Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

dinsdag 14 september 2021

Gevaarlijke stof gelekt na ongeval met tankwagen: vijf woningen ontruimd, politie roept op om Brusselse Ring nog zeke...

HLN
Gevaarlijke stof gelekt na ongeval met tankwagen: vijf woningen ontruimd, politie roept op om Brusselse Ring nog zeker tot vannacht te vermijden
Op de Brusselse Buitenring is deze namiddag een vrachtwagen die een gevaarlijk product vervoerde, op zijn flank terechtgekomen. Daardoor zijn momenteel zowel de Buitenring als de Binnenring volledig versperd ter hoogte van Beersel. De brandstoftank is volledig leeggelopen op de weg, maar ook de tank met de gevaarlijke stof lekt nog. Er is lichte dampvorming, uit voorzorg wordt daarom Parking Ruisbroek geëvacueerd. De politie heeft zonet ook vijf woningen ontruimd in de omgeving van het ongeval. De brandweer geeft zo dadelijk bij VTM NIEUWS een laatste stand van zaken. Volg het hieronder live.
Lees verder

Vijf woningen ontruimd nadat gevaarlijke stof lekt na ongeval met tankwagen: politie roept bij HLN LIVE op om Brusselse Ring nog zeker tot vannacht te vermijden
Op de Brusselse Buitenring is deze namiddag een vrachtwagen die een gevaarlijk product vervoerde, op zijn flank terechtgekomen. Daardoor zijn momenteel zowel de Buitenring als de Binnenring volledig versperd ter hoogte van Beersel. De brandstoftank is volledig leeggelopen op de weg, maar ook de tank met de gevaarlijke stof lekt nog. Er is lichte dampvorming, uit voorzorg wordt daarom Parking Ruisbruik geëvacueerd. De politie heeft zonet ook vijf woningen ontruimd in de omgeving van het ongeval.
Lees verder

Hevige onweersbuien zetten snelweg onder water in Zuid-Frankrijk
Het zuiden van Frankrijk kampt met zware onweersbuien. Bomen zijn omgevallen, huizen zijn ondergelopen en ook op de snelweg is het gevaarlijk rijden. In zes departementen geldt momenteel code oranje. De onweersbuien trekken deze namiddag naar ons land.
Lees verder

Vicevoorzitter Europese Commissie Timmermans: "Hoge energieprijzen mogen klimaatbeleid niet verlammen"
De leden van het Europees Parlement in Straatsburg hebben voor het eerst gedebatteerd over de maatregelen om van Europa tegen 2050 het eerste klimaatneutrale continent ter wereld te maken. Sinds de aankondiging van de maatregelen in juli zorgen de stijgende energieprijzen voor een grote ongerustheid over het financiële kostenplaatje van de transitie. Volgens de vicevoorzitter van de Europese Commissie Frans Timmermans mogen de prijzen geen rem zetten op het klimaatbeleid, maar moeten ze net "aanzetten om de maatregelen sneller uit te voeren".
Lees verder

Dode baby ontdekt in treintoilet in Marseille
In een vuilnisbak in de toiletruimte van een trein in Marseille heeft een spoorwegmedewerker het lichaam aangetroffen van een dode pasgeboren baby. Dat meldt de Franse zender BFMTV.
Lees verder

Ruzie tussen Conor McGregor en Machine Gun Kelly tijdens de MTV Video Music Awards gaat viraal
Afgelopen zondag was het tijd voor de MTV Video Music Awards, maar ondertussen is er nog steeds heel veel te doen rond de awardshow. Mensen raken namelijk maar niet uitgepraat over een ruzie tussen Conor McGregor (33) en Machine Gun Kelly (31) die plaatsgevonden heeft op de rode loper.
Lees verder

Unizo vraagt "allerlaatste verlenging" coronasteun voor bedrijven
Laat nog een kwartaal langer flexibel tijdelijke werkloosheid toe wegens de coronacrisis, én behoud in die periode ook het overbruggingsrecht voor ondernemers die nog minstens 40 procent omzetverlies lijden. Dat stelt ondernemersorganisatie Unizo voor. Momenteel is beslist dat de steunmaatregelen aflopen op 30 september.
Lees verder

Restauratiewerken Stonehenge van start
In Groot-Brittannië zijn wetenschappers van start gegaan met de restauratiewerken aan het prehistorische megalithische monument Stonehenge. Ze zullen breuken en gaten in de stenen repareren. Het laatste grote restauratieproject van Stonehenge was in 1958.
Lees verder

"Als hij kwaad werd, haalde hij zijn pistool boven": het turbulente liefdesverhaal van Elvis en Priscilla Presley
Er zijn maar weinig liefdesverhalen zo iconisch als die van Elvis en Priscilla Presley, al was hun huwelijk er ook eentje met enorm veel hindernissen. Priscilla moest haar man met heel wat andere vrouwen delen, hij sleutelde aan haar uiterlijk en op een bepaald moment weigerde hij haar nog aan te raken. De 76-jarige actrice vertelt in een nieuw interview met People hoe de vonk tussen hen al op haar 14e oversloeg en moeilijk het was om met de bekendste zanger ter wereld samen te zijn. "Ik ging zelfs mee naar zijn tandartsafspraken om een oogje in het zeil te houden."
Lees verder

