Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

maandag 20 september 2021

GROTE PEILING. 2 op 3 vrezen dat ze geen deftig pensioen krijgen

HLN
GROTE PEILING. 2 op 3 vrezen dat ze geen deftig pensioen krijgen
Twee derde van de Belgen denkt in de toekomst niet over een deftig pensioen te kunnen beschikken. Nadat experten de betaalbaarheid van de hervormingsplannen van minister van Pensioenen Karine Lalieux (PS) al grotendeels afschoten, geloven we er zelf duidelijk ook niet meer in. En blijven werken tot ons 67ste? Onze eigen grens trekken we gemiddeld zes jaar eerder, op net geen 61 jaar. Dat blijkt uit De Grote Peiling van 'Het Laatste Nieuws', 'VTM nieuws', RTL en 'Le Soir'.
Lees verder

Vrouwen aan de macht, record voor RuPaul en 'The Crown' is grote winnaar: dit waren de Emmy Awards
'The Crown' en 'Ted Lasso' zijn de grote winnaars van de Emmy Awards die gisteravond in Los Angeles in aanwezigheid van de genomineerden werden uitgereikt. De serie rond het Britse koningshuis haalde zeven awards op, 'Ted Lasso' kreeg er vier van de Television Academy. Netflixhit 'The Queen's Gambit' kreeg dan weer de prijs voor beste miniserie.
Lees verder

Rob de Nijs komt ondanks parkinson nog één keer naar 't Sportpaleis: "Eigenlijk had ik het 15 jaar geleden al moeten weten"
Pijn doet zijn parkinson niet. Maar het idee dat hij door die ziekte geen afscheid zou kunnen nemen van zijn fans, bezorgde Rob de Nijs wel hartzeer. En dus treedt de 78-jarige Nederlander straks voor de allerlaatste keer op in Vlaanderen, op 21 november in het Sportpaleis. Zijn handen zullen bibberen, ja. En er zal een stoel staan op het podium ter ondersteuning, maar een laatste keer knallen zal hij. "Iedereen mag huilen, behàlve ik."
Lees verder

Seppe Odeyn kroont zich voor tweede keer tot wereldkampioen duatlon
Seppe Odeyn heeft voor de tweede keer in zijn carrière het wereldkampioenschap duatlon lange afstand gewonnen op de Powerman in Zofingen, Zwitserland.
Lees verder

Al 5.000 mensen geëvacueerd na vulkaanuitbarsting op Spaans eiland La Palma
Op het Canarische eiland La Palma is een vulkaan in het gebied Cumbre Vieja aan het uitbarsten. Het is al van in 1971, dus vijftig jaar geleden, dat de vulkaan nog eens uitbarstte. Al zeker 5.000 mensen hebben hun huizen moeten verlaten. Boven het eiland is een grote aswolk te zien.
Lees verder

Man in trein bij station Rotterdam Blaak in gezicht gestoken, dader voortvluchtig
Een man is maandagmorgen in een trein bij station Rotterdam Blaak door een andere treinreiziger in het gezicht gestoken, meldt de politie. Het slachtoffer is naar het ziekenhuis gebracht, de dader is nog voortvluchtig.
Lees verder

Eline uit 'De Mol' is zwanger van eerste kindje
Eline Michiels (30), die in 2017 werd ontmaskerd als 'De Mol' in het gelijknamige tv-programma, is zwanger van haar eerste kindje. Dat maakte ze zelf bekend op Instagram.
Lees verder

Hein Vanhaezebrouck na nederlaag kritisch voor de arbitrage: "De VAR blundert enorm"
Het gaat in de competitie van kwaad naar erger met AA Gent. De Buffalo's speelden in Kortrijk ondermaats, met een vierde nederlaag in zeven competitieduels tot gevolg. Hein Vanhaezebrouck vond achteraf dat de VAR zwaar in de fout ging bij een afgekeurde goal van Gent.
Lees verder

Dit zijn alle winnaars van de Emmy Awards
Zondagavond werden in Los Angeles de Emmy Awards uitgereikt. 'The Crown' en 'Ted Lasso' kregen de meeste beeldjes toebedeeld. Ons verslag van de avond lees je hier. De volledige lijst van winnaars vind je hieronder.
Lees verder

Zware ochtendspits op Antwerpse ring en E313 door defect voertuig en ongeval
De zware ochtendspits van maandagochtend op de Antwerpse Ring en de E313 werd veroorzaakt door een defect voertuig en een ongeluk in Deurne. Een wagen werd daar aangereden door een vrachtwagen en moest worden getakeld.
Lees verder

Christa Planckaert emotioneel over doodgeboren kindje in 'Onverwacht': "De zwaarste klap in ons leven"
In 'Onverwacht' maandagavond op Eén, praat Christa Planckaert (63) openhartig met kleindochter Iluna (16) over haar doodgeboren zoontje.
Lees verder

