Doorgaan naar hoofdcontent

Gewonden bij schietpartij in Italiaanse Triëst

HLN
Gewonden bij schietpartij in Italiaanse Triëst
Bij een schietpartij in de noordelijke Italiaanse stad Triëst zijn deze ochtend meerdere mensen gewond geraakt, zo hebben plaatselijke media gemeld.
Lees verder

Voormalig minister van Energie Marie Christine Marghem is getrouwd
MR-Kamerlid en voormalig energieminister Marie Christine Marghem is zaterdagvoormiddag in thuisstad Doornik in het huwelijksbootje gestapt. Dat laat ze zelf weten op Facebook.
Lees verder

LIVE DUIVELS (14u). Wat heeft Roberto Martínez daags voor de thuismatch tegen Tsjechië nog te vertellen?
De Rode Duivels nemen het in de WK-kwalificaties morgenavond op tegen Tsjechië, de beste tegenstander in groep E. Om 14 uur blikken Romelu Lukaku, die eerder al exclusief sprak met Marc Degryse, en Roberto Martínez vooruit naar het duel. Op deze pagina kunt u de persconferentie volgen via tekstupdates.
Lees verder

'Whipped lemonade', het gehypete drankje voor de laatste zomerdagen: zo maak je het
Nu we genieten van misschien wel de allerlaatste zonnige dagen, kan er nog een fris zomerdrankje op tafel. 'Whipped lemonade' was de voorbije weken een hype op video-app TikTok. Niet gek, want je wipt het in een paar seconden ineen en slurpt eens iets anders dan de zoveelste frisdrank. Perfect voor zoetebekjes ook.
Lees verder

Slechts half zoveel treinen richting kust: druk in station Gent-Sint-Pieters, maar geen overrompeling
Het was vanmorgen behoorlijk druk in het station Gent-Sint-Pieters, maar een overrompeling was en is er nog steeds niet. De weerman beloofde - eindelijk - zomerweer, maar dat blijft voorlopig uit, al kwam rond het middaguur het zonnetje piepen aan de kust. Door werken aan de sporen tussen Gent en Aalter zijn er geen extra kusttreinen ingelegd.
Lees verder

LIVE VUELTA. Drie Belgen glippen mee in goeie vlucht. Zorgt 'mini Luik-Bastenaken-Luik' nog voor spektakel?
De Vuelta zit er bijna op, al beloven ook de laatste twee dagen nog spectaculair te worden. Morgen volgt nog een tijdrit naar Santiago de Compostella, vandaag een etappe die omschreven wordt als een "miniversie van Luik-Bastenaken-Luik". Er staat dus nog wel wat te gebeuren, over de ruim 200 kilometer tussen Sanxenxo en Castro De Herville. Op deze pagina hoeft u geen enkel hoogtepunt van de rit te missen.
Lees verder

Met de brandweerwagen naar de rode loper: fictiereeks Onder vuur in première in Oostende
De acteurs van de nieuwe reeks 'Onder vuur', vanaf 12 september op Eén te zien, kwamen met de brandweerwagen aangereden op de première tijdens het Filmfestival Oostende (FFO) in Kinepolis Oostende. Nadien waren er alleen maar lovende woorden.
Lees verder

Football Talk. Geblesseerde Jadon Sancho keert terug naar Manchester United
Jadon Sancho heeft de Engelse selectie verlaten. De 21-jarige winger liep deze week op training een kneuzing op en miste daardoor het WK-kwalificatieduel van donderdag in Hongarije (0-4).
Lees verder

Dat belooft voor het Oranje-legioen in Zandvoort: Verstappen klokt snelste tijd in derde oefensessie
Thuisrijder Max Verstappen (Red Bull) heeft de beste tijd neergezet in de derde en laatste oefensessie voor de Grote Prijs van Nederland, de dertiende manche in het wereldkampioenschap Formule 1.
Lees verder

Hugo Goens, vader van tv-maker Eric, overleden: "Hij heeft zich zijn hele leven ingezet voor Koksijde"
In Koksijde is vrijdag Hugo Goens (81) overleden. De papa van tv-maker Eric was in de kustgemeente een graag geziene persoon. Hij zette zich er in voor het lokale verenigingsleven en was ook een tijdlang gemeenteraadslid. Burgemeester Marc Vanden Bussche (LB) verliest naar eigen zeggen een vriend die zich zijn hele leven heeft ingezet voor de gemeente.
Lees verder

Lukaku komt in exclusief gesprek met Degryse nog eens terug op teleurstellend EK: "Italië heeft ons tactisch én voetbaltechnisch overklast. Vooral dat laatste deed pijn"
Onze huisanalist Marc Degryse had voor VTM NIEUWS een exclusief interview met Romelu Lukaku (28). Net als Eden Hazard enkele dagen geleden ging ook 'Big Rom' op één van de tribunes in het voetbalcentrum van Tubeke geen thema uit de weg. Hij praat openhartig over zijn droomtransfer naar Chelsea, naar eigen zeggen de enige club voor wie hij Inter zou verlaten.
Lees verder