Advocaat Inez Weski wraakt rechtbank in liquidatieproces Marengo
Bij de hervatting van het liquidatieproces Marengo bleek dat de onderlinge verhoudingen tussen OM, rechtbank en verdediging naar een ultiem dieptepunt zijn gezakt. Het OM opende de aanval op de advocatuur, die sms-berichtjes van kroongetuige Nabil B. aan media zou hebben gelekt. Advocaat Inez Weski wraakte aan het einde van de middag de rechtbank.
Lees verder

Politieman die George Floyd doodde opnieuw voor rechtbank
Derek Chauvin, de 45-jarige politieman die werd veroordeeld voor moord op George Floyd na een minutenlange nekklem, staat opnieuw voor een rechter. Samen met drie andere agenten die betrokken waren, staat hij nu terecht voor een federale rechtbank.
Lees verder

Ontroostbare Ethan (7) verliest knuffelkonijn op reis: nu krijgt hij kaartjes van over de hele wereld
De Britse Ethan was doodongelukkig, toen hij zijn knuffel in juli op vakantie verloor. Maar dankzij een geniale oproep stromen er nu kaartjes van zijn knuffelkonijn binnen uit onder meer Australië en Japan, zo meldt de BBC.
Lees verder

Boeing denkt dat de luchtvaartsector zich in 2024 volledig hersteld zal hebben
De luchtvaartsector zou zich tegen 2024 volledig hersteld hebben van de coronacrisis. Dat meent althans vliegtuigbouwer Boeing. Het herstel zal zelfs groter zijn dan eerst werd geanticipeerd, aldus Boeing.
Lees verder

President Macron wil gedrag van Franse politieagenten strenger controleren
De Franse president Emmanuel Macron heeft in een toespraak in de nationale politieschool van de Noord-Franse stad Roubaix aangekondigd dat het gedrag van politieagenten beter gecontroleerd zal worden. De president wil het aantal agenten op het terrein bovendien verdubbelen. De laatste tijd kwamen er verschillende klachten over agenten die zich in het land schuldig maakten aan mishandeling en racisme.
Lees verder

LIVE. Messi en co vertrekken naar Jan Breydel voor training en persconferentie, Pochettino: "We haalden goeie spelers, maar nu moeten we ook een goed team vormen"
Van de landing in Oostende tot de laatste training voor het Champions League-duel tegen Club Brugge: bij HLN.be zit u vandaag op de eerste rij om de komst van de sterren van Paris Saint-Germain naar België van dichtbij te volgen. Lionel Messi, Neymar, Kylian Mbappé... Beter wordt het niet. Wij coveren PSG's 'matchday -1' live, met onder meer deskundige commentaar van onze Club Brugge-watcher Niels Poissonnier.
Lees verder

Opnieuw migrantenkamp ontruimd nabij Franse Calais
De ordediensten hebben opnieuw een migrantenkamp ontruimd in een voormalige industriezone in Calais. Dat heeft de prefectuur Pas-de-Calais meegedeeld. Het was al de derde maal dat op dezelfde zone een kamp moest worden ontruimd. De operatie verliep rustig. In het totaal werden 86 personen, onder wie vier vrouwen en tien kinderen, in verschillende opvangstructuren ondergebracht.
Lees verder

Deze sterren maakten een opvallend statement met hun outfit op het Met Gala
Gisterenavond pronkten heel wat grote namen met hun outfit op het jaarlijkse Met Gala in het Metropolitan Museum of Art in New York. Sommigen gingen voor een elegante jurk of een prachtig ensemble. Anderen maakten dan weer een echt statement om 'U' tegen te zeggen. Van een subtiele verwijzing naar het Vrijheidsbeeld tot een heuse uithaal naar de bontindustrie. Dit waren de opvallendste outfits met een duidelijke boodschap.
Lees verder

Achtergronddanseres van R. Kelly getuigt op proces: "Hij bevredigde Aaliyah oraal toen ze amper 13 jaar was"
Eén van de voormalige achtergronddanseressen van R. Kelly (54) heeft zich uitgesproken op het proces tegen de Amerikaanse zanger. De vrouw in kwestie zegt dat ze gezien heeft hoe Kelly de minderjarige Aaliyah misbruikte. Daarnaast beweert ze dat hij ook haar misbruikt heeft.
Lees verder

LIVE (18u45). Cristiano Ronaldo staat aan aftrap tegen Young Boys en evenaart zo CL-record van Casillas
• Champions League • Aftrap: 18u45 • Stade de Suisse Wankdorf • Ref: François Letexie
Lees verder

Pleidooien in nieuw euthanasieproces tegen dokter van Hove: "Onnodig en oneerlijk proces"
"Tine had nog al psychische problemen gehad en was daar altijd doorgekomen, dat kon nu ook. Euthanasie uitgevoerd door arts Joris Van Hove was niet nodig". Dat blijft tijdens het nieuwe euthanasieproces tegen dokter Van Hove uit Sint-Niklaas voor de Dendermondse correctionele rechtbank het standpunt van de familie Nys. Dinsdagnamiddag vonden de pleidooien in deze zaak plaats. De verdediging haalde uit: "Dit is een onnodig én oneerlijk proces".
Lees verder