Tot een paar duizend euro per jaar: hoeveel brengt het op als je je auto inruilt voor een (elektri­sche) fiets?
Fietsen zit in de lift: één op drie werknemers gebruikte vorig jaar de fiets om naar het werk te gaan. Is het dan nu niet hét moment om onze (tweede) auto in te ruilen voor een fiets, al dan niet met elektrische trapondersteuning? We rekenen uit wat zo'n ruil opbrengt en hoeveel het je kost als je dan toch af en toe een auto nodig hebt.
Lees verder

Je auto inruilen voor een (elektrische) fiets? "Je bespaart tot wel 4.591 euro per jaar"
Fietsen zit in de lift: één op drie werknemers gebruikte vorig jaar de fiets om naar het werk te gaan. Is het dan nu niet hét moment om onze (tweede) auto in te ruilen voor een fiets, al dan niet met elektrische trapondersteuning? We rekenen uit wat zo'n ruil opbrengt en hoeveel het je kost als je dan toch af en toe een auto nodig hebt.
Lees verder

Saskia (26) en Jimmy (27) verdienen samen 4.700 euro: "Onze woonlening is nu 600 euro duurder, maar hier voelen we ons thuis"
Onze redacteur vraagt elke week aan enkele Vlamingen hoeveel ze verdienen. Omdat ze in Nederland minder eigen kapitaal nodig hadden om een woonhypotheek af te sluiten, kochten Saskia Van Lippeloy (26) en Jimmy Schellekens (27) een huis bij onze noorderburen. "Maar daar voelde ik me niet thuis, en dus verhuizen we straks weer naar België", zegt Saskia. "Tot we in ons nieuwe huis kunnen, huren we nog drie maanden een appartement voor 700 euro. Daar komen de eerste afbetalingen nog bij, dus het wordt een pittige periode."
Lees verder

Hazard in de schaduw van Vinícius: enthousiasme rond Eden wordt alweer getemperd
Real Madrid pikte in de slotfase de zege mee uit Mestalla. Niet dankzij Eden Hazard – hoe graag we u dat zouden willen melden – maar door toedoen van zijn concurrent Vinícius, die Eden helemaal naar het achterplan duwt. Of hoe het enthousiasme rond Hazard alweer wordt getemperd.
Lees verder

Acht tips om extra te sparen zonder het te voelen
Het pad naar een goedgevulde spaarrekening kent veel hindernissen en uitdagingen. Door de lage spaarrentes gaat het eerder om een marathon dan een sprint. Onderweg kunnen alle beetjes helpen. Spaargids.be verzamelt acht helpende tips om zonder grote inspanningen extra te sparen.
Lees verder

Eerste schooldag voor tienduizenden hogeschoolstudenten
Na de leerlingen van de lagere en middelbare school, beginnen vandaag ook de hogeschoolstudenten aan hun academiejaar. In heel Vlaanderen kan dat weer in de vorm van voltijds contactonderwijs. In Brussel gelden er wél nog strengere regels. De reden daarvoor is de lagere vaccinatiegraad. Ann Verreth, directeur van de Odisee Hogeschool, geeft uitleg in HLN Live.
Lees verder

Automobilist geflitst met 165 kilometer per uur in bebouwde kom: "En vier minuten later werd hij weer betrapt"
Op de Blarenberglaan in Mechelen heeft de politie een ware snelheidsduivel betrapt. De chauffeur werd er geflitst met 165 kilometer per uur. Dat is 115 kilometer per uur sneller dan toegelaten.
Lees verder

LIVE. Na de mannelijke profs is het aan de vrouwen en de beloften: krijgen we nieuw Belgisch eremetaal?
Het WK wielrennen in Vlaanderen is aan dag 2 toe. Na de mannelijke profs gisteren is het vandaag tussen Knokke-Heist en Brugge de beurt aan de beloften en de vrouwen elite in de strijd tegen de klok. Wie rijdt naar de regenboogtrui en krijgen we nieuw Belgisch eremetaal? U volgt het live op deze pagina.
Lees verder

Vulkaanuitbarsting op La Palma: "Het geluid van 20 vertrekkende gevechtsvliegtuigen", al 5.000 mensen geëvacueerd
Op het Canarische eiland La Palma is een vulkaan in het gebied Cumbre Vieja aan het uitbarsten. Het is al van in 1971, dus vijftig jaar geleden, dat de vulkaan nog eens uitbarstte. Al zeker 5.000 mensen hebben hun huizen moeten verlaten. Boven het eiland is een grote aswolk te zien. Het geluid is extreem luid. "Het lijkt op twintig vertrekkende gevechtsvliegtuigen", getuigt een lokale gids.
Lees verder