian Hallisay hebben hun derde kind mogen verwelkomen. De baby is een jongen en heeft de naam Aiden James gekregen. De actrice maakte het nieuws zelf wereldkundig via Instagram.
Lees verder

Ronald Koeman geeft zich bloot in persoonlijke docu: "Klappen krijgen doet wat met iemand, en de kijkers mogen dat zien"
In het tweede deel van zijn persoonlijke docu-serie gooit Ronald Koeman de deuren in Barcelona open. Ook in moeilijke tijden ziet de kijker wat het met hem en zijn gezin doet. "Niet alles wat ik heb gezegd, kan je uitzenden. Maar onze gevoelens zitten er wel in."
Lees verder

Jérome Boateng krijgt boete van 1,8 miljoen euro voor huiselijk geweld
De Duitse topvoetballer Jérome Boateng is door een rechtbank in München veroordeeld tot een boete van 1,8 miljoen euro voor huiselijk geweld. De 33-jarige verdediger, 76-voudig international, werd beschuldigd van mishandeling van zijn voormalige vriendin, die ook de moeder is van zijn tweelingdochters.
Lees verder

Ook in Canada wordt zorg uitgesteld: "Dit is een foto van mijn hersentumor. Mijn operatie van vandaag is voor onbepaalde tijd afgelast"
Niet alleen in ons land heeft de reguliere zorg te lijden onder een nieuwe golf coronabesmettingen en daaraan gekoppelde ziekenhuisopnames. Canada is aan zijn vierde coronagolf toe en ook daar worden operaties en behandelingen uitgesteld. Een pakkende noodkreet van een 31-jarige man uit Alberta die een operatie aan zijn hersentumor afgelast zag worden, is er viraal gegaan.
Lees verder

Campagne #verteljeverhaal geeft gezinsleden van suïcidale personen een stem. "De groep van naasten is groot. En heel kwetsbaar"
Elk jaar wordt op 10 september wereldwijd aandacht gevraagd voor de preventie van zelfdoding. Broodnodig, want jaarlijks denken meer dan 200.000 Vlamingen aan suïcide. Dat zijn moeders, vaders, kinderen, broers, zussen. En dat betekent dus dat minstens evenveel Vlamingen een gezinslid met zelfmoordgedachten hebben. De Hogeschool Odisee roept hen met de socialemediacampagne #verteljeverhaal op om hun verhaal te vertellen.
Lees verder

Staf Coppens doet reeks verrassende ontdekkingen in 'Camping Coppens'
Staf Coppens (40) mag dan wel al een tijdje in Zweden wonen, maar er zijn een aantal dingen die het VTM-gezicht nog niet weet over zijn nieuwe thuishaven. Zo kwam hij in de aflevering van donderdag een aantal verrassende zaken te weten.
Lees verder

Begeleider buitenschoolse kinderopvang opgepakt voor zedenfeiten: "Wij zijn in shock. Wat onze kinderen is overkomen, is ronduit verschrikkelijk"
De politie heeft een 37-jarige begeleider van de stedelijke buitenschoolse kinderopvang (IBO) in Baasrode opgepakt voor zedenfeiten. Er loopt een onderzoek na een klacht van ouders over seksueel misbruik van hun zoontjes van vier en zes jaar oud. De feiten zouden plaatsgevonden hebben terwijl de man babysitte bij de kinderen thuis. "We vertrouwden hem voor de volle honderd procent en lieten hem toe in onze privésfeer", klinkt het.
Lees verder

Begeleider buitenschoolse kinderopvang opgepakt voor zedenfeiten: slachtoffertjes zijn 4 en 6 jaar oud
Een 37-jarige begeleider van de stedelijke buitenschoolse kinderopvang (IBO) in Baasrode is opgepakt door de politie voor zedenfeiten. Er loopt een onderzoek na een klacht van ouders over seksueel misbruik van hun zoontjes van vier en zes jaar oud. De feiten zouden plaatsgevonden hebben terwijl de man babysitte bij de kinderen thuis.
Lees verder

TV-kok Felix Alen overleden
Felix Alen, één van de eerste tv-koks, is overleden. Hij werd 71 jaar oud.
Lees verder

United Airlines zet ongevaccineerde werknemers op onbetaald verlof
Vanaf 2 oktober zet United Airlines zijn niet-gevaccineerd personeel op onbetaald verlof. Dat meldde de grote Amerikaanse luchtvaartmaatschappij donderdag. In augustus kondigde ze nog aan dat ze haar werknemers zal verplichten zich te laten inenten tegen Covid-19.
Lees verder

Door de vorm van deze studentenflats staat Middelburg voor lul
Een beetje lullig is het wel. Drie flatgebouwen voor studentenhuisvesting in het Nederlandse Middelburg zijn nog in aanbouw, maar hebben nu al een bijnaam. De nieuwste attractie van de stad in Zeeland wordt lachwekkend de 'lul' genoemd. Wie het ontwerp vanaf de zuidkant ziet, snapt meteen waarom.
Lees verder

"Het lijkt een boerenjaar te worden voor aandelen": Onze experten bespreken de beste beleggingsstrategie voor dit najaar
De Nationale Bank verwacht dat de Belgische economie einde deze maand amper 0,4 procent onder het niveau van voor de coronacrisis zal staan. Maar welke impact heeft dat op de beleggingsmarkt? Véronique Goossens, hoofdeconoom Belfius, en beleggings- en beursexpert Pascal Paepen geven advies voor de beste aanpak.
Lees verder

Heidi Rakels hoopt vandaag BOIC-voorzitter te worden: "We moeten groot durven denken"
Ze was al succesvol als judoka en als zakenvrouw maar nu wil Heidi Rakels (53) het ook waarmaken als opperbobo. Vandaag doet ze een gooi naar het voorzitterschap van het BOIC. Meer medailles en meer centen, dat is waar ze op inzet. "Olympische waarden, goed en wel, maar als je niet eerst medailles wint, dan luistert geen kat naar u."
Lees verder

'Gossip Girl'-reboot hernieuwd voor 2de seizoen
De reboot van de populaire reeks 'Gossip Girl' krijgt een vervolg, zo bevestigde de Amerikaanse zender HBO. Het nieuws komt er nog voor het volledige eerste seizoen van de serie is uitgezonden.
Lees verder