Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

woensdag 29 september 2021

Harde beelden tonen hoe drugsmaffia ‘Choco’ en twee handlangers mishandelt omdat ze lading cocaïne laten schieten

HLN
Harde beelden tonen hoe drugsmaffia 'Choco' en twee handlangers mishandelt omdat ze lading cocaïne laten schieten
Afgelopen weekend zijn drie Antwerpse uithalers ontvoerd en mishandeld omdat zij geld hadden aangenomen van een drugsbende voor de uithaling van een lading cocaïne. Die lading zou op kaai 1333 zijn toegekomen. De drie uithalers moesten die lading buiten de containerterminal brengen maar dat lukte niet. Daarop besloot de drugsbende de uithalers de rekening te presenteren.
Lees verder

Dierenasiel moet in één klap 29 extra honden opvangen na inbeslagname: "We zoeken gezinnen die tijdelijk hond kunnen opvangen, want asiel zit overvol"
Het Dierenasiel Ninove beleeft drukke tijden nu er plots 29 honden in één klap bijkwamen na een inbeslagname. De vacht van de keeshonden was slecht onderhouden, waardoor er volop moet worden getrimd en gescheerd. Het asiel zit nu overvol. "We zijn op zoek naar opvanggezinnen die elk tijdelijk één of twee honden kunnen opvangen tot ze worden vrijgegeven voor adoptie", zegt uitbaatster Martine Van Den Steen.
Lees verder

6 jaar cel voor valse bommelding waarbij 22.000 leerlingen geëvacueerd moesten worden
De man die in 2019 een valse bommelding deed waardoor 22.000 leerlingen in Westerlo, Aarschot en Diest moesten worden geëvacueerd, vliegt 6 jaar achter de tralies. Voor de poging tot gijzeling van een kind is hij vrijgesproken.
Lees verder

Football Talk. Pro League legt Raad van Bestuur in na nieuwe wendingen Operatie Zero - Salarisplafond Barça daalt met bijna 300 miljoen
De Spaanse professionele voetballiga (LaLiga) heeft de salarisplafonds voor profclubs voor het seizoen 2021-2022 bekendgemaakt. Real Madrid, dat zijn loonlimiet ziet stijgen tot 739 miljoen euro, voert de lijst aan. Het salarisplafond van FC Barcelona daalt daarentegen tot 97 miljoen euro.
Lees verder

Bestuurder omgekomen nadat hij met wagen tegen hoogspanningscabine naast E34 knalt
Bij een zwaar verkeersongeval op de E34 in Beveren is woensdag een man om het leven gekomen. Hij belandde met zijn wagen tegen een hoogspanningscabine naast de snelweg.
Lees verder

Eerste Telenetklanten kunnen vanaf vandaag geen reclame meer doorspoelen
Binnenkort zal het niet meer mogelijk zijn om reclame door te spoelen op tv, ook niet als de programma's werden opgenomen. Voor sommige Telenetklanten is het vandaag al zover: zowat 200.000 kijkers moeten gedwongen naar enkele spotjes kijken alvorens ze van hun favoriete serie of film kunnen genieten. Dat vertelt Wilfried Celis, voorzitter van het overlegorgaan van Belgische televisiezenders VIA, bij Radio 2.
Lees verder

Afschuwelijke zaak in Frankrijk: vrouw tien jaar lang gedrogeerd door haar man, die haar liet verkrachten door tientallen mannen
In het zuidoosten van Frankrijk is een vrouw van in de zestig die door haar man gedrogeerd werd, tien jaar lang verkracht door tientallen onbekenden die de echtgenoot via het internet had gecontacteerd. De politie spreekt van een onuitgegeven zaak.
Lees verder

Half jaar na tijger Paka verliest Pakawi Park nu ook diens zus Awi: "Door een gerichte beet van mannetje Waka was Awi op slag dood"
Triest nieuws uit Pakawi Park. Zo'n half jaar na het overlijden van tijger Paka moet het dierenpark in Olmen (Balen) nu ook afscheid nemen van Awi, de zus van Paka. "Door een gerichte beet van tijger Waka was Awi op slag dood. Niets had ons doen vermoeden dat vrouwtje Awi plots negatief ging reageren naar mannetje Waka."
Lees verder

Werknemer zwaar verbrand tijdens onderhoudswerken in hoogspanningscabine
In de Lindestraat in Zele is een werknemer woensdagnamiddag levensgevaarlijk gewond geraakt bij een arbeidsongeval. De man was er samen met enkele collega's aan het werken in een hoogspanningscabine toen hij plots geëlektrocuteerd werd en 12.000 volt door zijn lichaam kreeg. Na de elektrocutie ontstond er ook een brand waardoor hij zware brandwonden opliep.
Lees verder

