Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

zaterdag 11 september 2021

Gesloten kleedkamers en een vaccibus: zo willen gemeenten rond Brussel slechte vaccinatiecijfers opkrikken

HLN
Gesloten kleedkamers en een vaccibus: zo willen gemeenten rond Brussel slechte vaccinatiecijfers opkrikken
Acht gemeenten uit de rand rond Brussel bengelen hopeloos onderaan de Vlaamse vaccinatielijst. Ondanks tal van inspanningen lijken ze de achterstand op de andere Vlaamse gemeenten maar niet dicht te kunnen fietsen. Wat is het probleem in die gemeenten en vooral: op welke manier kan men de vaccinatiegraad er alsnog omhoog krijgen? "De vraag is eerder óf we die wel nog kunnen opkrikken."
Lees verder

Aalst carnaval rouwt om Tom (33): "Vaste waarde in carnavalshallen en op prinsenverkiezing"
Aalst carnaval is in rouw, want een bekend gezicht uit de carnavalshallen van Aalst is niet meer. De carnavalist en Eendracht-supporter Tom De Vulder is op 33-jarige leeftijd onverwachts overleden. 'We gaan je missen copaing', 'Oilsjt is in rouw', 'Rust zacht we gaan je missen', schrijven vrienden op Facebook. Zijn familie reageert enorm aangeslagen op dit plotse verlies.
Lees verder

3.500 coronacritici protesteren in Brussel: voorlopig geen incidenten
In de Europese wijk in Brussel hebben zaterdagmiddag zowat 3.500 mensen betoogd tegen de coronamaatregelen en de vaccinaties. Volgens de Brusselse politie waren er heel wat deelnemers uit Nederland en Duitsland. De betoging loopt stilaan op zijn einde en voorlopig zijn er nog geen incidenten gemeld.
Lees verder

Antwerp wint dankzij doelpunt van topschutter Frey met het kleinste verschil in Eupen
Royal Antwerp Frey Club. Met zijn achtste van het seizoen schonk Michael Frey de Great Old een tweede overwinning van het seizoen. Een gevleide zege werd het, tegen een fris Eupen, al zullen ze daar in Deurne Noord vermoedelijk geen seconde van wakker van liggen.
Lees verder

Oud-president George W. Bush omschrijft 9/11 als dag van "gemengde gevoelens"
De voormalige Amerikaanse president George W. Bush heeft 11 september 2001 op een herdenking in Shanksville in Pennsylvania omschreven als een dag van "gemengde gevoelens". Bush had het onder meer over afschuw "over de omvang van de verwoesting" en "de brutaliteit van het kwaad", maar tegelijkertijd was er "dankbaarheid" en "ontzag" onder de Amerikanen vanwege de heldhaftigheid van de hulpdiensten, het leger en de spontane golf van solidariteit. "We waren trots op ons gewonde land", sprak Bush, die op het moment van de aanslagen Amerikaans president was.
Lees verder

Disney bevestigt: remake van 'The Little Mermaid' komt in 2023 naar de bioscoop
Disney heeft een releasedatum aan de live action-remake van 'The Little Mermaid' gehangen. Het 'huis van de muis' bevestigt aan entertainmentwebsite The Wrap dat de film, met actrice Halle Bailey (21) in de hoofdrol, op 26 mei 2023 in de bioscoop zal verschijnen.
Lees verder

Straks voor één slaappil naar de apotheek: CD&V-wetsvoorstel om per stuk voor te schrijven moet overconsumptie aanpakken
CD&V-Kamerlid Nawal Farih dient een wetsvoorstel in om antibiotica, benzodiapines (slaappillen en kalmeermiddelen) en opioïden (zware pijnstillers) per tablet voor te schrijven in plaats van per verpakking. Dat moet de overconsumptie van dergelijke medicijnen aanpakken. De Belgische Federatie voor Zelfstandige Apothekers (APB) noemt het wetsvoorstel "verdienstelijk". Huisarts en VUB-professor Dirk Devroey is helemaal enthousiast.
Lees verder

Wetenschappers ontdekken fossiele 'vliegende draak' in Chileense woestijn
In de Chileense Atacamawoestijn hebben archeologen fossiele resten ontdekt van een prehistorisch dier dat zich laat omschrijven als 'een vliegende draak'. Zo'n 200 tot 150 miljoen jaar geleden vloog de pterosaurus, voorzien van een lange staart, vleugels en scherpe uitstekende tanden, er zijn rondjes.
Lees verder