Noorse kroonprinses Mette-Marit openhartig over 20 jaar huwelijk en ongeneeslijke ziekte: "Samen voelen we ons veilig"
Toen de Noorse kroonprins Haakon (48) twintig jaar geleden met de ongehuwde moeder Mette-Marit (47) trouwde, stootten ze op heel wat scepticisme, maar ze hebben alle criticasters het nakijken gegeven. Hun porseleinen bruiloft vierden ze met een openhartig interview over hun relatie, waarin de kroonprinses ook terugblikte op haar rebelse jeugd. "Als tiener schoor ik m'n hoofd volledig kaal."
Lees verder

Hoe bepaal ik de huurprijs? En waar koop ik het best? Onze woonexpert geeft advies voor investeringen in studentenkoten
In Gent is er nauwelijks nog een kot vrij, in Leuven willen ze het tekort oplossen met containers… De vraag naar studentenkamers is groot en veel mensen beschouwen de aankoop van een kot dan ook als een slimme investering. "Maar dan moet je wel een verstandige keuze maken," zegt onze woonexpert Björn Cocquyt. Hij somt de belangrijkste aandachtspunten op en selecteert aanraders uit het aanbod dat nu te koop is.
Lees verder

REPORTAGE. Luc Nilis staat voor debuut als hoofdcoach bij SV Belisia: "'Ik zal het even voordoen', zei Luc. En de bal vloog in de winkelhaak"
De Braziliaanse Ronaldo noemde hem zijn beste ploegmaat ooit, bij Anderlecht en PSV was hij de ster, maar als hoofdcoach begint Luc Nilis (54) onderaan de ladder. Wij gingen op bezoek bij amateurclub SV Belisia, waar Nilis observeert en… demonstreert.
Lees verder

Vaccinsceptici dringen studio Sloveense omroep binnen
Een groep activisten die sceptisch staat tegenover de vaccinatiecampagne tegen het coronavirus drong vrijdagavond het gebouw binnen van de Sloveense omroep RTVS. De actievoerders eisten dat de televisie aandacht zou besteden aan hun denkbeelden. De politie greep in en arresteerde twintig mensen, berichten lokale media zaterdag.
Lees verder

Militair Gilles is op missie en wordt verliefd op soldaat Celine: "Voor mij lag de mooiste vrouw die ik ooit had gezien"
"Ik nam alles in me op: de warmte van haar huid, de kracht waarmee ze mij omarmde, die geur. Vooral haar geur, want geuren ruik je niet op een foto. Het katapulteerde me terug naar die nacht op hotel." Gilles (32) is bij Defensie en op missie in Mali wanneer de bloedmooie Celine (28) bij zijn taskforce komt. Een jaar lang ging journalist Roxanne Wellens op zoek naar verhalen over de beste seks ooit. Voor het nieuwe seizoen van start gaat, blikt ze terug op de vijf verhalen die haar het meest zijn bijgebleven. We tellen af van 5 naar 1. Vandaag lees je nummer 5.
Lees verder

Al anderhalf uur voor eerste Vlaamse Harry Potter-winkel open gaat, staan eerste fans al in de rij: "We zijn zo benieuwd naar het gamma"
Anderhalf uur aanschuiven hadden ze er graag voor over, de eerste bezoekers aan The Wizard Store in Kortrijk. Het is de eerste Vlaamse vestiging van de keten, die inzet op de magische tovenaarswereld van Harry Potter. Binnenkort volgt er nog een winkel in Gent.
Lees verder

Ook Maria wisselt weleens van outfit: favoriete couturier van Koningin Mathilde kleedt beeld in Kathedraal aan
Vanaf vandaag kunnen bezoekers het Mariabeeld van de Onze-Lieve-Vrouwekathedraal in Antwerpen bewonderen in een creatie van couturier Edouard Vermeulen van modehuis Natan. Maria kreeg een nieuwe jurk naar aanleiding van het openingsweekend van het gerenoveerde ModeMuseum. "Een ode aan de universele vrouw en moeder", aldus Vermeulen.
Lees verder

LIVE DUIVELS. Martínez: "Lukaku is een legende van het Belgisch voetbal, zijn 100ste interland moet een groot feest worden"
De Rode Duivels nemen het in de WK-kwalificaties morgenavond op tegen Tsjechië, de beste tegenstander in groep E. Om 14 uur blikken Romelu Lukaku, die eerder al exclusief sprak met Marc Degryse, en Roberto Martínez vooruit naar het duel. Op deze pagina kunt u de persconferentie volgen via tekstupdates.
Lees verder

Martínez: "Lukaku is een legende van het Belgisch voetbal, zijn 100ste interland moet een groot feest worden"
Bondscoach Roberto Martínez heeft zonet vooruitgeblikt naar de match van de Rode Duivels van morgenavond tegen Tsjechië. De Spanjaard verwacht, net als ín Praag, een lastige match. De bondscoach haalde voorts ook de loftrompet boven voor Romelu Lukaku, die morgen zijn honderdste interland speelt.
Lees verder