1 oktober wordt D(isco)-Day: "Corona heeft het nachtleven niet klein gekregen"
Grote problemen verwachten ze niet, veel volk dat tot in de vroege uurtjes wil uitgaan des te meer. Vrijdag is D(isco)-Day, dan mogen de dancings weer open en kunnen de roaring twenties ook in onze clubs op gang komen. "De honger naar nightlife is groot en de spaarpot goed gevuld, het gaat knallen", klinkt het hoopvol vanop de nu nog lege dansvloeren.
Lees verder

Rode Kruis maakt zich zorgen om lage bloedvoorraad: vooral tekort aan O-negatief is "alarmerend"
Het Rode Kruis-Vlaanderen doet een dringende oproep aan alle Vlamingen op korte termijn bloed te komen doneren. De bloedvoorraad is veel te laag om de ziekenhuizen vlot te kunnen beleveren van bloedproducten om aan al hun noden te kunnen voldoen. Nu de reguliere ziekenhuiszorg na corona weer op gang komt, is de vraag naar bloedproducten weer hoger dan de voorbije maanden.
Lees verder

Sex Education in Vlaanderen, jongeren klappen openhartig uit het bed: "Van papa leerde ik zelfs verschillende standjes - de een of de ander vanboven of op z'n hondjes"
De Netflix-reeks 'Sex Education', aan haar derde seizoen toe, is razend populair. Al was het maar omdat de hoofdrolspelers - leerlingen op een middelbare school - het aldoor over erotische fantasieën en orale seks hebben. Kijk er niet van op, ook Vlaamse tieners weten wat waar moet: "14- en 15-jarigen weten al heel goed wat pijpen, masturbatie of squirten is." Onze eigen jeugd openhartig over seksuele voorlichting, en hùn doen en laten tussen de lakens. "Voor fetisjen is er nog veel te weinig aandacht."
Lees verder

Lila, dochter van Kate Moss, toont haar insulinepomp op de catwalk en krijgt bakken lof. "Een inspiratie voor iedereen met diabetes type 1"
Lila Moss stal recent nog de show op de catwalk. Niet alleen omdat de dochter van Kate Moss samen met haar wereldberoemde mama defileerde tijdens de modeshow van Versace en Fendi. Nee, ze wordt geprezen omwille van haar moed: het achttienjarige model toonde zonder verpinken haar insulinepomp.
Lees verder

Klanten moeten rekening houden met langere wachttijden voor nieuwe iPhone 13
Kopers van de nieuwe iPhone 13 moeten langer wachten op hun toestel wegens productieproblemen en de grote populariteit van de nieuwe iPhone 13-serie. Dat meldt persagentschap Reuters. Klanten moeten - afhankelijk van het model - rekening houden met een wachttijd van twee à vijf weken.
Lees verder

Na een pauze van meer dan 10 jaar: 'Law & Order' krijgt een 21ste seizoen
In mei 2010 gaf de serie 'Law & Order' er na twintig seizoenen de brui aan, maar binnenkort is de reeks terug van weggeweest. Na een pauze van meer dan tien jaar jaar krijgt de show straks een 21ste seizoen en dat met gloednieuwe afleveringen.
Lees verder

Staatsveiligheid lanceert "grootste aanwervingscampagne uit haar geschiedenis"
De Staatsveiligheid is op zoek naar 1.500 kandidaat-inspecteurs om een wervingsreserve aan te leggen en lanceert daarom de "grootste aanwervingscampagne uit haar geschiedenis". Dat deelt de inlichtingendienst woensdag mee.
Lees verder

Broccoli met dunne steel en sla die perfect op hamburger past: groenten krijgen make-over zodat u minder voedsel zou verspillen
Broccoli met een dunne steel of sla die perfect op het hamburgerbroodje past: het zijn innovaties die ervoor moeten zorgen dat we uiteindelijk minder voedsel gaan verspillen. Enkele nieuwe producten zullen allicht volgend jaar al in onze winkelrekken liggen.
Lees verder

Overleden leerlinge (13) besmet met corona: doodsoorzaak is niet geweten
Maissa, het overleden meisje uit het tweede middelbaar bij Virgo Plus in Vilvoorde, bleek besmet te zijn met het coronavirus. Of dat de reden van overlijden is, is onbekend. Feit is dat de klasgenoten die deze tragedie meemaakten nu ook naar huis werden gestuurd volgens het draaiboek dat scholen moeten volgen bij besmetting.
Lees verder

Overleden leerlinge besmet met corona. Doodsoorzaak is niet geweten
Maissa, het overleden meisje uit het tweede middelbaar bij Virgo Plus in Vilvoorde, bleek besmet te zijn met het coronavirus. Of dat de reden van overlijden is, is niet geweten. Feit is dat de klasgenoten die zo pas deze tragedie mee maakten nu ook naar huis werden gestuurd volgens het draaiboek dat scholen moeten volgen bij besmetting.
Lees verder

YouTube gaat optreden tegen video's met valse informatie over vaccinaties
Videoplatform YouTube gaat optreden tegen alle video's die valse informatie verspreiden over vaccinaties. De website trad al op tegen video's over coronavaccinaties, maar verbreedt dit nu naar vaccinaties in het algemeen.
Lees verder