Eli Iserbyt zet dominantie meteen in de verf in Ethias Cross en wint net als vorig jaar seizoensopener
Eli Iserbyt is net als vorig seizoen meteen op de afspraak. Op de Ethias Cross in Lokeren schoot de Europees kampioen er na drie rondes vandoor, de concurrentie kon niet volgen. Lars van der Haar (2) en Michael Vanthourenhout (3) vervolledigen het eerste podium van het seizoen. Bij de vrouwen won de Nederlandse Denise Betsema.
Lees verder

Dood gewaande leider van Al-Qaida komt plots op de proppen met een boek en een nieuwe videoboodschap
Het was een verrassing van formaat, de publicatie die Al-Qaida vrijdagavond heeft verspreid. Nee, geen zegebulletin voor de twintigste verjaardag van 9/11, maar een lijvig boek. Geschreven door Ayman Al-Zawahiri (70), de man die Osama Bin Laden elf jaar geleden opgevolgd is. Iedereen vermoedde stilaan dat die al gestorven was. Dat komt nu dus weer op losse schroeven te staan — al bracht een nieuwe video die vandaag verscheen geen sluitend bewijs van leven of dood.
Lees verder

Was vermeende Afghaanse terrorist medewerker van hulporganisatie?
De Afghaanse man die eind vorige maand om het leven kwam bij een Amerikaanse drone-aanval zou geen terrorist geweest zijn, maar een medewerker van een hulporganisatie. Dat schrijft de Amerikaanse krant 'The New York Times' na eigen onderzoek. De man was jerrycans in zijn auto aan het laden, maar de VS dachten dat het explosieven waren. Videobeelden tonen nu aan dat het toch om water ging.
Lees verder

LIVE. Chelsea heeft handen vol met Aston Villa, maar staat wel op voorsprong dankzij Romelu Lukaku
• Speeldag 4 Premier League • Aftrap: 18u30 • Stamford Bridge • Lukaku opnieuw trefzeker
Lees verder

LIVE. Boeken toe voor Aston Villa? Kovacic verdubbelt score nadat ook Lukaku al had toegeslagen
• Speeldag 4 Premier League • Aftrap: 18u30 • Stamford Bridge • Lukaku opnieuw trefzeker
Lees verder

LIVE. Daar is Lukaku! Rode Duivel verzilvert meteen de eerste kans die hij krijgt en zet Chelsea op voorsprong tegen Aston Villa
• Speeldag 4 Premier League • Aftrap: 18u30 • Stamford Bridge • Doet Lukaku de netten opnieuw trillen?
Lees verder

LIVE. Zulte Waregem en Cercle Brugge zorgen voorlopig voor weinig spektakel
• Speeldag 7 JPL • Aftrap: 18u30 • Elindus Arena • Scheidsrechter: Alexandre Boucaut
Lees verder

LIVE. Millan wist voorsprong Zulte Waregem eigenhandig uit, Cercle knokt zich helemaal terug!
• Speeldag 7 JPL • Aftrap: 18u30 • Elindus Arena • Scheidsrechter: Alexandre Boucaut
Lees verder

LIVE. Gano knikt Zulte Waregem op voorsprong tegen Cercle na slappe eerste helft
• Speeldag 7 JPL • Aftrap: 18u30 • Elindus Arena • Scheidsrechter: Alexandre Boucaut
Lees verder

Die zijn klaar voor Club Brugge: PSG kent ook zonder Messi en Neymar geen moeite met Clermont
Paris Saint-Germain won op zijn dooie gemakje van Clermont Foot. Geen Messi, geen Neymar, geen Sergio Ramos. Wel een scorende Mbappé en een plezante namiddag in het Parc des Princes. Club Brugge, tegenstander in de Champions League komende woensdag, is gewaarschuwd.
Lees verder

Papa Sven apetrots op Thibau Nys na gouden plak op EK voor beloften: "Dit biedt heel veel perspectief"
De ontlading was groot in Italië, het ongeloof evenzeer. Thibau Nys verraste en pakte goud op het EK wielrennen voor beloften. Ook op het thuisfront vierden ze feest. Vader Sven, aanwezig op de Ethias Cross in Lokeren, moest zichzelf even in de arm knijpen, zegt hij zelf. "
Lees verder

Rusland verwijt Verenigde Staten inmenging in nakende parlementsverkiezingen
Rusland heeft de Verenigde Staten ervan beschuldigd zich te mengen in de Russische parlementsverkiezingen die over ongeveer een week plaatsvinden. Een app van de gevangengenomen opposant Aleksej Navalny is "op de een of andere manier gelinkt aan het Pentagon", verklaarde de woordvoerster van het Russische ministerie van Buitenlandse Zaken Maria Zakharova op staatszender Radio Rossii.
Lees verder